MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-04-21. Da li ću voleti drugo dete kao prvo?

Možda se nećete vezati odmah
Da li ću voleti drugo dete kao prvo?Kada se rodi prvo dete, osećate neku vrsu magične povezanosti u trenutku dok ga držite. Ako to ne osetite sa drugim detetom, pomislićete da ste najgora majka na svetu. Drugačije jeste sa drugim detetom jer ništa ne može da se uporedi sa osećajem kada prvi put postanete majka. Ipak, posle određenog vremena, mlađe dete pronađe put do Vašeg srca i prosto ne možete zamisliti život bez njega.

Da li ću voleti drugo dete kao prvo?Drugo dete možete doživeti kao stranca, a želeti da sve svoje vreme provodite sa prvim detetom. Možda ono ne liči na Vašeg muža ili na Vas i prosto ga ne možete voleti. Vrlo je moguće da imate postporođajnu depresiju. Ovaj poremećaj se uspešno leči i nakon adekvatne terapije, vremenom upoznate svoju bebu. Onog trenutka kada počnete razmenjivati osmehe, shvatićete da ga obožavate. Ne može se svaka majka odmah vezati za bebu. Neka Vam srce bude otvoreno za  dete i ono će samo naći put do njega.

Pronađite načine da se povežete sa svojim detetom
Skoro svaki slobodan trenutak provodite sa starijim detetom i osećate krivicu što ste se uopšte odlučili za drugo dete. Imate osećaj da Vas drugo dete ne gleda i da mu nije potrbna bilo kakva uteha. Ponekad se uhvatite kako razmišljate da li je uopšte Vaše. Posle određenog vremena, starije dete prihvati batu ili seku. Čak se igra sa njim. Vi morate da brinete o bebi jer niko drugi neće ili nije sposoban za tako nešto. To utiče da se vežete za njega i svi osećaji otuđenosti se zaborave i bude Vas sramota što ste tako nešto uopšte pomislili. Ljubav se nekada dešava na prvi pogled, a nekada raste i cveta vremenom.

Mame nisu jedine koje prolaze kroz teške trenutke. I očevima je teško da se vežu za mlađe dete. I njima se čini da nikada neće moći da ga vole kao starije. Ako ste i Vi imali isti osećaj, recite mu da je trajao neko vreme, ali da je sada mala ličnost Vaše bebe počela da izbija na površinu i prosto se sama voli. Potrudite se da organizujete vreme koje će tata provesti sa svojom bebom. Neka joj daje flašicu, čita joj priče ili se igra sa njom. Vrlo brzo ćete primetiti kako mlađe dete gleda sa puno nežnosti i ljubavi kao starije.

Ako se, pak, odmah vežete za svoje dete ...
Može se desiti da toliko budete opčinjeni drugim detetom da prvo dete prepuštate svom suprugu. Lakše je izaći na kraj sa bebom nego sa nestašnim i samovoljnim detetom. To može učvrstiti odnos između oca i deteta, ali je neophodno da i Vi učestvujete. Morate poklanjati pažnju oboma, a ne samo jednom detetu.

Možete se odaljiti od starijeg deteta kada se rodi mlađe. Razlog tome je što ste bebi neophodni- da je hranite, presvlačite, kupate, brinete o njoj, a prvo dete je sada nezavisno od Vas. Posle nekog vremena, stvari će doći na svoje mesto.

Svaka majka različito doživljava dolazak bebe na svet. Nekima je potrebno više vremena da se vežu, ali na kraju se to uvek desi. Najbitnije je da imate volje, otvoreno srce puno ljubavi i beba će sama naći mesto u njemu i Vašem životu.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-04-05.  | 

Interesantne činjenice i zablude o bebama

Interesantne činjenice i zablude o bebama Zanimljivo je koliko priča postoji o bebama i da smo svi navikli na njih u toj meri da ne pomišljamo da možda nisu istinite. Evo nekoliko interesantnih činjenica, pogledajte, možda i Vas iznenade.2009-12-26.  | 

Kada početi sa sexualnim aktivnostima nakon porodjaja?

Kada početi sa sexualnim aktivnostima nakon porodjaja? Neke zene će početi sa sexualnim aktivnostima već 4 nedelje nakon porodjaja, za neke će snošaj biti bolan i posle 8 nedelja nakon porodjaja. Ipak, najčešći period kada zena može nastaviti sa sexualnim aktivnostima je oko 6 nedelja nakon porodjaja.2011-04-11.  | 

Kako viđanje sa drugim ljudima u toku razvoda utiče na decu?

Kako viđanje sa drugim ljudima u toku razvoda utiče na decu?Morate znati da u velikoj većini slučajeva viđanje sa drugim ljudima u toku razvoda vrlo negativno i loše utiče na decu. Razvod sam po sebi je veoma zbunjujući i zastrašujući za decu, posebno manju. Vrlo su nesigurni u sebe i čitavu situaciju; ne znaju šta će biti sa njima iako ih roditelji uveravaju da će sve biti u redu.2011-06-24.  | 

Koji je najbolji način da se ostane u drugom stanju?

Koji je najbolji način da se ostane u drugom stanju?Veoma su česta pitanja - Na koji način ću najpre ostati trudna? Da li učestalost odnosa ima veze sa začećem?

Iako Vam zvuči čudno, najbolji način je da ne brinete i ne razmišljate mnogo. Verovali ili ne, ali ukoliko ste previše opterećeni, teže ćete zatrudneti. Zaista čudna stvar, ali vrlo istinita.2012-08-23.  | 

Peckanje u toku odnosa

Peckanje u toku odnosaNije strano da žena nekada oseti peckanje tokom odnosa, posebno na ulazu vagine. Ovaj osećaj ubija želju za seksom i čini da se žena stegne, što čini odnose još bolnijim.

Neretko se dešava da i partner oseća peckanje na penisu.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS