MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2009-08-13. Mamina lukavstva I deo

Mamina lukavstva I deoSituacija kada dete neće da ostane u prostoriji ako mama nije tu. Ponekad mama mora da izađe iz sobe – da promeša ručak ili da ode u kupatilo. I tada počinje vriska kao reakcija na mamino odsustvo.

Šta da se radi?
Naoružajte se strpljenjem i korak po korak navikavajte mališana na svoje odsustvo. Pre nego što izađete iz sobe smislite neku zaista dobru zanimaciju za mališana, recimo, prebiranje po vašoj kutiji s plastičnim nakitom. Jednog dana, pošto detetu date neki zanimljiv zadatak, priđite vratima i s osmehom recite: „Dušo odmah ću se vratiti, sačekaj trenutak, važi?“ Ako je mališan obuzet igrom, samo će klimnuti glavom i nastaviti. Izađite napolje, zatvorite vrata i gotovo odmah uđite ponovo. Obavezno recite mališanu: „Bravo, super što si me čekao!“ Ponavljajte ovaj postupak otprilike tri dana, a zatim postepeno povećavajte vreme svog odsustvovanja. U praksi se pokazalo da posle ovog dvonedeljnog rituala, dete mirno ostaje bez mame čitavih pet minuta. U ovoj igri postiji jedan detalj koji je veoma koristan za dečiju psihu: malo dete stiče poverenje i sigurno je da se mama uvek vraća.

Hirovi u prodavnici
Situacija kada dete grabi sve sa police, a naročito u delu gde su igračke.

Šta da se radi?
Mamina lukavstva I deo I u ovom slučaju korisno je lukavstvo. Svi znamo koliko decu privlači da se ponašaju „kao veliki“. Iskoristite to. Poverite detetu da nosi praznu kesu i spisak namirnica. Predložite mu da traži stvari po spisku: glasno recite šta je na spisku i neka dete to traži, a kad nađe, neka stavi u korpu. Dete će biti prezadovoljno, jer, evo, sve samo kupuje, a mama mu samo pomaže da nosi. U ovoj igri postoji još jedan plus: jedna stvar je naći kupus ili krompir na slici, u knjizi, a sasvim druga u gomili raznog drugog povrća. Naravno, nemojte zaboraviti da nagradite svog pomoćnika: neka izabere sebi nagradu u vidu čokoladice ili sladoleda.

 

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2009-07-14.  | 

Letnje nezgode na plaži i bazenu

Deca leti uglavnom borave na otvorenom, odakle vrebaju mnoge opasnosti. Preduzmite preventivne mere, pre nego što se desi nezgoda!2011-04-29.  | 

Četvorogodišnje dete neće da spava u svom krevetu

Četvorogodišnje dete neće da spava u svom krevetuPrelazak iz porodičnog kreveta u svoj, u svoju spavaću sobu, predstavlja veliki korak za dete. Ako je do sada spavalo sa Vama u porodičnom krevetu, pružili ste mu predivnu, sigurnu okolinu gde je bilo okruženo ljubavlju. Sada je potrebno da se svi odreknete stare navike i prevazićete je sa što manje muke, mada će s početka biti teško.2008-12-20.  | 

Mrak i čudovište

Mrak i čudovišteNervoza u mraku je nešto što osetimo još kad smo mali i često to ostaje u nama, u blažoj formi i kada odrastamo. Ima mnogo odraslih koji pre nego što legnu proveravaju ima li nešto ispod kreveta, naročito posle gledanja horor filmova. Dečija mašta običnu senku na zidu sobe lako pretvara u skrivenu zver. A dete koje se probudi usled noći posle ružnog sna i shavti da je samo, može da poveže osećanje usamljenosti i straha sa mrakom.2010-12-18.  | 

Kako oblačiti decu zimi?

Kako oblačiti decu zimi?Deca obožavaju zimske aktivnosti, bilo da je u pitanju sankanje, pravljenje snežnih kula, Sneška Belića ili otisaka u snegu. Nekada Vam se čini da bi najradije istrčali u majicama. Zarad njihovog zdravlja i bezbednosti, moraju biti pravilno obučena. Naučite kako da im oblačite odeću koja je topla i prijatna.

Dete nikada neće priznati da mu je hladno samo da bi ostalo napolju. Roditeljska obaveza je da mu obezbedi zimsku odeću.2010-04-24.  | 

Kako iskoreniti loše navike?

Kako iskoreniti loše navike?Bilo da koristi lažu previše često, da ga uvek ljuljate dok ne zaspi ili zahteva tišinu dok spava, Vaše dete može steći loše navike. Tako možete sebi obezbediti tišinu na kraći vremenski period, ali i zažaliti kada, recimo, morate da budete sve vreme kraj svog trogodišnjeg deteta dok ne zaspi. Slede uputstva kako da izađete na kraj sa pet najčešćih loših navika:
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS