MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Saveti


2007-08-31. Estetski problemi u dojenju

Dojenje ima veoma malo nedostataka, pogotovo ne mozemo reci da upropascava dojke. Opet kazem, kompletno dojenje danas kratko traje, pa mozete bebu poceti da odbijate sa dojke u toku treceg meseca, da biste krajem istog prestali sa dojenjem.

U takvim slucajevima, nema nikakvog razloga da cak dva ili tri meseca dojenje izazovu neko ostecenje dojki. Naprotiv.

Normalno je drzite do lepote svojih dojki, nijedan razuman covek ne moze vam zbog toga zameriti.

S druge strane, kad je upitanju majka, dojenje je u izvesnom broju patoloskih okolnosti kontraindikovano.

Ne preporucuje se dojenje nekim zenama obolelim od neke hronicne bolesti ili one koja je u razvoju (srcani ili bubrezni napad). Ako vam je cetvrta ili peta trudnoca i osecate se iscrpljenim, nemojte dojiti.

Kontraindikacije za dojenje, kad je u pitanju beba, sasvim su iznimne.

Teskoce mogu poticati od vas: deformiteti bradavica, veoma bolne naprsline koje imaju tendenciju ka krvarenju, infekcija dojke. Ako beba zaista tesko sisa, narocito u pocetku, zbog nedovoljno razvijenih bradavica, mozete izmazati mleko sa  pumpicama i davati joj ga na flasicu.

Ali ovaj metod, za razliku od sisanja bradavica, mnogo slabije utice na odrzavnje priliva mleka, koje se postepeno smanjuje i postaje nedovoljno.

Ako bebu mozete dojiti na drugoj dojci, obicno dopunjujuci to flasicom, pocnite polako sa kompletnim dojenjem kad eventualnu lokalnu infekcije jedne dojke sanirate.

Trenutni odeljak: Saveti
POGLEDAJTE JOS:


2006-01-30.  | 

Kada malisani pocinju sa ruznim recima, sta onda ?!

Evo par saveta i za mame i za tate, jer kada se to dogodi nemojte odmah da panicite!

Ako su reci koje Vase dete izgovara preterano nepristojne, nemojte da padnete u zamku i da burno reagujete na to, jer ce Vasa reakcija pojacati zelju deteta da koristi upravo te reci. Umesto toga, pronadjite nacine da eliminisete takve reci iz recnika Vaseg deteta, ali to ucinite da se dete ne postidi i da se ne stvori osecaj krivice kod njega.2007-07-29.  | 

Vi ste dobra majka iako ne dojite

Ako dakle, ne mozete da dojite nemojte zbog toga osecati nikakvu krivicu, i ni za trenutak nemojte pomisliti da niste dobra majka.2005-11-16.  | 

Stara i nova pravila

Neka pravila koja su ranije vazila za period trudnoce nemora da znaci da su i danas na snazi. Onog momenta kada saznate sa ste u drugom stanju, i kada to kazete jednom krugu ljudi svi ce vam davati neke savete. Naravno svi dobri saveti su dobrodosli ali se od nekih i klonite.2007-05-18.  | 

Putovanja i odmor

Ovo pitanje se cesto postavlja, utoliko pre ako je beba rodjena u prolece ili pocetkom leta, u periodu koji neposredno prethodi godisnjem odmoru, i tokom koga svi vole da odu na vikend.2007-03-05.  | 

Prakticni roditelji

Kada dete napuni tri godine, noci bi trebalo da provodi u svojoj sobi. U vecini slucajeva, dete se nece protiviti, vec ce samo traziti svoj kutak.  Naime, u tom uzrastu dete je vec dovoljno zrelo da ce podsecanje na to da je samo biti dobar mamac da pristane da spava u svojoj sobi.  
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Vaš biznis po najnižim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright © www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS