MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2009-06-18. Neograničeno vreme za nežnosti

Neograničeno vreme za nežnostiNajveći deo svog života proveli ste bilo nastojeći da izbegnete trudnoću, bilo da začnete. Prvi put ste oslobođeni pritiska i zato ne propuštajte priliku. Prednost seksa u trudnoći je očigledna – možete to da radite bez brige. Povećano lučenje estrogena i progesterona učiniće grudi i vaginu osetljivijim, što će nekim ženama omogućiti da prvi put dostignu orgazam. Povećan protok krvi u predelu grlića materice pomoći će da lakše i brže doživite uzbuđenje i da zajednički uživate u laganom stišavanju emocija.

Da li postoje ograničenja u seksualnom životu za vreme trudnoće?
Tokom normalne trudnoće seksualni kontakti između partnera mogu da traju maltene do poslednjeg dana, dok ne prsne vodenjak. Ali bitno je da ginekolig potvrdi da trudnoća ide svojim normalnim tokom, da ne postoje problemi kao što su placenta previa (prednjačeća posteljica) ili krvarenje. Seksualni odnosi se ne preporučuju tokom trudnoće ukoliko je žena imala istoriju prevremenih porođaja.

Da li će seks da povredi bebu?
Seksualnim kontaktom ne možete da povredite bebu. Gust sluzavi čep koji zatvara grlić materice sprečava infekciju ploda. U tome mu pomažu i jaki mišići materice. Vaš fetus se može malo uznemiriti posle orgazma i to ne zato što zna šta ste radili ili oseća bol, već kao reakcija na ubrzano kucanje majčinog srca.

Da li je oralni sekas siguran?
Da, oralni seks sigurno neće povrediti vašu bebu. Mnogi parovi se tokom trudnoće na ovaj način međusobno zadovoljavaju.

Da li je normalno da žena ne oseća potrebu za seksom u trudnoći?
Neke žene, oslobođene straha od kontracepcije i začeća, osećaju se bolje nego ikada. Druge su suviše umorne i iscrpljene da bi još vodile ljubav. Međutim, primećeno je da u drugom tromesečju raste seksualna želja kod žene. Kako se približava porođaj a stomak posteje sve veći, tako ta potreba ponovo slabi.

Da li se menja i potreba muškarca za seksom?
Mnogi muškarci trudnu ženu smatraju privlačnom i atraktivnom. Seksualna želja muškarca može da bude umanjena brigom o zdravlju majke i bebe, novim obavezama koje predstoje, strahom da će seks povrediti bebu ili ne prijatnim osećajem da se vodi ljubav u prisustvu ne–rođenog deteta. Ali, imajte na umu da je dobar seks dobar za vašu vezu, a ono što je dobro za vašu vezu, dobro je i za vašu bebu!

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2008-03-27.  | 

10 stvari koje će vas naučiti vaša beba

Zaboravite na trenutak brige o tome čemu sve treba da naučite svoju bebu. Evo

10 stvari kojim će vas ona naučiti:

1. San je dragocen. Ako vam neko ponudi bogatstvo i slavu ili odličnu dremku, uzmite dremku. Da ne govorimo o 8 sati čvrstog sna. Beba zna najbolje, samo je pogledajte.2005-11-28.  | 

Trudnoca i depilacija

Svaka trudnica treba bez obzira na svoje "stanje" i dalje da vodi racuna o svom izgledu i svojoj nezi, bilo to u sopstvenoj reziji kod kuce ili odlaskom kod svog kozmeticara.

Ovde cemo se konkretno bazirati na depilaciju, sto ne znaci da kasnije necemo govoriti o ostalim tretmanima, i o svemu onome sto vas zanima, drage mame.

Svima nama, pogotovo nama zenama je itekako poznato da su prva tri meseca trudnoce najkriticnija i da se u tom periodu najvise treba pripaziti. Ali to se ne odnosi i na negu vaseg tela. Zar se u periodu trudnoce trebamo zapustiti? Naravno, da ne. Moje misljenje kao i misljenje mnogih psihologa nalaze da se bas u tom devetomesecnom periodu treba negovati, pa cak i kada vam nije do toga.2011-03-14.  | 

Kako da imate više energije i budete živahniji?

Vežbanje
Kako da imate više energije i budete živahniji? Nekoliko studija je pokazalo da aerobik tri puta nedeljno može napraviti veliku razliku. Vežbanjem se pumpa krv do mozga i podstiče jača konekcija i veza u istom. Vežbe koje možete praktikovati su brzo hodanje, trčanje ili vožnja bicikla u trajanju od 30 minuta tri puta nedeljno. Ovo su treninzi koje možete raditi od kuće, u kući ili okolini.2010-12-27.  | 

Priprema grudi za dojenje

Priprema grudi za dojenjeVrlo malo je potrebno da učinite kako biste se pripremili za dojenje.

Trljanje bradavicama rukom ili peškirom se više ne preporučuje. Otkriveno je da se na taj način otklanjaju supstance koje se stvaraju u trudnoći i nakon nje, a njihova svrha je da štite grudi. Umesto trljanja, pokušajte sa nežnom masažom. Na ovaj način će Vam postati prijatnije kada su Vaše grudi u pitanju, a može poslužiti kasnije u slučaju da bude bilo potrebno da se izmuzate.2012-04-02.  | 

Sterilizacija žena

Sterilizacija ženaŽenska sterilizacija je zahvat koji se radi na zahtev žene, a u cilju nemogućnosti da ostane u drugom stanju. Sterilizacija podrazumeva vezivanje jajovoda.

Hirurški zahvati sterilizacije kod žena i muškaraca se rade tako da nema povratka i stoga je proces preokreta jako komplikovan. Uspeh zavisi od metode koja je korišćena prilikom podvezivanja jajovoda. Postoje načini prilikom kojih je nanešena šteta janicima minimalna i preokret nije teško izvršiti.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS