MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaZdravlje


2009-02-20. Belezi na rođenju

Belezi na rođenjuSvako treće dete se rađa sa nekim belegom, ali tek svakom stotom mališanu neophodna je terapija. Nezna se pravi uzrok za to, ali se javlja u različitim oblicima, veličinama i bojama, od svetložute do tamnoplave. Beba može da se rodi sa samo jednim belegom, ali i sa više njih.

Najčešći belezi
Ujed rode – Svaka četrdeseta beba se rodi sa ovim malim, ružičastim mrljama. One su uočljive već na porođaju, u ravni su kože i obično se ne povećavaju. Uglavnom nije potrebna nikakva terapija, i „ujedi“ se povlače do druge godine bebinog života.

Jagodice – Ova vrsta belega može da menja oblik i veličinu, ona može da bude i ispupčena. Ne pojavljuje se odmah po rođenju, već u drugoj ili trećoj nedelji života i brzo rastu do devetog meseca. Najčešće se pojavljuju na licu ili vratu, a ponekad mogu i da se pojave na trupu ili genitalijama.

Vinska mrlja – Ove fleke su purpurnocrvene boje, u ravni su kože i često se pojavljuju na licu. Uglavnom su već prisutne na rođenju, mogu da prekriju veliku površinu kože i one se uvećavaju kako dete raste.

Terapija
Lečenje je obično efikasno ukoliko se primeni što ranije. Laserski zahvati su uglavnom primenjivani oblik tretmana za „ujed rode“, i ako neki lekari češće koriste kreme na bazi steroida ili neki drugi medikament, koji deluje na smanjenje belega i vremenom njegovog potpunog povlačenja.

Jagodice se povlače same od sebe, uglavnom do šeste ili sedme godine detetovog života. Ako se nalaze na problematičnom mestu, kao što su ždrelo ili oko, neophodan je tretman. Jedina terapija je laser. Tretmani uglavnom počinju pre nego što dete napuni dve godine. Broj laserskih tretmana zavisi od težine i broja belega, ali su u najvećem broju uspešni. O svemu ovome najbolje je da se posavetujete sa pedijatrom.

Trenutni odeljak: Moja bebaZdravlje
POGLEDAJTE JOS:


2011-01-12.  | 

Da li intolerancija na gluten izaziva ekcem?

Da li intolerancija na gluten izaziva ekcem?Intolerancija na gluten ili pšenicu povlači set simptoma- naduvenost, isperutane uši i glavu, razdražljivost, nervozu i umor. Neki pacijenti su primetili da dok imaju ove simptome, prisutni su ekcem i psorijaza. Čitajući priznatu literaturu na tu temu, mnogi su došli do zaključka da je u pitanju intolerancija na hranu.2009-03-08.  | 

8 načina da zaštitite svoje dete od alergije

8 načina da zaštitite svoje dete od alergijeU proseku, rizik od pojave alergijskih reakcija kod svakog deteta iznosi 15%. Ukoliko jedan od roditelja pati od alergije, taj rizik se povećava, a ako oba roditelja pate od nekog oblika alergije, mogućnost da dete oboli je još veča. Zato, pokušajte da zaštitite svoje dete.2006-11-21.  | 

Toplotni udar

Majke se uvk brinu da bebi nije hladno, ali cesto neshvataju da moze biti i opasno ako im je pretoplo. U prvoj godini bebe reaguju na posebno osetljiv nacin na toplotu jer im jos uvek  nije razvijen sistem za regulaciju temperature.2010-12-13.  | 

Vitamin D i sezona gripa

Vitamin D i sezona gripaDeca danas provode mnogo manje vremena napolju nego deca pre nekoliko generacija – ta promena pravi posebnu razliku u zimskim mesecima jer današnja deca ne uspevaju da skladište dovoljnu količinu vitamina D koja im je potrebna za optimalno zdravlje. Neko je uočio da su deca koja nemaju dovoljno vitamina D tri puta podložnija dobijanju gripa i prehlada u odnosu na ostale iz razreda. Da li bi obično uzimanje vitamina D otklonilo respiratorne infekcije kod dece?2011-07-08.  | 

Toplotni osip

Toplotni osip kod bebaToplotni osip se manifestuje u vidu crvenih sitnih tačkica na bebinom licu, vratu, pod pazuhom, i gornjem delu torzoa. Može svrbeti, izazvati nelagodnost, ali svakako izaziva mrzovoljnost.

Šta je uzrok?
Osip nastaje kada se bebine znojne žlezde zapuše, znoj ostaje ispod kože što dovodi do pojave crvenih tačkica. Toplotni osip najčešće nastaje leti i može se pogoršati nošenjem previše uskih i toplih stvari.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS