MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaVaspitanje


2010-10-19. Kako reagovati kada se druga deca neprikladno ponašaju?

Kako reagovati kada se druga deca neprikladno ponašaju?Dovoljno je teško izaći na kraj sa jednim detetom i njegovim neprimerenim ponašanjem, ali kada su deca u grupi, ružno ponašanje se širi poput požara. Imajući pod kontrolom decu koja prisustvuju ružnom ponašanju, ne samo da stajete na put frustraciji koja sledi već im pomažete da se ubuduće klone osoba koje se ne ponašaju kako. Fizičko odvajanje dece, razgovor o lošem ponašanju i incidentu, odvraćanje pažnje mogu pomoći deci da ostanu jaka i ne podlegnu lošem uticaju drugih.

Fizičko odvajanje
Kada jedno dete počne neprikladno da se ponaša, potrebno je fizički odvojiti decu što pre. Pod ovom merom se podrazumeva da možete odvojiti dete lošeg ponašanja tako što ćete porazgovarati sa njim o tome kako nije lepo to što radi, o pravilima ponašanja, sesti ga na stolicu da se malo smiri ili, ako je van kontrole, predložite da svi izađu napolje da se igraju ili uđu u drugu sobu da im pročitate priču. Na taj način sklanjate publiku detetu koje nije dobro, a u isto vreme odvraćate pažnju drugoj deci od incidenta.

Razgovarajte o incidentu
Kada ostanete nasamo sa detetom, morate mu objasniti da se ne sme tako ponašati. Čučnite kako biste ga gledali pravo u oči, a koristite povišen, ali miran glas. Jako je bitno da mu objasnite koji oblici ponašanja su rđavi i zašto, nego da mu pretite šta će mu se desiti ako ponovo učini istu stvar. Budite jasni. Na primer, „Marko, odlično znaš da je bacanje cigla zabranjeno jer možeš nekoga povrediti ili ošteti kuću pa ćeš zbog toga sada sve počistiti i otići u svoju sobu iz koje nećeš izaći 6 minuta.“  Disciplinska tehnika treba da bude uočljiva kako bi se spoznalo da loše ponašanje ima posledice.

Odvraćanje pažnje
Dok se neko obraća detetu sa rđavim manirima, nije loša ideja odvratiti pažnju drugoj deci kako ne bi imitirala ono što ne treba. Fizičko odvajanje treba da ukloni loše stvari sa mesta na kome se desilo i da ih smetne sa uma, ali ako ne postoji ništa drugo što bi deca mogla raditi onda će pasti u iskušenje da ponove ono što su videla. Organizujte neku grupnu aktivnost jer ćete tako imati svu decu na oku i svako dete će imati priliku da ponovo prođe kroz sva pravila nove igre. Neki sport ili čitanje naglas su jednostavne aktivnosti za odvraćanje pažnje.

Razgovarajte kasnije o incidentu
Odvraćanje pažnje deci dok se dešava loše ponašanje je jako bitno kako bi svi ostali mirni i pribrani, ali razgovor o istom kasnije je podjednako važan. Pitajte decu da li znaju zašto je to bilo loše ponašanje i zašto je bitno da ne učestvuju. Onda razgovarajte o tome šta bi mogli učiniti ako se nekada opet nađu u sličnoj situaciji i kako mogu smanjiti svoje frustracije da ne bi postali oni koji se loše ponašaju u društvu.

Reagovati kada se druga deca neprimereno ponašaju znači delati brzo i odlučno. Fizičko odvajanje dece, razgovor o incidentu i odvraćanje pažnje su sve važni koraci u savladavanju ponašanja deteta koje suočeno sa lošim ponašanjem svog vršnjaka.
Trenutni odeljak: Moja bebaVaspitanje
POGLEDAJTE JOS:


2017-11-18.  | 

44asdas

4sda sdas dasda sda2013-03-06.  | 

Šta mogu učiniti roditelji da spreče dete da ujeda?

Šta mogu učiniti roditelji da spreče dete da ujeda?Ruku na srce, uopšte nije zabavno kada je u blizini dete koje ujeda. Iako to nije neprirodno ponašanje, nije prihvatljivo kod druge dece, a posebno kod drugih roditelja. Ova briga se obično javlja kad dete pođe u predškolsko i kada je vrlo malo. Šta roditelji mogu učiniti da umanje i iskorene ovaj problem?2010-11-09.  | 

Pomozite detetu da stekne prijatelje

Pomozite detetu da stekne prijateljeDrugovi i drugarice su veoma bitan segment u detetovom odrastanju i zdravlju. Druženje sa prijateljima pomaže da deca nauče o odnosima sa drugim ljudima, kompromisu, socijalnim normama, donošenju odluka i još puno toga. Ako ima prijatelje oko sebe, detetu će se podići samopouzdanje, imaće motivaciju da učestvuje u školskim i vanškolskim aktivnostima, razviće veći osećaj za svoje talente, veštine i ličnost. Iako druženje donosi samo korist, nije svakom detetu lako sklopiti prijateljstvo. Ukoliko Vaše dete ima taj problem, moći ćete da mu pomognete tako što ćete razgovarati o prijateljstvima, prepoznati prepreke u izgradnji istih, diskutovati o potencijalnim drugarima i nameštati socijalne situacije.2012-07-26.  | 

Tako neće moći

Tako neće moćiKada Vaše dete postane nepodnošljivo da li osećate da nemate kontrolu nad njim? Osećaj bespomoćnosti se može uvući pod kožu čak i najpredanijim roditeljima. 

Uobičajena reakcija roditelja čije dete je napravilo neku histeričnu scenu je brzo vraćanje u normalu. Ipak ukoliko se detetu ne skrene pažnja da se takvo ponašanje neće tolerisati nesumnjivo će se slične scene ponoviti.2011-06-19.  | 

Pohlepna deca

Pohlepna decaVaše dete želi da mu svašta kupite kada ste u nekoj radnji, od slatkiša preko igračaka do objekata koje nikako ne može da iskoristi? Kako sprečiti takvo ponašanje?

Moljakanje da se kupi sve što se vidi je bez sumnje nešto što može da pomeri svaki živac roditelju. Ali, nemojte previše brinuti je je takvo ponašanje normalno za decu uzrasta tri do pet godina, a ne pokazatelj da odgajate pohlepno dete. Mališanima je jednostavno veoma teško da kontrolišu svoje želje i impulse, da ne pominjemo razumevanje koncepta odloženog zadovoljstva. (Nekada je i odraslima teško.) Rezultat: Oni vide, hoće, mole. Kako se izboriti sa stalnim moljakanjem mališana da mu se kupi sve što poželi, a da drugi ne pomisle da je sebično.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS