MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2009-08-09. Četiri praktična saveta za pomoć u prvim mesecima nakon rođenja bebe

Četiri praktična saveta za pomoć u prvim mesecima nakon rođenja bebe1. Najbolje je da bebu već od prvih dana njenog života navikavate na razliku između dana i noći. Neke majke tokom noći ne razgovaraju s detetom, hrane ga u potpunoj tišini i tami pa ga čak i ne presvlače jer u današnje vreme ako bebina guza nije nadražena, najčešće se primenjuju pelene za jednokratnu upotrebu i pošto one veoma dobro upijaju nema potrebe bebu presvlačiti tokom noći. Dakle vaše aktivnosti su svedene na minimum, a tokom dana radite sve i svašta: previjate dete i hranite ga, pričate i igrate se sa njim. Na taj način beba će već od prvih dana početi da uočava razliku između dana i noći, pa će uskoro dete naučiti da je noć za spavanje, a dan za sve ostalo. Ista pravila važe i pri uspavljivanju mališana. Jasno je da je ne moguće odoleti malom detetu, ali, ako ga svakog puta budete uspavljivali na rukama, znajte da ćete ga teško od toga odvići.

Četiri praktična saveta za pomoć u prvim mesecima nakon rođenja bebe2. Svaki put kad dete plače to ne mora da znači da je ono gladno. Ono može da plače zato što su mu pelene mokre ili mu smeta svetlost,buka, naglo podizanje: Razloga može biti bezbroj, ali ne brinite, vremenom nauči ćete da ih prepoznate. Plač izazvan glađu je specifičan-on se prvo javlja u intervalima, sa kraćim pauzama,a zatim prelazi u plač koji postaje sve glasniji iglasniji, pa čak ponekad i može da pređe u takav plač da se dete zacene. Ne bojte se da ovu vrstu plača ne ćete prepoznati-čim ga čujete, znaćete da je vaša beba gladna. Znajte beba, nikada ne plače da bi vam svojim plačem, koji ponekad zaista iritira, napakostila. Svaki dečiji plač ima svoj uzrok, a na vama je da ga prepoznate i otklonite. Uz malo prakse uspećete u tome, ne brinite se.

3. Posle porođaja, u koliko su vam na raspolaganju pozovite, vašu majku ili neku prijateljicu koja je već majka. Ne odbijajte njihovu pomoć u kućnim obavezama u prvih nekoliko dana, a za to vreme vi se posvetite bebi. Ponude li vam se da ispeglaju veš ili operu sudove, ne odbijajte njihovu pomoć.. Svaka pomoć je dobrodošla! Žarko ste želeli bebicu, svakog dana tokom devet meseci trudnoće zamišljali ste je, pitali ste se na koga liči, a sada vam izgleda da ne možete da se pronađete u novim obavezama i uživate u vašem mališanu. Ako ste prvorotka, dozvolite da vam neko iskusniji pokaže kako ćete pravilno bebi da namestite pelenu ili očistiti bebin pupak. Ukoliko vam je potrebna pomoć, nemojte da se ustručavate da je zatražite od nekog ko može da vam je pruži.

4. Svoje životne navike ne morate sasvim da menjate, osim ako je reč o pušenju. Uobičajene dnevne aktivnosti – gledanje televizije dok nešto drugo radite, hodanje po stanu u bilo koje doba dana, razgovor sa prijateljicom uz kafu, zvonjava telefona – nemojte da izbegavate. Bebica je stigla u kuću, ali to ne znači da se potpuno morate podrediti detetu. Ono će spavati ako mu se spava i nijedna vaša aktivnost ga neće omesti u tome. Naprotiv, ako dete naviknete na potpunu tišinu i sebi i njemu načinićete medveđu uslugu. Zapitajte se koliko dugo ćete moći da živite u potpunoj tišini i kada ćete uspeti da postignete sve obaveze, a morate priznati da ih ima i previše.

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2012-11-30.  | 

Noćni terori

Noćni terori Noćni terori su česta pojava kod dece. Po statistici javljaju se kod 15% dece. Iako su najčešći u uzrastu od 2-6 godina, mogu se pojaviti bilo kada. Smatra se da su bezopasni, ali su veoma zastrašujući i potresni za roditelje koji često preteruju posebno kada se desi prvi noćni teror.2010-11-02.  | 

Samopovređivanje

SamopovređivanjeSamopovređivanje je oblik ponašanja koji je najteže razumeti, ali mnoga deca ga praktikuju – seku se, prave opekotine, vuku za kosu ili truju. Pomoć je dostupna, ali pošto su deca tajnovita po tom pitanju može proći izvestan vremenski period pre nego što roditelji otkriju da je potrebna intervencija.2009-07-14.  | 

Letnje nezgode na plaži i bazenu

Deca leti uglavnom borave na otvorenom, odakle vrebaju mnoge opasnosti. Preduzmite preventivne mere, pre nego što se desi nezgoda!2009-08-02.  | 

Šest praktičnih saveta u prvim mesecima

Šest praktičnih saveta u prvim mesecima1. Nakon što prestanete široko da povijate bebu,nemojte odmah u potpunosti da se odreknete tetra pelena, jer one su dobrodošle pri prvim pokušajima dohrane, jer njima tom prilikom možete obmotati bebu i na taj način zaštititi njenu odeću.2009-07-01.  | 

Sunce je deci prijatelj ali i neprijatelj

Sunce je deci prijatelj ali i neprijateljNežna dečija koža je tanka i lako izgori na cuncu, što detetu može da donese niz neprijatnosti i zdravstvenih problema. Zato, pre nego što dete izložite suncu, pobrinite se za kvalitetnu zaštitu njegove kože.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS