MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2005-11-28. Dojenje smanjuje rizik od pojave dijabetesa

Dojenje moze kod majki smanjiti izglede za pojavu dijabetesa tipa 2, pokazalo je istrazivanje sprovedeno na Harvardu. U studiji koju je objavilo list Americkog medijskog udruzenja utvrdjeno ja da kod zena koje doje godinu dana, rizik od pojave dijabetesa se smanjuje za cak 15%.

Svaka dodatna godina dojenja jos vise smanjuje izglede za pojavu dijabetesa, pokazalo je istrazivanje u kome je ucestvovalo vise od 150 hiljada zena. Utvrdjeno je da zastitni ucinak dojenja traje do 15 godina nakon poslednjeg porodjaja. Dojenje nije smanjivalo rizik za pojavu dijabetesa tipa 2 kod zena kod kojih se razivo gestacijski dijabetes.

U istrazivanju je utvrdjeno i da zene koje koriste lekove za sprecavanje dojenja imaju povecane izglede da ce patiti od dijabetesa. Naucnici dobijene rezultate objasnjavaju uticajem dojenja na vazne metabolicke promene u organizmu koje su  povezane s rizikom oboljevanja od dijabetesa. Svetska zdravstvena organizacija (WHO) preporucuje iskljucivo dojenje dece do 6 meseci i kombinacija dojenja i druge hrane do uzrasta od 2 godine.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2008-05-17.  | 

Osećati se dobro u svom telu i tokom trudnoće

Bilo da ste maĆĄtali o drugom stanju već godinama ili vas je saznanje o trudnoći potpuno iznenadilo, verovatno ste već zamiĆĄljali kako će vas trudnoća promeniti. MoĆŸda se radujete promenama na svom telu dok se beba bude razvijala – a moĆŸda ih se i uĆŸasavate. Ako ste zabrinuti da ćete trudnoćom izgubiti svoj dobar izgled, podsetite se da postoji veoma dobar razlog: Stvarate novo ljudsko biće! Sa tim na umu, evo nekoliko predloga kako da ublaĆŸite svoju devetomesečnu metamorfozu.2012-11-13.  | 

Deformisani udovi se dovode u vezu sa puĆĄenjem u trudnoći

Deformisani udovi se dovode u vezu sa puĆĄenjem u trudnoćiKod ĆŸena koje puĆĄe u toku trudnoće se povećava rizik rađanja bebe sa deformisanim udovima, poremećajima na licu ili gastrointestinalnim problemima, kaĆŸu engleski naučnici.

Do zaključka se doĆĄlo na osnovu 172 istraĆŸivanja u proteklih 50 godina. To im je omogućilo da uporede 174 000 slučajeva gde su prisutni urođeni efekti sa 11.7 miliona zdravih beba.2006-06-25.  | 

11 praktičnih saveta za pomoć u prvim danima

1. Nakon ĆĄto prestanete ĆĄiroko povijati dete, nemojte se odmah odreći tetra pelena. Dobro će vam doći pri prvim pokuĆĄajima dohrane, jer njima moĆŸete omotati celo dete. Delotvornije će ĆĄtititi dečju odeću od portikle.2012-02-26.  | 

Kako razvod utiče na dečake?

Kako razvod utiče na dečake?Postoji veliki broj istraĆŸivanja o dugoročnom uticaju razvoda na decu, a posebno na dečake. Neki stručnjaci su miĆĄljenja da razvod i ĆŸivot sa jednim roditeljem trajno oĆĄtećuje decu dok drugi smatraju da deca razvedenih ili rastavljenih roditelja ne trpe nikakve trajne posledice. Istina je, nesumnjivo, negde između ova dva miĆĄljenja.2010-09-28.  | 

Da li se menjaju odnosi sa drugim ljudima poĆĄto dobijete bebu?

Da li se menjaju odnosi sa drugim ljudima poĆĄto dobijete bebu?Kada imate dete morate preurediti svoj odnos sa drugim ljudima. To ne znači da se treba odreći bliskih prijatelja ili porodice. MoĆŸe biti čak i suprotno. Ali, ritam kako VaĆĄeg tako i partnerovog ĆŸivota se promenio ĆĄto znači da će se i dosta toga promeniti.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Vaš biznis po najnižim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright © www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS