MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2010-12-25. Budite onakva osoba kakva želite da bude Vaše dete

Budite onakva osoba kakva želite da bude Vaše detePomislite na decu. Još otkad su bili bebe, hranu koristimo kao nagradu, da ih smirimo ili im obezbedimo razonodu kada im je dosadno. Možda ih hranimo dok su u dubku ili im dajemo užinu dok se igraju. To su navike koje traju doživotno. Šta radite kada ste pod stresom, kada Vam je dosadno ili kada slavite? Odgovor sigurno ima veze sa hranom. Ako želite da deca imaju dug i zdrav život, treba da im pomognete da stvore zdrave navike. Ukoliko ih želite i za sebe, potrebno je da napravite nekoliko promena u dosadašnjem ponašanju.

Budite onakva osoba kakva želite da bude Vaše deteJedina doživotna strategija za kontrolu težine je usvajanje zdravog načina života, koji uključuje vežbanje i kontrolu nad navikama ishrane. Postoji bezbroj dijeta (dijete sa veoma malim unosom kalorija, proteinske dijete, farmakološki tretmani, itd.), ali i dalje najefektnija strategija ostaje promena ponašanja. Promena ponašanja se odnosi na promene navika koje doprinose prejedanju. Na primer, male promene kao što su ne jesti na krevetu ili usporavanje procesa jedenja su proste izmene. Najdelotvorniji način da promenite „način života“ je da to činite sporim, ali ostvarljivim koracima. Podrška porodice i prijatelja potpomažu dugotrajan uspeh.

Kada promenite način života, obezbeđujete sebi dugotrajan gubitak kilograma. Zar nije to ono što je bitno? Pogledajte kakve su Vaše navike kada je hrana u pitanju, a kakve Vaše porodice. Vidite da li je moguće izvršiti neke male promene koje vode ka zdravijem načinu života. Evo nekoliko o kojima biste mogli da razmislite:

- Jedite na samo jednom predodređenom mestu u kući i na poslu.
- Nađite nove načine nagrađivanja koji nemaju veze sa hranom.
- Probajte neke od novih tehnika za suzbijanje stresa. Meditacija i tehnike disanja su dobre i za Vašu decu.
- Sklonite iz vidokruga sve što Vas asocira na hranu kao što su posude sa kolačima, slatkišima, čak i recepte.
- Pustite laganu muziku kako biste stvorili uslove za sporije i mirnije konzumiranje hrane.
- Jedite pomoću svih čula. Obratite pažnju na miris, boju, ukus i sastav. Možete se igrati za stolom i pogađati namirnice zatvorenih očiju.
- Plan za uspeh! Da biste izbegli impulsivno prejedanje, planirajte porodične obroke tokom nedelje.
- Prošetajte porodično nakon ručka (makar to bilo samo vikendom).
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2009-08-13.  | 

Boravak u hotelu sa decom

Boravak u hotelu sa decomBoravak u hotelu donedavno je bio primeren samo odraslima. Poslednjih nekoliko godina manji hoteli (ili oni s manje zvezdica) pokušavaju da privuku porodice s decom, organizovanjem animatora za mališane, uređenjem igrališta sa spravama i sl.2010-12-15.  | 

Zimske brige: Napolju je ledeno!

Zimske brige: Napolju je ledeno!Bez obzira na to šta kažu ostali, u redu je izvesti bebu napolje kada je hladno, ali ne kada je ledeno i duva jak vetar. Deca ispod dve godine su podložnija hipotermiji i promrzlinama tako da morate biti obazrivi. Ako ste u nedoumici da li izaći ili ne, bolje je da ostanete unutra, posebo ako je dete mlađe od 6 meseci. Bebe nisu sposobne da regulišu temperaturu i vrlo lako mogu izgubiti toplotu.2009-07-07.  | 

Letnje nezgote u dvorištu i na biciklu

U dvorištu
Letnje nezgote u dvorištu- Ako ste prskali travu sredstvima protiv korova ili krpelja, nemojte dozvoliti detetu da se igra na travnjaku, najmanje 48 sati nakon prskanja.
- Dok kosite travu, dete ne sme da bude u blizini. Sigurno ste čuli o povredama koje se događaju kada se malo dete „muva“ oko kosilice.
- Nikada ne ostavljajte dete samo u blizini mesta gde pečete roštilj!2009-08-22.  | 

Mamina lukavstva II deo

Neće ništa da jede
Mamina lukavstva II deoIma situacija kada dete okreće nosić od svega što mu mama ponudi da jede i ako je, u stvari, gladno. Verovatno je uzbuđeno, ili naprosto proverava vaše strpljenje. Na vaš uporan zahtev da pojede makar komadić hrane, vaše mezimče može i da prevrne tanjir.2010-09-06.  | 

Strah od predškolskog

Strah od predškolskogNeka deca bez problema prihvataju predškolsko. Nekima je potrebno vreme, ali najbitnije je da pustite svoje dete da se polako prilagodi novonastaloj situaciji. Važno je da pomognete detetu da se oslobodi svih strahova ukoliko ih ima.

Četvorogodišnje dete koje voli druženje i nije preterano vezano za roditelje odmah prihvata predškolsko bez ikakvog objašnjenja o kakvoj je ustanovi reč. Ipak, kod trogodišnjeg deteta može biti skroz suprotno jer je ono i dalje dosta privrženo roditeljima.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS