MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2010-09-06. Strah od predškolskog

Strah od predškolskogNeka deca bez problema prihvataju predškolsko. Nekima je potrebno vreme, ali najbitnije je da pustite svoje dete da se polako prilagodi novonastaloj situaciji. Važno je da pomognete detetu da se oslobodi svih strahova ukoliko ih ima.

Četvorogodišnje dete koje voli druženje i nije preterano vezano za roditelje odmah prihvata predškolsko bez ikakvog objašnjenja o kakvoj je ustanovi reč. Ipak, kod trogodišnjeg deteta može biti skroz suprotno jer je ono i dalje dosta privrženo roditeljima.

Strah od predškolskogMožda prvog dana kad ga roditelji ostave i neće biti odmah uznemireno, ali nakon nekog vremena može osetiti da mu nedostaju roditelji. Može se čak i uplašiti. Sledećeg dana neće hteti da izađe iz kuće.

Postepeno pripremite dete za predškolsko
Mnoge predškolske ustanove postepeno upoznaju decu sa programom. Ovakav sistem posebno pomaže detetu koje je stidljivo i osetljivo. Roditelji mogu ostati sa decom koliko god je potrebno. Na taj način dete se vezuje za vaspitačicu i ostalu decu što mu daje osećaj sigurnosti kada roditelj ne bude više tu. Nekada je dete srećno i po nekoliko dana, a da tata ili mama nisu tu, a onda bude povređeno (neko ga naljuti ili padne) i odmah hoće svoje roditelje. U tom slučaju, vaspitačica može pomoći tati i mami da odluče ko će od njih dvoje dolaziti narednih nekoliko dana.

Ukoliko ostajete u predškolskom, držite se po strani. Ideja je da Vaše dete samo želi da bude u grupi kako bi zaboravilo potrebu da bude uz Vas.

Mislite na sopstvena osećanja
Ponekad je Vaša strepnja veća od strepnje Vašeg deteta. Ako tri puta kažete ’ćao’, a imate zabrinut izraz lica, dete će pomisliti da se nešto loše može desiti ako ostane.

Normalno je da brižan roditelj ne može tek tako da ostavi malo dete po prvi put. Dopusite da Vas posavetuje vaspitačica koja obično ima dosta iskustva u vezi sa tim.

Budite odlučni
Dete koje pomalo strepi zbog razdvajanja može naučiti da protestvovanjem izbegne situaciju.

Onda često počinje to da koristi kako bi izbeglo predškolsko. Kada dete odbija ili se boji da ide u predškolsko, potrebno je da roditelji budu prilično samouvereni i čvrsti i objasne mu da će ga vaspitačica paziti i da će sve biti u redu.

Nekada može pomoći da ga neko drugi odvede. Bilo kako bilo, ne smete obmanjivati dete. Treba reći da su mu sada vaspitačica i deca iz grupe prijatelji i da sutra neće ni tata ni mama ostajati u predškolskom. Roditelj treba jedanput da se pozdravi sa detetom, sa osmehom na licu, i onda ode.

Međutim, ako je strah zaista veliki onda je najbolje da se posavetujete sa psihologom.
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2009-04-17.  | 

Odvikavanje od noćnog buđenja u 3 koraka

Odvikavanje od noćnog buđenja u 3 koraka1. Korak
Kada uveče posle kupanja nahranite bebu i stavite je da spava (na primer oko osam uveče), sledeći put kada se probudi da jede (na primer oko dva sata posle ponoći), nemojte da podižete bebu iz krevetića, već joj podmetnite ruku pod glavicu, uzdignite je i dajte joj da pije čaj ili vodu.2010-12-05.  | 

Crna čokolada leči dijareju?

Crna čokolada leči dijareju?Medicinska upotreba kakaoa u lečenju dečije dijareje i ostalih problemna sa crevima je bila česta među Majama i Astecima. Evropljani su počeli da pišu o ovome negde oko 1500., ali je praksa verovatno mnogo starija. Danas, u 21. veku se pojavila studija koja nudi naučna objašnjenja za ovu vrstu leka. Dijareja i dehidratacija su veliki problem na globalnom nivou. Godišnje od dijareje umre oko 2,5 miliona dece, najviše u zemljama u razvoju.2012-07-30.  | 

Istina o dečjim bradavicama

Istina o dečjim bradavicama Bradavice se mogu javiti u bilo kom periodu života, a najčešće u detinjstvu i pubertetu. Njih izaziva mnoštvo virusa i mogu se proširiti na ostale delove tela ili druge ljude putem direktnog kontakta.

Bradavice su bezopasni, mali čvorići koji se pojavljuju na prstima, rukama, kolenima, laktovima i nožnim prstima. Obično su braon boje ili boje kože dok im je površina suva i hrapava. Stručnjaci su otkrili najmanje 70 vrsta humani papiloma virusa (HPV) koji inficiraju kožu i uzrokuju bradavice.2011-06-16.  | 

Bebine prve igračke

Bebine prve igračkeKada je reč o biranju igračaka za mališana, najbolji izbori stimulišu čula i pomažu u izgradnji osnovnih veština. U ovom uzrastu, sve je u otkrivanju.

Beba počinje da shvata i praktikuje neke jako zanimljive stvari, kao što je kako da upotrebljava prste na rukama i nogama, oči i uši i celo svoje telo da bi se nešto desilo. Možete joj pomoći tako što ćete joj dati igračke koje ohrabruju gledanje, slušanje, pomeranje ustima i prstima- omiljene metode za istraživanje.2012-03-26.  | 

Pomeranje sata

Pomeranje sataČudno je kako jedan sat može da napravi toliku razliku. Pomeranje sata može znatno da utiče na dete, koje postaje mrzovoljno, ali i roditelji sa njim.

Stara izreka da „deca spavaju kad im se spava“ je apsolutno tačna. Bilo da je u pitanju kratak ili dug vremenski period, roditelji spavaju sa njim, ali opet kraće od onoga što žele. Kada dođe do pomeranja sata, dolazi do promena u obrascu spavanja i nekoliko noći imaju probleme za koje uporno traže rešenje.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS