MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2010-09-06. Strah od predškolskog

Strah od predškolskogNeka deca bez problema prihvataju predškolsko. Nekima je potrebno vreme, ali najbitnije je da pustite svoje dete da se polako prilagodi novonastaloj situaciji. Važno je da pomognete detetu da se oslobodi svih strahova ukoliko ih ima.

Četvorogodišnje dete koje voli druženje i nije preterano vezano za roditelje odmah prihvata predškolsko bez ikakvog objašnjenja o kakvoj je ustanovi reč. Ipak, kod trogodišnjeg deteta može biti skroz suprotno jer je ono i dalje dosta privrženo roditeljima.

Strah od predškolskogMožda prvog dana kad ga roditelji ostave i neće biti odmah uznemireno, ali nakon nekog vremena može osetiti da mu nedostaju roditelji. Može se čak i uplašiti. Sledećeg dana neće hteti da izađe iz kuće.

Postepeno pripremite dete za predškolsko
Mnoge predškolske ustanove postepeno upoznaju decu sa programom. Ovakav sistem posebno pomaže detetu koje je stidljivo i osetljivo. Roditelji mogu ostati sa decom koliko god je potrebno. Na taj način dete se vezuje za vaspitačicu i ostalu decu što mu daje osećaj sigurnosti kada roditelj ne bude više tu. Nekada je dete srećno i po nekoliko dana, a da tata ili mama nisu tu, a onda bude povređeno (neko ga naljuti ili padne) i odmah hoće svoje roditelje. U tom slučaju, vaspitačica može pomoći tati i mami da odluče ko će od njih dvoje dolaziti narednih nekoliko dana.

Ukoliko ostajete u predškolskom, držite se po strani. Ideja je da Vaše dete samo želi da bude u grupi kako bi zaboravilo potrebu da bude uz Vas.

Mislite na sopstvena osećanja
Ponekad je Vaša strepnja veća od strepnje Vašeg deteta. Ako tri puta kažete ’ćao’, a imate zabrinut izraz lica, dete će pomisliti da se nešto loše može desiti ako ostane.

Normalno je da brižan roditelj ne može tek tako da ostavi malo dete po prvi put. Dopusite da Vas posavetuje vaspitačica koja obično ima dosta iskustva u vezi sa tim.

Budite odlučni
Dete koje pomalo strepi zbog razdvajanja može naučiti da protestvovanjem izbegne situaciju.

Onda često počinje to da koristi kako bi izbeglo predškolsko. Kada dete odbija ili se boji da ide u predškolsko, potrebno je da roditelji budu prilično samouvereni i čvrsti i objasne mu da će ga vaspitačica paziti i da će sve biti u redu.

Nekada može pomoći da ga neko drugi odvede. Bilo kako bilo, ne smete obmanjivati dete. Treba reći da su mu sada vaspitačica i deca iz grupe prijatelji i da sutra neće ni tata ni mama ostajati u predškolskom. Roditelj treba jedanput da se pozdravi sa detetom, sa osmehom na licu, i onda ode.

Međutim, ako je strah zaista veliki onda je najbolje da se posavetujete sa psihologom.
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2010-04-24.  | 

Kako iskoreniti loše navike?

Kako iskoreniti loše navike?Bilo da koristi lažu previše često, da ga uvek ljuljate dok ne zaspi ili zahteva tišinu dok spava, Vaše dete može steći loše navike. Tako možete sebi obezbediti tišinu na kraći vremenski period, ali i zažaliti kada, recimo, morate da budete sve vreme kraj svog trogodišnjeg deteta dok ne zaspi. Slede uputstva kako da izađete na kraj sa pet najčešćih loših navika:2010-12-18.  | 

Kako oblačiti decu zimi?

Kako oblačiti decu zimi?Deca obožavaju zimske aktivnosti, bilo da je u pitanju sankanje, pravljenje snežnih kula, Sneška Belića ili otisaka u snegu. Nekada Vam se čini da bi najradije istrčali u majicama. Zarad njihovog zdravlja i bezbednosti, moraju biti pravilno obučena. Naučite kako da im oblačite odeću koja je topla i prijatna.

Dete nikada neće priznati da mu je hladno samo da bi ostalo napolju. Roditeljska obaveza je da mu obezbedi zimsku odeću.2008-08-19.  | 

Agresivno ponašanje

Agresivno ponasanje deceUdaranje, grebanje i ujedanje su uobičajen deo ponašanja kod male dece, ali nije baš najprijatniji trenutak kada vaše dete počne da teroriše svoje drugare za igru – ili vas. Kombinacija još uvek loših govornih sposobnosti, nerazvijene kontrole impulsivnosti i velika želja za nezavišnošću su najčešći uzroci ovom problemu. Kako vaše dete bude odrastalo, vremenom će naučiti da svoju frustraciju ispoljava rečima. Iako mnogo mališana prođe kroz agresivnu fazu, vaš je zadatak da naučite svoje dete da nije dozvoljeno povređivati druge ljude.2010-12-15.  | 

Zimske brige: Napolju je ledeno!

Zimske brige: Napolju je ledeno!Bez obzira na to šta kažu ostali, u redu je izvesti bebu napolje kada je hladno, ali ne kada je ledeno i duva jak vetar. Deca ispod dve godine su podložnija hipotermiji i promrzlinama tako da morate biti obazrivi. Ako ste u nedoumici da li izaći ili ne, bolje je da ostanete unutra, posebo ako je dete mlađe od 6 meseci. Bebe nisu sposobne da regulišu temperaturu i vrlo lako mogu izgubiti toplotu.2009-08-13.  | 

Privatan smeštaj s doručkom

Privatan smeštaj s doručkomGlavna prednost privatnog smeštaja je što imate širok izbor usluga i cena, u zavisnosti od onoga šta želite ili koliko možete. Sve možete ugovoriti u napred, ali i onda kada stignete na odredište. Uz ovaj aranžman često je moguće uplatiti i drugi obrok na primer večeru.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS