MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2011-03-21. Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohoda

Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohodaČim dete počne da se kreće po kući, neophodno je da učinite sve što je do Vas kako bi kuća bila bezbedno mesto za njuškanje i istraživanje.

Veoma je lako spakovati i skloniti dragocene vaze ili držače za sveće, ali ako hoćemo pravo, ne možete skloniti ili podignuti wc šolju (porculanski bunar nad kojim se zamišljaju želje) ili stepenište (koje deci predstavlja zid uz koji se treba peti). Zato je nabolje rešenje da sa obezbeđivanjem kuće počnete dok je pokretljivost deteta ograničena. Uz malo manevara, sprečićete modrice i čvoruge koje prate sve prve korake. Evo područja i mesta koja prete najvećim opasnostima.

Uglovi i ivice. Treba ih obložiti jastučićima koji se mogu kupiti u prodavnicama za bebe. Tada, i da beba padne na ivicu ili ugao, udarac neće biti istog inteziteta i sačuvaće bebu. Istim jastučićima možete obložiti svaku sumnjivu ivicu kako ne biste uvek pratili svog mališana i mogli zajedno da uživate u prvim koracima.

Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohodaOpasne supstance. Više nije dozvoljeno držati antifriz ili kontraceptivne pilule na dostupnim mestima jer izgledaju kao sok i bombone. Vodite računa i kada ih stavite na visoke police jer Vaš mališan ima neverovatnu sposobnost penjanja. Dok ne odraste dovoljno da razume kako su te supstance otovne i opasne po život, držite ih pod ključem. U njih se još ubrajaju deterdžent, sredstva za čišćenje, lekovi i alkohol.

Stepenice i ulazi. Najsigurniji način da sprečite svaki pad sa stepenica je da ugradite kapiju na početku i kraju stepeništa. Kapija treba da ima katanac ili takvo zatvaranje koje mališan neće moći da ukapira dok ne odraste. Možete razmisliti o mogućnosti da na dnu, kapiju stavite nakon treće stepenice, kako biste omogućili detetu da vežba svoje sposobnosti penjanja. Sobe koje obiluju opasnostima, kao što su kupatilo na spratu zbog vode i električnih uređaja poput fena, i radne sobe zbog silnih kablova i žica, treba držati zaključanim ili ugraditi bravu van dečijeg domašaja.

Prozori. Morate osigurati prozor. Najpre bi trebalo da ugradite šipke, kroz koje neće moći da provuče ruku i koje neće moći da otvori kad god poželi. Ako imate roletne, jako je bitno da vodite računa o istim jer postoji opasnost od davljenja kanapom. Najbolje je da u dečijoj sobi nema roletni na prozorima.

Vruća mesta. Kada je dete počelo da puzi, jedna od glavnih preokupacija je bila da prekrijete sve utikače i štekere po kući. Sada kada hoda, potrebno je da ga čuvate od opekotina i opasnosti na višem nivou. Dok kuvate, pokusajte da tu uvek bude neko ko ce da pazi na njega (tako Vam se neće vrzmati oko nogu i šerpi). I pored jake želje da maksimalno zaštitite svoje dete, nesreće se dešavaju i jako je bitno da znate kako se tretiraju opekotine. Sve elektricne aparate sklonite van domašaja dece.

Stajaća voda. Vašem detetu wc šolja izgleda kao mali bazen ili mesto gde se mogu bacati razne stvari. Zabranite mu da to radi, a šolju zaštite plastičnim prekrivačem- samo upozorite i goste kako se rukuje sa istim.

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2009-04-09.  | 

6 Stvari koje treba da zna vaša bebisiterka

6 Stvari koje treba da zna vaša bebisiterkaIzbor prave osobe za ovaj posao može da bude veliko olakšanje i dragocena pomoć, ali samo pod uslovima da ste potpuno sigurni da će kod kuće biti sve u redu.

 

 2009-06-03.  | 

Verovali ili ne!

Verovali ili ne!Narodni običaji i verovanja o trudnoći, majkama i bebama...

O trudnicama
Za trudnicu su vezani mnogi narodni običaji i verovanja.

- Kada se žena tri večeri uzastopno pomokri na sekiru i sva tri jutra sekira bude zarđala, veruje se da je žena ostala u drugom stanju.
- Nije dobro da se trudnica kreća noću, da je ne bi pratile nečiste sile.
- Ne sme da izbacuje pepeo iz kuće.
- Trudnici treba udovoljiti na svaki zahtev u vezi sa hranom ili pićem jer ona hrani, kako kažu, dve duše.2011-12-02.  | 

Problemi sa snom i ishranom

Problemi sa snom i ishranomVaše dete ne jede kako treba, isuviše je izbirljivo, jede samo par određenih namirnica, a uz to malo spava i budi se noću... Zabrinuti ste za njegovo zdravlje?

Dokle god dete dobija na težini, ishrana je najmanji problem. Mnogo je bitnije da popravite njegove navike vezane za spavanje. U 5. godini, dete treba da spava 11 sati svake noći. Ako se ne naspava dovoljno, može biti agresivno, umorno tokom celog dana, lako se iznervira i ima problema sa držanjem pažnje. Ukoliko je dete umorno i razdražljivo onda mu neće prijati nijedan obrok.2010-12-18.  | 

Kako oblačiti decu zimi?

Kako oblačiti decu zimi?Deca obožavaju zimske aktivnosti, bilo da je u pitanju sankanje, pravljenje snežnih kula, Sneška Belića ili otisaka u snegu. Nekada Vam se čini da bi najradije istrčali u majicama. Zarad njihovog zdravlja i bezbednosti, moraju biti pravilno obučena. Naučite kako da im oblačite odeću koja je topla i prijatna.

Dete nikada neće priznati da mu je hladno samo da bi ostalo napolju. Roditeljska obaveza je da mu obezbedi zimsku odeću.2011-05-06.  | 

Mit – Ako dete jede pahuljice, bolje će spavati noću

Mit – Ako dete jede pahuljice, bolje će spavati noćuOvo je jedan od čestih mitova koji naprosto nije tačan. Kada dete počne lepo da spava noću, to nema nikakave veze sa tim da li je i koliko je gladno tj. sito već sa razvojem i dobrom rutinom kada nauči da se samo uspava. Ne zaboravite da mnoga deca počinju spavati noću tek između 3-4 meseca.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS