MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2009-03-19. Strpljenjem do vitkog stasa

Strpljenjem do vitkog stasaPorodiljama se ne savetuju teške vežbe i oštre restriktivne dijete u mesecima posle porođaja. Uz umerene aerobne aktivnosti, balansirana ishrana je dovoljna da omogući bezbedan gubitak od 3 kg mesečno i povratak u predporođajni stas za tri do četiri meseca.

 

 

Svaka žena tokom trudnoće dobije na telesnoj masi. Veći deo ove dodatne mase pripada plodu, plodovoj vodi, i materici, a deo i masnim naslagama, uvećajnoj mišićnoj masi i većoj količini tečnosti u tkivima.Uvećanje telesne mase trudnica događa se s razlogom, pa je potrebno da se masa postepeno, tokom više meseci nakon porođaja, vrati u prvobitno stanje.Majke koje doje treba da znaju da velike restriktivne dijete mogu da ugroze proces stvaranja mleka i tako posredno ugroze normalan rast i razvoj bebe. Zato žene posle porođaja u proces mršavljenja treba da uđu strpljivo, pažljivo i planski.

Plan skidanja masnih naslaga
Podsetiću vas, najpre, da se program fizičkih aktivnosti uvek sastoji od aerobnih vežbi, vežbi snage i vežbi fleksibilnosti i to u odnosu 80 odsto u korist aerobnih, 15 odsto vežbi istezanja.

Strpljenjem do vitkog stasaProgram aerobnih aktivnosti za redukciju telesne mase treba da obuhvati aktivnosti lakog do umerenog intenziteta. Šta to praktično znači? Ukoliko porodilja ima 28 godina, maksimalni puls je 192 otkucaja u minuti. Ciljni puls za redukciju mase je 0,60x192=115, odnosno 110-120 otkucaja u minuti. Ovaj puls se lako dostiže, bržim hodanjem, plivanjem, vožnjom bicikla, ili što je adekvatnije, šetnjom sa kolicima sa bebom. Dovoljno je da samo jednom tokom šetnje porodilja proveri svoj puls merenjem na arterijama na vratu i potvrdi da se nalazi „u zoni“. Što se tiče učestalosti i trajanja, potrebno je da se ove aktivnosti sprovode svakodnevno i to u trajanju od najmanje 45 do 60 minuta. Nikakve posebne vežbe snage nisu potrebne u ovom periodu, jer samo manipulisanje oko bebe predstavlja dobar trening. Početak i kraj dana treba rezervisati za vežbe istezanja. Za individualni program ishrane konsultujte nutricionistu, koji će vam dijetu uskladiti sa tipom i intezitetom dnevnih aktivnosti, i to pošto prethodno proveri vaše zdravstveno stanje i procentualno učešće masti u vašoj konstituciji.Blago restriktivni progam ishrane, sa deficitom od oko 150kCal na dan, trebalo bi da dovede do gubitka najviše oko 3 kg mesečno, što je potpuno bezbedno po zdravlje porodilje. Na ovaj način dolazi do povratka svih parametara u vrednosti od pre trudnoce za tri do četiri mesececa.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-11-11.  | 

Mame koje rađaju blizance žive duže

Mame koje rađaju blizance žive duže Prema novom istraživanju, majke koje rađaju blizance žive duže u odnosu na one koje rađaju jedno dete.

Istraživači sa univerziteta u Juti su analizirali živote oko 60 000 žena, rođenih u državi u 19. veku, koje su rodile jedno dete i živele oko 50 godina. Oko 4 500 majki je rodilo blizance i njihove šanse da umru u navedenim godinama su bile smanjene za 7, 6%.2011-04-17.  | 

Soja i vitamin D: Dva načina da se spreči rak debelog creva

Soja i vitamin D: Dva načina da se spreči rak debelog crevaRak debelog creva je veoma česta bolest, kod nas i u svetu. Kako napada posle 50. roditelji ne razmišljaju da sada počnu sa prevencijom pored učenja da dete sedi na noši, igra se sa loptom, težnje da se niko ne razboli od gripa ili prehlade.2005-11-03.  | 

Nega tela

Nega tela u toku trudnoce je jako bitna. Treba naglasiti da nega nije bitna samo u toku trudnoce vec i pre, bitno je stalno se negovati, a verujte mi da za to i nije potrebno toliko novca.

Sve mi znamo da danas na nasem trzistu, po parfimerijama, apotekama, pa cak i u bolje snabdevenim prodavnicama mozemo pronaci mnostvo razlicitih krema, losiona, mleka za telo, sprejeva.2011-10-21.  | 

Hemoroidi (Šuljevi)

Šta su hemoroidi?
Hemoroidi (Šuljevi)To su mali otoci ispunjeni krvlju koje izazivaju proširene vene. Nalaze se na samom ulazu u anus (unutrašnji hemoroidi), ali mogu izaći napolje (spoljašnji hemoroidi). Šuljevi nisu opasni.

Misli se da su zatvor i naprezanje prilikom odlaska u toalet glavni krivci za stvaranje hemoroida jer se tako opterećuju vene.2011-10-05.  | 

Grudi su se promenile posle trudnoće

Grudi su se promenile posle trudnoće Nije neuobičajeno da posle trudnoće tj. dojenja dođe do promene grudi jer se menja masno tkivo koji čini većinu njihovog sastava. Mnoge žene se žale da im je jedna dojka manja od druge, a stanje se ne popravlja ni nakon naredne trudnoće. Da li možete učiniti nešto po tom pitanju?
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS