MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2010-10-11. Saveti za mlade samohrane majke

Saveti za mlade samohrane majkeKo zna zbog čega se deca ponašaju tako kako se ponašaju? To je pitanje koje mame često postavljaju sebi, ali umesto da pronađu odgovor, služi im kao izgovor za nedolično ponašanje dece. Ako uviđate da se mališan ponaša na način koji Vas oslikava kao lošu mamu, ne oklevajte da pronađete najbolje načine da to promenite. Pitajte stručnjake za savet, razgovarajte da porodicom o disciplinskim metodama koje koristite... Tako što ćete biti aktivni po pitanju vaspitanja ne samo da ćete učiniti dobro svom detetu već ćete svima pokazati koliko se trudite da budete odlična mama, a to je vredno divljenja.

Pitajte stručnjaka
Saveti za mlade samohrane majkeMlade mame ne pitaju za savete jer se brinu da će ispasti kako nemaju pojma šta rade. Nemojte nikada da razmišljate ovako! Ako ne postavljate pitanja, kako mislite da dobijete odgovor? Kada je u pitanju vaspitanje dece, stara izreka je i više nego istinita „Ne postoji glupo pitanje.“ Pitajte svoje roditelje, pedijatra, vaspitača ili totalnog stranca na internet forumu. Bitno je da pronađete nekoga sa kim Vam je prijatno da pričate i ko Vam uliva poverenje. Kada pronađete, postavite svako pitanje na koje nemate odgovor i shodno tome napravite novu strategiju u vaspitavanju svog deteta.

Disciplina i podrška porodice
Postoji velika razlika između discipline i kazne, ali kada je situacija jako napeta jer se dete neprimereno ponaša, ta razlika se lako previdi. Kažnjavanjem činite da se dete loše oseća ili pati zbog nečega što je učinilo, a disciplina ima za cilj da ga nauči zašto je takav postupak bilo loš i kako može izabrati bolji u budućnosti. Onda kada se odlučite koji metod discipline ćete koristiti, obavestite ostale članove porodice. Ukoliko živite sa roditeljima, veoma je bitno da i oni praktikuju isti metod vaspitavanja kako bi dete znalo šta će se desiti svakog puta kada napravi loš izbor. Ukoliko neko odbija, razgovarajte nasamo sa njim i objasnite mu zašto i u koju svrhu to radite. Često se dešava da tek kada otkriju namere vaspitnih mera počnu ih se pridržavati.  

Mlade samohrane majke se veoma lako mogu osetiti bespomoćno jer nemaju kome da se okrenu za savet ili pitanje. Mi smo Vam dali nekoliko saveta koji Vam mogu biti od velike pomoći.
Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2010-04-01.  | 

Kako prestati sa dojenjem?

Kako prestati sa dojenjem?Postoji par prepreka koje morate prevazići kada je Vaše dete u pitanju. Odvikavanje od dojenja je jedna od tih prepreka. Ali, to je lakše reći nego učiniti. Za neku decu odvikavanje od dojenja je prirodan napredak, a za neku to predstavlja veliku poteškoću. Još je teže ako je beba navikla da doji pre spavanja ili čim se probudi. Postoji par načina uz pomoć kojih možete pokušati i olakšati odvikavanje od dojenja.2010-08-28.  | 

Nije sve u kuvanju i čišćenju

Nije sve u kuvanju i čišćenjuNeka Vas ne brine činjenica što ste u kući, a ne volite da perete sudove, veš i radite ostale kućne poslove. Glavni fokus treba biti na brizi o porodici. Kućni poslovi su neka vrsta dodatka radu i trebalo bi ih bar malo obavljati iako imate posao van kuće. Staranje o bebi može biti veoma zabavno, a jednog dana se vrati kao nagrada za uložen trud.2011-04-17.  | 

Soja i vitamin D: Dva načina da se spreči rak debelog creva

Soja i vitamin D: Dva načina da se spreči rak debelog crevaRak debelog creva je veoma česta bolest, kod nas i u svetu. Kako napada posle 50. roditelji ne razmišljaju da sada počnu sa prevencijom pored učenja da dete sedi na noši, igra se sa loptom, težnje da se niko ne razboli od gripa ili prehlade.2012-08-11.  | 

Lekari glasaju da se zabrani pušenje u kolima

Lekari glasaju da se zabrani pušenje u kolimaLekari, na godišnjem sastanku u Kardifu, su glasali da se zabrani konzumiranje cigareta u kolima. Jedan od vodećih doktora je rekao da je duvanski dim u zatvorenom prostoru, kao što je auto, toksična pretnja po zdravlje. Otkrio je da je duvanski dim koktel od preko 4 000 toksina, od kojih se za 50 pouzdano zna da izazivaju kancer.2011-03-14.  | 

Da li previše vremena provodite unutra?

Da li previše vremena provodite unutra? Ako Vam se dan sastoji od ustajanja, ulaska u auto, provođenja radnog vremena u kancelariji ili ostajanja u kući ceo dan i na kraju odlaska u krevet, onda ne uzimate dovoljno svežeg vazduha ili sunčeve svetlosti.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS