MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaZdravlje


2011-01-12. Da li intolerancija na gluten izaziva ekcem?

Da li intolerancija na gluten izaziva ekcem?Intolerancija na gluten ili pšenicu povlači set simptoma- naduvenost, isperutane uši i glavu, razdražljivost, nervozu i umor. Neki pacijenti su primetili da dok imaju ove simptome, prisutni su ekcem i psorijaza. Čitajući priznatu literaturu na tu temu, mnogi su došli do zaključka da je u pitanju intolerancija na hranu.

Da li intolerancija na gluten izaziva ekcem?Najpre treba razjasniti šta znači intolerancija na hranu. Pod ovim terminom se podrazumeva loša reakcija na hranu (pored psiholoških reakcija). U ceo problem može biti umešan imuni sistem, ali se trenutno njegovo stanje ne može uzeti kao relevantno jer ne postoji sistem merenja.

Medicinska praksa se vrlo interesuje za intoleranciju na hranu i njene efekte na organizam. Ipak, usled velikog broja različitih objašnjenja za isti problem, to područje je za pacijente postalo minsko polje.

Testovi za alergiju su veliki posao, ali pristupi koji se koriste van konvencionalne medicine nisu dovoljno pouzdani da ih velika većina lekara koristi sa ubeđenjem u njihovu sigurnost.

Nejasni simptomi koji se ne uklapaju u standarde dijagnoze često imaju veze sa eliminacijom hrane, a može biti i da Vaša volja reaguje na tretman. Pod „nejasnim“ simptomima se misli na one koje mnogi ljudi iskuse- nadutost, umor, suva koža, osipi i promene raspoloženja, a njih je teško pripisati nekom regularnom obrascu ili uzroku.

Ako je već problem u ishrani, pokušajte da prvo izbacite mleko, jaja, govedinu, piletinu, aditive, pomorandže, limun i ostalo južno voće.

Ukoliko se ekcem povuče usled regulisane ishrane, pokušajte da kasnije vratite namirnice koje ste izbacili, jednu po jednu, jer ćete tako uvideti koja od njih uzrokuje nastanak ekcema. Ako se, pak, ekcem ne povuče pokušajte da skinete sa jelovnika orahe, ribu, jagnjetinu, pšenicu, paradajz, kikiriki i soju.

Ako i ovo ne uspe, nikako se ne preporučuje dalja restrikcija ishrane bez saglasnosti lekara ili kvalifikovanog nutricioniste.

Trenutni odeljak: Moja bebaZdravlje
POGLEDAJTE JOS:


2010-10-10.  | 

Naočari i kontaktna sočiva

Naočari i kontaktna sočivaZašto su nekim ljudima potrebne naočari, a drugima ne? Svačije oči su za nijansu drugačije – ne samo što se tiče boje već i načina funkcionisanja. Ponekad delovi oka ne rade skupa kako bi trebalo. Međutim, naočari i sočiva mogu pomoći većini osoba da bolje vide.2012-07-28.  | 

Depresija kod dece

Depresija kod deceDa li deca mogu da pate od depresije?
Mogu. Mnogi odrasli to ne uviđaju, ali 5% dece i tinejdžera pati od kliničke depresije. Do 1980. depresija nije bila priznata kao dečiji poremećaj, ali danas znamo da je to ozbiljna bolest koja se može lečiti.2012-07-05.  | 

Opasnost od ostavljanja deteta u vrućem automobilu

Opasnost od ostavljanja deteta u vrućem automobiluIako se stručnjaci uglavnom fokusiraju na neke standarne mere opreza kao što je pre svega  korišćenje sedišta za dete u kolima, postoje i mnoge skrivene opasnosti koje Vaše dete mogu dovesti u rizik.2013-03-02.  | 

Geografski jezik

Geografski jezikGeografski jezik je bolest jezika nepoznate etiologije. Javlja se najčešće u dečjem uzrastu i to dva puta češće kod devojčica nego kod dečaka. Mogući uzroci ovog oboljenja su: alergija, anemija, genetika, neadekvatni stomatološki radovi ili jak stres.2009-03-22.  | 

Pomozite bebi da prebrodi prehladu

Pomozite bebi da prebrodi prehladuUkoliko dete ubrzano i otežano diše, odbija da jede i počinje da gubi na težini obavezno ga odvedite na pregled, jer navedeni simptomi mogu ukazati na ozbiljniji respiratorni problem, na opstrukciju ili upalu pluća. Imunitet beba nije dovoljno jak da se izbori s virusima, zbog čega ih zimi često muče prehlade. Zbog nosića koji curi, kijanja, povišene temperature ili kašlja zabrinuti roditelji često i usred noći jure kod pedijatra na pregled, i ako sa ovim problemima mogu i sami da se izbore kod kuće.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS