MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2010-09-06. Strah od predškolskog

Strah od predškolskogNeka deca bez problema prihvataju predškolsko. Nekima je potrebno vreme, ali najbitnije je da pustite svoje dete da se polako prilagodi novonastaloj situaciji. Važno je da pomognete detetu da se oslobodi svih strahova ukoliko ih ima.

Četvorogodišnje dete koje voli druženje i nije preterano vezano za roditelje odmah prihvata predškolsko bez ikakvog objašnjenja o kakvoj je ustanovi reč. Ipak, kod trogodišnjeg deteta može biti skroz suprotno jer je ono i dalje dosta privrženo roditeljima.

Strah od predškolskogMožda prvog dana kad ga roditelji ostave i neće biti odmah uznemireno, ali nakon nekog vremena može osetiti da mu nedostaju roditelji. Može se čak i uplašiti. Sledećeg dana neće hteti da izađe iz kuće.

Postepeno pripremite dete za predškolsko
Mnoge predškolske ustanove postepeno upoznaju decu sa programom. Ovakav sistem posebno pomaže detetu koje je stidljivo i osetljivo. Roditelji mogu ostati sa decom koliko god je potrebno. Na taj način dete se vezuje za vaspitačicu i ostalu decu što mu daje osećaj sigurnosti kada roditelj ne bude više tu. Nekada je dete srećno i po nekoliko dana, a da tata ili mama nisu tu, a onda bude povređeno (neko ga naljuti ili padne) i odmah hoće svoje roditelje. U tom slučaju, vaspitačica može pomoći tati i mami da odluče ko će od njih dvoje dolaziti narednih nekoliko dana.

Ukoliko ostajete u predškolskom, držite se po strani. Ideja je da Vaše dete samo želi da bude u grupi kako bi zaboravilo potrebu da bude uz Vas.

Mislite na sopstvena osećanja
Ponekad je Vaša strepnja veća od strepnje Vašeg deteta. Ako tri puta kažete ’ćao’, a imate zabrinut izraz lica, dete će pomisliti da se nešto loše može desiti ako ostane.

Normalno je da brižan roditelj ne može tek tako da ostavi malo dete po prvi put. Dopusite da Vas posavetuje vaspitačica koja obično ima dosta iskustva u vezi sa tim.

Budite odlučni
Dete koje pomalo strepi zbog razdvajanja može naučiti da protestvovanjem izbegne situaciju.

Onda često počinje to da koristi kako bi izbeglo predškolsko. Kada dete odbija ili se boji da ide u predškolsko, potrebno je da roditelji budu prilično samouvereni i čvrsti i objasne mu da će ga vaspitačica paziti i da će sve biti u redu.

Nekada može pomoći da ga neko drugi odvede. Bilo kako bilo, ne smete obmanjivati dete. Treba reći da su mu sada vaspitačica i deca iz grupe prijatelji i da sutra neće ni tata ni mama ostajati u predškolskom. Roditelj treba jedanput da se pozdravi sa detetom, sa osmehom na licu, i onda ode.

Međutim, ako je strah zaista veliki onda je najbolje da se posavetujete sa psihologom.
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2009-07-01.  | 

Sunce je deci prijatelj ali i neprijatelj

Sunce je deci prijatelj ali i neprijateljNežna dečija koža je tanka i lako izgori na cuncu, što detetu može da donese niz neprijatnosti i zdravstvenih problema. Zato, pre nego što dete izložite suncu, pobrinite se za kvalitetnu zaštitu njegove kože.2009-03-01.  | 

Odomaćene fraze

Odomaćene frazePojedine fraze su postale toliko odomaćene da više ne razmišljamo koliko su istinite. Nema nikakvog pravila po kojem je „malo dete- mala briga, a veliko dete velika briga“ Svakom roditelju je naj veća briga period u kome se nalazi njegovo dete. Tako da svaka faza u odrastanju deteta ima svoje prednosti i mane, zamke, tajne, iskušenja...2009-04-09.  | 

6 Stvari koje treba da zna vaša bebisiterka

6 Stvari koje treba da zna vaša bebisiterkaIzbor prave osobe za ovaj posao može da bude veliko olakšanje i dragocena pomoć, ali samo pod uslovima da ste potpuno sigurni da će kod kuće biti sve u redu.

 

 2010-08-31.  | 

Izgradite svom detetu samopouzdanje

Izgradite svom detetu samopouzdanjeSvako dete ima jedinstvenu sliku o sebi, u velikoj meri oblikovanu porukama dobijenim iz komunikacije sa bitnim ljudima, posebno roditeljima. Dete se ne rađa sa tom slikom; ona se stvara od rođenja kroz iskustva.

Samopoštovanje je vrednosni sud koji osoba svrstava u sliku o sebi. Ovaj sud o vrednosti predstavlja jednu od glavnih uloga u rastu i razvoju deteta. Deca sa visokim samopoštovanjem i samopuzdanjem su produktivnija, sklonija avanturama i sigurnija u sebe. Malo je verovatno da će trpeti pritisak vršnjaka, frustraciju, čak i svoje nedostatke.2008-08-19.  | 

Agresivno ponašanje

Agresivno ponasanje deceUdaranje, grebanje i ujedanje su uobičajen deo ponašanja kod male dece, ali nije baš najprijatniji trenutak kada vaše dete počne da teroriše svoje drugare za igru – ili vas. Kombinacija još uvek loših govornih sposobnosti, nerazvijene kontrole impulsivnosti i velika želja za nezavišnošću su najčešći uzroci ovom problemu. Kako vaše dete bude odrastalo, vremenom će naučiti da svoju frustraciju ispoljava rečima. Iako mnogo mališana prođe kroz agresivnu fazu, vaš je zadatak da naučite svoje dete da nije dozvoljeno povređivati druge ljude.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS