MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2009-08-13. Mamina lukavstva I deo

Mamina lukavstva I deoSituacija kada dete neće da ostane u prostoriji ako mama nije tu. Ponekad mama mora da izađe iz sobe – da promeša ručak ili da ode u kupatilo. I tada počinje vriska kao reakcija na mamino odsustvo.

Šta da se radi?
Naoružajte se strpljenjem i korak po korak navikavajte mališana na svoje odsustvo. Pre nego što izađete iz sobe smislite neku zaista dobru zanimaciju za mališana, recimo, prebiranje po vašoj kutiji s plastičnim nakitom. Jednog dana, pošto detetu date neki zanimljiv zadatak, priđite vratima i s osmehom recite: „Dušo odmah ću se vratiti, sačekaj trenutak, važi?“ Ako je mališan obuzet igrom, samo će klimnuti glavom i nastaviti. Izađite napolje, zatvorite vrata i gotovo odmah uđite ponovo. Obavezno recite mališanu: „Bravo, super što si me čekao!“ Ponavljajte ovaj postupak otprilike tri dana, a zatim postepeno povećavajte vreme svog odsustvovanja. U praksi se pokazalo da posle ovog dvonedeljnog rituala, dete mirno ostaje bez mame čitavih pet minuta. U ovoj igri postiji jedan detalj koji je veoma koristan za dečiju psihu: malo dete stiče poverenje i sigurno je da se mama uvek vraća.

Hirovi u prodavnici
Situacija kada dete grabi sve sa police, a naročito u delu gde su igračke.

Šta da se radi?
Mamina lukavstva I deo I u ovom slučaju korisno je lukavstvo. Svi znamo koliko decu privlači da se ponašaju „kao veliki“. Iskoristite to. Poverite detetu da nosi praznu kesu i spisak namirnica. Predložite mu da traži stvari po spisku: glasno recite šta je na spisku i neka dete to traži, a kad nađe, neka stavi u korpu. Dete će biti prezadovoljno, jer, evo, sve samo kupuje, a mama mu samo pomaže da nosi. U ovoj igri postoji još jedan plus: jedna stvar je naći kupus ili krompir na slici, u knjizi, a sasvim druga u gomili raznog drugog povrća. Naravno, nemojte zaboraviti da nagradite svog pomoćnika: neka izabere sebi nagradu u vidu čokoladice ili sladoleda.

 

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2008-05-21.  | 

Letovanje sa bebom

Letovanje sa bebomRazmišljate o letovanju sa bebom? Dobra vest je da bez obzira što je vaša porodica mlada, to ne mora da vas spreči da zajedno putujete. Ipak veoma je važno izabrati pravu lokaciju. Izbegavajte najpopularnija turistička mesta i izaberite lokaciju koja je već okarakterisana kao „mirno, porodično mesto“. Naravno da možete sa vašom bebom na plažu, ali zabavni parkovi nisu preporučljivi dok vaše dete ne napuni 4 godine. Proverite da li mesto u kome ste rezervisali smeštaj može da vam obezbedi krevetac za bebu. Ne zaboravite da ponesete bebine omiljene stvarčice kao što je ćebence ili igračka. Ne oslanjajte se na to da ćete naći prikladnu zamenu usput.2008-06-13.  | 

Cucla i Vase dete

„Laža“ i vaše deteMnoga deca koriste „lažu“ da bi se smirili dok su još mali, ali i dok su u predškolskom uzrastu. „Laža“ može da služi i kao prelazni predmet – tj. nešto što oslobađa vaše dete stresa i pomaže mu da se prilagodi novim, nepoznatim situacijama kao što je polazak u obdanište. Iako nema razloga da zabranite „lažu“ dok je vaše dete još malo, ima veoma dobrih razloga da ga ohrabrujete da je uskoro odbaci.

 2009-04-09.  | 

6 Stvari koje treba da zna vaša bebisiterka

6 Stvari koje treba da zna vaša bebisiterkaIzbor prave osobe za ovaj posao može da bude veliko olakšanje i dragocena pomoć, ali samo pod uslovima da ste potpuno sigurni da će kod kuće biti sve u redu.

 

 2011-01-28.  | 

Igračke oblikuju jezički razvoj

Igračke oblikuju jezički razvojPo novoj studiji, mališani koji se igraju sa igračkama različitih oblika dva puta brže uče reči od onih koji se igraju sa igračkama sličnog oblika.2009-04-12.  | 

Bezbedna sredina

Bezbedna sredina za malisanePotrebno je da roditelji stvore bezbednu sredinu za njihovog mališana.

- Ako dete spava u maminom i tatinom krevetu i ostavljate ga samog tokom dana, najbolje je da stavite pored kreveta stolice, a na pod jastuke. Ako dete slučajno padne, neće se povrediti.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS