MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaZdravlje


2011-01-05. Komplikacije prehlade

Ukoliko kašljanje, kijanje i kongestija nisu prestali nakon nedelju do 10 dana, postoji mogućnost da beba ima neku drugu bolest.

Pneumonija (Upala pluća)

Komplikacije prehladeInfekcija nastaje kada se virus, koji je izazvao prehladu, nastani u plućima. Posumnjajte na upalu pluća ukoliko dete dobije temperaturu, a već je nedelju dana bolesno, kašalj se pogorša, žali se na bolove u grudima, čuje se hripanje dok diše ili ima bilo koji drugi problem sa disanjem, ako izgleda uzbuđeno i kao da nije sasvim svoje. Pneumonija se može desiti u bilo kom uzrastu, ali bebe i deca, koja imaju probleme sa plućima kao što je astma, su izložena većem riziku od ozbiljnih komplikacija.

Gušobolja (Krup)

Komplikacije prehladeVirus prehlade može izazvati infekciju larinksa (grkljana) i traheje (dušnika) kod beba i dece. Nakon jednog do dva dana prehlade – obično nekoliko sati pošto ga uveče uspavate – čućete čudne zvuke iz detetove sobe. Ono se može boriti za vazduh, krkljati dok diše ili promuklo plakati kada kašalj prestane. Šta odmah učiniti: Uključite toplu dodu i zajedno sedite u kupatilu punom pare ili ga izvedite napolje da udahne hladan vazduh. Ako se nakon 10 do 20 minuta ponovi situacija da se bori za vazduh, odmah se obratite lekaru.

Infekcija uha

Ako dete šmrkće nekoliko dana, onda iznenada dobije temperaturu i ne može noću da spava, pomislite na infekciju uha. Prehlade uzrokuju generalno zapaljenje respiratornog trakta. Tako se može zatvoriti Eustahijeva tuba, koja pomaže da se iscedi tečnost iz srednjeg uha. Kada se tečnost vrati nazad, bakterije počinju da „cvetaju“. Ove infekcije se leče antibioticima. Na sreću, kako deca rastu tako raste i Eustahijeva tuba te je kulminacija infekcije uha između 6. meseca i 2. godine, a posle jenjava.

Infekcija sinusa

Bakterijska infekcija može nastati i u sinusima, kada se tečnost tu zarobi. Sinusne infekcije se obično ne dešavaju do druge godine, dok se detetu ne oforme sinusi. Simptomi na koje treba obratiti pažnju: temperatura, kongestija, kašalj koji traje 10 do 14 dana bez poboljšanja, neprijatan zadah, naduveni kapci ili glavobolja. Lekar će Vam prepisati adekvatnu terapiju.

Trenutni odeljak: Moja bebaZdravlje
POGLEDAJTE JOS:


2011-01-12.  | 

Vitamin D sprečava nastanak dijabetesa

Vitamin D sprečava nastanak dijabetesaStudija, sprovedena u martu 2008. godine, je došla do rezultata da uzimanje vitamina D u prvoj godini života može sprečiti pojavu dijabetesa tip 1. Studija predstavlja pregled i analizu podataka 5 različitih istraživanja. Vitamin D se normalno proizvodi pošto kožu izložite suncu. Stoga, majčino mleko ne sadrži dovoljne količine ovog vitamina (iako varira u zavisnosti od količine koju ima majka) i Američko Udruženje Pedijatara savetuje da se dodaje ishrani.2007-06-17.  | 

Decje infekcije

Od svih decjih bolesti, oboljenja respiratornog sistema zauzimaju prvo mesto. Svaka mama treba da zna da postoje gornji i donji disajni organi. Kad detetu curi nos, grlo mu se zacrveni ili kaslje to je rec o infekciji gornjih disajnih organa.2006-11-21.  | 

Promrzline

Ukoliko vasoj bebi nos, usi, obrazi, prsti na rukama ili nogama postanu vrlo hladni i poprime belu ili zuckasto-sivu boju odmah reagujte. Ovo ukazuje na promrzline i moze imati opasne posledice. Ukoliko je napolju hladno, a beba provede vise vremena napolju, telesna temperature joj moze pasti ispod normalnog nivoa.2011-02-24.  | 

Razrokost

RazrokostNormalno je da novorođenče ne može da pomera oči u istom pravcu tako da Vam se ponekad čini da mu se oči „razilaze“. Ipak, od šeste do osme nedelje, bebine oči treba da se zajedno pomeraju.2010-10-10.  | 

Naočari i kontaktna sočiva

Naočari i kontaktna sočivaZašto su nekim ljudima potrebne naočari, a drugima ne? Svačije oči su za nijansu drugačije – ne samo što se tiče boje već i načina funkcionisanja. Ponekad delovi oka ne rade skupa kako bi trebalo. Međutim, naočari i sočiva mogu pomoći većini osoba da bolje vide.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS