MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaHigijena


2009-04-10. Oblačenje starijeg deteta

Oblačenje starijeg detetaSvući i obući bebu koja još uvek ne ume da sedi nije lako, ali u poređenju sa oblačenjem nemirka od nepune dve godine, izgleda kao dečja pesmica. U tom uzrastu kod deteta se formira potreba za nezavisnošću, pa svaki pokušaj roditelja da se prema njemu ponašaju kao prema „bebi“ ono odbija rečima: „Pusti, ja ću“ ili „Neću tako, hoću ovako!“.

Jedini način da izađete na kraj sa malim tvrdoglavkom jeste da ga pustite da „pomaže“ i da sam uradi ono što je naumio. Ukoliko odbija da obuče ono što ste vi odabrali, dozvolite mu da bira. Umesto jednog duksa, ponudite mu tri... Mame naročito izluđuje kada se dete ujutro „tegli“ kao rezanac i „satima“ oblači pantalone, a vreme je za polazak u vrtić. Umesto da ga požurujete i nervirate se, pokušajte sa igricom: „Kladimo se da ne možeš da se obučeš dok izbrojim do deset!“.

Dobra taktika
Deca negoduju kada im se navlače gornji delovi odeće preko glave. Zato izaberite odeću od rastegljivog materijala ili onu koja pored otvora za glavu ima dugmiće ili drikere. Prilikom oblačenja igrajte se „žmurke“ po sistemu: „Gde je moja beba? Tu je!“. Ne zaboravite da nagradite dete ukoliko je bilo dobro i nije pružalo otpor. Stalno ga podsećajte da što pre završite sa oblačenjem, pre ćete se zajedno igrati.

Prve cipelice
Čim dete stane na noge, potrebne su mu odgovarajuće cipelice. Pre nego što ih kupite, izmerite dužinu i širinu njegovog stopala. Ne zaboravite da uračunate i debljinu čarapice! Većina dece nije oduševljena nošenjem obuće i prvom prilikom će je skinuti. Podstičite ga da samo obuva i izuva cipelice, a sve to mu predstavite kao novu igru. Primer radi, poređajte nekoliko pari patikica ili cipelica, pa pdstaknite dete da ih slaže, obuva i igra se sa njima. Kada jednom obuvanje shvati kao igru, kasnije ne ćete imati problema.

Ne zaboravite...
Deca rastu kao iz vode, pa pri kupovini garderobe vodite računa da bude dovoljno komotna da dete u njoj može slobodno da se pokreće. Ali, obuća mora da bude taman.

Trenutni odeljak: Moja bebaHigijena
POGLEDAJTE JOS:


2007-04-08.  | 

Kako kupati bebu

Bebu treba kupati na visini koja je pogodna za majku, znaci na visini stola za povijanje, jer ako je kadica suvise niska, majka ce biti prinudjena da se naginje i da stoji u polozaju koji je za nju zamoran.2008-07-07.  | 

Kako da naučite dete da pere ruke nakon korišćenja toaleta

Kako da naučite dete da pere ruke nakon korišćenja toaletaKada vaše dete bude došlo u taj uzrast da može samo da koristi nošu, trebalo bi da odmah počne i sa imitiranjem onogo što vi radite nakon korišćenja toaleta. Neka posmatra vašu uobičajenu rutinu koja uključuje i pranje ruku. Ako vidi da to i vi radite, verovatno će samo početi da povezuje pranje ruku sa vršenjem nužde. Postavite mu stoličicu da može da dohvati lavabo i pomozite mu oko vode i sapuna. Da biste ohrabrili ovakvo ponašanje, nagradite dete aplauzom ili zagrljajem. Odvojite nagradu za pranje ruku od one za korišćenje noše jer ako se snađe sa nošom, a zaboravi da opere ruke, ipak je nešto postignuto. Dajte svom detetu dobar razlog za pranje ruku.2005-11-16.  | 

Trljaj, trljaj, sve se pusi...

Neki od organa jos nisu dovoljno razvijeni, drugi su pak mnogo osetljiviji kod beba nego kod odrasle osobe. Tako je i sa bebinom kozom. Svi slojevi koze nisu potpuno razvijeni. Povrsinski roznati sloj se znatno razlikuje, dok je srednji sloj derm tri ipo puta tanji kod beba nego kod odrasle osobe. Kao takva ona je podlozna zapaljenjima i infekcijama, osipima i pojavi plikova. Zato je jedan od primarnih zadataka svake majke odrzavanje higijene, nega i zastita koze novorodjenceta.2006-11-06.  | 

Pribor za jelo

Drage tate, ovo je clanak  koji bi mogli pripisati vama. Znam sigurno da zelite vasoj supuzi da pomognte. Evo jednog nacina. Vasoj bebi je neophodno sterilisati pribor svakodneno. U to spadaju flasice, cucle, laze, kasicica kasnije i zvecke.2009-03-03.  | 

Pelenski ojed

Pelenski ojed kod bebaGotovo svim bebama se s vremena na vreme „upali“ guza. Najčešći uzrok ovog osipa jeste iritacija kože urinom i kakom iz pelena. Koža postaje crvena, deluje upaljeno, a ponekad je suva ili osuta sitnim bubuljicama. Mnogi smatraju da je osip guze posledica izbijanja zubića, to nije tačno. Ovaj osip može da bude nuspojava proliva i vrlo retko, alergija na hranu.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS