MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaHigijena


2009-11-22. Kako izaći na kraj sa ojedom od pelena?

Kako izaći na kraj sa ojedom od pelena?Skoro svaka beba dobije ojed od pelena pre ili kasnije. Većina ovih ojeda se javlja zato što je urin predugo u kontaktu sa kožom. Bakterije transformišu urin u amonijak, koji može iritirati kožu vaše bebe i prouzrokovati ojed. Osip se obično širi od genitalija, prema spoljašnosti. Crven je i neravan, a može imati i jak miris amonijaka.

Evo nekoliko saveta kako da izađete na kraj sa ojedom:

- Presvlačite bebu češće.

- Svaki put kada presvlačite bebu, dopustite joj da bar po 15 minuta bude bez pelena. „Provetravanje“ guze vaše bebe može da izleči mnoge osipe.

- Ako se vaša beba ne pomera mnogo dok spava, možete da joj ne obučete pelene. Posteljinu nećete uprljati ukoliko bebu smestite na gumeni pokrivač i ispod bebe raširite pelenu.

- Promenite pelene, barem privremeno. Ukoliko koristite pelene za jednokratnu upotrebu, promenite ih pamučnim i obrnuto. Promena može dovesti do velikog poboljšanja.

- Ne koristite plastične ili gumene pantalone, jer one zadržavaju tečnost uz kožu vaše bebe. Takođe vodite računa o maramicama koje koristite. Ne bi trebalo da sadrže alkohol, jer on previše isušuje bebinu kožu. Zamenite ih vlažnim maramicama koje ne sadrže alkohol.

- Neka guza vaše bebe bude čista, ali trudite se da koristite malo sapuna ili da ga uopšte ne koristite. Ukoliko koristite sapun,  pokušajte sa posebnim sapunom za bebe, koji je hipoalergenski i ne sadrži detergente. Uvek obrišite bebinu guzu vlažnom maramicom, da biste otklonili tragove sapuna. Lepo osušite to područje posle svakog pranja.

- Namažite guzu vaše bebe kremom sa prirodnim uljima ili gelom koji sadrži petroleum.

- Pokušajte sa lekovitim mastima koje služe za lečenje ojeda. One najčešće sadrže cink-oksid. Probajte masti više proizvođača. Ako vam ne uspe sa prvom koju kupite, promenite brend.

- Ukoliko sami perete pemučne pelene, nemojte koristiti izbeljivač. Dobro operite i isperite pelene, više puta.

Ukoliko se i pored ovih pokušaja ojed i dalje pojavljuje ili pogoršava, konsultujte se sa pedijatrom.

Trenutni odeljak: Moja bebaHigijena
POGLEDAJTE JOS:


2009-11-22.  | 

Kako izaći na kraj sa ojedom od pelena?

Kako izaći na kraj sa ojedom od pelena?Skoro svaka beba dobije ojed od pelena pre ili kasnije. Većina ovih ojeda se javlja zato što je urin predugo u kontaktu sa kožom. Bakterije transformišu urin u amonijak, koji može iritirati kožu vaše bebe i prouzrokovati ojed. Osip se obično širi od genitalija, prema spoljašnosti. Crven je i neravan, a može imati i jak miris amonijaka.2007-04-20.  | 

Nega zadnjice

Ovo je vazan deo svakodnevne nege, zato sto ga treba primenjivati kod svakog presvlacenja, jos brizljivije ukoliko je beba imala stolicu. Nega zadnjice se suvise cesto svodi na mazanje pomadom, mada joj upravo treba cesce pranje.2009-04-23.  | 

Nega bebine kože

Nega bebine kože - novorodjenceAko je bebina koža crvena ili deluje upaljeno, to će prouzrokovati svrab, pa će beba biti vrlo uznemirena i plačljiva. Zato je pravilna nega bebine kože od velikog značaja.2007-01-07.  | 

Nega pupcanog patrljka

Poslednji ostatak bebine bliske vezanosti za majku jeste patrljak pupcane vrpce. On pocrni posle nekoliko dana nakon rodjenja i moze se ocekivati da otpadne u bilo kom trenutku izmedju 7-28 dana po rodjenju.2009-03-24.  | 

Obrada pupka i kupanje

Obrada pupka i kupanjeKada beba stigne kući.


1. Priprema
Pre kupanja treba pripremiti, kadicu, bokal za polivanje, peškir, čistu presvlaku, kremu za negu i sapun.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS