MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaZdravlje


2011-01-26. Kako da ove zime sačuvate bebu od bolesti?

Kako da ove zime sačuvate bebu od bolesti?Dobro pitanje, pošto čim se spusti živa na termometru, virusi i prehlade počnu da zalaze u domaćinstva i škole. Kada bi samo postojao način koji garantuje da se Vaša beba neće razbolesti. Postoji li uopšte?

Ne postoji. Većina zimskih virusa se prenosi vazduhom tako da ukoliko beba udahne vazduh u blizini nekoga ko je bolestan, vrlo lako će se i ona zaraziti.

Kako da ove zime sačuvate bebu od bolesti?Ono što dodatno otežava celu situaciju je činjenica da se ovi virusi zarazni pre nego što se jave simptomi. To što sklanjate dete od nekoga ko kija, kašlje i ima zapušen nos ne znači da se beba nije već zarazila i da neće ubrzo razviti iste simptome. Nećete ga spasiti ni ubundavanjem jer su studije pokazale da izloženost hladnoći ili vlažnom vremenu ne povećava rizik od prehlade.

Ipak, to ne znači da treba da se predajete bez borbe. Postoji nekoliko prostih koraka koje možete preduzeti i pokušati da odagnate bacile i sprečite da se beba razboli ove zime.

Šta treba činiti?

Iako je praktično neizbežno da će beba imati nekoliko manjih prehlada ove zime ma koliko se trudili da ih izbegnete, neće biti na odmet da primenite nekoliko strategija.

Perite joj ruke, kao i sebi.

Redovno pranje ruku je najprostiji i najefikasniji način da se rešite bacila virusa i prehlade. Jako je bitno da operete ruke pošto joj zamenite pelenu, obrišete nosić i obavezno pre pripremanja jela.

Takođe je bitno da bebi redovno perete ruke, naročito pre jela (kada počne da jede čvrstu hranu) i kada dođe iz jaslica ili obdaništa.

Ne zaboravite na ostalu decu i njihovo pranje ruku, posebno ako su već bolesni. Nema potrebe da bacate novac na specijalne antibakterijske sapune pošto i običan skida bacile sa ruku.

Ukoliko je dete u obdaništu, proverite sa vaspitačicom da li i koliko ima bolesne dece.

Postarajte se da ustanova koju pohađa Vaše dete ima razumnu politiku kada su bolesna deca u pitanju. Većina zahteva da dete sa temperaturom, koje ima grip, povraća, ima dijareju ili infekciju očiju ostane kod kuće dok simptomi ne prođu.

Ako ste, pak, primetili da dolaze bolesna deca, vreme je da popričate sa upravom ustanove o pravilima. Iako su deca zarazna i pre nego što se pojave simptomi, sigurno ne želite da bilo ko kija i istresa nos blizu zdrave dece.

Vakcinišite dete.

Nakon 6 meseci, bebi je dozvoljeno da se vakciniše protiv gripa. Na ovaj način ćete zaštititi dete od nekih virusa i bakterija.

Učinite sve što je u Vašoj moći da podignete detetov imuni sistem.

Najbolji način da beba ima dobar imuni sistem je da je što duže dojite. Kada počne sa čvrstom hranom, Vaša odgovornost je da u organizam unosi zdravu hranu iz uravnotežene ishrane. Takođe je potrebno da dovoljno spava noću, a danju bude fizički aktivno.
Trenutni odeljak: Moja bebaZdravlje
POGLEDAJTE JOS:


2010-10-23.  | 

Prehlada ili grip? Kako znati razliku

Prehlada ili grip? Kako znati razlikuSimptomi koji nastaju tokom virusnih oboljenja su često pokušaj organizma da se reši virusa i štetu svede na minimum. Kijanjem se izbacuje virus iz nosa, kašljanjem iz pluća i grla, povraćanjem iz stomaka i dijarejom iz creva. Temperatura sprečava širenje virusa. Tema virusnih oboljenja će uvek biti nekako zbunjujuća jer postoji vrlo mali broj simptoma kojima telo može odgovoriti na veliki i raznovrstan broj virusa. Iako simptomi prehlade i gripa mogu biti vrlo slični, razlike među njima su bitne.2007-07-20.  | 

Stomacni bolovi

Do treceg meseca, oni su kod bebe banalna pojava. Ponekad prethode stolici, ponekad se javljaju nezavisno od nje, ali su cesti.2011-05-19.  | 

Čir kod dece

Moje dete uporno boli stomak. Da nema možda čir?
Čir kod deceMoguće je. Iako se čir najviše javlja kod odraslih, moguće je da se javi i kod dece. Ako dete konstantno boli stomak, odite lekaru. Ovaj simptom može signalizirati bilo šta od gasova do slepog creva. Ukoliko je jak bol u pitanju, odmah vodite dete kod lekara.2011-11-26.  | 

Ravna stopala (Ravni tabani)

Ravna stopala (Ravni tabani)Ravna stopala, ili pes planus, nemaju normalan luk. Dete kada stoji, celim stopalom se oslanja na zemlju. Ravni tabani ne predstavljaju uvek problem. Pre 3. godine sva deca imaju ravna stopala. Luk unutar stopala ne počinje da se razvija do 3. godine.

Nakon tog perioda, dete može imati dva tipa ravnih stopala: fleksibilne ili rigidne.2006-11-14.  | 

Moji prvi zubici

Od pravilnog razvoja zuba naravno zavisi i razvoj vilice kao i stalnih zuba. Izgled zuba je nasledan. Vasoj bebi prvi zubici mogu se pojaviti vec na prvoj polovini prve godine zivota. Prvo rastu srednji donji sekutici, zatim srednji gornji a potom bocni gornji i donji sekutici.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS