MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2010-04-17. Kako izaći na kraj sa mastitisom?

Kako izaći na kraj sa mastitisom?Dojenje je jedan od najlepših osećaja za novu mamu. Ipak, postoje određene stvari o kojima morate voditi računa. Mastitis je jedna od njih.

Mastitis je infekcija koja nastaje usled začepljenja kanala u dojkama porodilje. U stvari, mastitis je infekcija koja se može desiti ženama koje ne doje dete. Pravi razlozi, pored začepljenja kanala dojke, još uvek nisu u potpunosti naučno objašnjeni.

Kako izaći na kraj sa mastitisom?Poznato je da infekciju može prouzrokovati bakterija koja dospeva u grudi putem pukotine na dojci. Ali opet, može se desiti i kada nema pukotine. Kako biste izbegle ovu infekciju, pokušajte da nosite komotnu odeću. Nema brushaltera i bluza koje stežu. Hranite svoje dete kada Vam ono to traži. Na ovaj način ćete sprečiti zgrušavanje koje vodi ka začepljenju kanala. Masirajte grudi pre nego što nahranite bebu. Pobrinite se da budete u adekvatnom položaju kada je hranite.

Postoji par znakova na koje morate obratiti pažnju kada je mastitis u pitanju. Žene koje su se po prvi put porodile, mogu osetiti golicanje u predelu grudi koje lako može buknuti u bol. To se dešava prilikom dojenja. Ovo može biti nagoveštaj mastitisa, ali ne nužno. Bol i crvenilo oko bradavica gde beba doji takođe može značiti pojavu mastitisa. Mesto sa kojeg se razvija mastitis može biti veoma crveno i bolno na dodir. Može se, a i ne mora, pojaviti čvor na dojki. Takođe se može pojaviti groznica i bolovi u telu kao i sve jači umor.

Ukoliko mislite da imate mastitis, lezite i odmarajte se koliko god možete. Ne radite ništa par sati. Na grudi stavite obloge natopljene toplom vodom kako biste pomogli u procesu otčepljavanja kanala. Pokušajte da dojite bebu dojkom koja ima začepljene kanale kako bi ih otčepili. Ako ovo ne uspeva, upotrebite pumpu za izmuzavanje. Mastitis se lako tretira, ali treba da konsultujete lekara ukoliko simptomi ne nestanu za dan ili dva.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-09-28.  | 

Kada ne smete dojiti bebu

Kada ne smete dojiti bebuDojenje ima mnoge prednosti po Vas i bebu. Nažalost, neke žene ne smeju se opredeliti za dojenje.

Neke od najčešćih komplikacija koje isključuju dojenje su:2011-04-21.  | 

Da li ću voleti drugo dete kao prvo?

Možda se nećete vezati odmah
Da li ću voleti drugo dete kao prvo?Kada se rodi prvo dete, osećate neku vrsu magične povezanosti u trenutku dok ga držite. Ako to ne osetite sa drugim detetom, pomislićete da ste najgora majka na svetu. Drugačije jeste sa drugim detetom jer ništa ne može da se uporedi sa osećajem kada prvi put postanete majka. Ipak, posle određenog vremena, mlađe dete pronađe put do Vašeg srca i prosto ne možete zamisliti život bez njega.2008-10-30.  | 

Postporođajna iscrpljenost

Postporodjajna iscrpljenostUmorni ste? Ili samo iscrpljeni? To su jedne od najčešćih pritužbi novopečenih mama. Ne samo da vam je telo prošlo kroz neverovatan fizički izazov – porođaj, već sada i brinete o novorođenčetu kome je potrebna hrana, promena pelena i neprestana pažnja. Nažalost, iscrpljenost može trajati mesecima u zavisnosti od toga koliko dobro vaša beba spava i koliko ste vi dobri u aktivnosti „dremni kad god možeš“. Većina novopečenih mama se oseća bolje posle perioda od dva do tri meseca.2010-12-17.  | 

Bolne menstruacije (Dismenoreja)

Bolne menstruacije (Dismenoreja)Mnoge žene osećaju bol ili tegobe tokom ciklusa. Za većinu, bol i nelagodnost nisu toliko jaki da ometaju svakodnevno funkcionisanje i zahtevaju posebnu pažnju. Ipak, postoje žene kojima je mesečni ciklus problematičan jer ih bol i neprijatnosti, koje se stvaraju prilikom istog, onemogućavaju da normalno funkcionišu tih dana. Dešava se da uzmu jedan ili dva slobodna dana na poslu ili ne idu u školu.2011-08-28.  | 

Kako se telo menja nakon porođaja?

Kako se telo menja nakon porođaja?Beba je stigla i svi joj se dive. A šta je sa Vama? Dosta toga se dešava Vašem telu pošto na svet donesete ovako divno stvorenje. Telo se opet menja. Neke od tih promena su bezbolne, ali neke izazivaju neprijatnosti.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS