MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2010-12-25. Budite onakva osoba kakva želite da bude Vaše dete

Budite onakva osoba kakva želite da bude Vaše detePomislite na decu. Još otkad su bili bebe, hranu koristimo kao nagradu, da ih smirimo ili im obezbedimo razonodu kada im je dosadno. Možda ih hranimo dok su u dubku ili im dajemo užinu dok se igraju. To su navike koje traju doživotno. Šta radite kada ste pod stresom, kada Vam je dosadno ili kada slavite? Odgovor sigurno ima veze sa hranom. Ako želite da deca imaju dug i zdrav život, treba da im pomognete da stvore zdrave navike. Ukoliko ih želite i za sebe, potrebno je da napravite nekoliko promena u dosadašnjem ponašanju.

Budite onakva osoba kakva želite da bude Vaše deteJedina doživotna strategija za kontrolu težine je usvajanje zdravog načina života, koji uključuje vežbanje i kontrolu nad navikama ishrane. Postoji bezbroj dijeta (dijete sa veoma malim unosom kalorija, proteinske dijete, farmakološki tretmani, itd.), ali i dalje najefektnija strategija ostaje promena ponašanja. Promena ponašanja se odnosi na promene navika koje doprinose prejedanju. Na primer, male promene kao što su ne jesti na krevetu ili usporavanje procesa jedenja su proste izmene. Najdelotvorniji način da promenite „način života“ je da to činite sporim, ali ostvarljivim koracima. Podrška porodice i prijatelja potpomažu dugotrajan uspeh.

Kada promenite način života, obezbeđujete sebi dugotrajan gubitak kilograma. Zar nije to ono što je bitno? Pogledajte kakve su Vaše navike kada je hrana u pitanju, a kakve Vaše porodice. Vidite da li je moguće izvršiti neke male promene koje vode ka zdravijem načinu života. Evo nekoliko o kojima biste mogli da razmislite:

- Jedite na samo jednom predodređenom mestu u kući i na poslu.
- Nađite nove načine nagrađivanja koji nemaju veze sa hranom.
- Probajte neke od novih tehnika za suzbijanje stresa. Meditacija i tehnike disanja su dobre i za Vašu decu.
- Sklonite iz vidokruga sve što Vas asocira na hranu kao što su posude sa kolačima, slatkišima, čak i recepte.
- Pustite laganu muziku kako biste stvorili uslove za sporije i mirnije konzumiranje hrane.
- Jedite pomoću svih čula. Obratite pažnju na miris, boju, ukus i sastav. Možete se igrati za stolom i pogađati namirnice zatvorenih očiju.
- Plan za uspeh! Da biste izbegli impulsivno prejedanje, planirajte porodične obroke tokom nedelje.
- Prošetajte porodično nakon ručka (makar to bilo samo vikendom).
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2010-11-04.  | 

Poremećaj spavanja

Poremećaj spavanjaPoremećaj spavaja je neverovatno česta pojava kod dece, što je zaista žalosno jer im je san preko potreban dok rastu. Ne samo da su deca aktivna i da im je potrebno vreme da se odmore i napune baterije već se misli da u toku sna njihov mozak razvrstava informacije od kojih pravi smisao i rešava probleme. Ukoliko razumete dečje cikluse spavanja i poremećaje sna, biće Vam lakše da se izborite sa istim i dete što pre vratite kvalitetnom noćnom snu.2010-12-19.  | 

Sankanje

Da li je sankanje opasno?

SankanjeJeste. Mališani se mnogo raduju snegu i kada vide kako pada, odmah smišljaju plan kako da snesu sanke sa potkrovlja ili ih uzmu iz garaže i odu na sankanje. Ipak, postoje razne opasnosti od ovog vida zabavljanja. Jedna od čestih i jako ozbiljnih je povreda glave, a tu su povreda ruke, noge, nosa...2011-01-29.  | 

Bebe obrađuju reči na gotovo isti način kao odrasli

Bebe obrađuju reči na gotovo isti način kao odrasliPrema novoj studiji, bebe koje napune godinu dana, iako ne umeju da pričaju, razumeju mnogo reči iz govora jer koriste iste strukture mozga za njihovo obrađivanje kao odrasli.2012-10-11.  | 

Deca i lekovi

Deca i lekoviDeca su izložena mnogim zaraznim bolestima kroz detinjstvo.

Većina infekcija je uzrokovana virusima, koji se ne mogu tretirati antibioticima. Ali, ako se misli da je infekcija nastala kao posledica delovanja bakterija, lekar će prepisati antibiotike. Veoma je teško na osnovu samog lekarskog pregleda utvrditi da li se radi o virusnoj ili bakterijskoj infekciji.2011-01-28.  | 

Igračke oblikuju jezički razvoj

Igračke oblikuju jezički razvojPo novoj studiji, mališani koji se igraju sa igračkama različitih oblika dva puta brže uče reči od onih koji se igraju sa igračkama sličnog oblika.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS