MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2009-04-12. Bezbedna sredina

Bezbedna sredina za malisanePotrebno je da roditelji stvore bezbednu sredinu za njihovog mališana.

- Ako dete spava u maminom i tatinom krevetu i ostavljate ga samog tokom dana, najbolje je da stavite pored kreveta stolice, a na pod jastuke. Ako dete slučajno padne, neće se povrediti.

- Oštri uglovi nameštaja mogu se obložiti nečim mekim, na primer malim sunđerima.
- Ako je dete u fazi učenja da hoda i često pada, ne puštajte ga samog u kupatilo, jer pad na pločice je bolniji i opasniji od pada na pod.
- Naročito je važno da obratite pažnju na pod u kupatilu i kuhinji da bude suv, jer deca koja tek uče da hodaju često se poklizaju, a za to im je dovoljna i najmanja barica, koja je gotovo neprimetna.
- Kada spremate ručak, a mališan je tu koristite ringle koje su do zida i koje mališan ne može da dohvati.
- Kupite čepove za električne utičnice.
- Opasne predmete koje koristite u bilo kojem momentu, stavljajte dalje od ivice stola da mališan ne može da dohvati.
- Dok je dete malo najbolje je da ne stavljate stoljnak na sto, bar ne onaj kome krajevi vise preko stola. Deca vole da vuku krajeve koji vise, i sve što je bilo na stolu za sekundu će se naći na podu.
- Ne ostavljajte dete ni na sekundu samo u kadi! Sve može da čeka.
- Predmete koje smatrate opasnim podignite na visoke police i viseće delove da nisu mališanu na dohvat ruke.

Najvažnije da ne lišavate mališana mogućnosti da eksperimentiše, da upoznaje, da proba novo. Što manje ograničite detetovu slobodu. Dete eksperimentima i sticanjem iskustva upoznaje svet oko sebe i razvijaja se.

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2010-06-07.  | 

Da li plač može prouzrokovati bruh (kilu)?

Da li plač može prouzrokovati bruh (kilu)?Mnogi roditelji čuju da ako dete plače duže od 5 minuta, može mu se pojaviti kila. To nije tačno! Tačno je da detetu koje već ima neki tip bruha usled dužeg plača kila postaje izraženija, ali to nije uzrok problema.2010-12-17.  | 

Igranje u snegu

Igranje u sneguDeca obožavaju igranje u snegu, a nama odraslima se skoro uvek smrznu noge. Bukvalno. Ne mora uvek biti tako. Nikada nije kasno imati srećno detinjstvo. Sledeći sneg iskoristite da budete kreativni, kako Vi tako i Vaša deca.

Figure od snega i ledeni zamkovi su ekvivalent peščanim zamkovima. Od peska i snega se mogu napraviti divna umetnička dela.2012-11-30.  | 

Noćni terori

Noćni terori Noćni terori su česta pojava kod dece. Po statistici javljaju se kod 15% dece. Iako su najčešći u uzrastu od 2-6 godina, mogu se pojaviti bilo kada. Smatra se da su bezopasni, ali su veoma zastrašujući i potresni za roditelje koji često preteruju posebno kada se desi prvi noćni teror.2009-07-14.  | 

Gde i kako sa decom na letovanje?

Gde i kako sa decom na letovanje?Ako imate svoj kutak na moru, kuću na obali ili apartman, a pri tom i bebu, idealno rešenje je da tamo odete na odmor. U suprotnom, za organizovanje letovanja moraćete da utrošite mnogo više napora i naravno, novca.2010-12-15.  | 

Zimske brige: Napolju je ledeno!

Zimske brige: Napolju je ledeno!Bez obzira na to šta kažu ostali, u redu je izvesti bebu napolje kada je hladno, ali ne kada je ledeno i duva jak vetar. Deca ispod dve godine su podložnija hipotermiji i promrzlinama tako da morate biti obazrivi. Ako ste u nedoumici da li izaći ili ne, bolje je da ostanete unutra, posebo ako je dete mlađe od 6 meseci. Bebe nisu sposobne da regulišu temperaturu i vrlo lako mogu izgubiti toplotu.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS