MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2011-02-19. Neprijatan zadah (Halitoza)

Neprijatan zadah (Halitoza)Mnogo odraslih osoba, s vremena na vreme oseti da ima neprijatan zadah iz usta mada se smatra da četvrtina popoulacije svakodnevno pati od halitoze.

Neprijatan zadah nastaje usled razlaganja proteina u ustima koje uzrokuju bakterije. Ipak, postoji još uzroka koji pogađaju disajne puteve, jednjak i stomak i izazivaju loš zadah.

Faktori koji pogađaju usta izazivajući neprijatan zadah:
Neprijatan zadah (Halitoza)- Kvar zuba.
- Bolest desni.
- Ostaci hrane među zubima.
- Suva usta.
- Preterana aktivnost bakterija na jeziku.
- Infekcija grla ili krajnika.
- Kijavica.

Faktori koji pogađaju disajne puteve izazivajući neprijatan zadah:
- Upala sinusa.
- Polipi.
- Suvoća.
- Strano telo.
- Ometen protok vazduha ili sluz.
- Bronhitis.
- Pneumonija.
- Bronhiektazije (dilatacija bronhija u plućima, obično nakon neke infekcije).

Faktori koji pogađaju jednjak i stomak izazivajući neprijatan zadah:
- Gastritis i gorušica.
- Ostaci hrane.

U retkim slučajevima, neprijatan zadah je bitan znak postojanja problema opšteg zdravlja te ga ne treba ignorisati. Najčešći uzrok je oralne prirode, tretman je moguć i dostupan i problem lako nestaje.

Kako se tretira loš zadah?

Kako je u najvećem broju slučajeva loš zadah posledica problema u ustima, od velike pomoći bi bila poseta zubaru. Ne pokušavajte da zamaskirate zadah pre posete zubaru – treba da bude što tipičniji.

Ukoliko je problem sa zubima i ostaticama hrane između istih, vrlo lako i brzo će se dete otarasiti lošeg zadaha. Ukoliko nije u pitanju oralni problem ili zubar ne može da ga ustanovi, potrebno je da odete kod lekara opšte prakse.

 

Šta možete učiniti za svoje dete i Vas?
- Održavajte visok nivo oralne i higijene zuba. Pored pranja zuba, bitno je koristiti zubarski konac kako bi se sprečilo zadržavanje hrane među zubima.
- Koristite sredstvo za čišćenje jezika i čistite jezik do samog korena.
- Koristite tečnost za ispiranje usta koju Vam preporuči zubar ili farmaceut. Najbolje vreme za njeno korišćenje je neposredno pre spavanja.
- Pijte dosta tečnosti, izbegavajte velike količine kafe.
- Očistite usta pošto jedete mlečne proizvode, ribu i meso.
- Žvaćite žvake bez šećera, posebno ako Vam se suše usta.
- Jedite sveže povrće bogato vlaknima.
- Redovno posećujte zubara i neka Vam očisti zube kad god je to potrebno.
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2008-06-13.  | 

Cucla i Vase dete

„Laža“ i vaše deteMnoga deca koriste „lažu“ da bi se smirili dok su još mali, ali i dok su u predškolskom uzrastu. „Laža“ može da služi i kao prelazni predmet – tj. nešto što oslobađa vaše dete stresa i pomaže mu da se prilagodi novim, nepoznatim situacijama kao što je polazak u obdanište. Iako nema razloga da zabranite „lažu“ dok je vaše dete još malo, ima veoma dobrih razloga da ga ohrabrujete da je uskoro odbaci.

 2012-10-11.  | 

Deca i lekovi

Deca i lekoviDeca su izložena mnogim zaraznim bolestima kroz detinjstvo.

Većina infekcija je uzrokovana virusima, koji se ne mogu tretirati antibioticima. Ali, ako se misli da je infekcija nastala kao posledica delovanja bakterija, lekar će prepisati antibiotike. Veoma je teško na osnovu samog lekarskog pregleda utvrditi da li se radi o virusnoj ili bakterijskoj infekciji.2010-08-31.  | 

Izgradite svom detetu samopouzdanje

Izgradite svom detetu samopouzdanjeSvako dete ima jedinstvenu sliku o sebi, u velikoj meri oblikovanu porukama dobijenim iz komunikacije sa bitnim ljudima, posebno roditeljima. Dete se ne rađa sa tom slikom; ona se stvara od rođenja kroz iskustva.

Samopoštovanje je vrednosni sud koji osoba svrstava u sliku o sebi. Ovaj sud o vrednosti predstavlja jednu od glavnih uloga u rastu i razvoju deteta. Deca sa visokim samopoštovanjem i samopuzdanjem su produktivnija, sklonija avanturama i sigurnija u sebe. Malo je verovatno da će trpeti pritisak vršnjaka, frustraciju, čak i svoje nedostatke.2009-08-02.  | 

Šest praktičnih saveta u prvim mesecima

Šest praktičnih saveta u prvim mesecima1. Nakon što prestanete široko da povijate bebu,nemojte odmah u potpunosti da se odreknete tetra pelena, jer one su dobrodošle pri prvim pokušajima dohrane, jer njima tom prilikom možete obmotati bebu i na taj način zaštititi njenu odeću.2010-11-28.  | 

Video igrice

Video igriceVideo igrice su veoma popularne. Broj dece, od 6 do 16 godina, koja ih svakodnevno igraju raste iz dana u dan.

Video igrice vs televizija

U poređenju sa gledanjem televizije, igranje igrica je bolja opcija pošto je u pitanju interaktivni vid zabave. Mozak Vašeg deteta treba da bude uključen i da aktivno radi.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS