MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2010-08-06. Svi u morsku avanturu!

Svi u morsku avanturu! Mada na prvi pogled odlazak na letovanje s malom decom ne deluje kao dobra ideja, uz temeljnu pripremu, dobru organizaciju  i prilagođavanje potrebama vaših mališana, možete, ipak, imati nezaboravan doživljaj

Odlazak na porodično letovanje s malom decom? Kolica, gomila pelena, igračaka, garderobe, a umesto ludovanja do zore,  trčkaranje za decom po ceo dan? Ako brinete da li uopšte možete da priuštite sebi odmor na moru, ako imate bebu ili decu predškolskog uzrasta, pažljivo pročitajte tekst i situacija će vam biti mnogo jasnija. Saberite razloge  “za” i “protiv”, napravite plan i prilagodite letovanje vama i vašoj porodici.

Gde letovati
Svi u morsku avanturu!Kada birate destinaciju za odlazak na letovanje, imajte u vidu udaljenost, uslove za decu (klima, dostupnost lekara, zanimljivi sadržaji za decu, dosta hladovine…) Iako je planina ili jezero sasvim lepa opcija za odmor, deca se najviše raduju boravku na moru, a osim toga, i zdravstvene prednosti  morskog vazduha mogu da prevagnu da izaberete baš tu destinaciju.

 

A kako da stignemo do tamo?
Svakako je najkomfornije putovati avionom, ali i automobil ili voz dobar su izbor. Ako putujete svojim automobilom, pažljivo proučite maršrutu i mesta pogodna za usputni odmor. Pobrinite se da uz vas bude torba s osnovnim stvarima – dovoljno presvlaka, pelene (ako ih koristite), voda, grickalice, igračke  – da zabave decu. Voz, ako uzmete spavaća kola, takođe je komforna opcija, jer omogućava da putujete noću, da spavate i u mesto letovanja stignete odmorni.

 

Smeštaj i rezervacija
Unapred odaberite i rezervišite smeštaj, da ne biste došli u situaciju da s koferima i decom lutate i tražite odgovarajuće mesto. A da li ćete ići u privatni smeštaj, iznajmiti apartman ili uzeti hotelsku sobu, izbor zavisi od toga koliko novca ste planirali da potrošite, ali  i od uzrasta dece i njihovih potreba (da li morate da kuvate za bebu, treba li mesta u sobi za putni krevetac i slično). Ali, u svakom slučaju preporučujemo da smeštaj bude u blizini plaže.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ispunite dan!
Osmislite vreme koje ćete provesti zajedno. Boravak na plaži može da bude divno iskustvo za celu porodicu (najbolja je uređena peščana, s plićakom) – čeka vas pregršt igara i mogućnosti za razne aktivnosti. U skladu s uzrastom dece osmislite neki izlet ili obilazak letovališta. Nemojte biti preterano ambiciozni, ne vodite decu na mesta koja njima nisu zanimljiva. Obavezno se držite podnevnog odmora – period kada sunčanje nije preporučljivo iskoristite za ručak, odmor ili aktivnost u zatvorenom.

Mislite na ishranu
Mališani, ali i vi, treba da izbegavaju vodu iz česme. Dobro pazite šta jedete kako vas ne bi neprijatno iznenadile stomačne tegobe (koje mogu da se jave čak i ako preduzmete sve mere predostrožnosti). Najopuštenije mogu da budu mame koje isključivo doje bebe – jer sve što im je potrebno nose sa sobom, i ne treba da se ustručavaju da podoje dete i na plaži.

Ukoliko su deca mala, nije loša opcija da ponesete kašice i zapakovanu gotovu hranu, ili da je kupite u lokalnom supermarketu. Ako idete u restorane, najpre se dobro raspitajte kakav je kvalitet hrane. Kada je hotelska  hrana u pitanju, birajte proverene namirnice i jela. Iako to znači da vam odmor neće biti baš odmor, možete i sami da kuvate deci.

 

Zaštitite dečje zdravlje

Izbegavanje jakog sunca se podrazumeva. Kvalitetne kreme za zaštitu kože sa visokim faktorom zaštite su neophodne, kao i naočare za sunce, šeširići i svetla odeća. Najbolje je da na plažu idete u ranim jutarnjim satima i predveče, a period od 11 do 17 sati da provedete u debeloj hladovini.

Ako idete u inostranstvo, proverite da li su deca vakcinisana i da li su potrebne neke posebne vakcine. Pre odlaska se raspitajte da li je tamo lako dostupna lekarska pomoć. Ponesite obavezno putnu apoteku, kao i dečiju medicinsku dokumentaciju. Budite spremni za eventualne ogrebotine, ubode, plikove, ujede komaraca ili nekih drugih „napasti“.

 

Test lista za letovanje:
Da biste lakše odabrali gde ćete se smestiti, pre nego što otputujete proverite da li je smeštaj koji ste planirali bejbi frendli:

Za hotele:

-          Soba u prizemlju, hotel ima lift, sve je dostupno kolicima

-          Dovoljno prostora u sobi za kolica, krevetac

-          Mogućnost prilagođene ishrane za bebe ili malu decu

-          Animatori

 

Apartmani:

-          Prostor za krevetac

-          Nude li u okviru ponude krevetac, pult za presvlačenje, stolicu za hranjenje

-          Sigurno okruženje i zaobljen nameštaj

 

Kada je beba spremna za letovanje?
Mnogi se pitaju kada najranije mogu da vode bebu na letovanje. Kako nam je rekla Anđelka Kotević, koordinatorka programa Halo beba”, već s tri meseca beba može da postane veliki putnik”. Ako je dete zdravo i ako vodite računa o prevozu, udaljenosti i komforu, nema razloga da ne putujete.

Izvor: Baby planeta

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-06-09.  | 

Zapaljenje dojke

Šta je zapaljenje grudi?
Zapaljenje dojkeOvo stanje obično pogađa žene od 18 do 50 godina i danas je mnogo ređe nego što je to bio slučaj ranije. Infekcija grudi se može podeliti u dve grupe: ona koja se dešava kod žena koje doje i ona koja se dešava spontano.2010-04-01.  | 

Kako prestati sa dojenjem?

Kako prestati sa dojenjem?Postoji par prepreka koje morate prevazići kada je Vaše dete u pitanju. Odvikavanje od dojenja je jedna od tih prepreka. Ali, to je lakše reći nego učiniti. Za neku decu odvikavanje od dojenja je prirodan napredak, a za neku to predstavlja veliku poteškoću. Još je teže ako je beba navikla da doji pre spavanja ili čim se probudi. Postoji par načina uz pomoć kojih možete pokušati i olakšati odvikavanje od dojenja.2011-07-03.  | 

Komunikacija između supružnika

Komunikacija između supružnikaKada dođe beba, roditelji postaju jedno drugom stranci, ne samo tada već i dugo posle toga.

Da li često osetite kako ste pored svog partnera, a u stvari niti ga osećate niti ga čujete? Da li ste skorije razgovarali bar pet minuta, a da ne prekinete jedno drugo? Da li ste vremenom naišli na razne prepreke i da Vam fali osveženje? Ne brinite! Sve što Vam treba i što ste tražili je produktivan razgovor. Pomoći će Vam da lagano prođete kroz sve teške, ali i lake situacije u životu.2011-01-13.  | 

Da li su alergije nasledne?

Da li su alergije nasledne?Misleći najpre na zdravlje i dobrobit svog deteta, svaka majka ima po neku sumnju. Neke od tih sumnji su u vezi sa alergijama koje su vrlo prisutne. Da li majka alergična na penicilin može alergiju preneti na svoje dete?

Alergija na penicilin nije stanje koje će biti direktno preneto na dete samo zato što ga ima majka.2007-01-26.  | 

Povezanost majke i bebe koja sisa

Vasa odluka da dojite bebu je savrsena, ali ima trenutaka kada cete se i kajati. Ne gubite samopouzdanje jer su mnoge majke uspele da odrze svoj nacin druzenja sa prijateljima van kuce iako su dojile bebe.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS