MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2009-08-13. Mamina lukavstva I deo

Mamina lukavstva I deoSituacija kada dete neće da ostane u prostoriji ako mama nije tu. Ponekad mama mora da izađe iz sobe – da promeša ručak ili da ode u kupatilo. I tada počinje vriska kao reakcija na mamino odsustvo.

Šta da se radi?
Naoružajte se strpljenjem i korak po korak navikavajte mališana na svoje odsustvo. Pre nego što izađete iz sobe smislite neku zaista dobru zanimaciju za mališana, recimo, prebiranje po vašoj kutiji s plastičnim nakitom. Jednog dana, pošto detetu date neki zanimljiv zadatak, priđite vratima i s osmehom recite: „Dušo odmah ću se vratiti, sačekaj trenutak, važi?“ Ako je mališan obuzet igrom, samo će klimnuti glavom i nastaviti. Izađite napolje, zatvorite vrata i gotovo odmah uđite ponovo. Obavezno recite mališanu: „Bravo, super što si me čekao!“ Ponavljajte ovaj postupak otprilike tri dana, a zatim postepeno povećavajte vreme svog odsustvovanja. U praksi se pokazalo da posle ovog dvonedeljnog rituala, dete mirno ostaje bez mame čitavih pet minuta. U ovoj igri postiji jedan detalj koji je veoma koristan za dečiju psihu: malo dete stiče poverenje i sigurno je da se mama uvek vraća.

Hirovi u prodavnici
Situacija kada dete grabi sve sa police, a naročito u delu gde su igračke.

Šta da se radi?
Mamina lukavstva I deo I u ovom slučaju korisno je lukavstvo. Svi znamo koliko decu privlači da se ponašaju „kao veliki“. Iskoristite to. Poverite detetu da nosi praznu kesu i spisak namirnica. Predložite mu da traži stvari po spisku: glasno recite šta je na spisku i neka dete to traži, a kad nađe, neka stavi u korpu. Dete će biti prezadovoljno, jer, evo, sve samo kupuje, a mama mu samo pomaže da nosi. U ovoj igri postoji još jedan plus: jedna stvar je naći kupus ili krompir na slici, u knjizi, a sasvim druga u gomili raznog drugog povrća. Naravno, nemojte zaboraviti da nagradite svog pomoćnika: neka izabere sebi nagradu u vidu čokoladice ili sladoleda.

 

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2010-12-21.  | 

Istraživanje i radoznalost idu zajedno

Istraživanje i radoznalost idu zajedno Bebe počinju da uče odmah po rođenju i poseduju urođenu radoznalost da saznaju kako funkcioniše svet koji ih okružuje. Radoznalost je želja za učenjem. To je žudnja za istraživanjem i otkrivanjem. Što je dete radoznalije, više uči. Negovanje dečije znatiželje je jedan od najbitnijih načina da mu pomognete da postane doživotni učenik. Roditelji ili staratelji ne moraju da čine ništa kako bi podstakli radoznalost kod deteta. Istraživanja pokazuju da detetova želja za učenjem dolazi iznutra, a ne kao posledica pritiska. Taj unutrašnji nagon ih motiviše da istražuju nova iskustva i kasnije ih vodi ka većim uspesima u školi.2009-06-20.  | 

Kako se pripremiti za putovanje?

Kako se pripremiti za putovanje?Ako je beba mlađa od godinu dana, treba izbegavati putovanje. U slučaju da se ipak krene na put, uz bebu treba da bude njoj bliska osoba (poželjno je da to bude majka). Ukoiko se putuje sa bebom mlađom od šest meseci, bezbednije je ako je ona na ishrani majčinim mlekom. Putovanje treba da traje što kraće. Ako putovanje traje više sati, treba praviti češće pauze. Na put obavezno poneti prokuvanu ne zaslađenu vodu.2009-07-01.  | 

Sunce je deci prijatelj ali i neprijatelj

Sunce je deci prijatelj ali i neprijateljNežna dečija koža je tanka i lako izgori na cuncu, što detetu može da donese niz neprijatnosti i zdravstvenih problema. Zato, pre nego što dete izložite suncu, pobrinite se za kvalitetnu zaštitu njegove kože.2009-08-02.  | 

Šest praktičnih saveta u prvim mesecima

Šest praktičnih saveta u prvim mesecima1. Nakon što prestanete široko da povijate bebu,nemojte odmah u potpunosti da se odreknete tetra pelena, jer one su dobrodošle pri prvim pokušajima dohrane, jer njima tom prilikom možete obmotati bebu i na taj način zaštititi njenu odeću.2011-03-21.  | 

Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohoda

Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohodaČim dete počne da se kreće po kući, neophodno je da učinite sve što je do Vas kako bi kuća bila bezbedno mesto za njuškanje i istraživanje.

Veoma je lako spakovati i skloniti dragocene vaze ili držače za sveće, ali ako hoćemo pravo, ne možete skloniti ili podignuti wc šolju (porculanski bunar nad kojim se zamišljaju želje) ili stepenište (koje deci predstavlja zid uz koji se treba peti). Zato je nabolje rešenje da sa obezbeđivanjem kuće počnete dok je pokretljivost deteta ograničena. Uz malo manevara, sprečićete modrice i čvoruge koje prate sve prve korake. Evo područja i mesta koja prete najvećim opasnostima.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS