MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2010-10-14. Kako Vaše emotivno stanje utiče na dete?

Kako Vaše emotivno stanje utiče na dete?Možda ste oduvek samohrana majka, znali ste i pre nego što ste se odlučili na taj korak da ćete sami podizati dete ili ste od skoro sami i pokušavate da se izborite sa zahtevima roditeljstva.

Počnite da razgovarate
Roditelji misle kako deca ne mogu da razumeju osećanja odraslih, ali to nije nužno tačno. Ona znaju kada nešto nije u redu iako ne umeju to verbalno da iskažu. Najbolji način da odgovorite na svako pitanje je da budete iskreni. Odgovori treba da budu prilagođeni uzrastu deteta, ali imajte na umu da zadržavanje bitnih informacija ne podrazumeva uvek dobrobit deteta.

Objasnite situaciju
Kako Vaše emotivno stanje utiče na dete?Najbolje što možete učiniti za svoje dete da izađe na kraj sa razvodom ili rastavljanjem je da ga pustite da priča. Pošto objasnite svoju odluku, recite mu da može pričati sa Vama o svojim osećanjima. Ako znaju da ćete uvek saslušati kako se osećaju povodom svega, manje je verovatno da će biti ljuti na Vas ili dopustiti da situacija utiče na druge segmente života, kao što je škola ili odnos sa prijateljima.

Očekujte promene u ponašanju
Obično se u sitacijama razvoda ili razdvajanja deca osećaju neželjeno i nevoljeno; često krive sebe zbog svega i misle kako su oni nešto uradili ili rekli što je dovelo do razilaženja roditelja. Veoma je bitno da ponavljate deci da ih tata i mama i dalje puno vole i da ni za šta nisu krivi. Deci je potrebno da znaju da su još uvek deo porodice i da se roditelji trude da budu u njihovim životima.

Budite iskreni i otvoreni prema njima
Ukoliko ste od skoro sami, bez partnera, a dete pohađa školu, obdanište, predškolsko ili jaslice, nastavnici i učitelji što pre treba da saznaju za to. Tako će moći da prate ponašanje i razumeju ako se dete drugačije ponaša nego inače.

Takođe ćete saznati da su svi oni obučeni da shvate kroz koliko težak period dete prolazi i pružiće Vam puno podrške. Mogu podržavati i savetovati dete, a da toga niste svesni, što Vam samo ide u korist.

Slušajte kad Vam se dete obraća. Možete uvideti da se drugačije ponaša pošto se vratilo iz posete ocu, a Vi morate saznati razlog. Umesto da ih ispitujete kako prekorače prag, sačekajte da dođu kod Vas jer sigurno hoće.

Zdravlje i dobrostanje deteta
To je prioritet i predstavlja nešto što radimo čak i nesvesno. Život zna da bude grozan kada ste prepušteni sami sebi, a stvari Vam lako izmaknu kontroli. Pre nego što postanete svesni, odlazak u krevet se pomerio za sat vremena kasnije  jer je večera toliko kasnila, a sve to jer ste proveli sat vremena pričajući telefonom. Naravno da treba izdvojiti vremena i za sebe, ali vreme obroka i odlaska u krevet treba biti svetinja.

Umorna deca su prgava, letargična i nekomunikativna. Takođe se više svađaju sa rođacima i drugovima i pre će da zakače neki virus ili bolest koja kruži po školi. Da bi stvari bile izbalansirane, potrebno je da svako veče zajedno večerate zdravu hranu, na vreme odete na spavanje, a preko dana puno šetate. Deca se lepše ponašaju i imaju više uspeha u školi kada su odmorna i dobrog zdravstvenog stanja, a Vi ćete biti bolji roditelj ako poštujete navedena pravila.

Budite iskreni i otvoreni prema detetu, ali ga ne opterećujte svojim brigama i stresnim situacijama. Nije pošteno da odrasli krive decu za svoje teškoće, a posebno je teško to ne činiti kada nemaju sa nekim drugim da pričaju.

Jako je bitno da deca znaju da uvek mogu razgovarati sa Vama – bilo da je reč o problemima u školi, sa roditeljima ili drugovima. Postarajte se da su svesni da sa Vama mogu pričati o čemu god žele u bilo koje doba dana ili noći.
Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2010-10-14.  | 

Kako Vaše emotivno stanje utiče na dete?

Kako Vaše emotivno stanje utiče na dete?Možda ste oduvek samohrana majka, znali ste i pre nego što ste se odlučili na taj korak da ćete sami podizati dete ili ste od skoro sami i pokušavate da se izborite sa zahtevima roditeljstva.

Počnite da razgovarate
Roditelji misle kako deca ne mogu da razumeju osećanja odraslih, ali to nije nužno tačno. Ona znaju kada nešto nije u redu iako ne umeju to verbalno da iskažu. Najbolji način da odgovorite na svako pitanje je da budete iskreni. Odgovori treba da budu prilagođeni uzrastu deteta, ali imajte na umu da zadržavanje bitnih informacija ne podrazumeva uvek dobrobit deteta.2010-12-28.  | 

Alkoholna pića za Novu godinu i Božić

Alkoholna pića za Novu godinu i BožićSvako voli da se malo opusti za Novu godinu i Božić, a dobra vest je da to može biti zdravije nego što mislite. Američka istraživanja su pokazala da svakodnevno unošenje alkohola u organizam (naravno, u umerenim količinama) vodi ka „uspešnom starenju“, posebno kod žena.

Kako je vreme praznika pred nama, ovo je dobra vest za one koji se nadaju da će uživati u čašici ili dve. Nudimo Vam listu alkoholnih pića gde smo procenili koje su dobiti istih, ali i koje su „mamurluk-posledice“.2011-06-23.  | 

Praćenje ciklusa

Praćenje ciklusaAko ste tip osobe koji voli da se prepusti stvarima i njihovom toku, samo jedite pravilno, dobro se odmarajte, imajte redovan seks i najverovatnije ćete za šest meseci, do godinu dana, ostati u drugom stanju.2011-09-22.  | 

Ulažite u svoj brak

Ulažite u svoj brakSvi brakovi, ma koliko dobri, mogu biti bolji. Dobar brak poseduje nekoliko suštinskih stvari: supružnici su kompletno predani odnosu i voljni da ulažu svoje vreme i energiju; uspešno razgovaraju jedno sa drugim i znaju kako da reše razmirice; i naučili su da budu fleksibilni. Ne postoji formula za savršen brak, ali postoje ljudi koji se trude da ga načine takvim. Postoje i oni koji se ne trude i ne ulažu u svoj brak.2011-12-31.  | 

Ishranom protiv starenja

Ishranom protiv starenjaSvi želimo da živimo večno, ali istina je da ne postajemo mlađi. Ali, hrana koju jedemo može ukloniti nekoliko godina sa lica i tela i pomoći nam da graciozno starimo.

Starenje je prirodan proces koji pogađa sve ljude, a nastaje usled delovanja slobodnih radikala na koži i UV zračenja. Na svu sreću postoji hrana koja čini da koža bude zdravija, a mi izgedamo mlađe.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS