MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za tate


2010-09-29. Seksualni život novopečenog tate

Koliko treba da čekamo pre nego što počnemo opet upražnjavati seks?

Seksualni život novopečenog tateAko pitate lekara ili babicu reći će Vam oko šest nedelja. Ali, to je stvar izbora; ne čekaju svi toliko dugo i nisu svi spremni tako rano. Verovatno će partner morati da pričeka ako je urađena epiziotomija ili je došlo do cepanja vagine; potrebno je vreme da rana zaceli. Ali, ako je supruga lako prošla na porođaju, osetiće se spremnom i ranije. To je prvi put nakon ogromnog iskustva (porođaja) i morate biti pažljivi i strpljivi. I naravno, ako partner oseća bilo kakve bolove, stanite.

Ako već iščekujete odnos kroz šest nedelja, ne morate toliko dugo čekati da bi uživali u intimnosti. Postoje načini kojima se čin seksa može nadomestiti.

Da li je istina da sada ne moramo paziti da ne zatrudni?
Seksualni život novopečenog tateJeste li spremni za drugu bebu? Iako je istina da žena ne može da začne odmah po porođaju, posebno ako doji dete, nemoguće je predvideti koliko to stanje traje. Kada počne da dobija menstruaciju, znači da je plodna oko dve nedelje. A ako se igrate ruskog ruleta, moguće je da ste u te dve nedelje osvojili džek pot.

Bezbrižni dani, dok je trajala trudnoća i niste morali da vodite računa o zaštiti, su prošlost i sada morate razmisliti koja Vam kontraceptivna sredstva najviše odgovaraju. Ako žena doji bebu, najbolji vid zaštite je kondom. Kontraceptivne pilule i hormoni se ne preporučuju. Ako ne pre onda nakon šest nedelja, lekar će pričati sa njom na temu zaštite prilikom odnosa.

Imamo zeleno svetlo za upražnjavanje seksa, ali supruga izgleda prilično nevoljno. Da li grešim u nečemu?
Između fizičke i emocionalne spremnosti za intimnost može postojati velika razlika. Iako je prošlo dovoljno vremena, rečeno joj je da može imati seks, ona može biti nezainteresovana. Može se plašiti bola, treba joj još vremena ili je jednostavno umorna. Najbolje što možete učiniti u ovakvoj situaciji je da joj date prostora, dosta ljubavi i pažnje i oslobodite je pritiska. Nekoliko komplimenta u pravo vreme takođe ne škodi.

Stavite se na njeno mesto; tek što je povratila snagu od porođaja, a već je preusmerena na bebu. Ako doji dete, telo je iscrpljeno. Sve i da ga ne doji, briga o novorođenčetu je težak i naporan posao. Na kraju, ne zaboravite da je prilikom porođaja Vaša žena provela sate pokazujući doktorima i sestrama svoje najintimnije delove tela.

Dok se prilagođava novoj ulozi, može joj ostati jako malo snage za fizičke kontakte sa Vama što ne znači da Vas manje voli. U stvari, mnogi parovi kažu da je period nakon porođaja najromantičniji iako nema seksualnih odnosa.

Kako da partneru vratim staro raspoloženje?
Udvaranje je prava reč; morate obasipati suprugu pažnjom i ljubavlju isto kao dok ste se zabavljali. Oboje ste doživeli ogromnu promenu u životu, i dokle god se volite, prolazite kroz proces zaljubljivanja u novu osobu koju ste zajedno stvorili.

To može biti izbezumljujući, očaravajući i iscrpljujući period za oboje. Dok hormoni i telo supruge rade stvari koje nisu nikada pre, Vi dešifrujete zbunjujuće bebine signale izlazeći na kraj sa nedostatkom sna i učite da beba predstavlja radost i stres kako porodici tako i vezi sa partnerom.

Ako ste spremni za seks, a ona nije, ključ je udvaranje. Neka stvati na početku budu jednostavne. Počnite od grljenja i maženja pošto to može biti jedini izvodljiv način usled umora i obaveza. Podsetite je da je jako privlačna, neka se oseti ženom, ne samo majkom. Biće potrebno malo vremena, ali seks će zaista opet postati deo Vaših života.

Spremni smo za veliku noć. Nešto što treba da znam?
Jedan od malih trikova prirode je da žena tada teško ovlaži, posebno ako sisa bebu. Ne mislite da nije uzbuđena, ali ipak koristite lubrikante.

Ne žurite, nađite udoban položaj i pustite ženu da vodi igru. Možda je još uvek uplašena od bolova i seks doživljava drugačije.

Beba će Vas sigurno prekinuti nekoliko puta. Bez obzira da li je vreme za dnevno spavanje ili je pola noći, beba će se probuditi tačno kada ne treba. Dobro došli u svet roditeljstva.
Trenutni odeljak: Kutak za tate
POGLEDAJTE JOS:


2011-12-17.  | 

Otac udovac

Otac udovacIgrom sudbine ste izgubili suprugu, a ostali ste sa jednim ili više dece? Plašite se da li ćete uspeti, da li ćete uraditi sve kako treba? Skoro svi očevi, koji se nađu u ovakvoj situaciji, se pitaju isto.

Posao Vam se čini besmislenim. Gde god da radite, Vaše odsustvo će pokriti kolege te se neće osetiti, ali Vaša deca hoće. Morate postaviti prioritete. Ako se ne posvetite deci, koja Već pate zbog gubitka majke, možete im uzrokovati još veći bol. Negujte uspomenu na majku. Ne dozvolite da je deca zaborave. Vremenom će možda preboleti, ali ne treba da je puste zaboravu. Na taj način ćete ostvariti jaku vezu sa svojom decom i moći ćete da se oslonite jedni na druge u teškim situacijama.2010-08-14.  | 

Supruga kritikuje sve što uradite oko bebe

Supruga kritikuje sve što uradite oko bebeDešavaju se situacije kada supruzi ne odgovara bilo šta što uradite oko bebe. Tada se osećate beskorisno i svega Vam je preko glave. Pitate se šta da uradite kako bi se to promenilo?

Normalno je što želite da budete uključeni u odrastanje svog deteta. Možda Vaša supruga ne razume da želite pomoći. Pitajte je da Vas posavetuje jer Vam se čini da misli kako to ne radite ispravno i osećate se demoralisano. To je može iznenaditi i dati joj priliku da uvidi šta se događa.2011-02-09.  | 

Nove tate

Nove tateBeba je tu! Čestitamo! Liči li na Vas? Ili na suprugu? Kako uzbudljiv trenutak za celu porodicu. I sada, šta je na Vama da činite?

Ne postoji uputstvo za tate. Morate da učite sve vreme i usput. Supruzi i bebi je potrebna sva Vaša ljubav i podrška kada stignu kući. Budite strpljivi sa oboje. Ne budite nervozni i frustrirani kada beba počne da plače. Ona plače jer ne postoji drugi način da Vam stavi do znanja šta joj treba. Uzmite slobodne dane na poslu ili odmor i pokažite svim rođacima i prijateljima taj smotuljak radosti.2006-10-23.  | 

Prvo iskustvo

Po zakonu prirode krunisanje ljubavi izmedju dvoje koji se vole je rodjenje deteta. U vecem broju slucajeva trudnoca supruge se odvija bez kompikacija kao i sam porodjaj. Ali `tate` nije sve bas tako jednostavno. Drugo stanje kao i post porodjajni period u zivotu svake majke je veoma bitan momenat. Zato je svakoj majci potrebno razumevanje, paznja, kao i maksimalno ucestvovanje oko podizanja bebe.2008-04-11.  | 

Tate na porođaju

Ne tako davno, tatama nije bilo dozvoljeno da prisustvuju rođenju svog deteta. Danas, sa druge strane, svaki muškarac koji ni ne razmišlja o ideji da bude u sali za porođaj se smatra bezosećajnim Neandertalcem. Ako ste malo manje ushićeni zbog toga što biste bili aktivni učesnik u porođaju, nemojte da se brinete zbog toga i da se osećate kao promašaj. To svakako niste. Sve zbog čega osećate brigu – ili nešto drugo zbog čega ne želite da budete tamo – je sasvim normalno.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS