MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2009-08-13. Mamina lukavstva I deo

Mamina lukavstva I deoSituacija kada dete neće da ostane u prostoriji ako mama nije tu. Ponekad mama mora da izađe iz sobe – da promeša ručak ili da ode u kupatilo. I tada počinje vriska kao reakcija na mamino odsustvo.

Šta da se radi?
Naoružajte se strpljenjem i korak po korak navikavajte mališana na svoje odsustvo. Pre nego što izađete iz sobe smislite neku zaista dobru zanimaciju za mališana, recimo, prebiranje po vašoj kutiji s plastičnim nakitom. Jednog dana, pošto detetu date neki zanimljiv zadatak, priđite vratima i s osmehom recite: „Dušo odmah ću se vratiti, sačekaj trenutak, važi?“ Ako je mališan obuzet igrom, samo će klimnuti glavom i nastaviti. Izađite napolje, zatvorite vrata i gotovo odmah uđite ponovo. Obavezno recite mališanu: „Bravo, super što si me čekao!“ Ponavljajte ovaj postupak otprilike tri dana, a zatim postepeno povećavajte vreme svog odsustvovanja. U praksi se pokazalo da posle ovog dvonedeljnog rituala, dete mirno ostaje bez mame čitavih pet minuta. U ovoj igri postiji jedan detalj koji je veoma koristan za dečiju psihu: malo dete stiče poverenje i sigurno je da se mama uvek vraća.

Hirovi u prodavnici
Situacija kada dete grabi sve sa police, a naročito u delu gde su igračke.

Šta da se radi?
Mamina lukavstva I deo I u ovom slučaju korisno je lukavstvo. Svi znamo koliko decu privlači da se ponašaju „kao veliki“. Iskoristite to. Poverite detetu da nosi praznu kesu i spisak namirnica. Predložite mu da traži stvari po spisku: glasno recite šta je na spisku i neka dete to traži, a kad nađe, neka stavi u korpu. Dete će biti prezadovoljno, jer, evo, sve samo kupuje, a mama mu samo pomaže da nosi. U ovoj igri postoji još jedan plus: jedna stvar je naći kupus ili krompir na slici, u knjizi, a sasvim druga u gomili raznog drugog povrća. Naravno, nemojte zaboraviti da nagradite svog pomoćnika: neka izabere sebi nagradu u vidu čokoladice ili sladoleda.

 

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2011-10-27.  | 

Užina za decu

Užina za decuUžina, kao međuobrok, brine mnoge roditelje koji često pokušavaju da je ukinu. To nije potrebno niti je korisno. Deca ne mogu mnogo da pojedu tokom jednog obroka te je neophodno da jedu na svaka 3 sata. Ono što je bitno je da imate kontrolu nad vremenom predviđenim za užinu kao i vrstom hrane koja se konzumira.2008-07-11.  | 

Kako da kućni poslovi postanu zabavni?

Kako da kućni poslovi postanu zabavni?Svaki roditelj zna da ako želite da vaše dete nešto zaista zamrzi, samo treba da kažete da to mora da uradi – ili inače! Da li će dete odbijati da uradi to što im kažemo ili će to uraditi voljno i veselo, zavisi najviše od motivacije. Spoljna motivacija (novac, slatkiši, duže vreme za igru) može sasvim dobro da funkcioniše na kratak period, kao kada želite da vaše dete očisti svoju sobu ili da uradi domaći zadatak. Ali ovo nije dobro rešenje na duže staze, zapravo, ovaj metod ima za posledicu da deca očekuju nagradu za sve što urade. Takođe, zadatak koji je dobio vidi kao neobavezan. Ako ne želi nagradu, neće vas ni poslušati. Ili još gore, počeće da pregovara sa vama oko nagrade.2012-11-30.  | 

Noćni terori

Noćni terori Noćni terori su česta pojava kod dece. Po statistici javljaju se kod 15% dece. Iako su najčešći u uzrastu od 2-6 godina, mogu se pojaviti bilo kada. Smatra se da su bezopasni, ali su veoma zastrašujući i potresni za roditelje koji često preteruju posebno kada se desi prvi noćni teror.2008-12-25.  | 

Pismo od Deda Mraza

Pismo od Deda Mraza Postoji puno načina kako možete da se zabavite vi i vaše dete za vreme novogodišnjih praznika. Da potstaknete detetovu maštu. Na primer da dete piše ili crta Deda Mrazu pismo, šta želi da dobije, jer je bilo dobro u protekloj godini. Koje će te vi „poslati“, a Deda Mraz „odgovoriti“ sa severnog pola. Evo jednog „Deda Mrazovog pisma upućenog“ devojčici od 4. godine i njenom malom bratu.

 2011-01-28.  | 

Igračke oblikuju jezički razvoj

Igračke oblikuju jezički razvojPo novoj studiji, mališani koji se igraju sa igračkama različitih oblika dva puta brže uče reči od onih koji se igraju sa igračkama sličnog oblika.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS