MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2009-03-19. Strpljenjem do vitkog stasa

Strpljenjem do vitkog stasaPorodiljama se ne savetuju teške vežbe i oštre restriktivne dijete u mesecima posle porođaja. Uz umerene aerobne aktivnosti, balansirana ishrana je dovoljna da omogući bezbedan gubitak od 3 kg mesečno i povratak u predporođajni stas za tri do četiri meseca.

 

 

Svaka žena tokom trudnoće dobije na telesnoj masi. Veći deo ove dodatne mase pripada plodu, plodovoj vodi, i materici, a deo i masnim naslagama, uvećajnoj mišićnoj masi i većoj količini tečnosti u tkivima.Uvećanje telesne mase trudnica događa se s razlogom, pa je potrebno da se masa postepeno, tokom više meseci nakon porođaja, vrati u prvobitno stanje.Majke koje doje treba da znaju da velike restriktivne dijete mogu da ugroze proces stvaranja mleka i tako posredno ugroze normalan rast i razvoj bebe. Zato žene posle porođaja u proces mršavljenja treba da uđu strpljivo, pažljivo i planski.

Plan skidanja masnih naslaga
Podsetiću vas, najpre, da se program fizičkih aktivnosti uvek sastoji od aerobnih vežbi, vežbi snage i vežbi fleksibilnosti i to u odnosu 80 odsto u korist aerobnih, 15 odsto vežbi istezanja.

Strpljenjem do vitkog stasaProgram aerobnih aktivnosti za redukciju telesne mase treba da obuhvati aktivnosti lakog do umerenog intenziteta. Šta to praktično znači? Ukoliko porodilja ima 28 godina, maksimalni puls je 192 otkucaja u minuti. Ciljni puls za redukciju mase je 0,60x192=115, odnosno 110-120 otkucaja u minuti. Ovaj puls se lako dostiže, bržim hodanjem, plivanjem, vožnjom bicikla, ili što je adekvatnije, šetnjom sa kolicima sa bebom. Dovoljno je da samo jednom tokom šetnje porodilja proveri svoj puls merenjem na arterijama na vratu i potvrdi da se nalazi „u zoni“. Što se tiče učestalosti i trajanja, potrebno je da se ove aktivnosti sprovode svakodnevno i to u trajanju od najmanje 45 do 60 minuta. Nikakve posebne vežbe snage nisu potrebne u ovom periodu, jer samo manipulisanje oko bebe predstavlja dobar trening. Početak i kraj dana treba rezervisati za vežbe istezanja. Za individualni program ishrane konsultujte nutricionistu, koji će vam dijetu uskladiti sa tipom i intezitetom dnevnih aktivnosti, i to pošto prethodno proveri vaše zdravstveno stanje i procentualno učešće masti u vašoj konstituciji.Blago restriktivni progam ishrane, sa deficitom od oko 150kCal na dan, trebalo bi da dovede do gubitka najviše oko 3 kg mesečno, što je potpuno bezbedno po zdravlje porodilje. Na ovaj način dolazi do povratka svih parametara u vrednosti od pre trudnoce za tri do četiri mesececa.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2010-12-06.  | 

Kako seks utiče na dojenje?

Kako seks utiče na dojenje?Postoji niz prednosti dojenja i možete primetiti kako takođe dolazi do fizičkih promena u telu. Dojenje može zaista uticati na Vašu seksualnost, kako pozitivno tako i negativno. Tri stvari koje ćete primetiti u toku dojenja su: osetićete pojačanu želju za seksom, smanjiće se vaginalni sekret i možda ćete izbacivati malo mleka tokom vođenja ljubavi.2011-10-16.  | 

Izvucite pouku iz propalog braka

Izvucite pouku iz propalog brakaVeoma je korisno da razmišljate o greškama koje su se desile u prethodnoj vezi kako biste sprečili da se ponovo dese u sadašnjoj. Na primer, ako ste osećali da Vas partner ne ceni dovoljno, iskoristite to kako biste uvideli čime ste doprineli takvom stanju. Da li ste težili ka podcenjivanju? Da li je bivši partner znao kako da pokaže zahvalnost i cenjenje? Kada shvatite zašto Vas nisu uvažavali, moći ćete da preduzmete odgovarajuće korake i sprečite da se to ponovi u sadašnjem braku.2011-03-25.  | 

Hrana koja je bolja od lekova

Hrana koja je bolja od lekovaUkoliko Vam je potrebna pomoć u borbi protiv bolesti ili tražite prirodnu alternativu lekovima, počnite da koristite neke od sledećih namirnica koje su bogate vitaminima. Paradjaz treba da bude na vrhu spiska, a slede i razlozi zašto.2011-03-12.  | 

Previše gledate televiziju?

Previše gledate televiziju?Umorni ste, dug dan je za Vama i jedva čekate da se opustite uz neku dobru emisiju na televizoru. Ali, da li ste znali da Vas može načiniti umornijim, kao i uticati na to koliko dobro/loše spavate i podrazumeva se da ćete ostati duže budni od onoga što ste planirali? Stručnjaci kažu da televizija, računar, kao i igranje igrica stimulišu mozak i stoga sprečavaju kvalitetan san. Čitanje, meditacija i vežbe poput joge imaju opuštajući efekat i pomažu organizmu da se spremi za spavanje.2011-03-29.  | 

Koliko vremena provodite zajedno kao porodica?

Koliko vremena provodite zajedno kao porodica?Svako od nas svaku nedelju započinje namerom da više vremena provodi sa porodicom, a manje razmišljajući o novcu, poslu, koliko je čista kuća... Koliko nas može da stavi ruku na srce i pošteno prizna da sa porodicom provodi sve svoje slobodno vreme?
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS