MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2005-11-28. Dojenje smanjuje rizik od pojave dijabetesa

Dojenje moze kod majki smanjiti izglede za pojavu dijabetesa tipa 2, pokazalo je istrazivanje sprovedeno na Harvardu. U studiji koju je objavilo list Americkog medijskog udruzenja utvrdjeno ja da kod zena koje doje godinu dana, rizik od pojave dijabetesa se smanjuje za cak 15%.

Svaka dodatna godina dojenja jos vise smanjuje izglede za pojavu dijabetesa, pokazalo je istrazivanje u kome je ucestvovalo vise od 150 hiljada zena. Utvrdjeno je da zastitni ucinak dojenja traje do 15 godina nakon poslednjeg porodjaja. Dojenje nije smanjivalo rizik za pojavu dijabetesa tipa 2 kod zena kod kojih se razivo gestacijski dijabetes.

U istrazivanju je utvrdjeno i da zene koje koriste lekove za sprecavanje dojenja imaju povecane izglede da ce patiti od dijabetesa. Naucnici dobijene rezultate objasnjavaju uticajem dojenja na vazne metabolicke promene u organizmu koje su  povezane s rizikom oboljevanja od dijabetesa. Svetska zdravstvena organizacija (WHO) preporucuje iskljucivo dojenje dece do 6 meseci i kombinacija dojenja i druge hrane do uzrasta od 2 godine.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-08-31.  | 

Ćerka neće da zaspi bez oca

Ćerka neće da zaspi bez oca U braku ste sa čovekom koji ima brak iza sebe? Ima ćerkicu koja neće da zaspi bez njega kad dođe u posetu? Nekada se satima zadr┼żi u njenoj sobi poku┼íavajući da je uspava? To zaista mo┼że predstavljati problem u braku.

Vrlo je nezahvalno ┼íto je Va┼í suprug stvorio ovako neprikladnu naviku pred spavanje. Zbog prirode razvoda i njenog uzrasta kada se razvod dogodio, razumljiv je razlog zbog koga se Va┼í suprug dao ubediti na ovako ne┼íto. Iako sa najboljim namerama, on je stvorio jaku naviku od koje ćerka neće tako lako odustati jer tim putem pokazuje koliko je jaka njihova emocionalana spona.2010-12-17.  | 

Bolne menstruacije (Dismenoreja)

Bolne menstruacije (Dismenoreja)Mnoge ┼żene osećaju bol ili tegobe tokom ciklusa. Za većinu, bol i nelagodnost nisu toliko jaki da ometaju svakodnevno funkcionisanje i zahtevaju posebnu pa┼żnju. Ipak, postoje ┼żene kojima je mesečni ciklus problematičan jer ih bol i neprijatnosti, koje se stvaraju prilikom istog, onemogućavaju da normalno funkcioni┼íu tih dana. De┼íava se da uzmu jedan ili dva slobodna dana na poslu ili ne idu u ┼íkolu.2011-09-22.  | 

Ula┼żite u svoj brak

Ula┼żite u svoj brakSvi brakovi, ma koliko dobri, mogu biti bolji. Dobar brak poseduje nekoliko su┼ítinskih stvari: supru┼żnici su kompletno predani odnosu i voljni da ula┼żu svoje vreme i energiju; uspe┼íno razgovaraju jedno sa drugim i znaju kako da re┼íe razmirice; i naučili su da budu fleksibilni. Ne postoji formula za savr┼íen brak, ali postoje ljudi koji se trude da ga načine takvim. Postoje i oni koji se ne trude i ne ula┼żu u svoj brak.2012-04-29.  | 

Kada će opet krenuti menstruacija?

Kada će opet krenuti menstruacija?Svaka ┼żena je drugačija kada je u pitanju vraćanje perioda posle porođaja. Normalno je da ┼żena koja doji bebu nema krvarenje dok ne prestane ili značajno ga ne smanji.

Razlog le┼żi u činjenici ┼íto hormoni, uključeni u proces dojenja, potiskuju normalni menstrualni ciklus i sprečavaju ovulaciju.2010-09-28.  | 

Da li se menjaju odnosi sa drugim ljudima pošto dobijete bebu?

Da li se menjaju odnosi sa drugim ljudima po┼íto dobijete bebu?Kada imate dete morate preurediti svoj odnos sa drugim ljudima. To ne znači da se treba odreći bliskih prijatelja ili porodice. Mo┼że biti čak i suprotno. Ali, ritam kako Va┼íeg tako i partnerovog ┼żivota se promenio ┼íto znači da će se i dosta toga promeniti.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte VaÜ biznis po najni×im cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright ę www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS