MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2011-02-19. Neprijatan zadah (Halitoza)

Neprijatan zadah (Halitoza)Mnogo odraslih osoba, s vremena na vreme oseti da ima neprijatan zadah iz usta mada se smatra da četvrtina popoulacije svakodnevno pati od halitoze.

Neprijatan zadah nastaje usled razlaganja proteina u ustima koje uzrokuju bakterije. Ipak, postoji još uzroka koji pogađaju disajne puteve, jednjak i stomak i izazivaju loš zadah.

Faktori koji pogađaju usta izazivajući neprijatan zadah:
Neprijatan zadah (Halitoza)- Kvar zuba.
- Bolest desni.
- Ostaci hrane među zubima.
- Suva usta.
- Preterana aktivnost bakterija na jeziku.
- Infekcija grla ili krajnika.
- Kijavica.

Faktori koji pogađaju disajne puteve izazivajući neprijatan zadah:
- Upala sinusa.
- Polipi.
- Suvoća.
- Strano telo.
- Ometen protok vazduha ili sluz.
- Bronhitis.
- Pneumonija.
- Bronhiektazije (dilatacija bronhija u plućima, obično nakon neke infekcije).

Faktori koji pogađaju jednjak i stomak izazivajući neprijatan zadah:
- Gastritis i gorušica.
- Ostaci hrane.

U retkim slučajevima, neprijatan zadah je bitan znak postojanja problema opšteg zdravlja te ga ne treba ignorisati. Najčešći uzrok je oralne prirode, tretman je moguć i dostupan i problem lako nestaje.

Kako se tretira loš zadah?

Kako je u najvećem broju slučajeva loš zadah posledica problema u ustima, od velike pomoći bi bila poseta zubaru. Ne pokušavajte da zamaskirate zadah pre posete zubaru – treba da bude što tipičniji.

Ukoliko je problem sa zubima i ostaticama hrane između istih, vrlo lako i brzo će se dete otarasiti lošeg zadaha. Ukoliko nije u pitanju oralni problem ili zubar ne može da ga ustanovi, potrebno je da odete kod lekara opšte prakse.

 

Šta možete učiniti za svoje dete i Vas?
- Održavajte visok nivo oralne i higijene zuba. Pored pranja zuba, bitno je koristiti zubarski konac kako bi se sprečilo zadržavanje hrane među zubima.
- Koristite sredstvo za čišćenje jezika i čistite jezik do samog korena.
- Koristite tečnost za ispiranje usta koju Vam preporuči zubar ili farmaceut. Najbolje vreme za njeno korišćenje je neposredno pre spavanja.
- Pijte dosta tečnosti, izbegavajte velike količine kafe.
- Očistite usta pošto jedete mlečne proizvode, ribu i meso.
- Žvaćite žvake bez šećera, posebno ako Vam se suše usta.
- Jedite sveže povrće bogato vlaknima.
- Redovno posećujte zubara i neka Vam očisti zube kad god je to potrebno.
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2011-05-29.  | 

Zašto bebe vole ogledala?

Zašto bebe vole ogledala?U šta naovorođenče najviše voli da gleda? Igračku? Ne. Geometrijski oblik? Zapravo ne. Ono što najviše voli je ljudsko lice. Nije izbirljiva čije lice je u pitanju, te, zgrabite ogledalo i dopustite joj da zuri u svoje. Evo jednog vida zabave koji pomaže u njenom razvoju.2010-09-06.  | 

Strah od predškolskog

Strah od predškolskogNeka deca bez problema prihvataju predškolsko. Nekima je potrebno vreme, ali najbitnije je da pustite svoje dete da se polako prilagodi novonastaloj situaciji. Važno je da pomognete detetu da se oslobodi svih strahova ukoliko ih ima.

Četvorogodišnje dete koje voli druženje i nije preterano vezano za roditelje odmah prihvata predškolsko bez ikakvog objašnjenja o kakvoj je ustanovi reč. Ipak, kod trogodišnjeg deteta može biti skroz suprotno jer je ono i dalje dosta privrženo roditeljima.2011-10-10.  | 

Beba i televizija

Beba i televizijaKoliko i šta beba gleda na televiziji ne treba da Vas brine dok ne napuni godinu dana i više. Do 9., 10. meseca, beba na televizoru ne vidi ništa drugo do mrlje sačinjene od jakih boja i svetla. Kod mnogih emisija, pa čak i onih za decu, slike se previše često menjaju i ne dozvoljavaju deci da se fokusiraju. Neka deca doživljavaju mrlje kao hipnotizirajuće, ali većina kao dosadne. Čak i pošto dete pokaže interes za televiziju, neće mu dugo držati pažnju. Na kraju krajeva, Vaše dete još uvek ima uzak krug vizuelne pažnje.2008-12-20.  | 

Mrak i čudovište

Mrak i čudovišteNervoza u mraku je nešto što osetimo još kad smo mali i često to ostaje u nama, u blažoj formi i kada odrastamo. Ima mnogo odraslih koji pre nego što legnu proveravaju ima li nešto ispod kreveta, naročito posle gledanja horor filmova. Dečija mašta običnu senku na zidu sobe lako pretvara u skrivenu zver. A dete koje se probudi usled noći posle ružnog sna i shavti da je samo, može da poveže osećanje usamljenosti i straha sa mrakom.2012-03-20.  | 

Ranoranilac

Ranoranilac Neka deca se bude pre roditelja, obično oko 5h, 6h. Veoma su odmorna i spremna za izazove novog dana. Izlaze iz svojih soba, viču iz kreveca i kao da žele da sve probude. Uzbuđeni su zbog novog dana i to žele da podele sa svojim roditeljima. Ukoliko roditelji ne odgovaraju, odmah nastaje frka.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS