MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaHigijena


2009-04-10. Oblačenje starijeg deteta

Oblačenje starijeg detetaSvući i obući bebu koja još uvek ne ume da sedi nije lako, ali u poređenju sa oblačenjem nemirka od nepune dve godine, izgleda kao dečja pesmica. U tom uzrastu kod deteta se formira potreba za nezavisnošću, pa svaki pokušaj roditelja da se prema njemu ponašaju kao prema „bebi“ ono odbija rečima: „Pusti, ja ću“ ili „Neću tako, hoću ovako!“.

Jedini način da izađete na kraj sa malim tvrdoglavkom jeste da ga pustite da „pomaže“ i da sam uradi ono što je naumio. Ukoliko odbija da obuče ono što ste vi odabrali, dozvolite mu da bira. Umesto jednog duksa, ponudite mu tri... Mame naročito izluđuje kada se dete ujutro „tegli“ kao rezanac i „satima“ oblači pantalone, a vreme je za polazak u vrtić. Umesto da ga požurujete i nervirate se, pokušajte sa igricom: „Kladimo se da ne možeš da se obučeš dok izbrojim do deset!“.

Dobra taktika
Deca negoduju kada im se navlače gornji delovi odeće preko glave. Zato izaberite odeću od rastegljivog materijala ili onu koja pored otvora za glavu ima dugmiće ili drikere. Prilikom oblačenja igrajte se „žmurke“ po sistemu: „Gde je moja beba? Tu je!“. Ne zaboravite da nagradite dete ukoliko je bilo dobro i nije pružalo otpor. Stalno ga podsećajte da što pre završite sa oblačenjem, pre ćete se zajedno igrati.

Prve cipelice
Čim dete stane na noge, potrebne su mu odgovarajuće cipelice. Pre nego što ih kupite, izmerite dužinu i širinu njegovog stopala. Ne zaboravite da uračunate i debljinu čarapice! Većina dece nije oduševljena nošenjem obuće i prvom prilikom će je skinuti. Podstičite ga da samo obuva i izuva cipelice, a sve to mu predstavite kao novu igru. Primer radi, poređajte nekoliko pari patikica ili cipelica, pa pdstaknite dete da ih slaže, obuva i igra se sa njima. Kada jednom obuvanje shvati kao igru, kasnije ne ćete imati problema.

Ne zaboravite...
Deca rastu kao iz vode, pa pri kupovini garderobe vodite računa da bude dovoljno komotna da dete u njoj može slobodno da se pokreće. Ali, obuća mora da bude taman.

Trenutni odeljak: Moja bebaHigijena
POGLEDAJTE JOS:


2006-11-25.  | 

Ranjivi penis

Ukoliko vam se na na vrhu penisa pojavi crvenilo verovano je lokalizovani ojed u zoni pelena. On moze da prouzrokuje otok zbog kojeg beba moze slabije da mokri. Ako koristite tetra pelena predjite na pelene za jednokratnu upotrebu da bi sprecili sirenje infekcije.2007-04-20.  | 

Nega zadnjice

Ovo je vazan deo svakodnevne nege, zato sto ga treba primenjivati kod svakog presvlacenja, jos brizljivije ukoliko je beba imala stolicu. Nega zadnjice se suvise cesto svodi na mazanje pomadom, mada joj upravo treba cesce pranje.2007-04-20.  | 

Presvlacenja

>Po tome kako se beba mrsti ili uvija, pocrveni, izgleda kao da se oseca neophodno, moci cete brzo da prepoznate da upravo ima stolicu, ili da je ocekuje. Kod odojceta podoj izaziva stolicu, koja se ponekad javlja i u toku podoja.2007-01-19.  | 

Nega penisa kod beba

Citav penis cini cilindricna osovina sa zaobljenim krajem koji se zove glavic. Osovina i glavic su odvojeni zljebom koji se zoce sulcus. Na vrhu glavica je otvor, kroz koji prolazi semena tecnost i urin. Penis je pokriven slojem koze koji se naziva kozica.2008-04-16.  | 

Osip od pelena

Osip ne izgleda uvek isto, ali ako bebina guza izgleda iziritirano i crveno, velike su šanse da ima osip. Koža može biti osetljiva i vruća na dodir. Osip od pelena nekada može da bude jedva primetan – nekoliko crvenih tačkica na malom predelu tela – a nekada je prilično rasprostranjen sa osetljivim crvenim pečatima koji se šire do bebinog stomačića ili butina. Nema potrebe za panikom jer je suočavanje sa osipom od pelena uobičajen deo bebine nege, posebno u prvoj godini.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS