MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za tate


2010-02-21. Neki od strahova novopečenih očeva II deo

Kako da zabavim bebu?
Većina muškaraca ne voli da ostane nasamo sa bebom jer ne zna šta treba da čini ako je bebi dosadno. Jedan mladi tata je izjavio: „Najviše volim da čuvam svoju ćerkicu dok spava. Tad ništa ne traži.“ Lako je čuvati bebu dok „plovi“ carstvom snova, ali u svim drugim situacijama treba pokazati malo mašte i preduzimljivosti. Recimo da je vaša supruga poželela da prošeta sama i razgleda izloge, a vi ste ostali kod kuće da čuvate bebu.

Naravno, morate imati na umu da bebe ne plaču samo zbog toga što su gladne, mokre ili žedne, već i zbog toga što im je dosadno i što žele da im se posveti pažnja. Tad je veoma važno da uzmete dete u naručje, pevušitemu nešto (nije važno da li imate sluha ili ne!) ili mu pokažite neku lepu igračku. Nije važno čime ćete zabaviti dete već to da ne ignorišete njegovu potrebu za pašnjom i nežnošću. Šta god da uradite, biće bolje nego da ne učinite ništa.


Šta da radim ako beba plače?
Neki od strahova novopečenih očeva II deoSve bebe plaču i sa tim se morate pomiriti. To je, naravno,  slučaj i s vašom bebom. Ona ne ume drugačije da vam sopšti svoje potrebe, te to čini plačem. Ukoliko pripadate onoj grupi očeva koji misle da će razmaziti svoju bebu ako na svaki njen plač odgovara pažnjom, setite se, da bebe ne plaču zato što žele da vas nerviraju već imaju razloga za to. Zato, ako se nađete u situaciji da se beba rasplače, a vi ste sami s njom pomislite da to čini iz sledećih razloga: gladna je ili žedna, mokra je ili joj jednostavno nedostaje fizički kontakt. U prvom slučaju, uvek imajte pripremljenu flašicu s hranom ili vodom, u drugom slučaju, promenite joj pelenu (promena jednokratnih pelena zaista je jednostavan posao), a u trećem, uzmite bebu u naručje, ljuljuškajte je i pokušajte da je smirite. Jedna od te tri taktike sigurno će „upaliti“.

 Draga, ne ostavljaj me samog s bebom!
Neki od strahova novopečenih očeva II deoNije ni to smak sveta! U početku ostanite sami s bebom onda kad znate da ju je mama prethodno nahranila, presvukla i uspavala. Tad postoji velika verovatnoća da se neće probuditi u narednih dva sata, a do tada će se, sigurno, već i mama vratiti. Potrudite se da savladate sve veštine “baratanja“ bebom, počevši od hranjenja, preko presvlačenja i kupanja, kako biste se osećali sigurnije kad ostanete sami s njom. Držite u rezervi i neku igračkicu ili predmet kojim ćete je zabaviti, ako se ona rasplače. Konačno, ako se ne budete baš najbolje snašli, uvek možete pozvati suprugu telefonom... 

Trenutni odeljak: Kutak za tate
POGLEDAJTE JOS:


2011-07-26.  | 

Tate i bebe

Tate i bebeBebama je potrebna predvidivost i sigurnost koju dobijaju kada tate i mame uvek, brzo i na pravi način reaguju na njihov plač, osmeh i druge znake. Kada beba razvije odnos sa tatom i mamom, počinje da ih odvaja i više voli od ostalih odraslih. Taj proces se zove vezivanje. Psiholozi se slažu da bebe, koje imaju bliži odnos sa roditeljima, imaju veće šanse da izrastu u srećnu, uspešnu i dobro prilagođenu decu i odrasle. Majke se više brinu o ugodnosti i sigurnosti deteta jer su one uglavnom primarni staratelji. Bebe se vezuju i za očeve koji se trude, kao i majke, da odgovore na sve njihove zahteve za pažnjom. Kada tate provedu više vremena sa bebama, spoznaju šta svaki njihov znak znači. Ovakva bliskost dopušta tati da izađe u susret bebinim potrebama, što znači da znaju da je beba gladna, a ne da želi da se igra.2005-12-16.  | 

Nekoliko saveta za Vas

Uloga buducih oceva u trudnoci cesto je zbunjujuca i konfuzna. Cesto ne umeju pravilno da se postave i ophode, pa samim tim ostavljaju utisak da su nezainteresovani. Psiholozi tvrde da su oni ustvari preplaseni.

Evo nekoliko saveta za vas buduce tate kako minimalno da ucestvujete i pomognete svojoj trudnici:2012-01-26.  | 

Zašto se još uvek nisam vezao za svoju bebu?

Zašto se još uvek nisam vezao za svoju bebu?Očevima je obično potrebno više vremena da upoznaju svoje dete. Ako Vas muče osećanja otuđenosti i ravnodušnosti, ne brinite jer je to normalno na početku.

Beba predstavlja veliku promenu u životima oba roditelja. Majka je opterećena velikom odgovornošću, posebno ako doji dete. Ona je glavni staratelj i uvek je pored nje. Samim tim se brzo vezuju jedno za drugo. Majka dobija pažnju i od bebe i od supruga za razliku od oca koji se često oseća zapostavljeno. Međutim, njemu je takođe potrebna pažnja i podrška pošto se i on prilagođava ogromnoj promeni.2006-07-07.  | 

Pet mitova o očinstvu

Uverenja i istine
Ako ste poput većine novopečenih očeva, verovatno imate i neke pretpostavke o kojima ne pričate o tome šta po vama znači biti otac. Te ideje su usađene u vašim iskustvima sa vašim ocem i u tome šta vi smatrate da okolina očekuje od oca. Na žalost, postoji malo izvora koji mogu da pomognu muškarcu da promisli o ovim temama ili testira te opšte mitove. Mada što više ispitujete i razumevate vaša neizgovorena očekivanja očinstva to su vam veće šanse da postanete otac kakav želite da budete.2011-07-28.  | 

Kako da se osetim sposobnijim u ulozi oca?

Kako da se osetim sposobnijim u ulozi oca?Tate su veoma nesigurne, posebno kada je reč o prvom detetu. Cela situacija im je nepoznata, a pritom odrastaju u ubeđenju da je majka ta koja se brine o detetu i da je jedina koja ga može smiriti. Kada uzme bebu, a ona počne da plače, odmah je daje majki. Pogrešno! Mama možda brže umiri bebu, ali sve što je naučila, naučila je kroz vežbu.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS