MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR








 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaZdravlje


2009-02-20. Belezi na rođenju

Belezi na rođenjuSvako treće dete se rađa sa nekim belegom, ali tek svakom stotom mališanu neophodna je terapija. Nezna se pravi uzrok za to, ali se javlja u različitim oblicima, veličinama i bojama, od svetložute do tamnoplave. Beba može da se rodi sa samo jednim belegom, ali i sa više njih.

Najčešći belezi
Ujed rode – Svaka četrdeseta beba se rodi sa ovim malim, ružičastim mrljama. One su uočljive već na porođaju, u ravni su kože i obično se ne povećavaju. Uglavnom nije potrebna nikakva terapija, i „ujedi“ se povlače do druge godine bebinog života.

Jagodice – Ova vrsta belega može da menja oblik i veličinu, ona može da bude i ispupčena. Ne pojavljuje se odmah po rođenju, već u drugoj ili trećoj nedelji života i brzo rastu do devetog meseca. Najčešće se pojavljuju na licu ili vratu, a ponekad mogu i da se pojave na trupu ili genitalijama.

Vinska mrlja – Ove fleke su purpurnocrvene boje, u ravni su kože i često se pojavljuju na licu. Uglavnom su već prisutne na rođenju, mogu da prekriju veliku površinu kože i one se uvećavaju kako dete raste.

Terapija
Lečenje je obično efikasno ukoliko se primeni što ranije. Laserski zahvati su uglavnom primenjivani oblik tretmana za „ujed rode“, i ako neki lekari češće koriste kreme na bazi steroida ili neki drugi medikament, koji deluje na smanjenje belega i vremenom njegovog potpunog povlačenja.

Jagodice se povlače same od sebe, uglavnom do šeste ili sedme godine detetovog života. Ako se nalaze na problematičnom mestu, kao što su ždrelo ili oko, neophodan je tretman. Jedina terapija je laser. Tretmani uglavnom počinju pre nego što dete napuni dve godine. Broj laserskih tretmana zavisi od težine i broja belega, ali su u najvećem broju uspešni. O svemu ovome najbolje je da se posavetujete sa pedijatrom.





Trenutni odeljak: Moja bebaZdravlje




POGLEDAJTE JOS:


2011-09-05.  | 

Povreda nosa

Povreda nosaKada Vas neko udari u nos, obično pođe krv, nos poplavi i naduje se. U većini slučajeva ne dođe do preloma. Čak i da dođe, snimanje ne pomaže zbog otoka. Poželjno je da se sačeka 5 dana da spadne otok, a potom otići kod lekara ukoliko se primeti nešto drugačije u vezi sa nosem. Ako je u pitanju blag prelom, zahvat je najbolje uraditi nakon nekoliko dana, a ako je ozbiljan prelom, zahvat se radi istog dana.



2011-05-03.  | 

Šestogodišnje dete se žali na bol u butini

Šestogodišnje dete se žali na bol u butiniNeobična je pojava da se šestogodišnje dete žali na bol u butini. Mišići butine nisu mišići koji mogu boleti od velike aktivnosti. Ako Vaše dete trpi bol, a mislite da je u pitanju problem, moramo priznati da ste u pravu. Ako ste gotovo sigurni da dete nije doživelo ikakvu povredu, nema modrica ni otoka na mestu koje boli, moramo razmotriti i druge mogućnosti.



2007-06-30.  | 

Sta raditi sa zapusenim nosicem

Bebe ne znaju da disu na usta, pa ce slabije gutati hranu i uzimati vazduh, dok ce veca deca disati na usta, sto nije prirodan put. Isto tako zapusen nos povecava rizik od upale srednjeg uha, koja je inace cesta infekcija kod male dece.



2007-04-24.  | 

Temperatura novorodjenceta

Jos od rodjenja beba je pravi toplpmer. Dogadja se da je njena telesna temperatura tokom prvih dana ispod 37 stepeni i da je nocu treba zagrejati. Ova hipotermija se primecuje kod nedozrelih beba i onih koje su rodjene sa malom telesnom tezinom.



2011-07-02.  | 

Nekoliko saveta za sprečavanje trovanja

Saznajte koji su najčešći krivci
Nekoliko saveta za sprečavanje trovanja hemikalijamaMnogi proizvodi koji se koriste u kući su otrovni. To su deterdžent, lekovi i sredstva za suzbijanje insekata. Oni su opasni ako se progutaju, udahnu ili dođu u kontakt sa očima ili kožom. Česti primeri trovanja uključuju aspirin, lekove za smirenje, pilule za spavanje, gvožđe (dodatk ishrani), sredstva za čišćenje kuće, otrov za miševe i insekte, tečnost za pranje sudova, antifriz, gas, kerozin, ulje za lampe...




Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS