MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2011-03-21. Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohoda

Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohodaČim dete počne da se kreće po kući, neophodno je da učinite sve što je do Vas kako bi kuća bila bezbedno mesto za njuškanje i istraživanje.

Veoma je lako spakovati i skloniti dragocene vaze ili držače za sveće, ali ako hoćemo pravo, ne možete skloniti ili podignuti wc šolju (porculanski bunar nad kojim se zamišljaju želje) ili stepenište (koje deci predstavlja zid uz koji se treba peti). Zato je nabolje rešenje da sa obezbeđivanjem kuće počnete dok je pokretljivost deteta ograničena. Uz malo manevara, sprečićete modrice i čvoruge koje prate sve prve korake. Evo područja i mesta koja prete najvećim opasnostima.

Uglovi i ivice. Treba ih obložiti jastučićima koji se mogu kupiti u prodavnicama za bebe. Tada, i da beba padne na ivicu ili ugao, udarac neće biti istog inteziteta i sačuvaće bebu. Istim jastučićima možete obložiti svaku sumnjivu ivicu kako ne biste uvek pratili svog mališana i mogli zajedno da uživate u prvim koracima.

Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohodaOpasne supstance. Više nije dozvoljeno držati antifriz ili kontraceptivne pilule na dostupnim mestima jer izgledaju kao sok i bombone. Vodite računa i kada ih stavite na visoke police jer Vaš mališan ima neverovatnu sposobnost penjanja. Dok ne odraste dovoljno da razume kako su te supstance otovne i opasne po život, držite ih pod ključem. U njih se još ubrajaju deterdžent, sredstva za čišćenje, lekovi i alkohol.

Stepenice i ulazi. Najsigurniji način da sprečite svaki pad sa stepenica je da ugradite kapiju na početku i kraju stepeništa. Kapija treba da ima katanac ili takvo zatvaranje koje mališan neće moći da ukapira dok ne odraste. Možete razmisliti o mogućnosti da na dnu, kapiju stavite nakon treće stepenice, kako biste omogućili detetu da vežba svoje sposobnosti penjanja. Sobe koje obiluju opasnostima, kao što su kupatilo na spratu zbog vode i električnih uređaja poput fena, i radne sobe zbog silnih kablova i žica, treba držati zaključanim ili ugraditi bravu van dečijeg domašaja.

Prozori. Morate osigurati prozor. Najpre bi trebalo da ugradite šipke, kroz koje neće moći da provuče ruku i koje neće moći da otvori kad god poželi. Ako imate roletne, jako je bitno da vodite računa o istim jer postoji opasnost od davljenja kanapom. Najbolje je da u dečijoj sobi nema roletni na prozorima.

Vruća mesta. Kada je dete počelo da puzi, jedna od glavnih preokupacija je bila da prekrijete sve utikače i štekere po kući. Sada kada hoda, potrebno je da ga čuvate od opekotina i opasnosti na višem nivou. Dok kuvate, pokusajte da tu uvek bude neko ko ce da pazi na njega (tako Vam se neće vrzmati oko nogu i šerpi). I pored jake želje da maksimalno zaštitite svoje dete, nesreće se dešavaju i jako je bitno da znate kako se tretiraju opekotine. Sve elektricne aparate sklonite van domašaja dece.

Stajaća voda. Vašem detetu wc šolja izgleda kao mali bazen ili mesto gde se mogu bacati razne stvari. Zabranite mu da to radi, a šolju zaštite plastičnim prekrivačem- samo upozorite i goste kako se rukuje sa istim.

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2011-06-14.  | 

Auto sedišta za decu

Auto sedišta za decuBez obzira na to koliko stvari stavite na šoping listu za bebu, auto sedište je stvar oko koje nema pregovora (biće Vam potrebno da izvedete bebu iz bolnice!). Ali, kako odabrati odgovarajući model sedišta koji je u skladu sa Vašim potrebama i novčanikom? Kako ćete biti sigurni da će moći da se pravilno instalira u kolima (i beba bude bezbedna) kada ste suočeni sa toliko traka i kaiševa?2010-09-06.  | 

Strah od predškolskog

Strah od predškolskogNeka deca bez problema prihvataju predškolsko. Nekima je potrebno vreme, ali najbitnije je da pustite svoje dete da se polako prilagodi novonastaloj situaciji. Važno je da pomognete detetu da se oslobodi svih strahova ukoliko ih ima.

Četvorogodišnje dete koje voli druženje i nije preterano vezano za roditelje odmah prihvata predškolsko bez ikakvog objašnjenja o kakvoj je ustanovi reč. Ipak, kod trogodišnjeg deteta može biti skroz suprotno jer je ono i dalje dosta privrženo roditeljima.2009-02-06.  | 

Oh taj san!

Oh taj san!Ima li načina da bebu naučite da spava?
Bebe nemaju potrebu da uče kako da spavaju, to dolazi samo po sebi. Postoje neka opšta, lako primenljiva pravila koja pomažu da se kod bebe formiraju dobre navike u vezi spavanja. Za to nikada nije rano, a ni kasno ukoliko treba da se promeni usvojena loša navika spavanja.2009-07-01.  | 

Sunce je deci prijatelj ali i neprijatelj

Sunce je deci prijatelj ali i neprijateljNežna dečija koža je tanka i lako izgori na cuncu, što detetu može da donese niz neprijatnosti i zdravstvenih problema. Zato, pre nego što dete izložite suncu, pobrinite se za kvalitetnu zaštitu njegove kože.2011-01-24.  | 

Seksualna radoznalost kod male dece

Kada roditelj uhvati dečaka da se igra sa uhom i predelom oko, odmah krenu pitanja o ušnoj infekciji, ali kada ga zatekne da se igra sa penisom u erekciji, vrlo često se pomešaju osećanja nervoze, brige, krivice, srama, pitanja, kajanja – čak iako verujemo da je to normalno ponašanje.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS