MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR








 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-04-21. Da li ću voleti drugo dete kao prvo?

Možda se nećete vezati odmah
Da li ću voleti drugo dete kao prvo?Kada se rodi prvo dete, osećate neku vrsu magične povezanosti u trenutku dok ga držite. Ako to ne osetite sa drugim detetom, pomislićete da ste najgora majka na svetu. Drugačije jeste sa drugim detetom jer ništa ne može da se uporedi sa osećajem kada prvi put postanete majka. Ipak, posle određenog vremena, mlađe dete pronađe put do Vašeg srca i prosto ne možete zamisliti život bez njega.

Da li ću voleti drugo dete kao prvo?Drugo dete možete doživeti kao stranca, a želeti da sve svoje vreme provodite sa prvim detetom. Možda ono ne liči na Vašeg muža ili na Vas i prosto ga ne možete voleti. Vrlo je moguće da imate postporođajnu depresiju. Ovaj poremećaj se uspešno leči i nakon adekvatne terapije, vremenom upoznate svoju bebu. Onog trenutka kada počnete razmenjivati osmehe, shvatićete da ga obožavate. Ne može se svaka majka odmah vezati za bebu. Neka Vam srce bude otvoreno za  dete i ono će samo naći put do njega.

Pronađite načine da se povežete sa svojim detetom
Skoro svaki slobodan trenutak provodite sa starijim detetom i osećate krivicu što ste se uopšte odlučili za drugo dete. Imate osećaj da Vas drugo dete ne gleda i da mu nije potrbna bilo kakva uteha. Ponekad se uhvatite kako razmišljate da li je uopšte Vaše. Posle određenog vremena, starije dete prihvati batu ili seku. Čak se igra sa njim. Vi morate da brinete o bebi jer niko drugi neće ili nije sposoban za tako nešto. To utiče da se vežete za njega i svi osećaji otuđenosti se zaborave i bude Vas sramota što ste tako nešto uopšte pomislili. Ljubav se nekada dešava na prvi pogled, a nekada raste i cveta vremenom.

Mame nisu jedine koje prolaze kroz teške trenutke. I očevima je teško da se vežu za mlađe dete. I njima se čini da nikada neće moći da ga vole kao starije. Ako ste i Vi imali isti osećaj, recite mu da je trajao neko vreme, ali da je sada mala ličnost Vaše bebe počela da izbija na površinu i prosto se sama voli. Potrudite se da organizujete vreme koje će tata provesti sa svojom bebom. Neka joj daje flašicu, čita joj priče ili se igra sa njom. Vrlo brzo ćete primetiti kako mlađe dete gleda sa puno nežnosti i ljubavi kao starije.

Ako se, pak, odmah vežete za svoje dete ...
Može se desiti da toliko budete opčinjeni drugim detetom da prvo dete prepuštate svom suprugu. Lakše je izaći na kraj sa bebom nego sa nestašnim i samovoljnim detetom. To može učvrstiti odnos između oca i deteta, ali je neophodno da i Vi učestvujete. Morate poklanjati pažnju oboma, a ne samo jednom detetu.

Možete se odaljiti od starijeg deteta kada se rodi mlađe. Razlog tome je što ste bebi neophodni- da je hranite, presvlačite, kupate, brinete o njoj, a prvo dete je sada nezavisno od Vas. Posle nekog vremena, stvari će doći na svoje mesto.

Svaka majka različito doživljava dolazak bebe na svet. Nekima je potrebno više vremena da se vežu, ali na kraju se to uvek desi. Najbitnije je da imate volje, otvoreno srce puno ljubavi i beba će sama naći mesto u njemu i Vašem životu.





Trenutni odeljak: Kutak za mame




POGLEDAJTE JOS:


2011-07-16.  | 

Nerodovan ciklus posle abortusa

Nerodovan ciklus posle abortusaMeseci posle abortusa su zaista teški, a još teže je onim ženama koje dodatno krvare. Postoji nekoliko mogućih razloga za ovo stanje. Moguće je da je u materici ostalo neko tkivo. Ako je to slučaj onda će krvarenje biti produženo, stvaraće se ugrušci, a neretko se pojavljuje bol.



2011-03-13.  | 

Poslovne ili novčane brige?

Poslovne ili novčane brige?Previše radite? Nije novost da brige o poslu i finansijama crpe poslednje atome snage i volje. Ali, poslednje studije pokazuju da baš ove brige utiču na probleme pri spavanju. Rezultati pokazuju da skoro svaki treći čovek bar jedanput nedeljno ima probleme sa snom zbog problema ovog tipa. Svi koji su učestvovali u studiji su rekli da su posao i novac najveći uzroci nespavanja.



2009-12-26.  | 

Kada početi sa sexualnim aktivnostima nakon porodjaja?

Kada početi sa sexualnim aktivnostima nakon porodjaja? Neke zene će početi sa sexualnim aktivnostima već 4 nedelje nakon porodjaja, za neke će snošaj biti bolan i posle 8 nedelja nakon porodjaja. Ipak, najčešći period kada zena može nastaviti sa sexualnim aktivnostima je oko 6 nedelja nakon porodjaja.



2006-01-21.  | 

Fitness i trudnoća (1)

U slucaju da niste pogodili iz mog naslova clanka, provešcu sledecih devet meseci deleci svoje fitness iskustvo kroz trudnocu i na putu nazad ka takmicenju.

Na pocetku kada sam znala da želim da probam da imam bebu, mnoge misli su mi proletale kroz glavu: koliko dugo treba da budem van takmicenja, koliko ce mi trebati da se vratim u formu, da li cu moci da treniram koliko mogu u toku trudnoce, da li je ovo pravo vreme za mene da pokušam da stvorim porodicu?



2010-10-04.  | 

Podgrejte strasti

Podgrejte strastiŽelite li da Vam se život svodi na posao, gledanje televizije, plaćanje računa, jelo i odlazak na spavanje? Verovatno da ne. Život prosto ne bi bio interesantan kada bi pustili da samo prolazi pored nas. Ono što svi želimo i za čim žudimo je strast- strast prema poslu, aktivnostima koje obavljamo u slobodno vreme i najbitnije, prema partneru. Dosta ljudi opisuje svoje veze rečima: „Mislim da ga/je i dalje volim, ali strast je nestala.“ Srećom te ovo nije tačno iako Vam se čini da jeste. Starst nije nestala, samo je treba izvući na površinu.




Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS