MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2009-08-09. Četiri praktična saveta za pomoć u prvim mesecima nakon rođenja bebe

Četiri praktična saveta za pomoć u prvim mesecima nakon rođenja bebe1. Najbolje je da bebu već od prvih dana njenog života navikavate na razliku između dana i noći. Neke majke tokom noći ne razgovaraju s detetom, hrane ga u potpunoj tišini i tami pa ga čak i ne presvlače jer u današnje vreme ako bebina guza nije nadražena, najčešće se primenjuju pelene za jednokratnu upotrebu i pošto one veoma dobro upijaju nema potrebe bebu presvlačiti tokom noći. Dakle vaše aktivnosti su svedene na minimum, a tokom dana radite sve i svašta: previjate dete i hranite ga, pričate i igrate se sa njim. Na taj način beba će već od prvih dana početi da uočava razliku između dana i noći, pa će uskoro dete naučiti da je noć za spavanje, a dan za sve ostalo. Ista pravila važe i pri uspavljivanju mališana. Jasno je da je ne moguće odoleti malom detetu, ali, ako ga svakog puta budete uspavljivali na rukama, znajte da ćete ga teško od toga odvići.

Četiri praktična saveta za pomoć u prvim mesecima nakon rođenja bebe2. Svaki put kad dete plače to ne mora da znači da je ono gladno. Ono može da plače zato što su mu pelene mokre ili mu smeta svetlost,buka, naglo podizanje: Razloga može biti bezbroj, ali ne brinite, vremenom nauči ćete da ih prepoznate. Plač izazvan glađu je specifičan-on se prvo javlja u intervalima, sa kraćim pauzama,a zatim prelazi u plač koji postaje sve glasniji iglasniji, pa čak ponekad i može da pređe u takav plač da se dete zacene. Ne bojte se da ovu vrstu plača ne ćete prepoznati-čim ga čujete, znaćete da je vaša beba gladna. Znajte beba, nikada ne plače da bi vam svojim plačem, koji ponekad zaista iritira, napakostila. Svaki dečiji plač ima svoj uzrok, a na vama je da ga prepoznate i otklonite. Uz malo prakse uspećete u tome, ne brinite se.

3. Posle porođaja, u koliko su vam na raspolaganju pozovite, vašu majku ili neku prijateljicu koja je već majka. Ne odbijajte njihovu pomoć u kućnim obavezama u prvih nekoliko dana, a za to vreme vi se posvetite bebi. Ponude li vam se da ispeglaju veš ili operu sudove, ne odbijajte njihovu pomoć.. Svaka pomoć je dobrodošla! Žarko ste želeli bebicu, svakog dana tokom devet meseci trudnoće zamišljali ste je, pitali ste se na koga liči, a sada vam izgleda da ne možete da se pronađete u novim obavezama i uživate u vašem mališanu. Ako ste prvorotka, dozvolite da vam neko iskusniji pokaže kako ćete pravilno bebi da namestite pelenu ili očistiti bebin pupak. Ukoliko vam je potrebna pomoć, nemojte da se ustručavate da je zatražite od nekog ko može da vam je pruži.

4. Svoje životne navike ne morate sasvim da menjate, osim ako je reč o pušenju. Uobičajene dnevne aktivnosti – gledanje televizije dok nešto drugo radite, hodanje po stanu u bilo koje doba dana, razgovor sa prijateljicom uz kafu, zvonjava telefona – nemojte da izbegavate. Bebica je stigla u kuću, ali to ne znači da se potpuno morate podrediti detetu. Ono će spavati ako mu se spava i nijedna vaša aktivnost ga neće omesti u tome. Naprotiv, ako dete naviknete na potpunu tišinu i sebi i njemu načinićete medveđu uslugu. Zapitajte se koliko dugo ćete moći da živite u potpunoj tišini i kada ćete uspeti da postignete sve obaveze, a morate priznati da ih ima i previše.

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2011-06-13.  | 

Kada dečaci vole da nose haljine

Kada dečaci vole da nose haljineUkoliko primetite da Vaš dečak voli da nosi sestrine haljine, ne paničite, to je siguran znak njegove kreativnosti na delu i ozbiljan pokazatelj da je postao majstor u oblačenju. Kao što se drugi dečaci oblače u vatrogasce i super heroje, tako i Vaš sin pripada onoj manjoj grupi momčića koji vole da oblače haljine, na taj način eksperimentišu i probaju kako je to imati drugačiji karakter i ličnost. Drugi faktor: Ako dečak provodi skoro sve vreme sa Vama i starijom sestrom, onda je normalno što želi da vidi kako je Vama, kako se osećate u ženskoj garderobi, želi da Vas kopira ili ga jednostavno zbunjuje zašto se pridev „lepo“ uglavnom odnosi na žene.2009-06-03.  | 

Verovali ili ne!

Verovali ili ne!Narodni običaji i verovanja o trudnoći, majkama i bebama...

O trudnicama
Za trudnicu su vezani mnogi narodni običaji i verovanja.

- Kada se žena tri večeri uzastopno pomokri na sekiru i sva tri jutra sekira bude zarđala, veruje se da je žena ostala u drugom stanju.
- Nije dobro da se trudnica kreća noću, da je ne bi pratile nečiste sile.
- Ne sme da izbacuje pepeo iz kuće.
- Trudnici treba udovoljiti na svaki zahtev u vezi sa hranom ili pićem jer ona hrani, kako kažu, dve duše.2009-08-02.  | 

Šest praktičnih saveta u prvim mesecima

Šest praktičnih saveta u prvim mesecima1. Nakon što prestanete široko da povijate bebu,nemojte odmah u potpunosti da se odreknete tetra pelena, jer one su dobrodošle pri prvim pokušajima dohrane, jer njima tom prilikom možete obmotati bebu i na taj način zaštititi njenu odeću.2010-12-15.  | 

Bebina koža je zimi suva i svrbi

Bebina koža je zimi suva i svrbiToplota može dodatno da isuši bebinu kožu – to joj je najmanje potrebno, posebno ukoliko već ima ekcem što je slučaj kod 10% beba. Nekoliko mera opreza može sprečiti isušivanje kože.

Ograničite kupke na 10 minuta i koristite mlaku vodu. Sapun može iritirati kožu te je bolje koristiti blaga antialergijska sredstva bez boje i mirisa. Tapkanjem pokupite vodu sa bebe i onda joj stavite antialergijski losion ili kremu.2008-08-19.  | 

Agresivno ponašanje

Agresivno ponasanje deceUdaranje, grebanje i ujedanje su uobičajen deo ponašanja kod male dece, ali nije baš najprijatniji trenutak kada vaše dete počne da teroriše svoje drugare za igru – ili vas. Kombinacija još uvek loših govornih sposobnosti, nerazvijene kontrole impulsivnosti i velika želja za nezavišnošću su najčešći uzroci ovom problemu. Kako vaše dete bude odrastalo, vremenom će naučiti da svoju frustraciju ispoljava rečima. Iako mnogo mališana prođe kroz agresivnu fazu, vaš je zadatak da naučite svoje dete da nije dozvoljeno povređivati druge ljude.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS