MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Vesti & Obavestenja


2010-12-27. Pampers® i UNICEF su još jednom udružili snage za pomoć svoj deci sveta i pokrenuli kampanju za 2011. godinu „1 pakovanje = 1 vakcina”

1 globalna dobrotvorna akcija = 1 lokalna dobrotvorna akcija

Pampers® i UNICEF su još jednom udružili snage za pomoć svoj deci sveta i pokrenuli kampanju za 2011. godinu 1 pakovanje = 1 vakcinaGde god ima ljudi, tu se stvara i prilika za human gest. Trenutno na svetu živi 170 hiljada majki i beba kojima je neophodna pomoć i humanost onih žena koje imaju srećniju budućnost. U 40 zemalja u razvoju, mnoge žene žive u teško pristupačnim oblastima u kojima im je uskraćena najosnovnija zdravstvena zaštita. One su svakodnevno izložene riziku zaraze od tetanusa, akutne bakterijske bolesti.

Pampers® i UNICEF još jednom udružuju snage i pokreću kampanju „1 pakovanje = 1 vakcina”, koja majkama pruža mogućnost da pokažu svoju dobrotu i solidarnost prema onima koji nas okružuju, bilo da su daleko ili blizu nas. Do sada, Pampers® mame su pomogle da se sačuva zdravlje i život 100 miliona žena i njihovih beba širom sveta. Međutim, još uvek postoji 170 miliona žena i njihovih beba kojima je neophodna naša pomoć. Uz podršku majki, Pampers® može da pomogne da se sačuva još više života.

 

Na koji način možemo da im pomognemo? Za svako pakovanje posebno označenih Pampers® pelena i vlažnih maramica kupljenih tokom januara i februara, Pampers® donira cenu jedne vakcine UNICEF-u. To je mali korak ali može da dovede I do velike promene jer 1=1 predstavlja vakcinu koja će sačuvati jedan život. A svaki sačuvani život znači mnogo...

Godina 2011. je treća godina u kojoj majke iz Srbije stoje uz Pampers® u kampanji očuvanja života. U prethodne dve kampanje „1 pakovanje = 1 vakcina” pokrenute u Srbiji, omogućeno je prikupljanje neophodne sume novca za 4,6 miliona vakcina – srpske majke su jedne od najaktivnijih koje učestvuju u kampanjama širom sveta.

Pampers® ima za cilj da poboljša kvalitet brige o deci širom sveta – kako u zemljama u kojima postoje ljudi zaraženi tetanusom, tako i u našoj zemlji.

Tako je u poslednjih nekoliko godina u Srbiji Pampers pokrenuo svetsku kampanju „1 pakovanje = 1 vakcina”, u čijem sklopu realizuje i podržava i lokalne kampanje.

 

1 globalna dobrotvorna akcija = 1 lokalna dobrotvorna akcija

Ove godine, tokom kampanje „1 pakovanje = 1 vakcina”, Pampers® je takođe uložio sve napore i ekspertizu kako bi što više doprineo poboljšanju kvaliteta brige o deci u Srbiji. U tri grada u Srbiji, Pampers® će donirati porodilištima bolnički nameštaj za bebe koje svakodnevno dolaze na svet, a za koje su bezbednost i udobnost od vitalnog značaja u njihovim prvim trenucima života. Pampers® će odabrati porodilišta u tri grada u Srbiji, uz pomoć majki, koje će imati mogućnost da podrže svetsku kampanju „1 pakovanje = 1 vakcina”, kao i da pomognu porodilištima oblasti u kojoj žive.

Od kraja decembra 2010., biće postavljena Facebook stranica na kojoj će mame biti u mogućnosti da odluče koji će to biti pobednički gradovi time što će prikupiti najviše glasova za svoj grad.

Zbog značaja izazova na svetskom i lokalnom nivou, javne ličnosti u Srbiji zajedno sa hiljadama mama, takođe, podržavaju kampanju. Javne licnosti koje su i ove godine pruzile podrsku kampanji pozivaju majke da podrže kampanju za 2011. godinu „1 pakovanje = 1 vakcina”, a njih čine: Ana Sofrenović, Leontina Pat i dečiji hor ”Čarolija” , Danica Maksimović, Bojana Ordinačev, Borka Tomović, Lazar Sakan, Zika i Jelena iz grupe ”Zana”, Biljana Obradović i mnogi drugi.

 

O tetanusu kod novorođenčadi

Tetanus kod novorođenčadi je poznat i kao „tihi ubica”, a broj žrtava tetanusa novorođenčadi nije u potpunosti poznat, budući da stanovništvo sa najvišim rizikom od zaraze bolešću živi u ruralnim područjima gde je pružanje zdravstvene zaštite ili obrazovanje na niskom nivou ili ne postoji.

Dr Rovnak Kan, UNICEF-ov viši stručnjak u oblasti Zdravstva, kaže: „ Tetanus novorođenčadi je tihi ubica i predstavlja neujednačenost zdravstvene zaštite na svetskom nivou. Većina smrtnih slučajeva prisutna je u delu stanovništva do kojeg je teško doći, koje je najugroženije. Ipak, realnost tetanusa novorođenčadi je takva da se prevencija vrši veoma lako – zbog toga je čak i jedan fatalan ishod nepodnošljiva istina. Za mnoge žene i bebe koje su zaražene tetanusom životni uslovi su daleko od normalnih i čak i po pitanju mogućnosti ostvarivanja najosnovnije zdravstvene zaštite. U potpunosti je neprihvatljivo da na hiljade beba umire bez potrebe.”

 

O Pampers® -u

Pampers® brine za razvoj svake bebe u svetu i saradjuje sa nevladinim organzacijama, dobrotvornim organizacijama, bolnicama i profesionalcima u oblasti zdravstvene zaštite kako bi zajedno pomogli da se nešto promeni. Ovakve inicijative predstavljaju neprestanu posvećenost Pampers®-a osetljivim i ugroženim bebama širom sveta i uključuju edukativne programe za majke i buduće majke, programe za obuku lekara i medicinskih sestara, kao i donacije u vidu opreme za porodilišta i sirotišta.

 

O UNICEF-u

UNICEF je prisutan na terenu u više od 150 zemalja i teritorija kako bi pomogao deci da prežive i da se razvijaju – od ranog detinjstva pa do adolescencije. UNICEF, najveći svetski dobavljač vakcina za zemlje u razvoju, podržava brigu o deci i prehranu, dobro snabdevanje vodom i kanalizaciju, kvalitetnu osnovnu edukaciju za sve dečake i devojčice, kao i zaštitu dece od nasilja, eksploatacije i AIDS-a. UNICEF u potpunosti finansiraju pojedinci svojim dobroviljnim prilozima, ali i kompanije, fondacije i vlade. Dodatne informacije potražite na veb stranici www.unicef.org.

 

Pampers® i UNICEF su još jednom udružili snage za pomoć svoj deci sveta i pokrenuli kampanju za 2011. godinu 1 pakovanje = 1 vakcina

Trenutni odeljak: Vesti & Obavestenja
POGLEDAJTE JOS:


2012-05-03.  | 

IGRAJMO ZAJEDNO

IGRAJMO ZAJEDNOManifestacija „Igrajmo zajedno“, održava se u organizaciji „Društva za borbu protiv čećerne bolesti“, u subotu 05. maja 2012. godine, sa početkom od 11:00h, u Velikom Parku u Kragujevcu, a uz podršku Grada Kragujevca, fudbalskog kluba Vašarište i fitness studia Fanatic.2011-06-06.  | 

Besplatno savetovanje i čas joge za trudnice i mlade mame u naselju Belville

Besplatno savetovanje i čas joge za trudnice i mlade mame u naselju BelvilleBeograd, 6. jun 2011 – Sve zainteresovane trudnice i mame će u petak, 10. juna u 11 časova na promenadi između zgrada Mimoza i Ljubičica u naselju Belville moći da dobiju besplatne korisne savete lekara-pedijatra i ginekologa o negovanju beba, prvim danima nakon porođaja, razvojnim fazama beba i sličnim temama.2007-08-31.  | 

Konkurs za izbor fotografije na temu „DOJITE S PONOSOM“

Udruženje „RODITELJ-Novi Sad“ povodom Svetske nedelje dojenja, koja se u našoj zemlji obeležava u prvoj nedelji oktobra, po drugi put organizuje foto-konkurs za izbor najbolje fotografije na temu „Dojite s ponosom“. Cilj foto-konkursa je da se na fotografijama zabeleži jedinstveni trenutak u kome se beba na majčinim grudima hrani najdragocenijom hranom, majčinim mlekom.2005-11-08.  | 

Uvodna rec

Da li je ljubav umece? Ako jeste, ona zahteva znanje i trud. >Ili je ljubav prijatno osecanje koje je stvar slucaja, nesto sto nam se jednostavno dogodi ako imamo srece!2006-09-09.  | 

Raspisan konkurs za najlepsu fotografiju dojenja

Povodom Nacionalne nedelje dojenja, koja se obeležava od 2. do 8. oktobra , Udruženje RODITELJ organizuje konkurs za najlepšu fotografiju na temu dojenja!

Svi koji imaju zabeležen ovaj divni trenutak i žele da učestvuju na konkursu, svoje fotografije mogu poslati na e- mail adresu Udruženja info@roditelj.org

Ovim konkursom želimo da podržimo dojenje kao najprirodniji i najbolji način ishrane beba. Nadamo se da ćemo uspeti da od svih fotografija koje prispeju na konkurs napravimo izložbu a fotografije koje izabere žiri, dobiće vredne nagrade. Takođe, planiramo održavanje tribine na kojoj će stručnjaci iz ove oblasti govoriti o najčešćim problemima sa dojenjem i razlozima zbog kojih majke odustaju od ovakvog načina ishrane beba.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS