MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za tate


2010-02-21. Neki od strahova novopečenih očeva II deo

Kako da zabavim bebu?
Većina muškaraca ne voli da ostane nasamo sa bebom jer ne zna šta treba da čini ako je bebi dosadno. Jedan mladi tata je izjavio: „Najviše volim da čuvam svoju ćerkicu dok spava. Tad ništa ne traži.“ Lako je čuvati bebu dok „plovi“ carstvom snova, ali u svim drugim situacijama treba pokazati malo mašte i preduzimljivosti. Recimo da je vaša supruga poželela da prošeta sama i razgleda izloge, a vi ste ostali kod kuće da čuvate bebu.

Naravno, morate imati na umu da bebe ne plaču samo zbog toga što su gladne, mokre ili žedne, već i zbog toga što im je dosadno i što žele da im se posveti pažnja. Tad je veoma važno da uzmete dete u naručje, pevušitemu nešto (nije važno da li imate sluha ili ne!) ili mu pokažite neku lepu igračku. Nije važno čime ćete zabaviti dete već to da ne ignorišete njegovu potrebu za pašnjom i nežnošću. Šta god da uradite, biće bolje nego da ne učinite ništa.


Šta da radim ako beba plače?
Neki od strahova novopečenih očeva II deoSve bebe plaču i sa tim se morate pomiriti. To je, naravno,  slučaj i s vašom bebom. Ona ne ume drugačije da vam sopšti svoje potrebe, te to čini plačem. Ukoliko pripadate onoj grupi očeva koji misle da će razmaziti svoju bebu ako na svaki njen plač odgovara pažnjom, setite se, da bebe ne plaču zato što žele da vas nerviraju već imaju razloga za to. Zato, ako se nađete u situaciji da se beba rasplače, a vi ste sami s njom pomislite da to čini iz sledećih razloga: gladna je ili žedna, mokra je ili joj jednostavno nedostaje fizički kontakt. U prvom slučaju, uvek imajte pripremljenu flašicu s hranom ili vodom, u drugom slučaju, promenite joj pelenu (promena jednokratnih pelena zaista je jednostavan posao), a u trećem, uzmite bebu u naručje, ljuljuškajte je i pokušajte da je smirite. Jedna od te tri taktike sigurno će „upaliti“.

 Draga, ne ostavljaj me samog s bebom!
Neki od strahova novopečenih očeva II deoNije ni to smak sveta! U početku ostanite sami s bebom onda kad znate da ju je mama prethodno nahranila, presvukla i uspavala. Tad postoji velika verovatnoća da se neće probuditi u narednih dva sata, a do tada će se, sigurno, već i mama vratiti. Potrudite se da savladate sve veštine “baratanja“ bebom, počevši od hranjenja, preko presvlačenja i kupanja, kako biste se osećali sigurnije kad ostanete sami s njom. Držite u rezervi i neku igračkicu ili predmet kojim ćete je zabaviti, ako se ona rasplače. Konačno, ako se ne budete baš najbolje snašli, uvek možete pozvati suprugu telefonom... 

Trenutni odeljak: Kutak za tate
POGLEDAJTE JOS:


2006-11-11.  | 

Potrebne stvari za bebu

Posto se vasa beba adaptirala na spoljni zivot, iz bolnice vam dolaze kuci mama i beba. Tate sigurno zbunjeni iako imate puno osoba pored sebe koje ce vam dati strucne savete. Pomocicemo vam tako sto ce te na jednom mestu imati spisak potrebnih stvari za vasu bebu kada dodje kuci.2005-12-16.  | 

Nekoliko saveta za Vas

Uloga buducih oceva u trudnoci cesto je zbunjujuca i konfuzna. Cesto ne umeju pravilno da se postave i ophode, pa samim tim ostavljaju utisak da su nezainteresovani. Psiholozi tvrde da su oni ustvari preplaseni.

Evo nekoliko saveta za vas buduce tate kako minimalno da ucestvujete i pomognete svojoj trudnici:2008-05-10.  | 

Kako da joj ugodite kada je u drugom stanju

Saveti za tate - Kako da joj ugodite kada je u drugom stanjuBuduća mama radi na veoma važnom projektu dugom 9 meseci. Vaš zadatak je da ona bude vesela i srećna. Evo male tajne – treba da radite sve sa zadovoljstvom. Okružite je negom. Naučite da predvidite njene želje da biste je videli nasmejanu. Da li sedi u fotelji? Stavite jastuče ispod njenog struka. Da li idete u kupovinu? Savijte se i vežite joj pertle, bez da vas ona prvo pita. Ima puno takvih sitnica. Samo treba da ih primetite. Pokrijte je, donesite joj knjigu ili čarape, bacite omot od čokoladice, kada se vraćate sa posla pozovite je i pitajte šta treba da kupite – sve ovo je veoma jednostavno, a tako pažljivo.2010-10-30.  | 

Očevi u toku trudnoće – njihove dužnosti

Očevi se brinu o svojim ženama kako bi one mogle da se brinu o bebi

Očevi u toku trudnoće – njihove dužnostiIstina je da su žene te koje zatrudne, ali njima je potrebna pomoć u toku trudnoće više nego što to možete da zamislite. Žena  koja ima jutarnju mučninu, na primer, ne može da kuva, da izbacuje đubre i da čisti kao pre. Ako ona preskoči jedan obrok, beba takođe preskače. Jednoj majci treba puno pomoći da nahrani bebu na vreme i da se brine o njoj. Trudnicama, koje moraju da leže kako bi održale trudnoću,  neophodno je puno ohrabrenja i podrške kako bi istrajale u tome i kako bi se beba zadržala u stomaku. Ženama, koje su umorne, isfrustrirane ili koje imaju neprekidne bolove u toku trudnoće, potrebna je velika podrška kako bi nastavile da se brinu o bebi na najbolji način. Očevi se brinu o bebama time što hrane, štite i brinu se o majkama.2006-06-07.  | 

Tate - 11 saveta kako da i na daljini ostanete u kontaktu sa vašim detetom

Ako Vas posao odvaja od Vašeg deteta češće nego što biste hteli, ove zanimljive ideje će pomoći da Vi i beba podelite vreme iako ste kilometrima daleko.

 

1. Ako imate svoj omiljeni parfem, kapnite malo na njen jastuk kako bi je podsećao na Vas.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS