MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaVaspitanje


2010-11-01. Deca i njihovi agresivni nastupi

Deca i njihovi agresivni nastupiDeca počinju da pokazuju agresiju oko drugog rodjendana. Ispadi su najčešći u ovom uzrastu jer deca ne samo da su svesna da su nezavisna već mogu sama da hodaju gde god hoće i pričaju šta god hoće. Iako još uvek istražuju svet oko sebe, postaju svesna da mogu kontrolisati svoje okruženje i često se koriste agresivnim nastupima ukoliko im se uskrati ova kontrola. Deca se tako ponašaju kada su van sebe, frustrirana i željna pažnje. Umesto da svoja osećanja iskazuju rečima, ona šutiraju, udaraju, ujedaju, vrište i bacaju stvari kako bi ostale obavestila o svojim osećanjima.

Više razloga utiče na agresivno ponašanje

Deca i njihovi agresivni nastupiDvoje dece neće na isti način imati nastupe jer postoji nekoliko faktora koji utiču na nastajanje istih. Na primer, dečaci su po prirodi skloniji nastupima u odnosu na devojčice. Godište je takođe jedan od faktora jer dok su deca manja šutiranje, plakanje itd. su odbrambenog karaktera i način da se privuče pažnja kako bi se ispunila potreba, ali kasnije ovakvim ponašanjem se manipuliše određena situacija ili reaguje na nezadovoljavajući ishod. U školskom uzrastu, agresivno ponašanje je reakcija i često rezultat omalovažavanja ili vređenja.

Izbegnite agresivne nastupe

Mnoga deca pribegavaju ovakvom ponašanju kada su frustrirana. Takva deca još uvek razvijaju jezičke sposobnosti i rečnik koji im je neophodan da bi iskazala svoja osećanja, ali problem može biti i u nedostatku sposobnosti da svet gledaju tuđim očima. To znači da su „uskoumna“ i često ne vide veću sliku određene stuacije koja bi im u suprotnom pomogla da izađu na kraj sa svojim frustracijama. Roditelji mogu izbeći agresivno ponašanje tako što će smanjiti tenziju i potruditi se da dete uvek ima kontrolu nad nečim. Gledajte da nikada ne ogladni ili se ne zamori previše, ponudite mu mogućnost izbora u dosta situacija i izbegavajte da vodite dete na mesta na kojima se oseća vrlo neprijatno.

Izaći na kraj sa agresivnim nastupima

Na nesreću, ne može se svaki nastup sprečiti ili izbeći, ali roditelji imaju izbore – kako da reaguju i bore se sa istim. Mnogi biraju da:

- ignorišu ponašanje ukoliko se ono može tolerisati. Uskraćivanje pažnje za kojom dete žudi često pomaže da se umanji agresivno ponašanje.
- kanališu detetovu energiju. Dete koje ima energije da šutira ljude, ima energije i da šutira loptu.
- pokažu ljubav. Deca su mnogo puta agresivna jer su povređena, a jedan zagrljaj može da smiri celu situaciju.
- razgovaraju sa njim. Ukoliko dete razume celu situaciju manje su šanse da se uznemiri.
- sklone dete od onoga što izaziva promenu ponašanja. Ovo je najpametnije uraditi ako dete postane opasnost po sebe i druge.

Deca i agresivni nastupi nekako idu jedno uz drugo. Uglavnom se tako ponašaju jer su frustrirana, van kontrole ili žele pažnju. Mi smo Vam dali nekoliko saveta kako da najlakše izađete na kraj sa ovakvim oblikom ponašanja.
Trenutni odeljak: Moja bebaVaspitanje
POGLEDAJTE JOS:


2011-02-25.  | 

Batine izazivaju agresivnost kod dece kasnije u životu

Batine izazivaju agresivnost kod dece kasnije u životuDa li batine mogu pretvoriti Vaše dete u nasilnu osobu? Skorašnja istraživanja dokazuju da mogu i pružaju roditeljima mogućnost da dva puta razmisle da li će upotrebiti batine u disciplini dece. Ako udarite dete s vremena na vreme u 3. godini, već u 5. će pokazati znake agresivnog ponašanja.2011-11-28.  | 

Deca i samodisciplina

Deca i samodisciplinaKrajnji cilj u vaspitavanju dece je da ih naučite pravilnom ponašanju kako bi došli do tačke gde mogu sami upravljati svojim ponašanjem i praviti razumne izbore. Roditelji koji svoje mališane naoružaju veštinama za samokontrolu će odgajiti dete spremno da lako nađe svoje mesto u društvu.2011-04-20.  | 

Problemi sa sklapanjem prijateljstva u osnovnoj školi

Problemi sa sklapanjem prijateljstva u osnovnoj školiKada deca pođu u školu još uvek su mala i naviknuta na mnogo pažnje od strane roditelja ili braće i sestara. Verovatno ste ih ostavljali u jaslicama, obdaništu ili predškoskoj ustanovi kako bi im pomogli u socijalizaciji.2011-06-22.  | 

Naučite dete da se lepo ponaša za stolom

Naučite dete da se lepo ponaša za stolomDovoljno je teško spremiti obrok na vreme, okupiti sve članove porodice za istim stolom bez da razmišljate o manirima. U stvari, mnogo puta će Vam predstavljati dodatnu brigu jer, na kraju krajeva, dete jede kod kuće tako da maniri i nisu mnogo bitni.

Ali, dete neće uvek jesti kod kuće! Uskoro će jesti u školi, poželećete da porodično odete u restoran na ručak ili ćete otići na odmor koji podrazumeva da ćete skoro uvek jesti napolju. Podsticanje lepih manira za stolom sada, će smanjiti tenziju i prepiranje kasnije.2010-11-26.  | 

Uhvatite dete na delu ... dok radi nešto dobro!

Uhvatite dete na delu ... dok radi nešto dobro!Verovali ili ne, svako dete – čak i najrazmaženije – uradi nešto dobro tokom dana. Doduše, kod neke dece je to teško uvideti, ali kao brižni roditelji puni ljubavi, moramo se potruditi da pronađemo.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS