MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2010-08-06. Svi u morsku avanturu!

Svi u morsku avanturu! Mada na prvi pogled odlazak na letovanje s malom decom ne deluje kao dobra ideja, uz temeljnu pripremu, dobru organizaciju  i prilagođavanje potrebama vaših mališana, možete, ipak, imati nezaboravan doživljaj

Odlazak na porodično letovanje s malom decom? Kolica, gomila pelena, igračaka, garderobe, a umesto ludovanja do zore,  trčkaranje za decom po ceo dan? Ako brinete da li uopšte možete da priuštite sebi odmor na moru, ako imate bebu ili decu predškolskog uzrasta, pažljivo pročitajte tekst i situacija će vam biti mnogo jasnija. Saberite razloge  “za” i “protiv”, napravite plan i prilagodite letovanje vama i vašoj porodici.

Gde letovati
Svi u morsku avanturu!Kada birate destinaciju za odlazak na letovanje, imajte u vidu udaljenost, uslove za decu (klima, dostupnost lekara, zanimljivi sadržaji za decu, dosta hladovine…) Iako je planina ili jezero sasvim lepa opcija za odmor, deca se najviše raduju boravku na moru, a osim toga, i zdravstvene prednosti  morskog vazduha mogu da prevagnu da izaberete baš tu destinaciju.

 

A kako da stignemo do tamo?
Svakako je najkomfornije putovati avionom, ali i automobil ili voz dobar su izbor. Ako putujete svojim automobilom, pažljivo proučite maršrutu i mesta pogodna za usputni odmor. Pobrinite se da uz vas bude torba s osnovnim stvarima – dovoljno presvlaka, pelene (ako ih koristite), voda, grickalice, igračke  – da zabave decu. Voz, ako uzmete spavaća kola, takođe je komforna opcija, jer omogućava da putujete noću, da spavate i u mesto letovanja stignete odmorni.

 

Smeštaj i rezervacija
Unapred odaberite i rezervišite smeštaj, da ne biste došli u situaciju da s koferima i decom lutate i tražite odgovarajuće mesto. A da li ćete ići u privatni smeštaj, iznajmiti apartman ili uzeti hotelsku sobu, izbor zavisi od toga koliko novca ste planirali da potrošite, ali  i od uzrasta dece i njihovih potreba (da li morate da kuvate za bebu, treba li mesta u sobi za putni krevetac i slično). Ali, u svakom slučaju preporučujemo da smeštaj bude u blizini plaže.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ispunite dan!
Osmislite vreme koje ćete provesti zajedno. Boravak na plaži može da bude divno iskustvo za celu porodicu (najbolja je uređena peščana, s plićakom) – čeka vas pregršt igara i mogućnosti za razne aktivnosti. U skladu s uzrastom dece osmislite neki izlet ili obilazak letovališta. Nemojte biti preterano ambiciozni, ne vodite decu na mesta koja njima nisu zanimljiva. Obavezno se držite podnevnog odmora – period kada sunčanje nije preporučljivo iskoristite za ručak, odmor ili aktivnost u zatvorenom.

Mislite na ishranu
Mališani, ali i vi, treba da izbegavaju vodu iz česme. Dobro pazite šta jedete kako vas ne bi neprijatno iznenadile stomačne tegobe (koje mogu da se jave čak i ako preduzmete sve mere predostrožnosti). Najopuštenije mogu da budu mame koje isključivo doje bebe – jer sve što im je potrebno nose sa sobom, i ne treba da se ustručavaju da podoje dete i na plaži.

Ukoliko su deca mala, nije loša opcija da ponesete kašice i zapakovanu gotovu hranu, ili da je kupite u lokalnom supermarketu. Ako idete u restorane, najpre se dobro raspitajte kakav je kvalitet hrane. Kada je hotelska  hrana u pitanju, birajte proverene namirnice i jela. Iako to znači da vam odmor neće biti baš odmor, možete i sami da kuvate deci.

 

Zaštitite dečje zdravlje

Izbegavanje jakog sunca se podrazumeva. Kvalitetne kreme za zaštitu kože sa visokim faktorom zaštite su neophodne, kao i naočare za sunce, šeširići i svetla odeća. Najbolje je da na plažu idete u ranim jutarnjim satima i predveče, a period od 11 do 17 sati da provedete u debeloj hladovini.

Ako idete u inostranstvo, proverite da li su deca vakcinisana i da li su potrebne neke posebne vakcine. Pre odlaska se raspitajte da li je tamo lako dostupna lekarska pomoć. Ponesite obavezno putnu apoteku, kao i dečiju medicinsku dokumentaciju. Budite spremni za eventualne ogrebotine, ubode, plikove, ujede komaraca ili nekih drugih „napasti“.

 

Test lista za letovanje:
Da biste lakše odabrali gde ćete se smestiti, pre nego što otputujete proverite da li je smeštaj koji ste planirali bejbi frendli:

Za hotele:

-          Soba u prizemlju, hotel ima lift, sve je dostupno kolicima

-          Dovoljno prostora u sobi za kolica, krevetac

-          Mogućnost prilagođene ishrane za bebe ili malu decu

-          Animatori

 

Apartmani:

-          Prostor za krevetac

-          Nude li u okviru ponude krevetac, pult za presvlačenje, stolicu za hranjenje

-          Sigurno okruženje i zaobljen nameštaj

 

Kada je beba spremna za letovanje?
Mnogi se pitaju kada najranije mogu da vode bebu na letovanje. Kako nam je rekla Anđelka Kotević, koordinatorka programa Halo beba”, već s tri meseca beba može da postane veliki putnik”. Ako je dete zdravo i ako vodite računa o prevozu, udaljenosti i komforu, nema razloga da ne putujete.

Izvor: Baby planeta

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2012-11-13.  | 

Deformisani udovi se dovode u vezu sa pušenjem u trudnoći

Deformisani udovi se dovode u vezu sa pušenjem u trudnoćiKod žena koje puše u toku trudnoće se povećava rizik rađanja bebe sa deformisanim udovima, poremećajima na licu ili gastrointestinalnim problemima, kažu engleski naučnici.

Do zaključka se došlo na osnovu 172 istraživanja u proteklih 50 godina. To im je omogućilo da uporede 174 000 slučajeva gde su prisutni urođeni efekti sa 11.7 miliona zdravih beba.2008-10-30.  | 

Postporođajna iscrpljenost

Postporodjajna iscrpljenostUmorni ste? Ili samo iscrpljeni? To su jedne od najčešćih pritužbi novopečenih mama. Ne samo da vam je telo prošlo kroz neverovatan fizički izazov – porođaj, već sada i brinete o novorođenčetu kome je potrebna hrana, promena pelena i neprestana pažnja. Nažalost, iscrpljenost može trajati mesecima u zavisnosti od toga koliko dobro vaša beba spava i koliko ste vi dobri u aktivnosti „dremni kad god možeš“. Većina novopečenih mama se oseća bolje posle perioda od dva do tri meseca.2011-10-16.  | 

Izvucite pouku iz propalog braka

Izvucite pouku iz propalog brakaVeoma je korisno da razmišljate o greškama koje su se desile u prethodnoj vezi kako biste sprečili da se ponovo dese u sadašnjoj. Na primer, ako ste osećali da Vas partner ne ceni dovoljno, iskoristite to kako biste uvideli čime ste doprineli takvom stanju. Da li ste težili ka podcenjivanju? Da li je bivši partner znao kako da pokaže zahvalnost i cenjenje? Kada shvatite zašto Vas nisu uvažavali, moći ćete da preduzmete odgovarajuće korake i sprečite da se to ponovi u sadašnjem braku.2008-04-11.  | 

Kako da uvek imate dovoljnu količinu mleka za dojenje?

- Nije uvek sve onako kako se čini. Može da se desi da pomislite da veša beba ne dobija dovoljno mleka dojenjem, iako ga ima više nego dovoljno. Budite sigurni da imate dovoljno mleka za dojenje ako je vaša beba srećna, zdrava i živahna, ako normalno dobija na težini i ako se normalno razvija.2011-07-18.  | 

Da li Vam presušuje mleko?

Da li Vam presušuje mleko?Dojite bebu, a pre nekoliko dana ili meseci ste se vratili na posao. Primećujete da više nemate mleka kao pre i da Vam grudi postaju mekše. Pitate se da li Vam mleko presušuje i da li postoje neki dodaci ishrani koji mogu osigurati da imate dovoljno mleka?
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS