MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2009-08-09. Četiri praktična saveta za pomoć u prvim mesecima nakon rođenja bebe

Četiri praktična saveta za pomoć u prvim mesecima nakon rođenja bebe1. Najbolje je da bebu već od prvih dana njenog života navikavate na razliku između dana i noći. Neke majke tokom noći ne razgovaraju s detetom, hrane ga u potpunoj tišini i tami pa ga čak i ne presvlače jer u današnje vreme ako bebina guza nije nadražena, najčešće se primenjuju pelene za jednokratnu upotrebu i pošto one veoma dobro upijaju nema potrebe bebu presvlačiti tokom noći. Dakle vaše aktivnosti su svedene na minimum, a tokom dana radite sve i svašta: previjate dete i hranite ga, pričate i igrate se sa njim. Na taj način beba će već od prvih dana početi da uočava razliku između dana i noći, pa će uskoro dete naučiti da je noć za spavanje, a dan za sve ostalo. Ista pravila važe i pri uspavljivanju mališana. Jasno je da je ne moguće odoleti malom detetu, ali, ako ga svakog puta budete uspavljivali na rukama, znajte da ćete ga teško od toga odvići.

Četiri praktična saveta za pomoć u prvim mesecima nakon rođenja bebe2. Svaki put kad dete plače to ne mora da znači da je ono gladno. Ono može da plače zato što su mu pelene mokre ili mu smeta svetlost,buka, naglo podizanje: Razloga može biti bezbroj, ali ne brinite, vremenom nauči ćete da ih prepoznate. Plač izazvan glađu je specifičan-on se prvo javlja u intervalima, sa kraćim pauzama,a zatim prelazi u plač koji postaje sve glasniji iglasniji, pa čak ponekad i može da pređe u takav plač da se dete zacene. Ne bojte se da ovu vrstu plača ne ćete prepoznati-čim ga čujete, znaćete da je vaša beba gladna. Znajte beba, nikada ne plače da bi vam svojim plačem, koji ponekad zaista iritira, napakostila. Svaki dečiji plač ima svoj uzrok, a na vama je da ga prepoznate i otklonite. Uz malo prakse uspećete u tome, ne brinite se.

3. Posle porođaja, u koliko su vam na raspolaganju pozovite, vašu majku ili neku prijateljicu koja je već majka. Ne odbijajte njihovu pomoć u kućnim obavezama u prvih nekoliko dana, a za to vreme vi se posvetite bebi. Ponude li vam se da ispeglaju veš ili operu sudove, ne odbijajte njihovu pomoć.. Svaka pomoć je dobrodošla! Žarko ste želeli bebicu, svakog dana tokom devet meseci trudnoće zamišljali ste je, pitali ste se na koga liči, a sada vam izgleda da ne možete da se pronađete u novim obavezama i uživate u vašem mališanu. Ako ste prvorotka, dozvolite da vam neko iskusniji pokaže kako ćete pravilno bebi da namestite pelenu ili očistiti bebin pupak. Ukoliko vam je potrebna pomoć, nemojte da se ustručavate da je zatražite od nekog ko može da vam je pruži.

4. Svoje životne navike ne morate sasvim da menjate, osim ako je reč o pušenju. Uobičajene dnevne aktivnosti – gledanje televizije dok nešto drugo radite, hodanje po stanu u bilo koje doba dana, razgovor sa prijateljicom uz kafu, zvonjava telefona – nemojte da izbegavate. Bebica je stigla u kuću, ali to ne znači da se potpuno morate podrediti detetu. Ono će spavati ako mu se spava i nijedna vaša aktivnost ga neće omesti u tome. Naprotiv, ako dete naviknete na potpunu tišinu i sebi i njemu načinićete medveđu uslugu. Zapitajte se koliko dugo ćete moći da živite u potpunoj tišini i kada ćete uspeti da postignete sve obaveze, a morate priznati da ih ima i previše.

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2010-12-05.  | 

Crna čokolada leči dijareju?

Crna čokolada leči dijareju?Medicinska upotreba kakaoa u lečenju dečije dijareje i ostalih problemna sa crevima je bila česta među Majama i Astecima. Evropljani su počeli da pišu o ovome negde oko 1500., ali je praksa verovatno mnogo starija. Danas, u 21. veku se pojavila studija koja nudi naučna objašnjenja za ovu vrstu leka. Dijareja i dehidratacija su veliki problem na globalnom nivou. Godišnje od dijareje umre oko 2,5 miliona dece, najviše u zemljama u razvoju.2010-12-17.  | 

Igranje u snegu

Igranje u sneguDeca obožavaju igranje u snegu, a nama odraslima se skoro uvek smrznu noge. Bukvalno. Ne mora uvek biti tako. Nikada nije kasno imati srećno detinjstvo. Sledeći sneg iskoristite da budete kreativni, kako Vi tako i Vaša deca.

Figure od snega i ledeni zamkovi su ekvivalent peščanim zamkovima. Od peska i snega se mogu napraviti divna umetnička dela.2009-08-02.  | 

Šest praktičnih saveta u prvim mesecima

Šest praktičnih saveta u prvim mesecima1. Nakon što prestanete široko da povijate bebu,nemojte odmah u potpunosti da se odreknete tetra pelena, jer one su dobrodošle pri prvim pokušajima dohrane, jer njima tom prilikom možete obmotati bebu i na taj način zaštititi njenu odeću.2010-11-04.  | 

Poremećaj spavanja

Poremećaj spavanjaPoremećaj spavaja je neverovatno česta pojava kod dece, što je zaista žalosno jer im je san preko potreban dok rastu. Ne samo da su deca aktivna i da im je potrebno vreme da se odmore i napune baterije već se misli da u toku sna njihov mozak razvrstava informacije od kojih pravi smisao i rešava probleme. Ukoliko razumete dečje cikluse spavanja i poremećaje sna, biće Vam lakše da se izborite sa istim i dete što pre vratite kvalitetnom noćnom snu.2008-06-13.  | 

Cucla i Vase dete

„Laža“ i vaše deteMnoga deca koriste „lažu“ da bi se smirili dok su još mali, ali i dok su u predškolskom uzrastu. „Laža“ može da služi i kao prelazni predmet – tj. nešto što oslobađa vaše dete stresa i pomaže mu da se prilagodi novim, nepoznatim situacijama kao što je polazak u obdanište. Iako nema razloga da zabranite „lažu“ dok je vaše dete još malo, ima veoma dobrih razloga da ga ohrabrujete da je uskoro odbaci.

 
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS