MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2010-09-06. Strah od predškolskog

Strah od predškolskogNeka deca bez problema prihvataju predškolsko. Nekima je potrebno vreme, ali najbitnije je da pustite svoje dete da se polako prilagodi novonastaloj situaciji. Važno je da pomognete detetu da se oslobodi svih strahova ukoliko ih ima.

Četvorogodišnje dete koje voli druženje i nije preterano vezano za roditelje odmah prihvata predškolsko bez ikakvog objašnjenja o kakvoj je ustanovi reč. Ipak, kod trogodišnjeg deteta može biti skroz suprotno jer je ono i dalje dosta privrženo roditeljima.

Strah od predškolskogMožda prvog dana kad ga roditelji ostave i neće biti odmah uznemireno, ali nakon nekog vremena može osetiti da mu nedostaju roditelji. Može se čak i uplašiti. Sledećeg dana neće hteti da izađe iz kuće.

Postepeno pripremite dete za predškolsko
Mnoge predškolske ustanove postepeno upoznaju decu sa programom. Ovakav sistem posebno pomaže detetu koje je stidljivo i osetljivo. Roditelji mogu ostati sa decom koliko god je potrebno. Na taj način dete se vezuje za vaspitačicu i ostalu decu što mu daje osećaj sigurnosti kada roditelj ne bude više tu. Nekada je dete srećno i po nekoliko dana, a da tata ili mama nisu tu, a onda bude povređeno (neko ga naljuti ili padne) i odmah hoće svoje roditelje. U tom slučaju, vaspitačica može pomoći tati i mami da odluče ko će od njih dvoje dolaziti narednih nekoliko dana.

Ukoliko ostajete u predškolskom, držite se po strani. Ideja je da Vaše dete samo želi da bude u grupi kako bi zaboravilo potrebu da bude uz Vas.

Mislite na sopstvena osećanja
Ponekad je Vaša strepnja veća od strepnje Vašeg deteta. Ako tri puta kažete ’ćao’, a imate zabrinut izraz lica, dete će pomisliti da se nešto loše može desiti ako ostane.

Normalno je da brižan roditelj ne može tek tako da ostavi malo dete po prvi put. Dopusite da Vas posavetuje vaspitačica koja obično ima dosta iskustva u vezi sa tim.

Budite odlučni
Dete koje pomalo strepi zbog razdvajanja može naučiti da protestvovanjem izbegne situaciju.

Onda često počinje to da koristi kako bi izbeglo predškolsko. Kada dete odbija ili se boji da ide u predškolsko, potrebno je da roditelji budu prilično samouvereni i čvrsti i objasne mu da će ga vaspitačica paziti i da će sve biti u redu.

Nekada može pomoći da ga neko drugi odvede. Bilo kako bilo, ne smete obmanjivati dete. Treba reći da su mu sada vaspitačica i deca iz grupe prijatelji i da sutra neće ni tata ni mama ostajati u predškolskom. Roditelj treba jedanput da se pozdravi sa detetom, sa osmehom na licu, i onda ode.

Međutim, ako je strah zaista veliki onda je najbolje da se posavetujete sa psihologom.
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2011-01-31.  | 

Siromaštvo može biti prepreka da dete doživi pun genetski potencijal

Siromaštvo može biti prepreka da dete doživi pun genetski potencijalNova studija je pokazala da biti siromašan može sprečiti dete da razvije potpuni genetski potencijal mentalne sposobnosti.

Istraživači Teksaškog univerziteta u Ostinu su ispitali 750 blizanaca koji su polagali test kognitivne sposobnosti u 10. mesecu i 2. godini života. Tokom testova od dece se tražilo da povuku konopac kako bi zazvonilo zvono, da stave tri kocke u čašu i slažu slike.2010-11-04.  | 

Poremećaj spavanja

Poremećaj spavanjaPoremećaj spavaja je neverovatno česta pojava kod dece, što je zaista žalosno jer im je san preko potreban dok rastu. Ne samo da su deca aktivna i da im je potrebno vreme da se odmore i napune baterije već se misli da u toku sna njihov mozak razvrstava informacije od kojih pravi smisao i rešava probleme. Ukoliko razumete dečje cikluse spavanja i poremećaje sna, biće Vam lakše da se izborite sa istim i dete što pre vratite kvalitetnom noćnom snu.2012-10-11.  | 

Deca i lekovi

Deca i lekoviDeca su izložena mnogim zaraznim bolestima kroz detinjstvo.

Većina infekcija je uzrokovana virusima, koji se ne mogu tretirati antibioticima. Ali, ako se misli da je infekcija nastala kao posledica delovanja bakterija, lekar će prepisati antibiotike. Veoma je teško na osnovu samog lekarskog pregleda utvrditi da li se radi o virusnoj ili bakterijskoj infekciji.2009-07-25.  | 

Kampovanje sa decom

Kampovanje sa decomKampovanje može da bude u šatoru ili prikolici, ono je jeftino, ali nekomforno za decu. Ako je to vaš izbor, nije neophodno da znate kako se razapinje šator, niti ćete morati da se odreknete osnovnog komfora, struje ili udobnog krevete. U većini kampova možete da iznajmite već postavljene i dobro opremljene šatore ili kamp-prikolice. Današnji kampovi obično nude i dodatne sadržaje: restorane, igrališta za razne sportove, bazene... Ako imate šator ili kamp-prikolicu, a pri tom ste iskusni kamper, letovanje će vas koštati znatno manje, a prednost je to što na taj način možete da letujete na raznim mestima.2010-09-06.  | 

Strah od predškolskog

Strah od predškolskogNeka deca bez problema prihvataju predškolsko. Nekima je potrebno vreme, ali najbitnije je da pustite svoje dete da se polako prilagodi novonastaloj situaciji. Važno je da pomognete detetu da se oslobodi svih strahova ukoliko ih ima.

Četvorogodišnje dete koje voli druženje i nije preterano vezano za roditelje odmah prihvata predškolsko bez ikakvog objašnjenja o kakvoj je ustanovi reč. Ipak, kod trogodišnjeg deteta može biti skroz suprotno jer je ono i dalje dosta privrženo roditeljima.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS