MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-04-17. Soja i vitamin D: Dva načina da se spreči rak debelog creva

Soja i vitamin D: Dva načina da se spreči rak debelog crevaRak debelog creva je veoma česta bolest, kod nas i u svetu. Kako napada posle 50. roditelji ne razmišljaju da sada počnu sa prevencijom pored učenja da dete sedi na noši, igra se sa loptom, težnje da se niko ne razboli od gripa ili prehlade.

Soja i vitamin D: Dva načina da se spreči rak debelog crevaPored uvek dobrog i primenljivog saveta da jedete što više svežeg voća i povrća, hranu bogatu vlaknima, dve skorašnje studije su nam pružile nadu da se rak debelog creva može sprečiti i obezbedile dodatne razloge da se još više vole dva jako bitna elementa u ishrani: soja i vitamin D.

U jednoj uzvudljivoj skorašnjoj studiji, rezultati nagovešatavaju da porodica prirodno masnih molekula u soji, pod nazivom sfingadieni, sprečava da se u telu stvaraju kancerozne ćelije (prevencija) i čak izaziva da postojeće odumiru (moguće lečenje).

Osobe sa povećanim nivoom vitamina D imaju 40% manje šanse da obole, a ovi rezultati se poklapaju sa svim dosadašnjim o zaštitničkim efektima vitamina D.

Danas je veoma lako napraviti promene u životu kako biste shvatili i prihvatili sve ono što može sprečiti teške bolesti. Vitamin D je „sunčev vitamin“: telo samo pravi zalihe kada smo izloženi suncu. Pošto je opasnost od raka kože sve veća, preporučuje se mazanje kremom sa zaštitnim faktorom i nošenje adekvatne odeće. Ukoliko Vas je strah za dete jer ne znate koliko vremena je dovoljno da provede na suncu, ubacite vitamin D u ishranu iz neke vrste mleka ili multivitamina.

Dodavanje soje ishrani, posebno ako je u pitanju celo zrno, čini čuda za zdravlje. Redovnim konzumiranjem i dobrobitima iz soje i vitamina D, učinićete za sebe mnogo više nego samo smanjiti rizik od raka debelog creva.

Na Vas je red... Koje jelo Vam je omiljeno, a pravi se od soje ili kako ćete nabaviti vitamin D?

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-07-21.  | 

Stres umanjuje šanse da ostanete u drugom stanju

Stres umanjuje šanse da ostanete u drugom stanjuŽene koje su pod stresom imaju 12% manje šanse da ostanu u drugom stanju tokom najplodnijih dana u odnosu na one koje su opuštene, kaže novo istraživanje.

Naučnici sa Oksforda su posmatrali 274 žene, koje su pokušavala da zatrudne na prirodan način, kako bi otkrili i podelili sa javnošću koliko je bitno da budete opušteni tokom začeća.2011-05-09.  | 

Ljutnja i oproštaj

Ljutnja i oproštajPostoji stara izreka da je posle svađe sve slađe. Mislimo da ima istine u ovome. Razmislite o tome da li brzo planete ili je potrebno dosta da se prelije čaša, da li brzo opraštate ili Vam je potrebno mnogo vremena.

Imate kraći fitilj. Često Vas opisuju kao osobu preke naravi. Kako krupne stvari tako i sitnice Vas mogu dovesti do ludila. Mnogo je bolje ne dopuštati gnevu da Vas savlada kao ni sitnicama da Vam smetaju. Ako brzo planete, zapitajte se kada se to dešava sa razlogom i da li je opravdano. Smirite se tako što ćete duboko udahnuti ili otići u šetnju. Zapamtite da je Vaš cilj da savladate bes.2010-12-27.  | 

Priprema grudi za dojenje

Priprema grudi za dojenjeVrlo malo je potrebno da učinite kako biste se pripremili za dojenje.

Trljanje bradavicama rukom ili peškirom se više ne preporučuje. Otkriveno je da se na taj način otklanjaju supstance koje se stvaraju u trudnoći i nakon nje, a njihova svrha je da štite grudi. Umesto trljanja, pokušajte sa nežnom masažom. Na ovaj način će Vam postati prijatnije kada su Vaše grudi u pitanju, a može poslužiti kasnije u slučaju da bude bilo potrebno da se izmuzate.2011-03-22.  | 

Zašto sam toliko umorna? Kafa i čaj

Zašto sam toliko umorna? Kafa i čajMnogo nas ujutru prvo posegne za šoljom kafe ili čaja da nas probudi kako bismo mogli pravilno da funkcionišemo. Na početku pomaže, ali kako dan odmiče, dejstvo se gubi.2010-12-23.  | 

Soja je veoma dobra za zdravlje

Soja je veoma dobra za zdravljeSkorašnje studije su pokazale da žene koje redovno konzumiraju soju smanjuju verovatnoću dobijanja raka materice i jajnika za 40%. Istraživanje je obuhvatilo oko 160 000 žena, uključujući 2% žena koje su imale jedan od ova dva tipa raka. Otkrića ukazuju na to da se kod onih, koje su redovno u svojoj ishrani imale soju ili sojine proizvode, rizik od raka znatno smanjuje.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS