MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2010-09-06. Strah od predškolskog

Strah od predškolskogNeka deca bez problema prihvataju predškolsko. Nekima je potrebno vreme, ali najbitnije je da pustite svoje dete da se polako prilagodi novonastaloj situaciji. Važno je da pomognete detetu da se oslobodi svih strahova ukoliko ih ima.

Četvorogodišnje dete koje voli druženje i nije preterano vezano za roditelje odmah prihvata predškolsko bez ikakvog objašnjenja o kakvoj je ustanovi reč. Ipak, kod trogodišnjeg deteta može biti skroz suprotno jer je ono i dalje dosta privrženo roditeljima.

Strah od predškolskogMožda prvog dana kad ga roditelji ostave i neće biti odmah uznemireno, ali nakon nekog vremena može osetiti da mu nedostaju roditelji. Može se čak i uplašiti. Sledećeg dana neće hteti da izađe iz kuće.

Postepeno pripremite dete za predškolsko
Mnoge predškolske ustanove postepeno upoznaju decu sa programom. Ovakav sistem posebno pomaže detetu koje je stidljivo i osetljivo. Roditelji mogu ostati sa decom koliko god je potrebno. Na taj način dete se vezuje za vaspitačicu i ostalu decu što mu daje osećaj sigurnosti kada roditelj ne bude više tu. Nekada je dete srećno i po nekoliko dana, a da tata ili mama nisu tu, a onda bude povređeno (neko ga naljuti ili padne) i odmah hoće svoje roditelje. U tom slučaju, vaspitačica može pomoći tati i mami da odluče ko će od njih dvoje dolaziti narednih nekoliko dana.

Ukoliko ostajete u predškolskom, držite se po strani. Ideja je da Vaše dete samo želi da bude u grupi kako bi zaboravilo potrebu da bude uz Vas.

Mislite na sopstvena osećanja
Ponekad je Vaša strepnja veća od strepnje Vašeg deteta. Ako tri puta kažete ’ćao’, a imate zabrinut izraz lica, dete će pomisliti da se nešto loše može desiti ako ostane.

Normalno je da brižan roditelj ne može tek tako da ostavi malo dete po prvi put. Dopusite da Vas posavetuje vaspitačica koja obično ima dosta iskustva u vezi sa tim.

Budite odlučni
Dete koje pomalo strepi zbog razdvajanja može naučiti da protestvovanjem izbegne situaciju.

Onda često počinje to da koristi kako bi izbeglo predškolsko. Kada dete odbija ili se boji da ide u predškolsko, potrebno je da roditelji budu prilično samouvereni i čvrsti i objasne mu da će ga vaspitačica paziti i da će sve biti u redu.

Nekada može pomoći da ga neko drugi odvede. Bilo kako bilo, ne smete obmanjivati dete. Treba reći da su mu sada vaspitačica i deca iz grupe prijatelji i da sutra neće ni tata ni mama ostajati u predškolskom. Roditelj treba jedanput da se pozdravi sa detetom, sa osmehom na licu, i onda ode.

Međutim, ako je strah zaista veliki onda je najbolje da se posavetujete sa psihologom.
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2011-01-29.  | 

Bebe obrađuju reči na gotovo isti način kao odrasli

Bebe obrađuju reči na gotovo isti način kao odrasliPrema novoj studiji, bebe koje napune godinu dana, iako ne umeju da pričaju, razumeju mnogo reči iz govora jer koriste iste strukture mozga za njihovo obrađivanje kao odrasli.2010-10-08.  | 

Aktivnosti koje podstiču socijalnu interakciju

Aktivnosti koje podstiču socijalnu interakcijuPostoji mnogo razloga zbog kojih deca ne žele da se druže. Dete je možda stidljivo, umorno, neprijatno mu je u novom okruženju, gladno je, oseća se nepoželjnim, nezainteresovano je za ono što drugi rade ili mu pažnju odvlači neka izmišljena priča u kojoj samo uživa.

Ipak, ovo su samo objašnjenja, nikako izgovori kojima se osamljeničke aktivnosti uzimaju kao nešto najbolje za dete. Ukoliko ste zabrinuti za detetovo socijalno ophođenje onda se trgnite i isplanirajte aktivnosti kojima ćete popraviti njegov društveni život.2011-06-14.  | 

Auto sedišta za decu

Auto sedišta za decuBez obzira na to koliko stvari stavite na šoping listu za bebu, auto sedište je stvar oko koje nema pregovora (biće Vam potrebno da izvedete bebu iz bolnice!). Ali, kako odabrati odgovarajući model sedišta koji je u skladu sa Vašim potrebama i novčanikom? Kako ćete biti sigurni da će moći da se pravilno instalira u kolima (i beba bude bezbedna) kada ste suočeni sa toliko traka i kaiševa?2010-12-07.  | 

Mit – Temperatura je loša za dete

Mit – Temperatura je loša za deteTemperatura sama po sebi nije štetna ni opasna, i ukoliko nije previsoka (iznad 40 stepeni), jako je mala verovatnoća da će izazvati oštećenje mozga ili druge probleme. Čak i febrilne konvulzije (napadi uzrokovani temperaturom) obično nisu opasni.2011-02-19.  | 

Neprijatan zadah (Halitoza)

Neprijatan zadah (Halitoza)Mnogo odraslih osoba, s vremena na vreme oseti da ima neprijatan zadah iz usta mada se smatra da četvrtina popoulacije svakodnevno pati od halitoze.

Neprijatan zadah nastaje usled razlaganja proteina u ustima koje uzrokuju bakterije. Ipak, postoji još uzroka koji pogađaju disajne puteve, jednjak i stomak i izazivaju loš zadah.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS