MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Vesti & Obavestenja


2010-12-27. Pampers® i UNICEF su još jednom udružili snage za pomoć svoj deci sveta i pokrenuli kampanju za 2011. godinu „1 pakovanje = 1 vakcina”

1 globalna dobrotvorna akcija = 1 lokalna dobrotvorna akcija

Pampers® i UNICEF su još jednom udružili snage za pomoć svoj deci sveta i pokrenuli kampanju za 2011. godinu 1 pakovanje = 1 vakcinaGde god ima ljudi, tu se stvara i prilika za human gest. Trenutno na svetu živi 170 hiljada majki i beba kojima je neophodna pomoć i humanost onih žena koje imaju srećniju budućnost. U 40 zemalja u razvoju, mnoge žene žive u teško pristupačnim oblastima u kojima im je uskraćena najosnovnija zdravstvena zaštita. One su svakodnevno izložene riziku zaraze od tetanusa, akutne bakterijske bolesti.

Pampers® i UNICEF još jednom udružuju snage i pokreću kampanju „1 pakovanje = 1 vakcina”, koja majkama pruža mogućnost da pokažu svoju dobrotu i solidarnost prema onima koji nas okružuju, bilo da su daleko ili blizu nas. Do sada, Pampers® mame su pomogle da se sačuva zdravlje i život 100 miliona žena i njihovih beba širom sveta. Međutim, još uvek postoji 170 miliona žena i njihovih beba kojima je neophodna naša pomoć. Uz podršku majki, Pampers® može da pomogne da se sačuva još više života.

 

Na koji način možemo da im pomognemo? Za svako pakovanje posebno označenih Pampers® pelena i vlažnih maramica kupljenih tokom januara i februara, Pampers® donira cenu jedne vakcine UNICEF-u. To je mali korak ali može da dovede I do velike promene jer 1=1 predstavlja vakcinu koja će sačuvati jedan život. A svaki sačuvani život znači mnogo...

Godina 2011. je treća godina u kojoj majke iz Srbije stoje uz Pampers® u kampanji očuvanja života. U prethodne dve kampanje „1 pakovanje = 1 vakcina” pokrenute u Srbiji, omogućeno je prikupljanje neophodne sume novca za 4,6 miliona vakcina – srpske majke su jedne od najaktivnijih koje učestvuju u kampanjama širom sveta.

Pampers® ima za cilj da poboljša kvalitet brige o deci širom sveta – kako u zemljama u kojima postoje ljudi zaraženi tetanusom, tako i u našoj zemlji.

Tako je u poslednjih nekoliko godina u Srbiji Pampers pokrenuo svetsku kampanju „1 pakovanje = 1 vakcina”, u čijem sklopu realizuje i podržava i lokalne kampanje.

 

1 globalna dobrotvorna akcija = 1 lokalna dobrotvorna akcija

Ove godine, tokom kampanje „1 pakovanje = 1 vakcina”, Pampers® je takođe uložio sve napore i ekspertizu kako bi što više doprineo poboljšanju kvaliteta brige o deci u Srbiji. U tri grada u Srbiji, Pampers® će donirati porodilištima bolnički nameštaj za bebe koje svakodnevno dolaze na svet, a za koje su bezbednost i udobnost od vitalnog značaja u njihovim prvim trenucima života. Pampers® će odabrati porodilišta u tri grada u Srbiji, uz pomoć majki, koje će imati mogućnost da podrže svetsku kampanju „1 pakovanje = 1 vakcina”, kao i da pomognu porodilištima oblasti u kojoj žive.

Od kraja decembra 2010., biće postavljena Facebook stranica na kojoj će mame biti u mogućnosti da odluče koji će to biti pobednički gradovi time što će prikupiti najviše glasova za svoj grad.

Zbog značaja izazova na svetskom i lokalnom nivou, javne ličnosti u Srbiji zajedno sa hiljadama mama, takođe, podržavaju kampanju. Javne licnosti koje su i ove godine pruzile podrsku kampanji pozivaju majke da podrže kampanju za 2011. godinu „1 pakovanje = 1 vakcina”, a njih čine: Ana Sofrenović, Leontina Pat i dečiji hor ”Čarolija” , Danica Maksimović, Bojana Ordinačev, Borka Tomović, Lazar Sakan, Zika i Jelena iz grupe ”Zana”, Biljana Obradović i mnogi drugi.

 

O tetanusu kod novorođenčadi

Tetanus kod novorođenčadi je poznat i kao „tihi ubica”, a broj žrtava tetanusa novorođenčadi nije u potpunosti poznat, budući da stanovništvo sa najvišim rizikom od zaraze bolešću živi u ruralnim područjima gde je pružanje zdravstvene zaštite ili obrazovanje na niskom nivou ili ne postoji.

Dr Rovnak Kan, UNICEF-ov viši stručnjak u oblasti Zdravstva, kaže: „ Tetanus novorođenčadi je tihi ubica i predstavlja neujednačenost zdravstvene zaštite na svetskom nivou. Većina smrtnih slučajeva prisutna je u delu stanovništva do kojeg je teško doći, koje je najugroženije. Ipak, realnost tetanusa novorođenčadi je takva da se prevencija vrši veoma lako – zbog toga je čak i jedan fatalan ishod nepodnošljiva istina. Za mnoge žene i bebe koje su zaražene tetanusom životni uslovi su daleko od normalnih i čak i po pitanju mogućnosti ostvarivanja najosnovnije zdravstvene zaštite. U potpunosti je neprihvatljivo da na hiljade beba umire bez potrebe.”

 

O Pampers® -u

Pampers® brine za razvoj svake bebe u svetu i saradjuje sa nevladinim organzacijama, dobrotvornim organizacijama, bolnicama i profesionalcima u oblasti zdravstvene zaštite kako bi zajedno pomogli da se nešto promeni. Ovakve inicijative predstavljaju neprestanu posvećenost Pampers®-a osetljivim i ugroženim bebama širom sveta i uključuju edukativne programe za majke i buduće majke, programe za obuku lekara i medicinskih sestara, kao i donacije u vidu opreme za porodilišta i sirotišta.

 

O UNICEF-u

UNICEF je prisutan na terenu u više od 150 zemalja i teritorija kako bi pomogao deci da prežive i da se razvijaju – od ranog detinjstva pa do adolescencije. UNICEF, najveći svetski dobavljač vakcina za zemlje u razvoju, podržava brigu o deci i prehranu, dobro snabdevanje vodom i kanalizaciju, kvalitetnu osnovnu edukaciju za sve dečake i devojčice, kao i zaštitu dece od nasilja, eksploatacije i AIDS-a. UNICEF u potpunosti finansiraju pojedinci svojim dobroviljnim prilozima, ali i kompanije, fondacije i vlade. Dodatne informacije potražite na veb stranici www.unicef.org.

 

Pampers® i UNICEF su još jednom udružili snage za pomoć svoj deci sveta i pokrenuli kampanju za 2011. godinu 1 pakovanje = 1 vakcina

Trenutni odeljak: Vesti & Obavestenja
POGLEDAJTE JOS:


2011-12-27.  | 

Humanitarna akcija Moto-Deda Mraz za decu doma Sremčica

Humanitarna akcija Moto-Deda Mraz za decu doma SremčicaBeograd- Na Trgu Nikole Pašića u subotu, 24. decembra 2011.godine održana je Novogodišnja priredba za decu Doma u Sremčici u sklopu humanitarne akcije „Moto deda mraz za decu Doma sremčica” koju je organozovala moto zajednica BJBikers. Motociklisti su po prvi put doveli decu iz Doma u Sremčici na priredbu u njihovu čast gde su dobili paketiće i družili se sa građanima koji su došli da ih pozdrave. 2011-05-26.  | 

Nova Rosa boca – pravi izbor za prirodu, vas i vaše dete

Nova Rosa boca – pravi izbor za prirodu, vas i vaše dete Za pravilan rast i razvoj dece veliki značaj ima zdrava životna sredina. Mnoge odluke koje donosimo, a tiče se našeg odnosa prema prirodi, utiču na to da li će naši mališani odrastati u zdravom okruženju.2010-10-30.  | 

Prva repriza „Male prodavnice čuda”

Prva repriza -Male prodavnice čuda-Predstavom za decu „Mala prodavnica čuda“, počela je nova pozorišna sezona 2010. / 2011. Novosadskog Novog Teatra.  U nedelju, 31. oktobra 2010. godine u 11 sati, na pozorišnoj sceni Gimnazije „Laza Kostić“ (Telep – Ćirila i Metodija ulica), biće odigrana prva repriza ove predstave u sezoni 2010./2011. u, sada već, tradicionalnom terminu – nedeljom u 11.

Cena karte je 200,00 dinara, a za rezervacije od 5 i više karata cena iznosi 150,00 dinara po ulaznici.

Sve bliže informacije možete naći na sajtu Novosadskog Novog Teatra:
www.novosadskinoviteatar.com
ili ih dobiti na telefon: 064 144 66 522012-05-03.  | 

IGRAJMO ZAJEDNO

IGRAJMO ZAJEDNOManifestacija „Igrajmo zajedno“, održava se u organizaciji „Društva za borbu protiv čećerne bolesti“, u subotu 05. maja 2012. godine, sa početkom od 11:00h, u Velikom Parku u Kragujevcu, a uz podršku Grada Kragujevca, fudbalskog kluba Vašarište i fitness studia Fanatic.2010-11-05.  | 

Kukuriku bajka

Kukuriku bajkaU nedelju, 07. novembra 2010. godine u 11 sati, na pozorišnoj sceni Gimnazije „Laza Kostić“ (Telep – Ćirila i Metodija ulica), biće odigrana lutkarska predstava za decu "Kukuriku bajka" u, sada već, tradicionalnom terminu – nedeljom u 11.


Cena karte je 200,00 dinara, a za rezervacije od 5 i više karata cena iznosi 150,00 dinara po ulaznici.

Sve bliže informacije možete naći na sajtu Novosadskog Novog Teatra:
www.novosadskinoviteatar.com
ili ih dobiti na telefon: 064 144 66 52
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS