MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaZdravlje


2011-01-26. Kako da ove zime sačuvate bebu od bolesti?

Kako da ove zime sačuvate bebu od bolesti?Dobro pitanje, pošto čim se spusti živa na termometru, virusi i prehlade počnu da zalaze u domaćinstva i škole. Kada bi samo postojao način koji garantuje da se Vaša beba neće razbolesti. Postoji li uopšte?

Ne postoji. Većina zimskih virusa se prenosi vazduhom tako da ukoliko beba udahne vazduh u blizini nekoga ko je bolestan, vrlo lako će se i ona zaraziti.

Kako da ove zime sačuvate bebu od bolesti?Ono što dodatno otežava celu situaciju je činjenica da se ovi virusi zarazni pre nego što se jave simptomi. To što sklanjate dete od nekoga ko kija, kašlje i ima zapušen nos ne znači da se beba nije već zarazila i da neće ubrzo razviti iste simptome. Nećete ga spasiti ni ubundavanjem jer su studije pokazale da izloženost hladnoći ili vlažnom vremenu ne povećava rizik od prehlade.

Ipak, to ne znači da treba da se predajete bez borbe. Postoji nekoliko prostih koraka koje možete preduzeti i pokušati da odagnate bacile i sprečite da se beba razboli ove zime.

Šta treba činiti?

Iako je praktično neizbežno da će beba imati nekoliko manjih prehlada ove zime ma koliko se trudili da ih izbegnete, neće biti na odmet da primenite nekoliko strategija.

Perite joj ruke, kao i sebi.

Redovno pranje ruku je najprostiji i najefikasniji način da se rešite bacila virusa i prehlade. Jako je bitno da operete ruke pošto joj zamenite pelenu, obrišete nosić i obavezno pre pripremanja jela.

Takođe je bitno da bebi redovno perete ruke, naročito pre jela (kada počne da jede čvrstu hranu) i kada dođe iz jaslica ili obdaništa.

Ne zaboravite na ostalu decu i njihovo pranje ruku, posebno ako su već bolesni. Nema potrebe da bacate novac na specijalne antibakterijske sapune pošto i običan skida bacile sa ruku.

Ukoliko je dete u obdaništu, proverite sa vaspitačicom da li i koliko ima bolesne dece.

Postarajte se da ustanova koju pohađa Vaše dete ima razumnu politiku kada su bolesna deca u pitanju. Većina zahteva da dete sa temperaturom, koje ima grip, povraća, ima dijareju ili infekciju očiju ostane kod kuće dok simptomi ne prođu.

Ako ste, pak, primetili da dolaze bolesna deca, vreme je da popričate sa upravom ustanove o pravilima. Iako su deca zarazna i pre nego što se pojave simptomi, sigurno ne želite da bilo ko kija i istresa nos blizu zdrave dece.

Vakcinišite dete.

Nakon 6 meseci, bebi je dozvoljeno da se vakciniše protiv gripa. Na ovaj način ćete zaštititi dete od nekih virusa i bakterija.

Učinite sve što je u Vašoj moći da podignete detetov imuni sistem.

Najbolji način da beba ima dobar imuni sistem je da je što duže dojite. Kada počne sa čvrstom hranom, Vaša odgovornost je da u organizam unosi zdravu hranu iz uravnotežene ishrane. Takođe je potrebno da dovoljno spava noću, a danju bude fizički aktivno.
Trenutni odeljak: Moja bebaZdravlje
POGLEDAJTE JOS:


2011-07-02.  | 

Nekoliko saveta za sprečavanje trovanja

Saznajte koji su najčešći krivci
Nekoliko saveta za sprečavanje trovanja hemikalijamaMnogi proizvodi koji se koriste u kući su otrovni. To su deterdžent, lekovi i sredstva za suzbijanje insekata. Oni su opasni ako se progutaju, udahnu ili dođu u kontakt sa očima ili kožom. Česti primeri trovanja uključuju aspirin, lekove za smirenje, pilule za spavanje, gvožđe (dodatk ishrani), sredstva za čišćenje kuće, otrov za miševe i insekte, tečnost za pranje sudova, antifriz, gas, kerozin, ulje za lampe...2009-04-09.  | 

Sedam najčešćih simptoma lošeg vida

Sedam najčešćih simptoma lošeg vidaJedino roditelji mogu da uoče da sasvim malo dete ima problema sa vidom. Da nešto nije u redu, može se vrlo lako zaključiti iz mališanovog ponašanja:

 

 2012-08-08.  | 

Gradska deca sklonija alergijama na hranu od dece iz ruralnih krajeva

Gradska deca sklonija alergijama na hranu od dece iz ruralnih krajevaNajnovija studija je pokazala da deca odrasla u gradu imaju veće šanse za razvojem alergije na neku vrste hrane od dece iz seoske sredine.
 
Istraživači su analizirali podatke prikupljene od više od 38000 dece iz različitih krajeva Sjedinjenih Američkih Država i zaključili da je 9,8% gradske dece alergično na neku vrstu hrane u odnosu na 6,2% alergične dece iz ruralne sredine.2010-08-13.  | 

Ujed stenice

Šta je stenica?
Stenica je mali krilati insekt koji se može naći u domovima širom sveta. Telo mu je spoljšteno i crvenkasto braon boje. Tokom dana se sakriva, a uveče izlazi u potrazi za hranom. Stenica ima posebnu supstancu u pljuvački koja sprečava zgrušavanje krvi dok jede.2010-12-08.  | 

Povrede kolena – zglobna hrskavica

Koji su tipovi povrede kolena?

Povrede kolena – zglobna hrskavicaU kolenu postoji nekoliko struktura: kolateralni ligamenti, meniskus, ukršteni ligamenti i zglobna hrskavica.

Ukoliko postoji povreda kolena, vrlo je moguće da je više struktura istovremeno povređeno.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS