MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Vesti & Obavestenja


2010-12-27. Pampers® i UNICEF su još jednom udružili snage za pomoć svoj deci sveta i pokrenuli kampanju za 2011. godinu „1 pakovanje = 1 vakcina”

1 globalna dobrotvorna akcija = 1 lokalna dobrotvorna akcija

Pampers® i UNICEF su još jednom udružili snage za pomoć svoj deci sveta i pokrenuli kampanju za 2011. godinu 1 pakovanje = 1 vakcinaGde god ima ljudi, tu se stvara i prilika za human gest. Trenutno na svetu živi 170 hiljada majki i beba kojima je neophodna pomoć i humanost onih žena koje imaju srećniju budućnost. U 40 zemalja u razvoju, mnoge žene žive u teško pristupačnim oblastima u kojima im je uskraćena najosnovnija zdravstvena zaštita. One su svakodnevno izložene riziku zaraze od tetanusa, akutne bakterijske bolesti.

Pampers® i UNICEF još jednom udružuju snage i pokreću kampanju „1 pakovanje = 1 vakcina”, koja majkama pruža mogućnost da pokažu svoju dobrotu i solidarnost prema onima koji nas okružuju, bilo da su daleko ili blizu nas. Do sada, Pampers® mame su pomogle da se sačuva zdravlje i život 100 miliona žena i njihovih beba širom sveta. Međutim, još uvek postoji 170 miliona žena i njihovih beba kojima je neophodna naša pomoć. Uz podršku majki, Pampers® može da pomogne da se sačuva još više života.

 

Na koji način možemo da im pomognemo? Za svako pakovanje posebno označenih Pampers® pelena i vlažnih maramica kupljenih tokom januara i februara, Pampers® donira cenu jedne vakcine UNICEF-u. To je mali korak ali može da dovede I do velike promene jer 1=1 predstavlja vakcinu koja će sačuvati jedan život. A svaki sačuvani život znači mnogo...

Godina 2011. je treća godina u kojoj majke iz Srbije stoje uz Pampers® u kampanji očuvanja života. U prethodne dve kampanje „1 pakovanje = 1 vakcina” pokrenute u Srbiji, omogućeno je prikupljanje neophodne sume novca za 4,6 miliona vakcina – srpske majke su jedne od najaktivnijih koje učestvuju u kampanjama širom sveta.

Pampers® ima za cilj da poboljša kvalitet brige o deci širom sveta – kako u zemljama u kojima postoje ljudi zaraženi tetanusom, tako i u našoj zemlji.

Tako je u poslednjih nekoliko godina u Srbiji Pampers pokrenuo svetsku kampanju „1 pakovanje = 1 vakcina”, u čijem sklopu realizuje i podržava i lokalne kampanje.

 

1 globalna dobrotvorna akcija = 1 lokalna dobrotvorna akcija

Ove godine, tokom kampanje „1 pakovanje = 1 vakcina”, Pampers® je takođe uložio sve napore i ekspertizu kako bi što više doprineo poboljšanju kvaliteta brige o deci u Srbiji. U tri grada u Srbiji, Pampers® će donirati porodilištima bolnički nameštaj za bebe koje svakodnevno dolaze na svet, a za koje su bezbednost i udobnost od vitalnog značaja u njihovim prvim trenucima života. Pampers® će odabrati porodilišta u tri grada u Srbiji, uz pomoć majki, koje će imati mogućnost da podrže svetsku kampanju „1 pakovanje = 1 vakcina”, kao i da pomognu porodilištima oblasti u kojoj žive.

Od kraja decembra 2010., biće postavljena Facebook stranica na kojoj će mame biti u mogućnosti da odluče koji će to biti pobednički gradovi time što će prikupiti najviše glasova za svoj grad.

Zbog značaja izazova na svetskom i lokalnom nivou, javne ličnosti u Srbiji zajedno sa hiljadama mama, takođe, podržavaju kampanju. Javne licnosti koje su i ove godine pruzile podrsku kampanji pozivaju majke da podrže kampanju za 2011. godinu „1 pakovanje = 1 vakcina”, a njih čine: Ana Sofrenović, Leontina Pat i dečiji hor ”Čarolija” , Danica Maksimović, Bojana Ordinačev, Borka Tomović, Lazar Sakan, Zika i Jelena iz grupe ”Zana”, Biljana Obradović i mnogi drugi.

 

O tetanusu kod novorođenčadi

Tetanus kod novorođenčadi je poznat i kao „tihi ubica”, a broj žrtava tetanusa novorođenčadi nije u potpunosti poznat, budući da stanovništvo sa najvišim rizikom od zaraze bolešću živi u ruralnim područjima gde je pružanje zdravstvene zaštite ili obrazovanje na niskom nivou ili ne postoji.

Dr Rovnak Kan, UNICEF-ov viši stručnjak u oblasti Zdravstva, kaže: „ Tetanus novorođenčadi je tihi ubica i predstavlja neujednačenost zdravstvene zaštite na svetskom nivou. Većina smrtnih slučajeva prisutna je u delu stanovništva do kojeg je teško doći, koje je najugroženije. Ipak, realnost tetanusa novorođenčadi je takva da se prevencija vrši veoma lako – zbog toga je čak i jedan fatalan ishod nepodnošljiva istina. Za mnoge žene i bebe koje su zaražene tetanusom životni uslovi su daleko od normalnih i čak i po pitanju mogućnosti ostvarivanja najosnovnije zdravstvene zaštite. U potpunosti je neprihvatljivo da na hiljade beba umire bez potrebe.”

 

O Pampers® -u

Pampers® brine za razvoj svake bebe u svetu i saradjuje sa nevladinim organzacijama, dobrotvornim organizacijama, bolnicama i profesionalcima u oblasti zdravstvene zaštite kako bi zajedno pomogli da se nešto promeni. Ovakve inicijative predstavljaju neprestanu posvećenost Pampers®-a osetljivim i ugroženim bebama širom sveta i uključuju edukativne programe za majke i buduće majke, programe za obuku lekara i medicinskih sestara, kao i donacije u vidu opreme za porodilišta i sirotišta.

 

O UNICEF-u

UNICEF je prisutan na terenu u više od 150 zemalja i teritorija kako bi pomogao deci da prežive i da se razvijaju – od ranog detinjstva pa do adolescencije. UNICEF, najveći svetski dobavljač vakcina za zemlje u razvoju, podržava brigu o deci i prehranu, dobro snabdevanje vodom i kanalizaciju, kvalitetnu osnovnu edukaciju za sve dečake i devojčice, kao i zaštitu dece od nasilja, eksploatacije i AIDS-a. UNICEF u potpunosti finansiraju pojedinci svojim dobroviljnim prilozima, ali i kompanije, fondacije i vlade. Dodatne informacije potražite na veb stranici www.unicef.org.

 

Pampers® i UNICEF su još jednom udružili snage za pomoć svoj deci sveta i pokrenuli kampanju za 2011. godinu 1 pakovanje = 1 vakcina

Trenutni odeljak: Vesti & Obavestenja
POGLEDAJTE JOS:


2010-07-12.  | 

Pampers donira neophodan nameštaj porodilištima u Srbiji

Svih 10 porodilišta u Srbiji od sada ima nov nameštaj za potrebe porodilja

Pampers donira neophodan nameštaj porodilištima u SrbijiBeograd, jul 2010.godina - Porodilište KC Srbije bolnice u Beogradu sada ima nov nameštaj za novorodjenčad i njihove majke. Neonatalne stolice, stolovi za presvlačenje i neonatalni Pampers kreveti već se nalaze u porodilištu, i dostupni su majkama i njihovoj tek rođenoj deci.


KC bolnica u Beogradu nije jedina koju je Pampers podržao, već je jedna od 10 bolnica iz 6 gradova koje će ove tokom nedelje dobiti potreban nameštaj. Preko 60 neonatalnih stolica, 60 stolova za presvlačenje i 200 neonatalnih Pampers kreveta stićiće do srpskih porodilišta.2006-08-03.  | 

"DOJITE S PONOSOM"

Udruženje ,,Roditelj" i Časopis ,,MAMA " obeležiće u nedelju, 6. avgusta 2006. godine Svetsku nedelju dojenja akcijom na Kalemegdanu u bašti Paviljona ,, Cvijeta Zuzorić¨.... Tim povodom organizatori akcije će pokušati prvi put u Srbiji da na jednom mestu okupe rekordan broj majki koje žele i mogu da svoju decu podoje izvan kuće, i tako organizovati najlepši zajednički ,,ručak" za bebe - majčino mleko!2009-08-09.  | 

Novo na sajtu MojaBeba - Pratite vesti preko RSS-a

Novo na sajtu MojaBeba - Pratite vesti preko RSS-aObaštavamo sve posetioce sajta Moja Beba da se sve naše vesti od sada mogu pratiti i preko RSS-a. RSS je jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web lokacija koje vam se sviđaju. Umesto da posećujete sajt kako biste videli da li se pojavila nova vest, možete koristiti RSS kanal i biti obavešteni o najnovijim vestima i promenama na našem sajtu.2010-10-30.  | 

Prva repriza „Male prodavnice čuda”

Prva repriza -Male prodavnice čuda-Predstavom za decu „Mala prodavnica čuda“, počela je nova pozorišna sezona 2010. / 2011. Novosadskog Novog Teatra.  U nedelju, 31. oktobra 2010. godine u 11 sati, na pozorišnoj sceni Gimnazije „Laza Kostić“ (Telep – Ćirila i Metodija ulica), biće odigrana prva repriza ove predstave u sezoni 2010./2011. u, sada već, tradicionalnom terminu – nedeljom u 11.

Cena karte je 200,00 dinara, a za rezervacije od 5 i više karata cena iznosi 150,00 dinara po ulaznici.

Sve bliže informacije možete naći na sajtu Novosadskog Novog Teatra:
www.novosadskinoviteatar.com
ili ih dobiti na telefon: 064 144 66 522006-07-24.  | 

Novo na našem sajtu

Poštovane mame i tate,

sajt MojaBeba je samo za Vas pustila u rad forum, na kome možete razmenjivati iskustva, savete.... sa drugim roditeljima.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS