MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2011-03-21. Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohoda

Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohodaČim dete počne da se kreće po kući, neophodno je da učinite sve što je do Vas kako bi kuća bila bezbedno mesto za njuškanje i istraživanje.

Veoma je lako spakovati i skloniti dragocene vaze ili držače za sveće, ali ako hoćemo pravo, ne možete skloniti ili podignuti wc šolju (porculanski bunar nad kojim se zamišljaju želje) ili stepenište (koje deci predstavlja zid uz koji se treba peti). Zato je nabolje rešenje da sa obezbeđivanjem kuće počnete dok je pokretljivost deteta ograničena. Uz malo manevara, sprečićete modrice i čvoruge koje prate sve prve korake. Evo područja i mesta koja prete najvećim opasnostima.

Uglovi i ivice. Treba ih obložiti jastučićima koji se mogu kupiti u prodavnicama za bebe. Tada, i da beba padne na ivicu ili ugao, udarac neće biti istog inteziteta i sačuvaće bebu. Istim jastučićima možete obložiti svaku sumnjivu ivicu kako ne biste uvek pratili svog mališana i mogli zajedno da uživate u prvim koracima.

Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohodaOpasne supstance. Više nije dozvoljeno držati antifriz ili kontraceptivne pilule na dostupnim mestima jer izgledaju kao sok i bombone. Vodite računa i kada ih stavite na visoke police jer Vaš mališan ima neverovatnu sposobnost penjanja. Dok ne odraste dovoljno da razume kako su te supstance otovne i opasne po život, držite ih pod ključem. U njih se još ubrajaju deterdžent, sredstva za čišćenje, lekovi i alkohol.

Stepenice i ulazi. Najsigurniji način da sprečite svaki pad sa stepenica je da ugradite kapiju na početku i kraju stepeništa. Kapija treba da ima katanac ili takvo zatvaranje koje mališan neće moći da ukapira dok ne odraste. Možete razmisliti o mogućnosti da na dnu, kapiju stavite nakon treće stepenice, kako biste omogućili detetu da vežba svoje sposobnosti penjanja. Sobe koje obiluju opasnostima, kao što su kupatilo na spratu zbog vode i električnih uređaja poput fena, i radne sobe zbog silnih kablova i žica, treba držati zaključanim ili ugraditi bravu van dečijeg domašaja.

Prozori. Morate osigurati prozor. Najpre bi trebalo da ugradite šipke, kroz koje neće moći da provuče ruku i koje neće moći da otvori kad god poželi. Ako imate roletne, jako je bitno da vodite računa o istim jer postoji opasnost od davljenja kanapom. Najbolje je da u dečijoj sobi nema roletni na prozorima.

Vruća mesta. Kada je dete počelo da puzi, jedna od glavnih preokupacija je bila da prekrijete sve utikače i štekere po kući. Sada kada hoda, potrebno je da ga čuvate od opekotina i opasnosti na višem nivou. Dok kuvate, pokusajte da tu uvek bude neko ko ce da pazi na njega (tako Vam se neće vrzmati oko nogu i šerpi). I pored jake želje da maksimalno zaštitite svoje dete, nesreće se dešavaju i jako je bitno da znate kako se tretiraju opekotine. Sve elektricne aparate sklonite van domašaja dece.

Stajaća voda. Vašem detetu wc šolja izgleda kao mali bazen ili mesto gde se mogu bacati razne stvari. Zabranite mu da to radi, a šolju zaštite plastičnim prekrivačem- samo upozorite i goste kako se rukuje sa istim.

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2008-12-25.  | 

Legenda o Deda Mrazu (Verujte u Deda Mraza)

Legenda o Deda Mrazu (Verujte u Deda Mraza)Većina ljudi se slaže sa pričom o Deda Mrazu, da je bio inspirisan životom Svetog Nikole. Biskupa iz četvrtog veka, koji je postao poznat kao zaštitnik dece, i po svojim dobrim delima. Zato je uzet Biskup Nikola da bude inspiracija za kasnijeg Deda Mraza. Biskup je u svom detinjstvu pomagao deci kojoj je to bilo potrebno. U jednom od posnatih dela Biskup je pomogao siromašnom plemiću, koji nije imao za miraz svoje tri ćerke, pa Biskup Nikola sa odžaka baca tri vreće zlata. Još jedno od dela je kada vraća tri ubijena mladića u živote, a moli se za život mrtvog marinca, koji ponovo počinje da diše. Nakon svih tih dela Biskup Nikola postaje svetac zaštitnik.2009-04-12.  | 

Bezbedna sredina

Bezbedna sredina za malisanePotrebno je da roditelji stvore bezbednu sredinu za njihovog mališana.

- Ako dete spava u maminom i tatinom krevetu i ostavljate ga samog tokom dana, najbolje je da stavite pored kreveta stolice, a na pod jastuke. Ako dete slučajno padne, neće se povrediti.2011-10-10.  | 

Beba i televizija

Beba i televizijaKoliko i šta beba gleda na televiziji ne treba da Vas brine dok ne napuni godinu dana i više. Do 9., 10. meseca, beba na televizoru ne vidi ništa drugo do mrlje sačinjene od jakih boja i svetla. Kod mnogih emisija, pa čak i onih za decu, slike se previše često menjaju i ne dozvoljavaju deci da se fokusiraju. Neka deca doživljavaju mrlje kao hipnotizirajuće, ali većina kao dosadne. Čak i pošto dete pokaže interes za televiziju, neće mu dugo držati pažnju. Na kraju krajeva, Vaše dete još uvek ima uzak krug vizuelne pažnje.2009-08-02.  | 

Šest praktičnih saveta u prvim mesecima

Šest praktičnih saveta u prvim mesecima1. Nakon što prestanete široko da povijate bebu,nemojte odmah u potpunosti da se odreknete tetra pelena, jer one su dobrodošle pri prvim pokušajima dohrane, jer njima tom prilikom možete obmotati bebu i na taj način zaštititi njenu odeću.2012-01-19.  | 

Kako da zabavite dete?

Kako da zabavite dete?Nikada nije previše rano da ispliva na površinu najbitnije oružje svake mame, a to je umetnost zabavljanja i odvraćanja pažnje. Ako je beba nervozna jer je umorna, gladna, dosadno joj je ili je prosto namćorasta, nekada je i malo odvraćanje pažnje dovoljno za potpuni preokret ili kratko odlaganje lošeg rasoloženja. Razni trikovi Vam mogu pomoći kada želite da produžite interval između obroka i spavanja, kada čekate u redu kod pedijatra ili kada je dete mrzovoljno.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS