MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-04-17. Soja i vitamin D: Dva načina da se spreči rak debelog creva

Soja i vitamin D: Dva načina da se spreči rak debelog crevaRak debelog creva je veoma česta bolest, kod nas i u svetu. Kako napada posle 50. roditelji ne razmišljaju da sada počnu sa prevencijom pored učenja da dete sedi na noši, igra se sa loptom, težnje da se niko ne razboli od gripa ili prehlade.

Soja i vitamin D: Dva načina da se spreči rak debelog crevaPored uvek dobrog i primenljivog saveta da jedete što više svežeg voća i povrća, hranu bogatu vlaknima, dve skorašnje studije su nam pružile nadu da se rak debelog creva može sprečiti i obezbedile dodatne razloge da se još više vole dva jako bitna elementa u ishrani: soja i vitamin D.

U jednoj uzvudljivoj skorašnjoj studiji, rezultati nagovešatavaju da porodica prirodno masnih molekula u soji, pod nazivom sfingadieni, sprečava da se u telu stvaraju kancerozne ćelije (prevencija) i čak izaziva da postojeće odumiru (moguće lečenje).

Osobe sa povećanim nivoom vitamina D imaju 40% manje šanse da obole, a ovi rezultati se poklapaju sa svim dosadašnjim o zaštitničkim efektima vitamina D.

Danas je veoma lako napraviti promene u životu kako biste shvatili i prihvatili sve ono što može sprečiti teške bolesti. Vitamin D je „sunčev vitamin“: telo samo pravi zalihe kada smo izloženi suncu. Pošto je opasnost od raka kože sve veća, preporučuje se mazanje kremom sa zaštitnim faktorom i nošenje adekvatne odeće. Ukoliko Vas je strah za dete jer ne znate koliko vremena je dovoljno da provede na suncu, ubacite vitamin D u ishranu iz neke vrste mleka ili multivitamina.

Dodavanje soje ishrani, posebno ako je u pitanju celo zrno, čini čuda za zdravlje. Redovnim konzumiranjem i dobrobitima iz soje i vitamina D, učinićete za sebe mnogo više nego samo smanjiti rizik od raka debelog creva.

Na Vas je red... Koje jelo Vam je omiljeno, a pravi se od soje ili kako ćete nabaviti vitamin D?

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-08-28.  | 

Kako se telo menja nakon porođaja?

Kako se telo menja nakon porođaja?Beba je stigla i svi joj se dive. A šta je sa Vama? Dosta toga se dešava Vašem telu pošto na svet donesete ovako divno stvorenje. Telo se opet menja. Neke od tih promena su bezbolne, ali neke izazivaju neprijatnosti.2011-11-10.  | 

Podelite kućne poslove

Podelite kućne poslove Vremena su se promenila. Nema ništa loše u tradicionalnoj podeli poslova gde muškarci puno radno vreme provode na poslu, a žene brinu o kućnim poslovima. Ali, sada i žene puno rade, a opet su primorane da vode računa o celom domaćinstvu. Bitno je da uzmete u obzir obaveze van kuće kada delite zadatke. Mnogi ljudi su zauzeti ili bi radili nešto drugo nego prali sudove ili iznosili smeće. Kućni poslovi su životna realnost i moraju se uraditi.2011-07-18.  | 

Da li Vam presušuje mleko?

Da li Vam presušuje mleko?Dojite bebu, a pre nekoliko dana ili meseci ste se vratili na posao. Primećujete da više nemate mleka kao pre i da Vam grudi postaju mekše. Pitate se da li Vam mleko presušuje i da li postoje neki dodaci ishrani koji mogu osigurati da imate dovoljno mleka?2011-09-28.  | 

Kada ne smete dojiti bebu

Kada ne smete dojiti bebuDojenje ima mnoge prednosti po Vas i bebu. Nažalost, neke žene ne smeju se opredeliti za dojenje.

Neke od najčešćih komplikacija koje isključuju dojenje su:2008-03-27.  | 

Telesna težina nakon porođaja

Koliko brzo ćete izgubiti kilograme zavisi od nekoliko faktora, između ostalog i od broja kilograma koje ste dobili tokom trudnoće. Većina žena će izgubiti negde oko 4 do 6 kilograma u roku od 2 nedelje nakon porođaja. Do gubitka težine dolazi prvenstveno zbog viška tečnosti u telu, bebine težine i placente. Neke žene mogu izgubiti malo manje, druge malo više.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS