MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2009-08-09. Četiri praktična saveta za pomoć u prvim mesecima nakon rođenja bebe

Četiri praktična saveta za pomoć u prvim mesecima nakon rođenja bebe1. Najbolje je da bebu već od prvih dana njenog života navikavate na razliku između dana i noći. Neke majke tokom noći ne razgovaraju s detetom, hrane ga u potpunoj tišini i tami pa ga čak i ne presvlače jer u današnje vreme ako bebina guza nije nadražena, najčešće se primenjuju pelene za jednokratnu upotrebu i pošto one veoma dobro upijaju nema potrebe bebu presvlačiti tokom noći. Dakle vaše aktivnosti su svedene na minimum, a tokom dana radite sve i svašta: previjate dete i hranite ga, pričate i igrate se sa njim. Na taj način beba će već od prvih dana početi da uočava razliku između dana i noći, pa će uskoro dete naučiti da je noć za spavanje, a dan za sve ostalo. Ista pravila važe i pri uspavljivanju mališana. Jasno je da je ne moguće odoleti malom detetu, ali, ako ga svakog puta budete uspavljivali na rukama, znajte da ćete ga teško od toga odvići.

Četiri praktična saveta za pomoć u prvim mesecima nakon rođenja bebe2. Svaki put kad dete plače to ne mora da znači da je ono gladno. Ono može da plače zato što su mu pelene mokre ili mu smeta svetlost,buka, naglo podizanje: Razloga može biti bezbroj, ali ne brinite, vremenom nauči ćete da ih prepoznate. Plač izazvan glađu je specifičan-on se prvo javlja u intervalima, sa kraćim pauzama,a zatim prelazi u plač koji postaje sve glasniji iglasniji, pa čak ponekad i može da pređe u takav plač da se dete zacene. Ne bojte se da ovu vrstu plača ne ćete prepoznati-čim ga čujete, znaćete da je vaša beba gladna. Znajte beba, nikada ne plače da bi vam svojim plačem, koji ponekad zaista iritira, napakostila. Svaki dečiji plač ima svoj uzrok, a na vama je da ga prepoznate i otklonite. Uz malo prakse uspećete u tome, ne brinite se.

3. Posle porođaja, u koliko su vam na raspolaganju pozovite, vašu majku ili neku prijateljicu koja je već majka. Ne odbijajte njihovu pomoć u kućnim obavezama u prvih nekoliko dana, a za to vreme vi se posvetite bebi. Ponude li vam se da ispeglaju veš ili operu sudove, ne odbijajte njihovu pomoć.. Svaka pomoć je dobrodošla! Žarko ste želeli bebicu, svakog dana tokom devet meseci trudnoće zamišljali ste je, pitali ste se na koga liči, a sada vam izgleda da ne možete da se pronađete u novim obavezama i uživate u vašem mališanu. Ako ste prvorotka, dozvolite da vam neko iskusniji pokaže kako ćete pravilno bebi da namestite pelenu ili očistiti bebin pupak. Ukoliko vam je potrebna pomoć, nemojte da se ustručavate da je zatražite od nekog ko može da vam je pruži.

4. Svoje životne navike ne morate sasvim da menjate, osim ako je reč o pušenju. Uobičajene dnevne aktivnosti – gledanje televizije dok nešto drugo radite, hodanje po stanu u bilo koje doba dana, razgovor sa prijateljicom uz kafu, zvonjava telefona – nemojte da izbegavate. Bebica je stigla u kuću, ali to ne znači da se potpuno morate podrediti detetu. Ono će spavati ako mu se spava i nijedna vaša aktivnost ga neće omesti u tome. Naprotiv, ako dete naviknete na potpunu tišinu i sebi i njemu načinićete medveđu uslugu. Zapitajte se koliko dugo ćete moći da živite u potpunoj tišini i kada ćete uspeti da postignete sve obaveze, a morate priznati da ih ima i previše.

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2010-12-25.  | 

Budite onakva osoba kakva želite da bude Vaše dete

Budite onakva osoba kakva želite da bude Vaše detePomislite na decu. Još otkad su bili bebe, hranu koristimo kao nagradu, da ih smirimo ili im obezbedimo razonodu kada im je dosadno. Možda ih hranimo dok su u dubku ili im dajemo užinu dok se igraju. To su navike koje traju doživotno. Šta radite kada ste pod stresom, kada Vam je dosadno ili kada slavite? Odgovor sigurno ima veze sa hranom. Ako želite da deca imaju dug i zdrav život, treba da im pomognete da stvore zdrave navike. Ukoliko ih želite i za sebe, potrebno je da napravite nekoliko promena u dosadašnjem ponašanju.2011-01-31.  | 

Siromaštvo može biti prepreka da dete doživi pun genetski potencijal

Siromaštvo može biti prepreka da dete doživi pun genetski potencijalNova studija je pokazala da biti siromašan može sprečiti dete da razvije potpuni genetski potencijal mentalne sposobnosti.

Istraživači Teksaškog univerziteta u Ostinu su ispitali 750 blizanaca koji su polagali test kognitivne sposobnosti u 10. mesecu i 2. godini života. Tokom testova od dece se tražilo da povuku konopac kako bi zazvonilo zvono, da stave tri kocke u čašu i slažu slike.2009-08-13.  | 

Boravak u hotelu sa decom

Boravak u hotelu sa decomBoravak u hotelu donedavno je bio primeren samo odraslima. Poslednjih nekoliko godina manji hoteli (ili oni s manje zvezdica) pokušavaju da privuku porodice s decom, organizovanjem animatora za mališane, uređenjem igrališta sa spravama i sl.2011-03-27.  | 

Pranje ruku: Naučite dete osnovnim stvarima

Pranje ruku: Naučite dete osnovnim stvarimaNajprostiji način da dete bude zadravo, kao i ostatak porodice je redovno pranje ruku.

Jedino što možete da učinite je da se divite tim buckastim prstima i pufnastim rukama. Ruke Vašeg mališana su neodoljivo slatke, ali u isto vreme i neverovatni prenosioci bacila. Pored toliko stvari koje treba istražiti i dodirnuti, dete jednostavno mora svojim rukama da pokupi mnogo više bakterija i bacila nego što bi trebalo. I dok ne možete sprečiti mališana da istražuje, možete sprečiti bacile na koje nailazi da se šire i učine ga bolesnim. Sve što je potrebno je redovno pranje ruku.2012-10-11.  | 

Deca i lekovi

Deca i lekoviDeca su izložena mnogim zaraznim bolestima kroz detinjstvo.

Većina infekcija je uzrokovana virusima, koji se ne mogu tretirati antibioticima. Ali, ako se misli da je infekcija nastala kao posledica delovanja bakterija, lekar će prepisati antibiotike. Veoma je teško na osnovu samog lekarskog pregleda utvrditi da li se radi o virusnoj ili bakterijskoj infekciji.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS