MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaVaspitanje


2010-11-11. Kako da zadobijete poštovanje dece?

Kako da zadobijete poštovanje dece?Svi roditelji žele da ih deca poštoju, ali pravo poštovanje se dobija vremenom. Deca vole svoje roditelje i voleće ih čitavog života iako ih preterano ne poštuju. Imati ljubav i poštovanje je savršena kombinacija za koju se vredi boriti. Da bi zaradili poštovanje dece, roditelji treba da zapamte samo par stvari.

Šta je vredno poštovanja?

Kako da zadobijete poštovanje dece?Da bi bili poštovani, roditelji najpre treba da razmisle šta oni poštuju kod drugih. Mnogi od nas su dovoljno srećni što poznaju nekoliko ljudi koje istinski poštuju. Tipično je da svi oni imaju nekoliko zajedničkoh osobina i slično se ponašaju što tera druge da se ugledaju na njih. Poštovanje se ne dobija novcem ili statusom već unutrašnjom sposobnošću da se prave zdravorazumske odluke i živi na način koji ne povređuje sebe ni druge.

Poštujte druge

Roditelji koji poštuju svoju decu će verovatno zadobiti njihovo poštovanje za uzvrat. Deca govore kako žele roditelje koji im sve dopuštaju, a u stvari ono što žele jesu roditelji koji brinu o njima i zbog toga uvode i pridržavaju se kućnih pravila. Veoma je bitno na koji način se predstavljaju pravila i kako roditelji tretiraju neizbežne greške dece. Vikanje, udaranje i omalovažavanje može primorati decu da se ponašaju po pravilima, ali ne iz poštovanja već iz straha. Roditelji čvrstog stava, koji su s druge strane brižni i pokazuju ljubav će naučiti svoju decu da se slično ponašaju i zadobiće njihovo poštovanje.

Oblici ponašanja kojima se zadobija poštovanje

Deca se ugledaju na roditelje i samim tim pokušavaju da se ponašaju kao oni. Kada roditelji pruže sliku pristojnog i odgovornog ponašanja, deca prave osnovu za ponašanje osobe koja žele da postanu. Potrebno je da detetu pružite pozitivne primere, a neke od ideja su:

- Budite fini prema ljudima i kad god možete pomozite im.
- Budite ispravni i pravedni kako prema deci tako i prema ostalima.
- Nikada ne očekujte više od drugog nego što očekujete od sebe.
- Budite pošteni i iskreni, ali nikada brutalno pošteni i iskreni.
- Učinite ono što je na Vama- u stvari učinite i više od toga.
- Priznajte kada pogrešite i zatražite oproštaj.
- Budite umereni u svemu.

Budite dostupni

Više od svega deca žele da znaju koliko su bitna roditeljima. Iako im uvek možete govoriti, mnogo se veći utisak ostavlja kada to i pokažete. Deca prosto cvetaju kada im poklonite dosta pažnje i vremena, a postavljanje porodice kao glavni prioritet je odličan način da im pokažete koliko ih volite. Njima je takođe potreban vodič te je bitno da im roditelji uvek budu blizu i dostupni. Deca, tokom odrastanja, neće uvek ceniti sve što činite za njih, ali ako ste im uvek dostupni i odnosite se prema njima sa puno ljubavi i poštovanja, odgajićete decu koja će Vas krajnje voleti i poštovati.

Trenutni odeljak: Moja bebaVaspitanje
POGLEDAJTE JOS:


2010-10-19.  | 

Kako reagovati kada se druga deca neprikladno ponašaju?

Kako reagovati kada se druga deca neprikladno ponašaju?Dovoljno je teško izaći na kraj sa jednim detetom i njegovim neprimerenim ponašanjem, ali kada su deca u grupi, ružno ponašanje se širi poput požara. Imajući pod kontrolom decu koja prisustvuju ružnom ponašanju, ne samo da stajete na put frustraciji koja sledi već im pomažete da se ubuduće klone osoba koje se ne ponašaju kako. Fizičko odvajanje dece, razgovor o lošem ponašanju i incidentu, odvraćanje pažnje mogu pomoći deci da ostanu jaka i ne podlegnu lošem uticaju drugih.2010-10-27.  | 

Izlivi besa u javnosti

Izlivi besa u javnostiDečji izlivi besa su način da se oslobode nagomilane frustracije i ponekad straha koje ne mogu uvek da objasne rečima. Nemaju ih sva deca i ne ispoljavaju se kod svih na isti način, ali plač, vrištanje pa čak i udaranje, šutiranje ili bacanje stvari su zajednički i nimalo neuobičajeni . Javni izlivi besa mogu biti ponižavajući za roditelje i za decu školskog uzrasta koja se previše uzbude i izgube kontrolu pred odraslima i vršnjacima.2010-11-26.  | 

Uhvatite dete na delu ... dok radi nešto dobro!

Uhvatite dete na delu ... dok radi nešto dobro!Verovali ili ne, svako dete – čak i najrazmaženije – uradi nešto dobro tokom dana. Doduše, kod neke dece je to teško uvideti, ali kao brižni roditelji puni ljubavi, moramo se potruditi da pronađemo.2011-01-17.  | 

Pomozite deci da nauče kako da se nose sa stresom

Pomozite deci da nauče kako da se nose sa stresomDetinjstvo se odraslima čini kao bezbrižno doba. Ali deca ipak osećaju i prolaze kroz stresne situacije. Škola i društveni život mogu stvoriti pritisak sa kojim se dete teško bori. Iako želite, ne možete ga sačuvati od stresa, ali mu možete pomoći da nauči nositi se sa istim i rešavati svakodnevne probleme.2010-10-27.  | 

Koliko je deci bitna rutina?

Koliko je deci bitna rutina?Dobro ustaljene navike i rutina na mnogo načina koriste deci. Danas su porodice jako zauzete, roditelji i deca idu u različitim pravcima kako bi ispunili svoje obaveze. Ipak, ustaljena rutina za osnovne stvari pomaže deci da razviju osećaj sigurnosti, što čini da se lepo ponašaju i budu smirenija.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS