MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2011-02-19. Neprijatan zadah (Halitoza)

Neprijatan zadah (Halitoza)Mnogo odraslih osoba, s vremena na vreme oseti da ima neprijatan zadah iz usta mada se smatra da četvrtina popoulacije svakodnevno pati od halitoze.

Neprijatan zadah nastaje usled razlaganja proteina u ustima koje uzrokuju bakterije. Ipak, postoji još uzroka koji pogađaju disajne puteve, jednjak i stomak i izazivaju loš zadah.

Faktori koji pogađaju usta izazivajući neprijatan zadah:
Neprijatan zadah (Halitoza)- Kvar zuba.
- Bolest desni.
- Ostaci hrane među zubima.
- Suva usta.
- Preterana aktivnost bakterija na jeziku.
- Infekcija grla ili krajnika.
- Kijavica.

Faktori koji pogađaju disajne puteve izazivajući neprijatan zadah:
- Upala sinusa.
- Polipi.
- Suvoća.
- Strano telo.
- Ometen protok vazduha ili sluz.
- Bronhitis.
- Pneumonija.
- Bronhiektazije (dilatacija bronhija u plućima, obično nakon neke infekcije).

Faktori koji pogađaju jednjak i stomak izazivajući neprijatan zadah:
- Gastritis i gorušica.
- Ostaci hrane.

U retkim slučajevima, neprijatan zadah je bitan znak postojanja problema opšteg zdravlja te ga ne treba ignorisati. Najčešći uzrok je oralne prirode, tretman je moguć i dostupan i problem lako nestaje.

Kako se tretira loš zadah?

Kako je u najvećem broju slučajeva loš zadah posledica problema u ustima, od velike pomoći bi bila poseta zubaru. Ne pokušavajte da zamaskirate zadah pre posete zubaru – treba da bude što tipičniji.

Ukoliko je problem sa zubima i ostaticama hrane između istih, vrlo lako i brzo će se dete otarasiti lošeg zadaha. Ukoliko nije u pitanju oralni problem ili zubar ne može da ga ustanovi, potrebno je da odete kod lekara opšte prakse.

 

Šta možete učiniti za svoje dete i Vas?
- Održavajte visok nivo oralne i higijene zuba. Pored pranja zuba, bitno je koristiti zubarski konac kako bi se sprečilo zadržavanje hrane među zubima.
- Koristite sredstvo za čišćenje jezika i čistite jezik do samog korena.
- Koristite tečnost za ispiranje usta koju Vam preporuči zubar ili farmaceut. Najbolje vreme za njeno korišćenje je neposredno pre spavanja.
- Pijte dosta tečnosti, izbegavajte velike količine kafe.
- Očistite usta pošto jedete mlečne proizvode, ribu i meso.
- Žvaćite žvake bez šećera, posebno ako Vam se suše usta.
- Jedite sveže povrće bogato vlaknima.
- Redovno posećujte zubara i neka Vam očisti zube kad god je to potrebno.
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2010-10-08.  | 

Aktivnosti koje podstiču socijalnu interakciju

Aktivnosti koje podstiču socijalnu interakcijuPostoji mnogo razloga zbog kojih deca ne žele da se druže. Dete je možda stidljivo, umorno, neprijatno mu je u novom okruženju, gladno je, oseća se nepoželjnim, nezainteresovano je za ono što drugi rade ili mu pažnju odvlači neka izmišljena priča u kojoj samo uživa.

Ipak, ovo su samo objašnjenja, nikako izgovori kojima se osamljeničke aktivnosti uzimaju kao nešto najbolje za dete. Ukoliko ste zabrinuti za detetovo socijalno ophođenje onda se trgnite i isplanirajte aktivnosti kojima ćete popraviti njegov društveni život.2011-08-17.  | 

Sprečite mučninu u automobilu

Sprečite mučninu u automobiluDa li vaše dete teško podnosi dužu vožnju u automobilu i već posle prevaljenih nekoliko kilometara oseća mučninu, pa i povraća? Ovaj problem pogađa i iscrpljuje mnogu decu, ali i odrasle osobe. „Bolest duge vožnje“ predstavlja veliki problem kako osobama koje od nje pate, tako i njihovim saputnicima. Ukoliko želite da svom osetljivom mališanu duži put automobilom ili autobusom učinite podnošljivijim treba da pred polazak preduzmete nekoliko jednostavnih mera predostrožnosti.2008-05-21.  | 

Letovanje sa bebom

Letovanje sa bebomRazmišljate o letovanju sa bebom? Dobra vest je da bez obzira što je vaša porodica mlada, to ne mora da vas spreči da zajedno putujete. Ipak veoma je važno izabrati pravu lokaciju. Izbegavajte najpopularnija turistička mesta i izaberite lokaciju koja je već okarakterisana kao „mirno, porodično mesto“. Naravno da možete sa vašom bebom na plažu, ali zabavni parkovi nisu preporučljivi dok vaše dete ne napuni 4 godine. Proverite da li mesto u kome ste rezervisali smeštaj može da vam obezbedi krevetac za bebu. Ne zaboravite da ponesete bebine omiljene stvarčice kao što je ćebence ili igračka. Ne oslanjajte se na to da ćete naći prikladnu zamenu usput.2011-10-08.  | 

Terapija muzikom

Terapija muzikomU bolnici u Slovačkoj bebama se pušta Mocart kako bi se ublažila porođajna trauma. Na malim glavama novorođenčadi se nalaze slušalice i čini se kao da se glave pomeraju u ritmu muzike tokom prvih sati života, bebama se pušta Mocart.2011-01-31.  | 

Siromaštvo može biti prepreka da dete doživi pun genetski potencijal

Siromaštvo može biti prepreka da dete doživi pun genetski potencijalNova studija je pokazala da biti siromašan može sprečiti dete da razvije potpuni genetski potencijal mentalne sposobnosti.

Istraživači Teksaškog univerziteta u Ostinu su ispitali 750 blizanaca koji su polagali test kognitivne sposobnosti u 10. mesecu i 2. godini života. Tokom testova od dece se tražilo da povuku konopac kako bi zazvonilo zvono, da stave tri kocke u čašu i slažu slike.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS