MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaZdravlje


2011-01-26. Kako da ove zime sačuvate bebu od bolesti?

Kako da ove zime sačuvate bebu od bolesti?Dobro pitanje, pošto čim se spusti živa na termometru, virusi i prehlade počnu da zalaze u domaćinstva i škole. Kada bi samo postojao način koji garantuje da se Vaša beba neće razbolesti. Postoji li uopšte?

Ne postoji. Većina zimskih virusa se prenosi vazduhom tako da ukoliko beba udahne vazduh u blizini nekoga ko je bolestan, vrlo lako će se i ona zaraziti.

Kako da ove zime sačuvate bebu od bolesti?Ono što dodatno otežava celu situaciju je činjenica da se ovi virusi zarazni pre nego što se jave simptomi. To što sklanjate dete od nekoga ko kija, kašlje i ima zapušen nos ne znači da se beba nije već zarazila i da neće ubrzo razviti iste simptome. Nećete ga spasiti ni ubundavanjem jer su studije pokazale da izloženost hladnoći ili vlažnom vremenu ne povećava rizik od prehlade.

Ipak, to ne znači da treba da se predajete bez borbe. Postoji nekoliko prostih koraka koje možete preduzeti i pokušati da odagnate bacile i sprečite da se beba razboli ove zime.

Šta treba činiti?

Iako je praktično neizbežno da će beba imati nekoliko manjih prehlada ove zime ma koliko se trudili da ih izbegnete, neće biti na odmet da primenite nekoliko strategija.

Perite joj ruke, kao i sebi.

Redovno pranje ruku je najprostiji i najefikasniji način da se rešite bacila virusa i prehlade. Jako je bitno da operete ruke pošto joj zamenite pelenu, obrišete nosić i obavezno pre pripremanja jela.

Takođe je bitno da bebi redovno perete ruke, naročito pre jela (kada počne da jede čvrstu hranu) i kada dođe iz jaslica ili obdaništa.

Ne zaboravite na ostalu decu i njihovo pranje ruku, posebno ako su već bolesni. Nema potrebe da bacate novac na specijalne antibakterijske sapune pošto i običan skida bacile sa ruku.

Ukoliko je dete u obdaništu, proverite sa vaspitačicom da li i koliko ima bolesne dece.

Postarajte se da ustanova koju pohađa Vaše dete ima razumnu politiku kada su bolesna deca u pitanju. Većina zahteva da dete sa temperaturom, koje ima grip, povraća, ima dijareju ili infekciju očiju ostane kod kuće dok simptomi ne prođu.

Ako ste, pak, primetili da dolaze bolesna deca, vreme je da popričate sa upravom ustanove o pravilima. Iako su deca zarazna i pre nego što se pojave simptomi, sigurno ne želite da bilo ko kija i istresa nos blizu zdrave dece.

Vakcinišite dete.

Nakon 6 meseci, bebi je dozvoljeno da se vakciniše protiv gripa. Na ovaj način ćete zaštititi dete od nekih virusa i bakterija.

Učinite sve što je u Vašoj moći da podignete detetov imuni sistem.

Najbolji način da beba ima dobar imuni sistem je da je što duže dojite. Kada počne sa čvrstom hranom, Vaša odgovornost je da u organizam unosi zdravu hranu iz uravnotežene ishrane. Takođe je potrebno da dovoljno spava noću, a danju bude fizički aktivno.
Trenutni odeljak: Moja bebaZdravlje
POGLEDAJTE JOS:


2010-06-24.  | 

Ujed pauka crne udovice

Šta je pauk crna udovica?
Ujed pauka crne udoviceTo je jedna od otrovnih vrsta paukova. Pripada porodici paukova, koja pored istih uključuje krpelje, moljce i škorpije. Veličine je 1 cm do 1,5 cm i ima dugačke noge. Crne je boje i na stomaku ima jako crvene pege. Crna udovica i njeni srodnici se mogu naći bilo gde na tamnim i vlažnim mestima na zapadnoj hemisferi. Mreže pletu blizu tla u lišću, žbunju, travi, žitu, na kamenim zidovima, u baštama, ispod kamenja. Ako uđu u kuću, odlaze na tamna mesta kao što su uglovi ormara, garaže, skladište ili nameštaj, koji se ne koristi.2011-01-21.  | 

Uobičajene dečije bolesti

Simptomi

Uobičajene dečije bolestiCrvene tačkice ili plikovi koji veoma svrbe su rasuti po celom telu i dete ima umerenu temperaturu.

Tretman

Ne postoji nikakav poseban tretman. Temperaturu treba spuštati, povećati unos tečnosti, a da bi se izbegli ožiljci, ne treba se češati. Postoji tečni puder koji ublažava svrab.2010-12-13.  | 

Vitamin D i sezona gripa

Vitamin D i sezona gripaDeca danas provode mnogo manje vremena napolju nego deca pre nekoliko generacija – ta promena pravi posebnu razliku u zimskim mesecima jer današnja deca ne uspevaju da skladište dovoljnu količinu vitamina D koja im je potrebna za optimalno zdravlje. Neko je uočio da su deca koja nemaju dovoljno vitamina D tri puta podložnija dobijanju gripa i prehlada u odnosu na ostale iz razreda. Da li bi obično uzimanje vitamina D otklonilo respiratorne infekcije kod dece?2011-04-14.  | 

Gojaznost kod dece

Gojaznost kod deceGojaznost nastaje kao posledica prekomernog uzimanja hrane, ali i zbog nedostatka fizičkih aktivnosti ( iako je to retkost kod dece). Kakav god da je uzrok, neka deca imaju genetske predispozicije ka gojaznosti. Mogu jesti istu hranu kao i mršavija deca, ali u njihovom telu se više kalorija čuva kao masti.2011-10-09.  | 

Koksaki virus

Koksaki virusKasno leto ili rana jesen... Još uvek nije sezona prehlada i gripa, ali dete je bolesno. Uzmite u obzir koksaki virus. Iako je veoma čest uzrok infekcija kod dece, posvećuje mu se malo pažnje. Glavni je krivac kada roditelji napuste lekarsku ordinaciju, a ne znaju koju bolest ima njihovo dete.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS