MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2011-02-19. Neprijatan zadah (Halitoza)

Neprijatan zadah (Halitoza)Mnogo odraslih osoba, s vremena na vreme oseti da ima neprijatan zadah iz usta mada se smatra da četvrtina popoulacije svakodnevno pati od halitoze.

Neprijatan zadah nastaje usled razlaganja proteina u ustima koje uzrokuju bakterije. Ipak, postoji još uzroka koji pogađaju disajne puteve, jednjak i stomak i izazivaju loš zadah.

Faktori koji pogađaju usta izazivajući neprijatan zadah:
Neprijatan zadah (Halitoza)- Kvar zuba.
- Bolest desni.
- Ostaci hrane među zubima.
- Suva usta.
- Preterana aktivnost bakterija na jeziku.
- Infekcija grla ili krajnika.
- Kijavica.

Faktori koji pogađaju disajne puteve izazivajući neprijatan zadah:
- Upala sinusa.
- Polipi.
- Suvoća.
- Strano telo.
- Ometen protok vazduha ili sluz.
- Bronhitis.
- Pneumonija.
- Bronhiektazije (dilatacija bronhija u plućima, obično nakon neke infekcije).

Faktori koji pogađaju jednjak i stomak izazivajući neprijatan zadah:
- Gastritis i gorušica.
- Ostaci hrane.

U retkim slučajevima, neprijatan zadah je bitan znak postojanja problema opšteg zdravlja te ga ne treba ignorisati. Najčešći uzrok je oralne prirode, tretman je moguć i dostupan i problem lako nestaje.

Kako se tretira loš zadah?

Kako je u najvećem broju slučajeva loš zadah posledica problema u ustima, od velike pomoći bi bila poseta zubaru. Ne pokušavajte da zamaskirate zadah pre posete zubaru – treba da bude što tipičniji.

Ukoliko je problem sa zubima i ostaticama hrane između istih, vrlo lako i brzo će se dete otarasiti lošeg zadaha. Ukoliko nije u pitanju oralni problem ili zubar ne može da ga ustanovi, potrebno je da odete kod lekara opšte prakse.

 

Šta možete učiniti za svoje dete i Vas?
- Održavajte visok nivo oralne i higijene zuba. Pored pranja zuba, bitno je koristiti zubarski konac kako bi se sprečilo zadržavanje hrane među zubima.
- Koristite sredstvo za čišćenje jezika i čistite jezik do samog korena.
- Koristite tečnost za ispiranje usta koju Vam preporuči zubar ili farmaceut. Najbolje vreme za njeno korišćenje je neposredno pre spavanja.
- Pijte dosta tečnosti, izbegavajte velike količine kafe.
- Očistite usta pošto jedete mlečne proizvode, ribu i meso.
- Žvaćite žvake bez šećera, posebno ako Vam se suše usta.
- Jedite sveže povrće bogato vlaknima.
- Redovno posećujte zubara i neka Vam očisti zube kad god je to potrebno.
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2010-12-07.  | 

Mit – Temperatura je loša za dete

Mit – Temperatura je loša za deteTemperatura sama po sebi nije štetna ni opasna, i ukoliko nije previsoka (iznad 40 stepeni), jako je mala verovatnoća da će izazvati oštećenje mozga ili druge probleme. Čak i febrilne konvulzije (napadi uzrokovani temperaturom) obično nisu opasni.2011-12-02.  | 

Problemi sa snom i ishranom

Problemi sa snom i ishranomVaše dete ne jede kako treba, isuviše je izbirljivo, jede samo par određenih namirnica, a uz to malo spava i budi se noću... Zabrinuti ste za njegovo zdravlje?

Dokle god dete dobija na težini, ishrana je najmanji problem. Mnogo je bitnije da popravite njegove navike vezane za spavanje. U 5. godini, dete treba da spava 11 sati svake noći. Ako se ne naspava dovoljno, može biti agresivno, umorno tokom celog dana, lako se iznervira i ima problema sa držanjem pažnje. Ukoliko je dete umorno i razdražljivo onda mu neće prijati nijedan obrok.2009-08-02.  | 

Šest praktičnih saveta u prvim mesecima

Šest praktičnih saveta u prvim mesecima1. Nakon što prestanete široko da povijate bebu,nemojte odmah u potpunosti da se odreknete tetra pelena, jer one su dobrodošle pri prvim pokušajima dohrane, jer njima tom prilikom možete obmotati bebu i na taj način zaštititi njenu odeću.2009-03-28.  | 

Putovanje sa malim detetom

Putovanje sa malim detetomPlanirate putovanje sa malim detetom? Nemojte samo u poslednjem momentu nabacati stvari u kofer i sesti na njega da biste ga lakše zatvorili. Isplanirajte na vreme šta je potrebno da ponesete. Razmislite šta je potrebno da kupite u svom mestu, a šta možete tamo kuda idete. Teško je da ne ponesete sve što koristite. Planiranje je u tom slučaju neophodno, da se ne pretovarite prtljagom, a i da ne zaboravite ono bez čega se zaista ne može. Zato, preporučuje se da napravite spisak stvari jer će te tada moći u kratkom vremenskom roku da ih spakujete, bez straha da ćete nešto zaboraviti.2011-05-06.  | 

Mit – Ako dete jede pahuljice, bolje će spavati noću

Mit – Ako dete jede pahuljice, bolje će spavati noćuOvo je jedan od čestih mitova koji naprosto nije tačan. Kada dete počne lepo da spava noću, to nema nikakave veze sa tim da li je i koliko je gladno tj. sito već sa razvojem i dobrom rutinom kada nauči da se samo uspava. Ne zaboravite da mnoga deca počinju spavati noću tek između 3-4 meseca.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS