MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2010-10-08. Aktivnosti koje podstiču socijalnu interakciju

Aktivnosti koje podstiču socijalnu interakcijuPostoji mnogo razloga zbog kojih deca ne žele da se druže. Dete je možda stidljivo, umorno, neprijatno mu je u novom okruženju, gladno je, oseća se nepoželjnim, nezainteresovano je za ono što drugi rade ili mu pažnju odvlači neka izmišljena priča u kojoj samo uživa.

Ipak, ovo su samo objašnjenja, nikako izgovori kojima se osamljeničke aktivnosti uzimaju kao nešto najbolje za dete. Ukoliko ste zabrinuti za detetovo socijalno ophođenje onda se trgnite i isplanirajte aktivnosti kojima ćete popraviti njegov društveni život.

Vežbajte kod kuće
Neka deca izbegavaju da se druže sa vršnjacima jer nisu sigurna u svoje socijalne veštine. Normalno je da mališani neće moći verbalno da iskažu ovaj nedostatak samopouzdanja, ali generalna zbunjenost šta da radi ili kako da priča sa nekim su znaci da je to slučaj.

Lak način da otklonite konfuziju je da vežabate kod kuće. Igrajte se igre pretvaranja, ali ne dozvolite da liči na propoved jer je poenta da se dete opusti i navikne na interakciju sa drugim ljudima. Vi možete biti pekar, prodavac ili neko od vršnjaka. Dozvolite detetu da uspostavi kontakt očima, da se smeši dok priča i čak učtivo završi razgovor. Kada dođete do te tačke da se dete potpuno opusti, pronađite način da ga ubacite u društvo drugih ljudi.

Grupe i klubovi
Pronađite formalnu aktivnost u kojoj će dete učestvovati. Pevanje u horu, treniranje nekog sporta su odlične ideje za popravljanje interakcije. Potrebno je samo da znate u čemu bi dete najviše uživalo.

Obavezno razgovarajte sa njim u čemu leže njegova interesovanja jer ako pokušate da ga primorate na nešto što ne želi, situacija će se samo pogoršati. Ne zaboravite da mu objasnite pravila društva u kome se nalazi kako se ne bi zbunilo kada treba da priča, a kada da ćuti.

Socijalne interakcije nisu uvek lake za decu. Ukoliko Vaše dete ima problema sa tim, pomozite mu tako što ćete vežbati kod kuće ili ga učlaniti u neku organizaciju ili sportski klub. Za vrlo kratko vreme dete će biti druželjubivije nego što ste ikada pomislili da će biti.
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2009-04-29.  | 

Kućni ljubimac - DA ili NE?

Kućni ljubimac - DA ili NE?Dete vam se već „popelo na glavu“ svojim zahtevom da mu pošto-poto nabavite kućnog ljubimca: hoće kucu ili macu, hrčka, papagaja, kornjaču... Vi to uporno odbijate jer znate na šta bi se svodilo. U početku će naravno biti oduševljeno ljubimcem, to će mu zaista biti glavna preokupacija, a zatim će mu dosaditi te će sve obaveze oko čišćenja za njim ili izvođenja u šetnju prepustiti vama. Razmislite još jednom, stvari ne moraju baš tako da izgledaju.2011-01-31.  | 

Siromaštvo može biti prepreka da dete doživi pun genetski potencijal

Siromaštvo može biti prepreka da dete doživi pun genetski potencijalNova studija je pokazala da biti siromašan može sprečiti dete da razvije potpuni genetski potencijal mentalne sposobnosti.

Istraživači Teksaškog univerziteta u Ostinu su ispitali 750 blizanaca koji su polagali test kognitivne sposobnosti u 10. mesecu i 2. godini života. Tokom testova od dece se tražilo da povuku konopac kako bi zazvonilo zvono, da stave tri kocke u čašu i slažu slike.2009-04-09.  | 

6 Stvari koje treba da zna vaša bebisiterka

6 Stvari koje treba da zna vaša bebisiterkaIzbor prave osobe za ovaj posao može da bude veliko olakšanje i dragocena pomoć, ali samo pod uslovima da ste potpuno sigurni da će kod kuće biti sve u redu.

 

 2009-08-13.  | 

Mamina lukavstva I deo

Mamina lukavstva I deoSituacija kada dete neće da ostane u prostoriji ako mama nije tu. Ponekad mama mora da izađe iz sobe – da promeša ručak ili da ode u kupatilo. I tada počinje vriska kao reakcija na mamino odsustvo.2010-10-09.  | 

Dete vuče druge za kosu

Dete vuče druge za kosuIako nije zabavno osobi koja je „napadnuta“, decu često oduševljava ideja da druge vuku za kosu. To nije neminovno agresivan čin i zaista postoji mnogo razloga zašto deca čupaju za kosu. Koji god da je, dete koje vuče za kosu se treba odmah disciplinovati i podsetiti da je takvo ponašanje neprimereno i neprihvatljivo.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS