MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Trudnoca & PorodjajPorodjaj


2011-04-12. Znojenje posle porođaja

Znojenje posle porođajaPorodili ste se, ali znojite se kao da ste trčali maraton, a u stvari sedite i gledate televiziju. Problem postaje veći noću. Noćno znojenje je vrlo često posle porođaja.

Šta je uzrok?
Opet su krivi hormoni jer daju instrukcije telu da se reši viška tečnosti koju je prethodno koristilo za negu bebe.

Šta treba da znate?
Znojenje posle porođajaIako se to obilno znojenje, koje ometa Vaš san, javlja gotovo svake večeri, velike količine isparavanja su normalne nekoliko nedelja posle porođaja. Polako će nestajati, kako se telo oslobađa viška tečnosti, a hormoni vraćaju na staro. U međuvremenu, ostanite smireni.

Šta učiniti?
- Isparavanje može dovesti do dehidratacije te je jako bitno da pijete dosta tečnosti (posebno odmah čim ustanete, posle celonoćnog preznojavanja). Ukoliko dojite bebu, dosta tečnosti je veoma važno. (Evo lakog načina da prepoznate da li pijete dovoljno: ako je količina urina velika, svetle boje onda da, a ako nije, a pritom ima tamnu boju i neprijatan miris onda ne.)
- Stavite mekan peškir na jastuk da kupi znoj. Probajte da stavite frotirsko ćebe ispod čaršava. Na taj način će Vam biti lakše, a i zaštitićete dušek. Ovako ćete učiniti svoje noći prijatnijim i spasićete se od svakodnevnog pranja posteljine.
- Birajte komotnu i laganu odeću za spavanje ili pamučne (nikako sintetičke) pidžame ili spavajte goli.
- Uključite klimu ili odškrinite prozor, a partner neka se pokrije dodatnim prekrivačem.
- Stavite talk na telo kako bi pokupio sav znoj i sprečio nastanak osipa.
- Ako mislite da imate temperaturu, izmerite je i ukoliko je iznad 37.7, obratite se lekaru.

Trenutni odeljak: Trudnoca & PorodjajPorodjaj
POGLEDAJTE JOS:


2006-12-27.  | 

Elementi sigurnosti u porodilistu

Porodiliste koje obezbedjuje sigurnost i za majku i za dete poseduje sve sto je potrebno za dobru kontrolu: medicinsku ekipu koja je dovoljno brojna da moze da vodi nekoliko porodjaja istovremeno.2007-04-14.  | 

Ritam kontrakcija

Obicno se kod prvog deteta ritam kontrakcija postepeno ubrzava. One se pojavljuju u razmaku od 20 minuta a zatim sve cesce u promenljivim intervalima. Ali, dogadja se i da budu odmah pravilne na svakih 5 minuta.2006-04-11.  | 

Ono pravo!

Evo nekoliko stvari na osnovu kojih cete znati da je Vas porodjaj definitivno poceo:

Kontrakcije: Kada porodjaj pocne, trebalo bi da osecate kontrakcije u odredjenim intervalima. Intenzitet i trajanje kontrakcija bi trebalo da se povecavaju. Neke zene dok imaju kontrakcije osecaju bol nize u ledjima, neke skroz nisko u stomaku, a neke osecaju jednak bol i u ledjima i u stomaku.2006-03-15.  | 

Namerno izazvan porodjaj

U nekim slucajevima ce Vas doktor hteti da namerno izazove porodjaj. Razlozi za izazivanje porodjaja mogu biti sledeci:2005-11-03.  | 

Epiduralna anestezija ~ da ili ne

Jedan broj zena odlucuje se za porodjaj pod ovom anestezijom, dok se druge plase ovakve intervencije zbog cinjenice da se ona daje u kicmu. Da li je strah opravdan ili ne?
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS