MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2011-03-21. Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohoda

Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohodaČim dete počne da se kreće po kući, neophodno je da učinite sve što je do Vas kako bi kuća bila bezbedno mesto za njuškanje i istraživanje.

Veoma je lako spakovati i skloniti dragocene vaze ili držače za sveće, ali ako hoćemo pravo, ne možete skloniti ili podignuti wc šolju (porculanski bunar nad kojim se zamišljaju želje) ili stepenište (koje deci predstavlja zid uz koji se treba peti). Zato je nabolje rešenje da sa obezbeđivanjem kuće počnete dok je pokretljivost deteta ograničena. Uz malo manevara, sprečićete modrice i čvoruge koje prate sve prve korake. Evo područja i mesta koja prete najvećim opasnostima.

Uglovi i ivice. Treba ih obložiti jastučićima koji se mogu kupiti u prodavnicama za bebe. Tada, i da beba padne na ivicu ili ugao, udarac neće biti istog inteziteta i sačuvaće bebu. Istim jastučićima možete obložiti svaku sumnjivu ivicu kako ne biste uvek pratili svog mališana i mogli zajedno da uživate u prvim koracima.

Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohodaOpasne supstance. Više nije dozvoljeno držati antifriz ili kontraceptivne pilule na dostupnim mestima jer izgledaju kao sok i bombone. Vodite računa i kada ih stavite na visoke police jer Vaš mališan ima neverovatnu sposobnost penjanja. Dok ne odraste dovoljno da razume kako su te supstance otovne i opasne po život, držite ih pod ključem. U njih se još ubrajaju deterdžent, sredstva za čišćenje, lekovi i alkohol.

Stepenice i ulazi. Najsigurniji način da sprečite svaki pad sa stepenica je da ugradite kapiju na početku i kraju stepeništa. Kapija treba da ima katanac ili takvo zatvaranje koje mališan neće moći da ukapira dok ne odraste. Možete razmisliti o mogućnosti da na dnu, kapiju stavite nakon treće stepenice, kako biste omogućili detetu da vežba svoje sposobnosti penjanja. Sobe koje obiluju opasnostima, kao što su kupatilo na spratu zbog vode i električnih uređaja poput fena, i radne sobe zbog silnih kablova i žica, treba držati zaključanim ili ugraditi bravu van dečijeg domašaja.

Prozori. Morate osigurati prozor. Najpre bi trebalo da ugradite šipke, kroz koje neće moći da provuče ruku i koje neće moći da otvori kad god poželi. Ako imate roletne, jako je bitno da vodite računa o istim jer postoji opasnost od davljenja kanapom. Najbolje je da u dečijoj sobi nema roletni na prozorima.

Vruća mesta. Kada je dete počelo da puzi, jedna od glavnih preokupacija je bila da prekrijete sve utikače i štekere po kući. Sada kada hoda, potrebno je da ga čuvate od opekotina i opasnosti na višem nivou. Dok kuvate, pokusajte da tu uvek bude neko ko ce da pazi na njega (tako Vam se neće vrzmati oko nogu i šerpi). I pored jake želje da maksimalno zaštitite svoje dete, nesreće se dešavaju i jako je bitno da znate kako se tretiraju opekotine. Sve elektricne aparate sklonite van domašaja dece.

Stajaća voda. Vašem detetu wc šolja izgleda kao mali bazen ili mesto gde se mogu bacati razne stvari. Zabranite mu da to radi, a šolju zaštite plastičnim prekrivačem- samo upozorite i goste kako se rukuje sa istim.

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2009-03-28.  | 

Putovanje sa malim detetom

Putovanje sa malim detetomPlanirate putovanje sa malim detetom? Nemojte samo u poslednjem momentu nabacati stvari u kofer i sesti na njega da biste ga lakše zatvorili. Isplanirajte na vreme šta je potrebno da ponesete. Razmislite šta je potrebno da kupite u svom mestu, a šta možete tamo kuda idete. Teško je da ne ponesete sve što koristite. Planiranje je u tom slučaju neophodno, da se ne pretovarite prtljagom, a i da ne zaboravite ono bez čega se zaista ne može. Zato, preporučuje se da napravite spisak stvari jer će te tada moći u kratkom vremenskom roku da ih spakujete, bez straha da ćete nešto zaboraviti.2011-08-17.  | 

Sprečite mučninu u automobilu

Sprečite mučninu u automobiluDa li vaše dete teško podnosi dužu vožnju u automobilu i već posle prevaljenih nekoliko kilometara oseća mučninu, pa i povraća? Ovaj problem pogađa i iscrpljuje mnogu decu, ali i odrasle osobe. „Bolest duge vožnje“ predstavlja veliki problem kako osobama koje od nje pate, tako i njihovim saputnicima. Ukoliko želite da svom osetljivom mališanu duži put automobilom ili autobusom učinite podnošljivijim treba da pred polazak preduzmete nekoliko jednostavnih mera predostrožnosti.2011-02-19.  | 

Neprijatan zadah (Halitoza)

Neprijatan zadah (Halitoza)Mnogo odraslih osoba, s vremena na vreme oseti da ima neprijatan zadah iz usta mada se smatra da četvrtina popoulacije svakodnevno pati od halitoze.

Neprijatan zadah nastaje usled razlaganja proteina u ustima koje uzrokuju bakterije. Ipak, postoji još uzroka koji pogađaju disajne puteve, jednjak i stomak i izazivaju loš zadah.2011-05-06.  | 

Mit – Ako dete jede pahuljice, bolje će spavati noću

Mit – Ako dete jede pahuljice, bolje će spavati noćuOvo je jedan od čestih mitova koji naprosto nije tačan. Kada dete počne lepo da spava noću, to nema nikakave veze sa tim da li je i koliko je gladno tj. sito već sa razvojem i dobrom rutinom kada nauči da se samo uspava. Ne zaboravite da mnoga deca počinju spavati noću tek između 3-4 meseca.2009-08-13.  | 

Privatan smeštaj s doručkom

Privatan smeštaj s doručkomGlavna prednost privatnog smeštaja je što imate širok izbor usluga i cena, u zavisnosti od onoga šta želite ili koliko možete. Sve možete ugovoriti u napred, ali i onda kada stignete na odredište. Uz ovaj aranžman često je moguće uplatiti i drugi obrok na primer večeru.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS