MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaZdravlje


2009-02-20. Belezi na rođenju

Belezi na rođenjuSvako treće dete se rađa sa nekim belegom, ali tek svakom stotom mališanu neophodna je terapija. Nezna se pravi uzrok za to, ali se javlja u različitim oblicima, veličinama i bojama, od svetložute do tamnoplave. Beba može da se rodi sa samo jednim belegom, ali i sa više njih.

Najčešći belezi
Ujed rode – Svaka četrdeseta beba se rodi sa ovim malim, ružičastim mrljama. One su uočljive već na porođaju, u ravni su kože i obično se ne povećavaju. Uglavnom nije potrebna nikakva terapija, i „ujedi“ se povlače do druge godine bebinog života.

Jagodice – Ova vrsta belega može da menja oblik i veličinu, ona može da bude i ispupčena. Ne pojavljuje se odmah po rođenju, već u drugoj ili trećoj nedelji života i brzo rastu do devetog meseca. Najčešće se pojavljuju na licu ili vratu, a ponekad mogu i da se pojave na trupu ili genitalijama.

Vinska mrlja – Ove fleke su purpurnocrvene boje, u ravni su kože i često se pojavljuju na licu. Uglavnom su već prisutne na rođenju, mogu da prekriju veliku površinu kože i one se uvećavaju kako dete raste.

Terapija
Lečenje je obično efikasno ukoliko se primeni što ranije. Laserski zahvati su uglavnom primenjivani oblik tretmana za „ujed rode“, i ako neki lekari češće koriste kreme na bazi steroida ili neki drugi medikament, koji deluje na smanjenje belega i vremenom njegovog potpunog povlačenja.

Jagodice se povlače same od sebe, uglavnom do šeste ili sedme godine detetovog života. Ako se nalaze na problematičnom mestu, kao što su ždrelo ili oko, neophodan je tretman. Jedina terapija je laser. Tretmani uglavnom počinju pre nego što dete napuni dve godine. Broj laserskih tretmana zavisi od težine i broja belega, ali su u najvećem broju uspešni. O svemu ovome najbolje je da se posavetujete sa pedijatrom.

Trenutni odeljak: Moja bebaZdravlje
POGLEDAJTE JOS:


2006-11-21.  | 

Toplotni udar

Majke se uvk brinu da bebi nije hladno, ali cesto neshvataju da moze biti i opasno ako im je pretoplo. U prvoj godini bebe reaguju na posebno osetljiv nacin na toplotu jer im jos uvek  nije razvijen sistem za regulaciju temperature.2009-04-06.  | 

Beličasta skrama na očima i oko očiju

Beličasta skrama na očima i oko očijuBeličasta skrama na očima ili oko očiju bebe, koju mame znaju da primete u porodilištu ili po dolasku kući može da zbuni i uplaši. Pojava ove skrame može da znači početak neke infekcije, uglavnom konjuktivitisa, ali najčešće je reč o prolaznoj pojavi koja ne zahteva lečenje. Skrama najčešće nestane nakon redovne higjenske obrade očiju, što podrazumeva blago brisanje okica sterilnom gazom na koju je nakapan rastvor troprocentne borne kiseline.2012-06-23.  | 

Kako rashladiti bebu dok spava tokom vrućih dana

Kako rashladiti bebu dok spava tokom vrućih danaVaša beba će se najprijatnije osećati u prostoriji u kojoj je temperatura između 16°C i 20°C. Ali, ukoliko je napolju jako toplo možda ćete morati da preduzmete i dodatne mere kako biste rashladili Vašu uspavanu bebu.2010-12-08.  | 

Povrede kolena – zglobna hrskavica

Koji su tipovi povrede kolena?

Povrede kolena – zglobna hrskavicaU kolenu postoji nekoliko struktura: kolateralni ligamenti, meniskus, ukršteni ligamenti i zglobna hrskavica.

Ukoliko postoji povreda kolena, vrlo je moguće da je više struktura istovremeno povređeno.2008-05-13.  | 

Bebe koje malo spavaju mogu da imaju problema sa prekomernom težinom

Bebe kome malo spavajuDeca koja u proseku spavaju manje od 12 sati dnevno imaju duplo veći rizik da već do treće godine imaju povećanu telesnu težinu. Dokazano je i da je taj rizik još veći kod one dece koja pored toga što provode manje od 12 sati dnevno u spavanju, gledaju televiziju više od 2 sata dnevno.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS