MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaZdravlje


2011-01-12. Da li intolerancija na gluten izaziva ekcem?

Da li intolerancija na gluten izaziva ekcem?Intolerancija na gluten ili pšenicu povlači set simptoma- naduvenost, isperutane uši i glavu, razdražljivost, nervozu i umor. Neki pacijenti su primetili da dok imaju ove simptome, prisutni su ekcem i psorijaza. Čitajući priznatu literaturu na tu temu, mnogi su došli do zaključka da je u pitanju intolerancija na hranu.

Da li intolerancija na gluten izaziva ekcem?Najpre treba razjasniti šta znači intolerancija na hranu. Pod ovim terminom se podrazumeva loša reakcija na hranu (pored psiholoških reakcija). U ceo problem može biti umešan imuni sistem, ali se trenutno njegovo stanje ne može uzeti kao relevantno jer ne postoji sistem merenja.

Medicinska praksa se vrlo interesuje za intoleranciju na hranu i njene efekte na organizam. Ipak, usled velikog broja različitih objašnjenja za isti problem, to područje je za pacijente postalo minsko polje.

Testovi za alergiju su veliki posao, ali pristupi koji se koriste van konvencionalne medicine nisu dovoljno pouzdani da ih velika većina lekara koristi sa ubeđenjem u njihovu sigurnost.

Nejasni simptomi koji se ne uklapaju u standarde dijagnoze često imaju veze sa eliminacijom hrane, a može biti i da Vaša volja reaguje na tretman. Pod „nejasnim“ simptomima se misli na one koje mnogi ljudi iskuse- nadutost, umor, suva koža, osipi i promene raspoloženja, a njih je teško pripisati nekom regularnom obrascu ili uzroku.

Ako je već problem u ishrani, pokušajte da prvo izbacite mleko, jaja, govedinu, piletinu, aditive, pomorandže, limun i ostalo južno voće.

Ukoliko se ekcem povuče usled regulisane ishrane, pokušajte da kasnije vratite namirnice koje ste izbacili, jednu po jednu, jer ćete tako uvideti koja od njih uzrokuje nastanak ekcema. Ako se, pak, ekcem ne povuče pokušajte da skinete sa jelovnika orahe, ribu, jagnjetinu, pšenicu, paradajz, kikiriki i soju.

Ako i ovo ne uspe, nikako se ne preporučuje dalja restrikcija ishrane bez saglasnosti lekara ili kvalifikovanog nutricioniste.

Trenutni odeljak: Moja bebaZdravlje
POGLEDAJTE JOS:


2007-06-17.  | 

Decje infekcije

Od svih decjih bolesti, oboljenja respiratornog sistema zauzimaju prvo mesto. Svaka mama treba da zna da postoje gornji i donji disajni organi. Kad detetu curi nos, grlo mu se zacrveni ili kaslje to je rec o infekciji gornjih disajnih organa.2010-11-24.  | 

Prehlade, alergije i infekcije sinusa

Prehlade, alergije i infekcije sinusaRoditelji se često pitaju da li je konstantno curenje nosa rezultat prehlade, alergije ili sinusne infekcije.2010-08-13.  | 

Ujed stenice

Šta je stenica?
Stenica je mali krilati insekt koji se može naći u domovima širom sveta. Telo mu je spoljšteno i crvenkasto braon boje. Tokom dana se sakriva, a uveče izlazi u potrazi za hranom. Stenica ima posebnu supstancu u pljuvački koja sprečava zgrušavanje krvi dok jede.2007-06-30.  | 

Sta raditi sa zapusenim nosicem

Bebe ne znaju da disu na usta, pa ce slabije gutati hranu i uzimati vazduh, dok ce veca deca disati na usta, sto nije prirodan put. Isto tako zapusen nos povecava rizik od upale srednjeg uha, koja je inace cesta infekcija kod male dece.2009-06-09.  | 

Ekcem

EkcemU poslednje vreme sve više dece pati od kožne bolesti koja se manifestuje suvom, ispucalom kožom, crvenilom i svrabom. Najčešće se ove promene javljaju na šakama, laktovima, kolenima i licu. Ako se beba češe, koža može da joj prokrvari a to može dovesti do infekcije. Ekcem se obično tretira specijalnim kremama i kupkama koji ubrzavaju zaceljivanje kože i deluju smirujuće. Takve preparate može da prepiše samo lekar.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS