MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2009-03-19. Strpljenjem do vitkog stasa

Strpljenjem do vitkog stasaPorodiljama se ne savetuju teške vežbe i oštre restriktivne dijete u mesecima posle porođaja. Uz umerene aerobne aktivnosti, balansirana ishrana je dovoljna da omogući bezbedan gubitak od 3 kg mesečno i povratak u predporođajni stas za tri do četiri meseca.

 

 

Svaka žena tokom trudnoće dobije na telesnoj masi. Veći deo ove dodatne mase pripada plodu, plodovoj vodi, i materici, a deo i masnim naslagama, uvećajnoj mišićnoj masi i većoj količini tečnosti u tkivima.Uvećanje telesne mase trudnica događa se s razlogom, pa je potrebno da se masa postepeno, tokom više meseci nakon porođaja, vrati u prvobitno stanje.Majke koje doje treba da znaju da velike restriktivne dijete mogu da ugroze proces stvaranja mleka i tako posredno ugroze normalan rast i razvoj bebe. Zato žene posle porođaja u proces mršavljenja treba da uđu strpljivo, pažljivo i planski.

Plan skidanja masnih naslaga
Podsetiću vas, najpre, da se program fizičkih aktivnosti uvek sastoji od aerobnih vežbi, vežbi snage i vežbi fleksibilnosti i to u odnosu 80 odsto u korist aerobnih, 15 odsto vežbi istezanja.

Strpljenjem do vitkog stasaProgram aerobnih aktivnosti za redukciju telesne mase treba da obuhvati aktivnosti lakog do umerenog intenziteta. Šta to praktično znači? Ukoliko porodilja ima 28 godina, maksimalni puls je 192 otkucaja u minuti. Ciljni puls za redukciju mase je 0,60x192=115, odnosno 110-120 otkucaja u minuti. Ovaj puls se lako dostiže, bržim hodanjem, plivanjem, vožnjom bicikla, ili što je adekvatnije, šetnjom sa kolicima sa bebom. Dovoljno je da samo jednom tokom šetnje porodilja proveri svoj puls merenjem na arterijama na vratu i potvrdi da se nalazi „u zoni“. Što se tiče učestalosti i trajanja, potrebno je da se ove aktivnosti sprovode svakodnevno i to u trajanju od najmanje 45 do 60 minuta. Nikakve posebne vežbe snage nisu potrebne u ovom periodu, jer samo manipulisanje oko bebe predstavlja dobar trening. Početak i kraj dana treba rezervisati za vežbe istezanja. Za individualni program ishrane konsultujte nutricionistu, koji će vam dijetu uskladiti sa tipom i intezitetom dnevnih aktivnosti, i to pošto prethodno proveri vaše zdravstveno stanje i procentualno učešće masti u vašoj konstituciji.Blago restriktivni progam ishrane, sa deficitom od oko 150kCal na dan, trebalo bi da dovede do gubitka najviše oko 3 kg mesečno, što je potpuno bezbedno po zdravlje porodilje. Na ovaj način dolazi do povratka svih parametara u vrednosti od pre trudnoce za tri do četiri mesececa.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2010-12-22.  | 

Kako da nagovorim dete da jede povrće?

Kako da nagovorim dete da jede povrće?Ako pijete kafu, verovatno se sećate prvog puta kada ste je probali. Sigurno ste pomislili kako neko može da pije nešto tako odvratno. Mnogo namirnica, koje mi smatramo ukusnim, ostavljaju isti utisak na decu. Ona imaju jako osetljivo čulo ukusa. Vid ima slabiji fokus, ali čulo ukusa i mirisa su mnogo oštriji od naših. Kada je u pitanju prelazak na čvrstu hranu, bebe koje doje su u prednosti jer su navikle na različite ukuse pošto se ukus majčinog mleka menja u zavisnosti od toga šta su jele. Mlečna formula uvek ima isti ukus i bebama je posebno teško da se posle nje naviknu na novu ishranu.2010-07-12.  | 

Mame u borbi s kilogramima

Mame u borbi s kilogramimaKoncentrisane samo na  bebu i porođaj,  mame se neretko razočaraju kad vide da im je trudnoća promenila ne samo život već i telo. Ako su se još tokom tih devet meseci malo opustile i preterale s hranom, desi se da posle porođaja imaju viška deset, dvadeset, pa i više kilograma. I skoro svaka mlada mama se zapita: da li ću ikada više imati devojačku liniju? Neke činjenice će ih svakako utešiti i pomoći im da leto dočekaju zadovoljnije svojim telom.2010-12-26.  | 

8 odluka koje svaka mama treba da donese u Novoj godini

8 odluka koje svaka mama treba da donese u Novoj godini

Savršenstvo nije bitno

Prihvatiću činjenicu da nisam savršena.

Možete biti mrzovoljni, lako izgubiti strpljenje i pomeriti sat jedan sat unapred kako bi deca otišla ranije na spavanje, a Vi ostali u miru i tišini. Ne morate ispeći svaki kolač, napraviti savršen kostim za maskembal, biti trener fudbalskom klubu. Deci niste potrebni tako savršeni. Ono što im je zaista potrebno su razumne granice, dosta zagrljaja i poljubaca i srećna mama.2011-06-27.  | 

Kako deci saopštiti da se razvodite?

Kako deci saopštiti da se razvodite?Ne znate kako da saopštite deci da se razvodite. Ništa im još uvek niste rekli, ali oni vide da nešto nije u redu - često se svađate sa supružnikom i ne pričate jedno sa drugim. Kako im reći da ste Vi (mama) podneli zahtev za razvod braka?2009-05-17.  | 

Nega po bakinim receptima

Uz pomoć efikasnoh preparata koje možete sami da napravite po starim, dobrim receptima za negu iz vremena naših baka zasijaćete od glave do pete.

Za meku kožu lica

Obloge protiv sitnih bora

Za meku kožu licaKožu možete da umirite i zategnete specijalnim oblogama koje će ujedno i ukloniti sitne bore s vašeg lica. Potopite 50g suvih cvetova sleza u tri decilitra prokuvane vode. Sačekajte pet minuta, procedite, a zatim dodajte dve kašičice meda. Natopite pamučnu krpu i oblogu držite na licu nekoliko minuta. Videćete, koža će vam biti zategnutija, a bore manje primetne.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS