MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2010-08-29. Da li ste udati za svog supruga ili posao?

Da li ste udati za svog supruga ili posao?Neki ljudi su dovoljno srećni i rade posao koji zaista vole. Ulažu dosta energije u rad da bi kasnije uživali u rezultatima. Rade dosta i sa oduševljenjem pričaju o svom poslu svakome ko želi da ih sluša. Često su vrlo iscrpljeni i nemaju snage ni za šta drugo pa čak ni za svog supružnika.

Za takve ljude se kaže da su venčani sa svojim poslom. Kako se ova izreka odnosi na njihov brak i partnera? Obično podrazumeva da je partner na drugom mestu, što je uspešan recept za propast braka. Iako ste jako zadovoljni poslom morate staviti brak na prvo mesto. Posao ne sme biti na uštrb Vašeg odnosa sa partnerom.

Mnogo radite i volite što je tako

Da li ste udati za svog supruga ili posao?Uzmimo primer da Vi i Vaš suprug radite poslove koje volite. Do sada ste uspevali da uložite dovoljno truda u odnos i imate odličan brak. Međutim, u poslednje vreme ste previše zagriženi za posao. Veoma ste uzbuđeni zbog projekta na kome radite. Radite 12 sati dnevno, donosite posao kući i radite skoro svaki vikend. Jedino o čemu pričate je o svom poslu i napretku u karijeri. Potpuno ste obuzeti radom.

Suprug se oseća zapostavljenim i ogorčenim. Podržava Vas i ponosan je na Vaše uspehe, ali u poslednje vreme nemate dovoljno vremena za njega. Svaki put kada izađete, pričate o poslu. Ne pitate ga kako je i kao da više ne razmišljate o Vašoj vezi. Prestali ste da obraćate pažnju na sitnice. Posvećeni ste poslu i samo poslu. Udati ste za posao, a svoj brak dovodite u ozbiljnu opasnost.

Kada muž želi da razgovara sa Vama o tome, uvek mu prebacite kako njega nije briga za Vašu karijeru, uspeh, da ste mislili pošto je Vama toliko bitno da je i njemu. Shvatili ste supruga zdravo za gotovo. Onda kada Vam kaže da neće uvek biti uz Vas jer ni Vi niste bili iz njega u poslednje vreme, šokiraćete se.

Tek onda postajete svesni koliko ste radili i kako ste pogrešno pretpostavili da će brak opstati, a da ne ulažete u njega. Morate ozbiljno razgovarati sa svojim suprugom o tome kako da ostanete uspešni na poslu, a imate vremena za njega. Ono što je bitno za supruga je da vidi kako se trudite da veza opstane i dajete sve od sebe da pronađete rešenje. Ne razgovarajte o poslu kada ste sa njim. Sigurno da možete efikasnije rasporediti vreme na poslu. Vidite kolika je ušteda vremena ako neke poslove završavate telefonom. Prebacite polovinu večernjih sastanaka za ujutru.

Kada izvršite neophodne promene, imaćete više vremena da ulažete u svoj brak. Bićete srećniji kao i Vaš suprug. Popravićete odnos sa partnerom tek onda kada shvatite da morate raditi na odnosu sa mužem bez obzira koliko ste zauzeti na poslu.
Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-01-01.  | 

Potištenost posle praznika: Kako podići raspoloženje?

Potištenost posle praznika: Kako podići raspoloženje?Depresivni ste jer ste se vratili na posao? Saznajte kako da preokrenete stvari.

Odmor je završen i vreme je da se vratite na posao – nije ni čudo što se januar čini najtmurnijim mesecom u godini. Pored ledenog vremena, dugova zbog praznika i neuspelih odluka nije iznenađujuće što se skoro svi osećaju jadno i utučeno.

Dobra vest je što Vam je potrebno mnogo manje napora nego što mislite da podignete svoje raspoloženje. Naveli smo šest glavnih razloga neraspoloženja u januaru – i šta možete učiniti povodom istih.2011-03-19.  | 

Afrodizijaci u ishrani

Afrodizijaci u ishraniPlanirate romantičnu večeru? Afrodizijačka ishrana sadrži sastojke koji navodno pobuđuju raspoloženja i osećanja za ljubav. Neki se zovu afrodizijacima zbog svog oblika (pomislite na štapiće asparagusa), neki zbog mirisa (npr. jagode), a neki zbog sastojaka (čokolada i njeni specijaliteti).

Postoje afrodizijaci kojih ste svesni, kao što su čokolada i jagode, ali da li ste znali da su pinjoli takođe hrana ljubavi jer sadrže visok nivo cinka, koji pojačava Vaš seksualni nagon?2010-08-24.  | 

Pretvorite konflikt u rešenje problema

Pretvorite konflikt u rešenje problemaVeoma je bitno da prepoznate problem jer je to prvi korak u rešavanju istog. Kada shvatite šta Vas nervira, morate proceniti u kojoj je to meri. Na taj način ćete uvideti o kojim stvarima ne morate raspravljati, a o kojima morate.

Ivan i Marina su provodili dosta vremena prepirući se i činilo se da nikada ništa ne uspevaju da reše. Ivan je cipelama unosio blato u kuću, a Marina bi poludela zbog toga. Na njenu molbu da skine cipele i ostavi ih ispred vrata, on bi odgovorio: „ Ne gnjavi me sada, zauzet sam.“ Marina je pokušavala da ponovo razgovara o tome, ali je Ivan uvek izbegavao temu. Nju je to sve više i više nerviralo. Na kraju je vikala na njega, ne samo zbog toga već i zbog drugih stvari. Činilo joj se da nikada ne sluša, a nije znala za drugi način na koji bi mogla da pokrene temu.2009-03-19.  | 

Strpljenjem do vitkog stasa

Strpljenjem do vitkog stasaPorodiljama se ne savetuju teške vežbe i oštre restriktivne dijete u mesecima posle porođaja. Uz umerene aerobne aktivnosti, balansirana ishrana je dovoljna da omogući bezbedan gubitak od 3 kg mesečno i povratak u predporođajni stas za tri do četiri meseca.

 

 2011-07-09.  | 

Saveti za odlazak na plažu sa decom

Što veći SPF faktor, to bolje
Saveti za odlazak na plažu sa decomZaštita od sunca je najbitnija stvar kada planirate letovanje. Jako je važno da Vaši mališani budu što više zaštićeni kada su napolju. Bar danas je to lako jer postoji mnogo proizvoda koji su namenjeni upravo deci. Ako imate bebu, samo krema nije dovoljna. Potrebno je da je adekvatno obučete, da ima kapicu, naočare, i obavezan suncobran ili šator. Spakujte šešire i naočare za stariju decu. Možda neće hteti da ih nose dok su u vodi, ali su odličan vid zaštite dok prave kućice i zamkove od peska.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS