MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaHigijena


2010-02-06. Pamučne protiv pelena za jednokratnu upotrebu

Pamučne protiv pelena za jednokratnu upotrebuDa li koristiti pamučne ili pelene za jednokratnu upotrebu? Odavno, u nekoj dalekoj galaksiji svi su koristili pamučne pelene. Onda su se pelene za jednokratnu upotrebu pojavile na tržištu  i skoro se svako prebacio na njih do sredine osamdesetih. Kada su deponije postale preplavljene prljavim pelenama za jednokratnu upotrebu, čuvari zaštitne sredine su počeli da propagiraju upotrebu pamučnih pelena.

Ali, da li su pamučne pelene manje štetne po okolinu? Tačno je da pelene za jednokratnu upotrebu čine veliki deo smeća na deponijama. Sa druge strane i pranje pamučnih pelena izaziva glavobolje ekolozima. Pranje pelena iziskuje potrošnju velikih količina vode i električne energije, a i deterdženti koji se koriste zagađuju vodu. Dakle, strana koju ćete zauzeti po ovom pitanju zavisi od toga koje prednosti najviše cenite: udobnost, cenu ili komfor.

 

Nema sumnje da pelene za jednokratnu upotrebu zahtevaju manje muke. Kada se vaša beba upiški ili ukaki, samo skinete i bacite pelenu. Zbog tračica koje se nalaze sa strane jednokratnih pelena, mnogo ih je lakše stavljati i skidati od pamučnih pelena. Platnene pelene ćete morati sami da perete, a smrad, naročito pošto vaša beba počne da jede čvrstu hranu, može da bude neizdrživ. Takođe, pelene za jednokratnu upotrebu manje cure nego platnene pelene (naravno, ukoliko ih redovno menjate), tako da ako vaša beba nosi jednokratne, ređe ćete morati da joj menjate kompletnu garderobu, čaršave u krevecu ili na vašem krevetu.

 

Naravno, često se desi da roditelji ostanu bez pelena za jednokratnu upotrebu u najnezgodnijem trenutku, dok su pamučne pelene uvek tu. Ukoliko koristite pamučne, neće vam se desiti da u 20:55 h trčite u prodavnicu, da biste kupili pelene, dok se ne zatvori.

 

Ukoliko ste spremni na žrtvu svakodnevnog, ne baš prijatnog pranja pelena, definitivno ćete uštedeti dosta novca, jer su pamučne pelene značajno jeftinija opcija.

 

Bebe koje nose pamučne pelene ređe dobijaju ojed od beba koje nose pelene za jednokratnu upotrebu. Nije uvek lako proceniti koliko je pelena za jednokratnu upotrebu mokra i bebe koje ih nose su izložene dužem sedenju u sopstvenom urinu, a to je jedan od glavnih uzroka ojeda. Uvek možete da znate koliko je tačno mokra platnena pelena vaše bebe.

 

I na kraju, platnene pelene su verovatno udobnije vašim bebama. Ne možemo biti sigurni u to, ali da su jednokratne udobnije, zar ne bismo svi nosili papirni donji veš, umesto pamučnog? Probajte da protrljate obraz platnenom, a onda pelenom za jednokratnu upotrebu.

 

Koja vam se više dopada?

Trenutni odeljak: Moja bebaHigijena
POGLEDAJTE JOS:


2006-11-04.  | 

Kupanje

Dragi roditelji, svaka beba je individua za sebe! Verovatno ste se naslusali prica i prica o tome kako treba podizati dete. Zasigurno su vam se neke stvari cinile neshvatljivim, ali sada kada je vase cedo sa vama, obaveze proizilaze same od sebe. Roditelje tek rodjenih beba ne treba da zabrine njena crvenkasta boja koze. Najvaznije je da se beba kupa svako vece. Pre toga, neophodno je izvrsiti odredjene pripreme, kao sto su zagrevanje sobe u kojoj ce se beba kupati na optimalnu temperaturu od 22-26 stepeni Celzijusovih.2007-01-07.  | 

Bebina prva cetkica za zube

Cetkice treba da su meke i kada se pohabaju vreme je za promenu. Cak i cetkica koja izgleda jos uvek kao nova treba da se menja posle 2 meseca koriscenja.2009-11-22.  | 

Kako izaći na kraj sa ojedom od pelena?

Kako izaći na kraj sa ojedom od pelena?Skoro svaka beba dobije ojed od pelena pre ili kasnije. Većina ovih ojeda se javlja zato što je urin predugo u kontaktu sa kožom. Bakterije transformišu urin u amonijak, koji može iritirati kožu vaše bebe i prouzrokovati ojed. Osip se obično širi od genitalija, prema spoljašnosti. Crven je i neravan, a može imati i jak miris amonijaka.2009-03-03.  | 

Pelenski ojed

Pelenski ojed kod bebaGotovo svim bebama se s vremena na vreme „upali“ guza. Najčešći uzrok ovog osipa jeste iritacija kože urinom i kakom iz pelena. Koža postaje crvena, deluje upaljeno, a ponekad je suva ili osuta sitnim bubuljicama. Mnogi smatraju da je osip guze posledica izbijanja zubića, to nije tačno. Ovaj osip može da bude nuspojava proliva i vrlo retko, alergija na hranu.2010-02-06.  | 

Pamučne protiv pelena za jednokratnu upotrebu

Pamučne protiv pelena za jednokratnu upotrebuDa li koristiti pamučne ili pelene za jednokratnu upotrebu? Odavno, u nekoj dalekoj galaksiji svi su koristili pamučne pelene. Onda su se pelene za jednokratnu upotrebu pojavile na tržištu  i skoro se svako prebacio na njih do sredine osamdesetih. Kada su deponije postale preplavljene prljavim pelenama za jednokratnu upotrebu, čuvari zaštitne sredine su počeli da propagiraju upotrebu pamučnih pelena.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS