MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Trudnoca & PorodjajPorodjaj


2011-04-18. Higijena nakon porođaja

Higijena nakon porođajaUpravo ste prevazišli najbolniji fizički deo roditeljstva – porođaj. Bez obzira da li ste se porađali vaginalnim putem ili carskim rezom, u oba slučaja bol koji ste doživeli, sećaćete se do kraja života.

Dok se čitava pometnja pravi oko bebe koju ste rodili, ne zaboravite da time što ste postali majka daje Vam pravo da i Vi napravite pometnju. Period odmah nakon porođaja je jedan veoma osetljiv period za majku, pošto je telo doživelo pakao i sada se oporavlja. Pored striktne ishrane i dobrog odmora, lična higijena je veoma važan faktor kako biste povratili zdravlje. Treba obratiti posebnu pažnju na Vaš oporavak. Oboljenje koje možda sada imate, sprečiće Vas od dojenja bebe, ako ste pod nekom jačom terapijom lekova.

Higijena nakon porođaja obuhvata negu dojki i rane nastalu nakon carskog reza ili epiziotomije. Od velikog je značaja čistiti ranu svakodnevno. Na ovaj način sprečićete nastanak neke infekcije. Najbolji način sprečavanja infekcije u ovom slučaju je da se rana nakon epiziotomije ispira sa što većim količinama vode.

U bolnici, možete dobiti flašice koje možete poneti kući i sa toplom vodom ih napuniti kako biste poprskali i ispirali ranu nakon mokrenja ili nakon pražnjenja creva. Kada ste isprali ranu, ne zaboravite da laganim dodirom proverite rukom da li je rana suva. Kupajte se u sedećem položaju kako biste izbegli bolove i kako biste održavali ranu čisto.

Vaginalno krvarenje i sekret se obično smanje nakon nekoliko nedelja. Može se desiti da povremeno krvarite oko mesec dana ili oko 6 nedelja. Koristite uloške ili vatu koje Vam prijaju. Neke zrelije majke koriste tkaninu koja im mnogo više prija. Tamponi su apsolutno zabranjeni. Kad čistite intimne delove, obavezno zapamtite da čistite od prednjeg dela ka pozadi, a ne obrnuto. Na ovaj način, sprečićete navalu bacila.

Kada vam je dozvoljeno da koristite kadu, nemojte zaboraviti da u slučaju carskog reza konci ne smeju biti u vodi u periodu od 10 dana. Ako imate problema sa hemoroidima ili ako imate veoma osetljive dojke, obratite se lekaru za pomoć.

Trenutni odeljak: Trudnoca & PorodjajPorodjaj
POGLEDAJTE JOS:


2007-04-14.  | 

Beba je kako treba

Prva pitanja koja cete postaviti posle rodjenja vase bebe bez sumnje su sledeca:

- decak ili devojcica?
- da li je normalna?
- koliko je teska?2006-03-15.  | 

Kako cete se osecati nakon porodjaja

Kada Vasa beba “stigne” osecacete se uzasno iscrpljeno. Pokusajte da sto vise spavate i odmarate dok ste u bolnici i dok ima nekoga da Vam pomogne oko bebe. Kada stignete kuci, moze se desiti da se Vasa beba cesto budi nocu ili da cak uopste ne spava nocima, pa cete pored nje i Vi biti potpuno neispavani i preumorni.2008-05-12.  | 

Kako izbeći prevremeni porođaj

Prevremeni porođaj počinje pre 37. nedelje trudnoće. Normalan porođaj se dešava između 38-40. nedelje. Bebe rođene pre 38. nedelje se smatraju prevremeno rođenim bebama. Ponekad je uzrok prevremenog porođaja nepoznat i najverovatnije nije majčina krivica. Ipak, nekoliko stvari treba uraditi da biste izbegli prevremeni porođaj. Redovno idite na preglede. Osluškujte svoje telo, ako vam se nešto učini da nije kako treba, obratite se lekaru. Informišite se o znacima i simptomima prevremenog porođaja i naučite šta da uradite da biste ih zaustavili.2008-12-04.  | 

Kako da znam da je zaista počelo?

Kako da znam da je zaista počelo?Postoje znaci koji sigurno ukazuju da je veliki događaj počeo ili će uskoro početi! Evo nekoliko znakova.

 

Spuštanje ploda:
Četiri do dve nedelje pre porođaja beba se spušta u karlicu. To je uglavnom praćeno čestim mokrenjem kao i pritisak na rektum i karlicu, ali će trudnica osetiti olakšanje prilikom disanja, jer se beba smešta u donji deo karlice i ne pritiska više dijafragmu.2007-09-17.  | 

Oblik lobanje

Tokom svakog porodjaja, cak i najnormalnijeg, mogu se na nivou lobanje pojaviti mnogobrojne sitne nepravilnosti mehanicke prirode. One su posledica pritisaka tokom trudova i tokom samog porodjaja, koji ce biti utoliko jaci ukoliko je lobanja veca, a genitalni prolaz uzi.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS