MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2010-10-11. Saveti za mlade samohrane majke

Saveti za mlade samohrane majkeKo zna zbog čega se deca ponašaju tako kako se ponašaju? To je pitanje koje mame često postavljaju sebi, ali umesto da pronađu odgovor, služi im kao izgovor za nedolično ponašanje dece. Ako uviđate da se mališan ponaša na način koji Vas oslikava kao lošu mamu, ne oklevajte da pronađete najbolje načine da to promenite. Pitajte stručnjake za savet, razgovarajte da porodicom o disciplinskim metodama koje koristite... Tako što ćete biti aktivni po pitanju vaspitanja ne samo da ćete učiniti dobro svom detetu već ćete svima pokazati koliko se trudite da budete odlična mama, a to je vredno divljenja.

Pitajte stručnjaka
Saveti za mlade samohrane majkeMlade mame ne pitaju za savete jer se brinu da će ispasti kako nemaju pojma šta rade. Nemojte nikada da razmišljate ovako! Ako ne postavljate pitanja, kako mislite da dobijete odgovor? Kada je u pitanju vaspitanje dece, stara izreka je i više nego istinita „Ne postoji glupo pitanje.“ Pitajte svoje roditelje, pedijatra, vaspitača ili totalnog stranca na internet forumu. Bitno je da pronađete nekoga sa kim Vam je prijatno da pričate i ko Vam uliva poverenje. Kada pronađete, postavite svako pitanje na koje nemate odgovor i shodno tome napravite novu strategiju u vaspitavanju svog deteta.

Disciplina i podrška porodice
Postoji velika razlika između discipline i kazne, ali kada je situacija jako napeta jer se dete neprimereno ponaša, ta razlika se lako previdi. Kažnjavanjem činite da se dete loše oseća ili pati zbog nečega što je učinilo, a disciplina ima za cilj da ga nauči zašto je takav postupak bilo loš i kako može izabrati bolji u budućnosti. Onda kada se odlučite koji metod discipline ćete koristiti, obavestite ostale članove porodice. Ukoliko živite sa roditeljima, veoma je bitno da i oni praktikuju isti metod vaspitavanja kako bi dete znalo šta će se desiti svakog puta kada napravi loš izbor. Ukoliko neko odbija, razgovarajte nasamo sa njim i objasnite mu zašto i u koju svrhu to radite. Često se dešava da tek kada otkriju namere vaspitnih mera počnu ih se pridržavati.  

Mlade samohrane majke se veoma lako mogu osetiti bespomoćno jer nemaju kome da se okrenu za savet ili pitanje. Mi smo Vam dali nekoliko saveta koji Vam mogu biti od velike pomoći.
Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-09-29.  | 

Zadovoljstvo životom je „dobro za srce“

Zadovoljstvo životom je „dobro za srce“Osobe koje su generalno zadovoljne životom nemaju tendenciju da obolevaju od srčanih bolesti za razliku od onih koji se nalaze u negativnom psihološkom stanju, kažu naučnici.

Istraživanja su sprovedena u Velikoj Britaniji, a učestvovalo je skoro 8 000 civila. Bili su zamoljeni da ocene svoje zadovoljstvo u sedam sfera svog svakodnevnog života- uključujući ljubavne veze, slobodno vreme i životni standard- na skali od jedan do sedam.2011-10-26.  | 

Kako seks povoljno utiče na zdravlje?

Poboljšava samopoštovanje
Kako seks povoljno utiče na zdravlje? Samopoštovanje je jako bitno, ne samo za Vas već i za ljude koji Vas okružuju.

Kako se osećate povodom sebe se odražava na Vašu interakciju sa svima i može biti odlučujući faktor što se tiče načina života i uspeha na poslu.

Ako imate odnose onda kada to želite, bićete srećniji u svojoj koži. To što ste sa nekim koga volite, ko Vas voli zbog Vas samih i pruža Vam ono što Vam treba, odlično utiče na samopouzdanje.2011-03-14.  | 

Da li previše vremena provodite unutra?

Da li previše vremena provodite unutra? Ako Vam se dan sastoji od ustajanja, ulaska u auto, provođenja radnog vremena u kancelariji ili ostajanja u kući ceo dan i na kraju odlaska u krevet, onda ne uzimate dovoljno svežeg vazduha ili sunčeve svetlosti.2011-08-28.  | 

Kako se telo menja nakon porođaja?

Kako se telo menja nakon porođaja?Beba je stigla i svi joj se dive. A šta je sa Vama? Dosta toga se dešava Vašem telu pošto na svet donesete ovako divno stvorenje. Telo se opet menja. Neke od tih promena su bezbolne, ali neke izazivaju neprijatnosti.2011-01-25.  | 

Učinite da Vaša koža bude otporna na zimu

Učinite da Vaša koža bude otporna na zimuZima može da napravi pravu katastrofu izgledu – ruke, lice i celo telo pate.

Posle nekoliko meseci hladnoće, centralnog grejanja mnogima je koža suva i zategnuta. To je čest problem, ali za neke ljude i veoma ozbiljan.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS