MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-04-21. Da li ću voleti drugo dete kao prvo?

Možda se nećete vezati odmah
Da li ću voleti drugo dete kao prvo?Kada se rodi prvo dete, osećate neku vrsu magične povezanosti u trenutku dok ga držite. Ako to ne osetite sa drugim detetom, pomislićete da ste najgora majka na svetu. Drugačije jeste sa drugim detetom jer ništa ne može da se uporedi sa osećajem kada prvi put postanete majka. Ipak, posle određenog vremena, mlađe dete pronađe put do Vašeg srca i prosto ne možete zamisliti život bez njega.

Da li ću voleti drugo dete kao prvo?Drugo dete možete doživeti kao stranca, a želeti da sve svoje vreme provodite sa prvim detetom. Možda ono ne liči na Vašeg muža ili na Vas i prosto ga ne možete voleti. Vrlo je moguće da imate postporođajnu depresiju. Ovaj poremećaj se uspešno leči i nakon adekvatne terapije, vremenom upoznate svoju bebu. Onog trenutka kada počnete razmenjivati osmehe, shvatićete da ga obožavate. Ne može se svaka majka odmah vezati za bebu. Neka Vam srce bude otvoreno za  dete i ono će samo naći put do njega.

Pronađite načine da se povežete sa svojim detetom
Skoro svaki slobodan trenutak provodite sa starijim detetom i osećate krivicu što ste se uopšte odlučili za drugo dete. Imate osećaj da Vas drugo dete ne gleda i da mu nije potrbna bilo kakva uteha. Ponekad se uhvatite kako razmišljate da li je uopšte Vaše. Posle određenog vremena, starije dete prihvati batu ili seku. Čak se igra sa njim. Vi morate da brinete o bebi jer niko drugi neće ili nije sposoban za tako nešto. To utiče da se vežete za njega i svi osećaji otuđenosti se zaborave i bude Vas sramota što ste tako nešto uopšte pomislili. Ljubav se nekada dešava na prvi pogled, a nekada raste i cveta vremenom.

Mame nisu jedine koje prolaze kroz teške trenutke. I očevima je teško da se vežu za mlađe dete. I njima se čini da nikada neće moći da ga vole kao starije. Ako ste i Vi imali isti osećaj, recite mu da je trajao neko vreme, ali da je sada mala ličnost Vaše bebe počela da izbija na površinu i prosto se sama voli. Potrudite se da organizujete vreme koje će tata provesti sa svojom bebom. Neka joj daje flašicu, čita joj priče ili se igra sa njom. Vrlo brzo ćete primetiti kako mlađe dete gleda sa puno nežnosti i ljubavi kao starije.

Ako se, pak, odmah vežete za svoje dete ...
Može se desiti da toliko budete opčinjeni drugim detetom da prvo dete prepuštate svom suprugu. Lakše je izaći na kraj sa bebom nego sa nestašnim i samovoljnim detetom. To može učvrstiti odnos između oca i deteta, ali je neophodno da i Vi učestvujete. Morate poklanjati pažnju oboma, a ne samo jednom detetu.

Možete se odaljiti od starijeg deteta kada se rodi mlađe. Razlog tome je što ste bebi neophodni- da je hranite, presvlačite, kupate, brinete o njoj, a prvo dete je sada nezavisno od Vas. Posle nekog vremena, stvari će doći na svoje mesto.

Svaka majka različito doživljava dolazak bebe na svet. Nekima je potrebno više vremena da se vežu, ali na kraju se to uvek desi. Najbitnije je da imate volje, otvoreno srce puno ljubavi i beba će sama naći mesto u njemu i Vašem životu.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-10-19.  | 

Kontraceptivna pilula za jutro posle

Šta je pilula „jutro posle“?
Kontraceptivna pilula za jutro posleKoristi se posle nezaštićenog odnosa i sprečava da žena ostane u drugom stanju. Iako puno ljudi govori o njoj, njen naziv Vas može navesti na pogrešan put.

Stvarna situacija je da ova tabletica deluje 72 sata (tri dana), a ne samo jutro posle. Postoje i nove varijante tablete koje deluju i pet dana. Ali, što je ranije uzmete, to boje: najefikasnije deluje ako se uzme u toku 12 sati od trenutka kada ste imali nezaštićen seks. Nekada je žena morala da popije dve pilule, a danas samo jednu.2010-12-28.  | 

Alkoholna pića za Novu godinu i Božić

Alkoholna pića za Novu godinu i BožićSvako voli da se malo opusti za Novu godinu i Božić, a dobra vest je da to može biti zdravije nego što mislite. Američka istraživanja su pokazala da svakodnevno unošenje alkohola u organizam (naravno, u umerenim količinama) vodi ka „uspešnom starenju“, posebno kod žena.

Kako je vreme praznika pred nama, ovo je dobra vest za one koji se nadaju da će uživati u čašici ili dve. Nudimo Vam listu alkoholnih pića gde smo procenili koje su dobiti istih, ali i koje su „mamurluk-posledice“.2008-11-15.  | 

Recite mi da će vremenom postati lakše!

Recite mi da će vremenom postati lakše!Svi mi koji smo se upustili u divno, ali iscrpljujuće rano roditeljstvo želimo da znamo sledeće. Kada ce postati lakše? Da li će se osećaj da sve radite polovično umanjiti pošto vaše dete napuni tri ili šest ili šesnaest godina? Da li se energija koju ste posedovali na početku braka ikada vraća? Da li  će staza života postati manje trnovita?

 

 

 2008-04-11.  | 

Kako da uvek imate dovoljnu količinu mleka za dojenje?

- Nije uvek sve onako kako se čini. Može da se desi da pomislite da veša beba ne dobija dovoljno mleka dojenjem, iako ga ima više nego dovoljno. Budite sigurni da imate dovoljno mleka za dojenje ako je vaša beba srećna, zdrava i živahna, ako normalno dobija na težini i ako se normalno razvija.2008-05-08.  | 

Odmorna i kada beba stigne

Odmorna i kada beba stigneImate bebu i to je velika odgovornosti. Ali trebalo bi da pronađete i vremena za sebe. Potrebno vam je da radite ono što vas čini srećnom. Neka vaš partner, prijateljica ili neko od ukućana čuva bebu dok vi odspavate. Napravite sebi toplu, opuštajuću kupku dok beba spava. Pitajte partnera da vas izmasira kada se osećate napeto. Vežbajte (osim ako vam doktor nije preporučio suprotno) jer će vam to pomoći da odagnate umor i da se osećate bolje. Pogledajte dobar film dok dojite bebu. Radeći sasvim jednostavne stvari kao što je tuširanje ili izlaženje napolje, može da vam donese preko potrebni odmor.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS