MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2010-10-09. Dete vuče druge za kosu

Dete vuče druge za kosuIako nije zabavno osobi koja je „napadnuta“, decu često oduševljava ideja da druge vuku za kosu. To nije neminovno agresivan čin i zaista postoji mnogo razloga zašto deca čupaju za kosu. Koji god da je, dete koje vuče za kosu se treba odmah disciplinovati i podsetiti da je takvo ponašanje neprimereno i neprihvatljivo.

Otkrijte uzrok
Dete vuče druge za kosuZaista postoji mnogo uzroka. Mala deca isprobavaju funkciju svojih mišića, kako da pomeraju ruke, prste. Možda ih jednostavno zanima kako se drugi osećaju ili koliko snage imaju, pa reše da to saznaju preko čupanja za kosu. Starija deca mogu imitirati druga ili drugaricu ili prostotako  pronaći način da iskanališu nagomilanu količinu agresije. Neka deca vuku za kosu jer shvataju da su tako odmah u centru pažnje, bez obzira što je u pitanju negativan kontekst.

Potrebno je odmah reagovati
Čak iako deca vuku za kosu samo zarad pažnje, neće im se dopasti ideja što moraju prestati. Roditelji koji pokušavaju da izađu na kraj sa ovakvim oblikom ponašanja, uvek treba glasno, sa odlučnošću u glasu da kažu „Ne vuci za kosu!“ Ako dete ne prestane posle upozorenja, pošaljite ga u njegovu sobu. Bitno je da ga udaljite od aktivnosti u kojoj se nedolično ponašalo. Na ovaj način će dete imati vremena da razmisli šta je uradilo. Pre nego što mu dopustite da se vrati, neka se prvo izvini i objasni šta je pametnije uraditi u sličnim situacijama.

Čak i ako dete često čupa za kosu, efektnije je da ga svaki put kaznite nego da kaznu čuvate za kasnije. Čekanje samo utiče da dete posle nekog vremena zaboravi ili se zbuni zašto je kažnjeno. Nikada ga nemojte vući za kosu da biste mu pokazali kako izgleda kada ono to radi. Ovakav metod retko kad daje rezultate, a umesto njih se otvara mogućnost da dete nekome kaže kako i njega roditelji vuku za kosu.

Upotrebite „zlatno pravilo“
Kada vuku za kosu, deca često uopšte nisu svesna da nanose bol. Roditelji treba deci da objasne najprostije moguće da čupanje za kosu boli ili da nije nimalo prijatno. Takođe se pozovite na zlatno pravilo koje kaže da ne radite drugome ono što ne biste voleli da vama rade. Deca koja upamte ovo pravilo će moći u budućnosti da sama odluče koji oblik ponašanja je prihvatljiv, a koji nije.

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2010-09-06.  | 

Strah od predškolskog

Strah od predškolskogNeka deca bez problema prihvataju predškolsko. Nekima je potrebno vreme, ali najbitnije je da pustite svoje dete da se polako prilagodi novonastaloj situaciji. Važno je da pomognete detetu da se oslobodi svih strahova ukoliko ih ima.

Četvorogodišnje dete koje voli druženje i nije preterano vezano za roditelje odmah prihvata predškolsko bez ikakvog objašnjenja o kakvoj je ustanovi reč. Ipak, kod trogodišnjeg deteta može biti skroz suprotno jer je ono i dalje dosta privrženo roditeljima.2009-07-17.  | 

Nezgode na suncu

Nezgode na suncuAko vaše dete ne pije dovoljno vode dok boravi na suncu, njegov organizam može da dehidrira, a to može da izazove veoma neprijatne pojave.

1. Grčevi usled vrućine
Simptomi:
Bolno grčenje mišića, naročito u nogama. Koža deteta obično je vlažna, a moguća je i pojava blage groznice.
Savet: Smestite dete u hladovinu i dajte mu da pije vodu. Namažite bolno mest nekim gelom za masažu, pa mu nežno izmasirajte bolni mišić.2009-08-22.  | 

Mamina lukavstva II deo

Neće ništa da jede
Mamina lukavstva II deoIma situacija kada dete okreće nosić od svega što mu mama ponudi da jede i ako je, u stvari, gladno. Verovatno je uzbuđeno, ili naprosto proverava vaše strpljenje. Na vaš uporan zahtev da pojede makar komadić hrane, vaše mezimče može i da prevrne tanjir.2011-03-21.  | 

Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohoda

Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohodaČim dete počne da se kreće po kući, neophodno je da učinite sve što je do Vas kako bi kuća bila bezbedno mesto za njuškanje i istraživanje.

Veoma je lako spakovati i skloniti dragocene vaze ili držače za sveće, ali ako hoćemo pravo, ne možete skloniti ili podignuti wc šolju (porculanski bunar nad kojim se zamišljaju želje) ili stepenište (koje deci predstavlja zid uz koji se treba peti). Zato je nabolje rešenje da sa obezbeđivanjem kuće počnete dok je pokretljivost deteta ograničena. Uz malo manevara, sprečićete modrice i čvoruge koje prate sve prve korake. Evo područja i mesta koja prete najvećim opasnostima.2013-04-22.  | 

Kada se beba može voziti avionom?

Kada se beba može voziti avionom?Pod pretpostavkom da su mama i beba zdrave, beba može ući u avion kada napuni dve nedelje. U nekim slučajevima možete leteti i ranije, ali ako nije preko potrebno odložite let.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS