MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2009-06-18. Neograničeno vreme za nežnosti

Neograničeno vreme za nežnostiNajveći deo svog života proveli ste bilo nastojeći da izbegnete trudnoću, bilo da začnete. Prvi put ste oslobođeni pritiska i zato ne propuštajte priliku. Prednost seksa u trudnoći je očigledna – možete to da radite bez brige. Povećano lučenje estrogena i progesterona učiniće grudi i vaginu osetljivijim, što će nekim ženama omogućiti da prvi put dostignu orgazam. Povećan protok krvi u predelu grlića materice pomoći će da lakše i brže doživite uzbuđenje i da zajednički uživate u laganom stišavanju emocija.

Da li postoje ograničenja u seksualnom životu za vreme trudnoće?
Tokom normalne trudnoće seksualni kontakti između partnera mogu da traju maltene do poslednjeg dana, dok ne prsne vodenjak. Ali bitno je da ginekolig potvrdi da trudnoća ide svojim normalnim tokom, da ne postoje problemi kao što su placenta previa (prednjačeća posteljica) ili krvarenje. Seksualni odnosi se ne preporučuju tokom trudnoće ukoliko je žena imala istoriju prevremenih porođaja.

Da li će seks da povredi bebu?
Seksualnim kontaktom ne možete da povredite bebu. Gust sluzavi čep koji zatvara grlić materice sprečava infekciju ploda. U tome mu pomažu i jaki mišići materice. Vaš fetus se može malo uznemiriti posle orgazma i to ne zato što zna šta ste radili ili oseća bol, već kao reakcija na ubrzano kucanje majčinog srca.

Da li je oralni sekas siguran?
Da, oralni seks sigurno neće povrediti vašu bebu. Mnogi parovi se tokom trudnoće na ovaj način međusobno zadovoljavaju.

Da li je normalno da žena ne oseća potrebu za seksom u trudnoći?
Neke žene, oslobođene straha od kontracepcije i začeća, osećaju se bolje nego ikada. Druge su suviše umorne i iscrpljene da bi još vodile ljubav. Međutim, primećeno je da u drugom tromesečju raste seksualna želja kod žene. Kako se približava porođaj a stomak posteje sve veći, tako ta potreba ponovo slabi.

Da li se menja i potreba muškarca za seksom?
Mnogi muškarci trudnu ženu smatraju privlačnom i atraktivnom. Seksualna želja muškarca može da bude umanjena brigom o zdravlju majke i bebe, novim obavezama koje predstoje, strahom da će seks povrediti bebu ili ne prijatnim osećajem da se vodi ljubav u prisustvu ne–rođenog deteta. Ali, imajte na umu da je dobar seks dobar za vašu vezu, a ono što je dobro za vašu vezu, dobro je i za vašu bebu!

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-01-01.  | 

Potištenost posle praznika: Kako podići raspoloženje?

Potištenost posle praznika: Kako podići raspoloženje?Depresivni ste jer ste se vratili na posao? Saznajte kako da preokrenete stvari.

Odmor je završen i vreme je da se vratite na posao – nije ni čudo što se januar čini najtmurnijim mesecom u godini. Pored ledenog vremena, dugova zbog praznika i neuspelih odluka nije iznenađujuće što se skoro svi osećaju jadno i utučeno.

Dobra vest je što Vam je potrebno mnogo manje napora nego što mislite da podignete svoje raspoloženje. Naveli smo šest glavnih razloga neraspoloženja u januaru – i šta možete učiniti povodom istih.2005-12-26.  | 

Dani posle porodjaja

Beba je tu! Uzbudjeni ste, srecni, uplaseni ali i veoma iscrpljeni. Grupa pozitivnih i negativnih emocija kruzi u vama, cak u celoj toj guzvi vi se cak pitate i kada cete ponovo uci u staru garderobu. Pojedini tecajevi za trudnice pripremaju vas za porodjaj, ali ne i za ono sto sledi posle porodjaja.2012-01-20.  | 

Da li je bezbedno dojiti dete ako ste trudni?

Da li je bezbedno dojiti dete ako ste trudni?I dojenje i trudnoća zahtevaju dodatnu ishranu i odmor. Moguće je dojiti dok ste trudni, ali je neophodno da imate izbalansiranu ishranu, uzimate vitamine i dosta odmarate.

Stimulacija bradavica nekada pokreće lučenje hormona koji uzrokuju kontrakcije ili grčenje mišića materice. Ako se to redovno dešava, odite lekaru na pregled.2011-11-11.  | 

Mame koje rađaju blizance žive duže

Mame koje rađaju blizance žive duže Prema novom istraživanju, majke koje rađaju blizance žive duže u odnosu na one koje rađaju jedno dete.

Istraživači sa univerziteta u Juti su analizirali živote oko 60 000 žena, rođenih u državi u 19. veku, koje su rodile jedno dete i živele oko 50 godina. Oko 4 500 majki je rodilo blizance i njihove šanse da umru u navedenim godinama su bile smanjene za 7, 6%.2010-08-06.  | 

Svi u morsku avanturu!

Svi u morsku avanturu! Mada na prvi pogled odlazak na letovanje s malom decom ne deluje kao dobra ideja, uz temeljnu pripremu, dobru organizaciju  i prilagođavanje potrebama vaših mališana, možete, ipak, imati nezaboravan doživljaj

Odlazak na porodično letovanje s malom decom? Kolica, gomila pelena, igračaka, garderobe, a umesto ludovanja do zore,  trčkaranje za decom po ceo dan? Ako brinete da li uopšte možete da priuštite sebi odmor na moru, ako imate bebu ili decu predškolskog uzrasta, pažljivo pročitajte tekst i situacija će vam biti mnogo jasnija. Saberite razloge  “za” i “protiv”, napravite plan i prilagodite letovanje vama i vašoj porodici.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS