MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2010-12-06. Kako seks utiče na dojenje?

Kako seks utiče na dojenje?Postoji niz prednosti dojenja i možete primetiti kako takođe dolazi do fizičkih promena u telu. Dojenje može zaista uticati na Vašu seksualnost, kako pozitivno tako i negativno. Tri stvari koje ćete primetiti u toku dojenja su: osetićete pojačanu želju za seksom, smanjiće se vaginalni sekret i možda ćete izbacivati malo mleka tokom vođenja ljubavi.

Izbacivanje mleka iz dojke

Kako seks utiče na dojenje?Oksitocin, hormon odgovoran za refleksnu reakciju izbacivanja mleka iz dojke, se takođe oslobađa tokom orgazma i to je hormon koji podstiče potrebu za grljenjem i maženjem. Iz ovih razloga, zove se i hormon ljubavi. Pošto se oksitocin oslobađa tokom vođenja ljubavi ili orgazma, normalno je uočiti izbacivanje mleka iz dojke. Kod nekih žena procuri nekoliko kapi mleka, dok kod nekih izlazi mleko u većim količinama. Neki parovi u dojenju vide pozitivnu stranu i uživaju u ovom iskustvu. Neke žene se osećaju neprijatno povodom ovoga. Ako se neprijatno osećate, postavite maramicu ispod brushaltera kako bi se smanjila količina mleka koja prska.

Vaginalna suvoća

Hormoni koji se luče tokom dojenja utiču na organizam i smanjuju vaginalnu lubrikaciju (vlaženje zidova vagine). Setite se da vaginalna suvoća ne pokazuje nivo ženske uzbuđenosti uopšte. Koristite odgovarajuće lubrikante kako biste rešili ovaj problem.

Kada osećate pojačanu želju za seksom?

Žena koja doji bebu će možda osetiti pojačanu želju za seksom pošto doji bebu na svaka 2 sata. Ali to ne znači da ona ne želi da bude grljena i mažena ili seksualno uzbuđena. Jednostavno ženi je potrebno neko vreme da se opusti dok ne dođe do fizičkog kontakta. Obavezno objasnite sve svom suprugu i naznačite šta želite da se desi.
Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2007-01-26.  | 

Povezanost majke i bebe koja sisa

Vasa odluka da dojite bebu je savrsena, ali ima trenutaka kada cete se i kajati. Ne gubite samopouzdanje jer su mnoge majke uspele da odrze svoj nacin druzenja sa prijateljima van kuce iako su dojile bebe.2012-07-11.  | 

DNK test krvi bi mogao otkriti Daunov sindrom

DNK test krvi bi mogao otkriti Daunov sindromNaučnici su razvili novi DNK test krvi koji bi mogao da otkrije Daunov sindrom, čime bi se izbegli invazivni i potencijalno rizični testovi.

Daunov sindrom je doživotno stanje koje nije veoma retko, ali zbog toga nije ni zanemarljivo. Utiče na detetovu sposobnost učenja i može prouzrokovati određene zdravstvene probleme.2008-04-11.  | 

Kako da uvek imate dovoljnu količinu mleka za dojenje?

- Nije uvek sve onako kako se čini. Može da se desi da pomislite da veša beba ne dobija dovoljno mleka dojenjem, iako ga ima više nego dovoljno. Budite sigurni da imate dovoljno mleka za dojenje ako je vaša beba srećna, zdrava i živahna, ako normalno dobija na težini i ako se normalno razvija.2005-11-03.  | 

Nega tela

Nega tela u toku trudnoce je jako bitna. Treba naglasiti da nega nije bitna samo u toku trudnoce vec i pre, bitno je stalno se negovati, a verujte mi da za to i nije potrebno toliko novca.

Sve mi znamo da danas na nasem trzistu, po parfimerijama, apotekama, pa cak i u bolje snabdevenim prodavnicama mozemo pronaci mnostvo razlicitih krema, losiona, mleka za telo, sprejeva.2011-12-31.  | 

Ishranom protiv starenja

Ishranom protiv starenjaSvi želimo da živimo večno, ali istina je da ne postajemo mlađi. Ali, hrana koju jedemo može ukloniti nekoliko godina sa lica i tela i pomoći nam da graciozno starimo.

Starenje je prirodan proces koji pogađa sve ljude, a nastaje usled delovanja slobodnih radikala na koži i UV zračenja. Na svu sreću postoji hrana koja čini da koža bude zdravija, a mi izgedamo mlađe.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS