MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaHigijena


2009-03-26. Uspešno oblačenje

Uspešno oblačenjeVećina beba negoduje kada ih mama presvlači. Ne znase šta manje vole, svlačenje ili oblačenje, a to mami može da iskomplikuje život pogotovo što taj posao mora da obavi i po nekoliko puta na dan. Bez obzira na to koliko je mama u početku nespretna.

„Rukovanje“ novorođenčetom
Prirodno je da se u početku mama plaši da presvuče novorođenu bebu. Njen vratić je još uvek nejak da drži glavicu, pa se ona čini „klimavom“ i „mekanom“. Zbog toga, bebu uvek položite da leži na leđima na podlozi sa koje ne može da padne. Kasnije, kada bebi vrat, kičma i leđni mišići ojačaju, moći ćete da bebu presvučete držeći u krilu.

Korak po korak
1. Pre nego započnete sa presvlačenjem, vodite računa da temperatura u prostoriji bude odgovarajuća (oko 20 stepeni C). Bebu položite na podlogu sa koje ne može da se otkotrlja.

2. Pelenu i odeću unapred pripremite tako da vam bude na dohvat ruke. Prvo promenite pelenu, a zatim prstima raširite otvor na bodiju, tako da može lako da sklizne preko glavice. Sve vreme bebi rukom pridržavajte glavu.

3. Sada raširite rukave na bodiju (ili benkici), pa uvucite u njih ručice, prvo jednu a zatim drugu. Povucite donji deo bodija preko stomačića i zakopčajte ga između bebinih nožica.

4. Ako preko bodija želite da navučete jednodelnu pidžamicu ili odelce, raširite ga na podlogu tako da bebu možete da položite na njega, vodeći računa da joj se vrat nađe tačno na mestu otvora za glavu.

5. Prvo uvucite bebina stopala u predviđene otvore, jedno pa drugo, a zatim smestite nožice na odgovarajuće mesto.Pre nego što pređete na uvlačenje ruku, proverite da li je pelena dobro nameštena.

6. Da biste joj lakše uvukli ruke u rukave,bebu najpre prevrnite na stranu, uvucite ruku u rukav, a zatim to učinite i s drugom ručicom. Mnogo je lakše to činiti prevrtanjem jer tako ruka sama “upadne“ u otvor, pa ne morate na silu da je gurate.

7. Sada vam samo preostaje da zakopčate odelce sa prednje strane. Uvek to činite počevši odozdo, jer tako nećete promašiti ni jedan driker (ili dugme). Nije baš prijatno kada sve zakopčate, pa shvatite da ste jedan „omanuli“, zar ne?   

Trenutni odeljak: Moja bebaHigijena
POGLEDAJTE JOS:


2007-04-08.  | 

Kako kupati bebu

Bebu treba kupati na visini koja je pogodna za majku, znaci na visini stola za povijanje, jer ako je kadica suvise niska, majka ce biti prinudjena da se naginje i da stoji u polozaju koji je za nju zamoran.2006-11-21.  | 

Izbor pelena

Vecina roditelja je u dilemi kako se odluciti za pravi izbor pelena. Evo par saveta za koriscenje pamucnih i papirnih pelena. Ako se odlucite za pamucne pelene unapred budite spremni na svakodnevno pranje, peglanje i presusivanje vesa.2006-11-25.  | 

Ranjivi penis

Ukoliko vam se na na vrhu penisa pojavi crvenilo verovano je lokalizovani ojed u zoni pelena. On moze da prouzrokuje otok zbog kojeg beba moze slabije da mokri. Ako koristite tetra pelena predjite na pelene za jednokratnu upotrebu da bi sprecili sirenje infekcije.2009-03-24.  | 

Obrada pupka i kupanje

Obrada pupka i kupanjeKada beba stigne kući.


1. Priprema
Pre kupanja treba pripremiti, kadicu, bokal za polivanje, peškir, čistu presvlaku, kremu za negu i sapun.2008-07-04.  | 

Kako da iseckate bebine nokte

Kako da iseckate bebine nokteIako su bebini nokti mekši i elastičniji, nemojte se prevariti – veoma su oštri. Novorođenče nema potpunu kontrolu nad svojim udovima i lako može da se povredi ili da izgrebe vaše lice. Mali nokti na rukama rastu tako brzo da ćete možda morati da ih sečete nekoliko puta nedeljno. Nokti na nogama ne zahtevaju tako čest tretman. Najbolje vreme da iseckate bebine nokte je kada ona spava ili odmah nakon kupanja, kada su nokti najmekši. Pobrinite se da imate dovoljno svetlosti i koristite grickalicu ili makazice.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS