MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2009-06-18. Neograničeno vreme za nežnosti

Neograničeno vreme za nežnostiNajveći deo svog života proveli ste bilo nastojeći da izbegnete trudnoću, bilo da začnete. Prvi put ste oslobođeni pritiska i zato ne propuštajte priliku. Prednost seksa u trudnoći je očigledna – možete to da radite bez brige. Povećano lučenje estrogena i progesterona učiniće grudi i vaginu osetljivijim, što će nekim ženama omogućiti da prvi put dostignu orgazam. Povećan protok krvi u predelu grlića materice pomoći će da lakše i brže doživite uzbuđenje i da zajednički uživate u laganom stišavanju emocija.

Da li postoje ograničenja u seksualnom životu za vreme trudnoće?
Tokom normalne trudnoće seksualni kontakti između partnera mogu da traju maltene do poslednjeg dana, dok ne prsne vodenjak. Ali bitno je da ginekolig potvrdi da trudnoća ide svojim normalnim tokom, da ne postoje problemi kao što su placenta previa (prednjačeća posteljica) ili krvarenje. Seksualni odnosi se ne preporučuju tokom trudnoće ukoliko je žena imala istoriju prevremenih porođaja.

Da li će seks da povredi bebu?
Seksualnim kontaktom ne možete da povredite bebu. Gust sluzavi čep koji zatvara grlić materice sprečava infekciju ploda. U tome mu pomažu i jaki mišići materice. Vaš fetus se može malo uznemiriti posle orgazma i to ne zato što zna šta ste radili ili oseća bol, već kao reakcija na ubrzano kucanje majčinog srca.

Da li je oralni sekas siguran?
Da, oralni seks sigurno neće povrediti vašu bebu. Mnogi parovi se tokom trudnoće na ovaj način međusobno zadovoljavaju.

Da li je normalno da žena ne oseća potrebu za seksom u trudnoći?
Neke žene, oslobođene straha od kontracepcije i začeća, osećaju se bolje nego ikada. Druge su suviše umorne i iscrpljene da bi još vodile ljubav. Međutim, primećeno je da u drugom tromesečju raste seksualna želja kod žene. Kako se približava porođaj a stomak posteje sve veći, tako ta potreba ponovo slabi.

Da li se menja i potreba muškarca za seksom?
Mnogi muškarci trudnu ženu smatraju privlačnom i atraktivnom. Seksualna želja muškarca može da bude umanjena brigom o zdravlju majke i bebe, novim obavezama koje predstoje, strahom da će seks povrediti bebu ili ne prijatnim osećajem da se vodi ljubav u prisustvu ne–rođenog deteta. Ali, imajte na umu da je dobar seks dobar za vašu vezu, a ono što je dobro za vašu vezu, dobro je i za vašu bebu!

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-03-15.  | 

Podstaknite svoj libido na potpuno prirodan način

Podstaknite svoj libido na potpuno prirodan način Da li je Vaš seksualni nagon u padu ovih dana? Sledi par saveta koji mogu pojačati libido i vratiti ljubavni život na pravu stazu.

Redovan seksualni život predstavlja odličan trening, ali takođe pomaže u borbi protiv depresije, snižava krvni pritisak i popravlja imuni sistem.2005-11-28.  | 

Dojenje smanjuje rizik od pojave dijabetesa

Dojenje moze kod majki smanjiti izglede za pojavu dijabetesa tipa 2, pokazalo je istrazivanje sprovedeno na Harvardu. U studiji koju je objavilo list Americkog medijskog udruzenja utvrdjeno ja da kod zena koje doje godinu dana, rizik od pojave dijabetesa se smanjuje za cak 15%.2005-11-03.  | 

Nega lica

Nega lica u toku trudnoce bitno se nerazlikuje od nege koje ste primenjivale i pre trudnoce. To znaci da sve one preparate koje ste koristile, nastavite, ukoliko vam i dalje odgovaraju i prijaju vasoj kozi.

Nikako nemojte dozvoliti sebi da se u toku trudnoce zapustite! Naprotiv, dajte svome licu potrebnu negu i u toku vase trudnoce. Nemojte dozvoliti sebi da se divite licu i nezi drugih trudnica, nego se divite samoj sebi, pa cak i kada vam nije do toga malo kremice i sminke moze popraviti vase samopouzdanje i bolje cete se osecati.2011-11-07.  | 

Put do ljubaznosti u braku

Put do ljubaznosti u brakuKada ste sposobni da savladate inat i Vaša ne bude „zadnja“ (ako jeste, onda je to osobina sebičnih ljudi), dozvoljavate sebi da budete ispunjeniji kao ljudsko biće. Ljubaznost i finoća se ne ogledaju u  kupovini cveća ili kravate već u učenju da saslušate, „ulaska u štos“ zbog čega i šta partner govori, izražavanju misli i osećanja. Kada koristite ljubaznost da rešite nesporazume i stvorite više razumevanja nasuprot insistiranju da uvek budete u pravu, učite da cenite i brinete o svom supružniku.2010-12-06.  | 

Kako seks utiče na dojenje?

Kako seks utiče na dojenje?Postoji niz prednosti dojenja i možete primetiti kako takođe dolazi do fizičkih promena u telu. Dojenje može zaista uticati na Vašu seksualnost, kako pozitivno tako i negativno. Tri stvari koje ćete primetiti u toku dojenja su: osetićete pojačanu želju za seksom, smanjiće se vaginalni sekret i možda ćete izbacivati malo mleka tokom vođenja ljubavi.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS