MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2009-08-13. Mamina lukavstva I deo

Mamina lukavstva I deoSituacija kada dete neće da ostane u prostoriji ako mama nije tu. Ponekad mama mora da izađe iz sobe – da promeša ručak ili da ode u kupatilo. I tada počinje vriska kao reakcija na mamino odsustvo.

Šta da se radi?
Naoružajte se strpljenjem i korak po korak navikavajte mališana na svoje odsustvo. Pre nego što izađete iz sobe smislite neku zaista dobru zanimaciju za mališana, recimo, prebiranje po vašoj kutiji s plastičnim nakitom. Jednog dana, pošto detetu date neki zanimljiv zadatak, priđite vratima i s osmehom recite: „Dušo odmah ću se vratiti, sačekaj trenutak, važi?“ Ako je mališan obuzet igrom, samo će klimnuti glavom i nastaviti. Izađite napolje, zatvorite vrata i gotovo odmah uđite ponovo. Obavezno recite mališanu: „Bravo, super što si me čekao!“ Ponavljajte ovaj postupak otprilike tri dana, a zatim postepeno povećavajte vreme svog odsustvovanja. U praksi se pokazalo da posle ovog dvonedeljnog rituala, dete mirno ostaje bez mame čitavih pet minuta. U ovoj igri postiji jedan detalj koji je veoma koristan za dečiju psihu: malo dete stiče poverenje i sigurno je da se mama uvek vraća.

Hirovi u prodavnici
Situacija kada dete grabi sve sa police, a naročito u delu gde su igračke.

Šta da se radi?
Mamina lukavstva I deo I u ovom slučaju korisno je lukavstvo. Svi znamo koliko decu privlači da se ponašaju „kao veliki“. Iskoristite to. Poverite detetu da nosi praznu kesu i spisak namirnica. Predložite mu da traži stvari po spisku: glasno recite šta je na spisku i neka dete to traži, a kad nađe, neka stavi u korpu. Dete će biti prezadovoljno, jer, evo, sve samo kupuje, a mama mu samo pomaže da nosi. U ovoj igri postoji još jedan plus: jedna stvar je naći kupus ili krompir na slici, u knjizi, a sasvim druga u gomili raznog drugog povrća. Naravno, nemojte zaboraviti da nagradite svog pomoćnika: neka izabere sebi nagradu u vidu čokoladice ili sladoleda.

 

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2008-06-13.  | 

Cucla i Vase dete

„Laža“ i vaše deteMnoga deca koriste „lažu“ da bi se smirili dok su još mali, ali i dok su u predškolskom uzrastu. „Laža“ može da služi i kao prelazni predmet – tj. nešto što oslobađa vaše dete stresa i pomaže mu da se prilagodi novim, nepoznatim situacijama kao što je polazak u obdanište. Iako nema razloga da zabranite „lažu“ dok je vaše dete još malo, ima veoma dobrih razloga da ga ohrabrujete da je uskoro odbaci.

 2011-03-21.  | 

Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohoda

Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohodaČim dete počne da se kreće po kući, neophodno je da učinite sve što je do Vas kako bi kuća bila bezbedno mesto za njuškanje i istraživanje.

Veoma je lako spakovati i skloniti dragocene vaze ili držače za sveće, ali ako hoćemo pravo, ne možete skloniti ili podignuti wc šolju (porculanski bunar nad kojim se zamišljaju želje) ili stepenište (koje deci predstavlja zid uz koji se treba peti). Zato je nabolje rešenje da sa obezbeđivanjem kuće počnete dok je pokretljivost deteta ograničena. Uz malo manevara, sprečićete modrice i čvoruge koje prate sve prve korake. Evo područja i mesta koja prete najvećim opasnostima.2010-04-24.  | 

Kako iskoreniti loše navike?

Kako iskoreniti loše navike?Bilo da koristi lažu previše često, da ga uvek ljuljate dok ne zaspi ili zahteva tišinu dok spava, Vaše dete može steći loše navike. Tako možete sebi obezbediti tišinu na kraći vremenski period, ali i zažaliti kada, recimo, morate da budete sve vreme kraj svog trogodišnjeg deteta dok ne zaspi. Slede uputstva kako da izađete na kraj sa pet najčešćih loših navika:2009-03-28.  | 

Putovanje sa malim detetom

Putovanje sa malim detetomPlanirate putovanje sa malim detetom? Nemojte samo u poslednjem momentu nabacati stvari u kofer i sesti na njega da biste ga lakše zatvorili. Isplanirajte na vreme šta je potrebno da ponesete. Razmislite šta je potrebno da kupite u svom mestu, a šta možete tamo kuda idete. Teško je da ne ponesete sve što koristite. Planiranje je u tom slučaju neophodno, da se ne pretovarite prtljagom, a i da ne zaboravite ono bez čega se zaista ne može. Zato, preporučuje se da napravite spisak stvari jer će te tada moći u kratkom vremenskom roku da ih spakujete, bez straha da ćete nešto zaboraviti.2009-07-14.  | 

Gde i kako sa decom na letovanje?

Gde i kako sa decom na letovanje?Ako imate svoj kutak na moru, kuću na obali ili apartman, a pri tom i bebu, idealno rešenje je da tamo odete na odmor. U suprotnom, za organizovanje letovanja moraćete da utrošite mnogo više napora i naravno, novca.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS