MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Saveti


2007-08-31. Estetski problemi u dojenju

Dojenje ima veoma malo nedostataka, pogotovo ne mozemo reci da upropascava dojke. Opet kazem, kompletno dojenje danas kratko traje, pa mozete bebu poceti da odbijate sa dojke u toku treceg meseca, da biste krajem istog prestali sa dojenjem.

U takvim slucajevima, nema nikakvog razloga da cak dva ili tri meseca dojenje izazovu neko ostecenje dojki. Naprotiv.

Normalno je drzite do lepote svojih dojki, nijedan razuman covek ne moze vam zbog toga zameriti.

S druge strane, kad je upitanju majka, dojenje je u izvesnom broju patoloskih okolnosti kontraindikovano.

Ne preporucuje se dojenje nekim zenama obolelim od neke hronicne bolesti ili one koja je u razvoju (srcani ili bubrezni napad). Ako vam je cetvrta ili peta trudnoca i osecate se iscrpljenim, nemojte dojiti.

Kontraindikacije za dojenje, kad je u pitanju beba, sasvim su iznimne.

Teskoce mogu poticati od vas: deformiteti bradavica, veoma bolne naprsline koje imaju tendenciju ka krvarenju, infekcija dojke. Ako beba zaista tesko sisa, narocito u pocetku, zbog nedovoljno razvijenih bradavica, mozete izmazati mleko sa  pumpicama i davati joj ga na flasicu.

Ali ovaj metod, za razliku od sisanja bradavica, mnogo slabije utice na odrzavnje priliva mleka, koje se postepeno smanjuje i postaje nedovoljno.

Ako bebu mozete dojiti na drugoj dojci, obicno dopunjujuci to flasicom, pocnite polako sa kompletnim dojenjem kad eventualnu lokalnu infekcije jedne dojke sanirate.

Trenutni odeljak: Saveti
POGLEDAJTE JOS:


2008-04-01.  | 

Kada beba stigne kuci

Nema mesta kao što je dom, i vi i vaš parter ćete verovatno osećati euforiju oko dovođenja novorođenčeta kući po prvi put. Ipak, stvarnost može da bude jako drugačija od onoga što ste očekivali. Možete se osećati predivno kada gledate bebu u sopstvenom domu, ali ponekad ćete se osećati i nemoćno, posebno kada ste veoma umorni, a beba plače više nego što je to bio slučaj u bolnici. Nemamo taj luksuz da vežbamo roditeljstvo i verovatno ćete brinuti da li ćete biti dovoljno dobri u tome.2006-05-10.  | 

7 znakova da vas vase dete voli

1. Vasa beba neprekidno gleda u vase oci – ona se zapravo trudi da zapamti vas lik. Vasa beba ne razume nista vise u vezi ovog sveta, ali ono sto sigurno zna jeste da ste vi veoma vazni za njega.2006-09-08.  | 

Dete i skola

Znamo da jutra kada vaša deca idu u školu mogu biti veoma stresna, počevši od čuvene dileme "šta da spremim za doručak", preko toga da budite decu po 20 minuta, pa sve do vrištanja pred zauzetim kupatilom i trke s vremenom. Kako da sebi i svom detetu školski život učinite lakšim i prijatnijim?2006-01-29.  | 

Odvikavanje od sisanja

Odmah na pocetku vazno je reci da dobar plan moze pomoci da brzo i lako, kao i bez stresa odviknete svoju bebu.

Za dete je prestanak dojenja uvek neprijatan, ali i za majku on predstavlja stres, jer se svaka majka plasi da ce ostati bez tako dragocenog kontakta sa svojom bebom.2006-08-31.  | 

Buduca majka

Ovo je vreme razmisljanja i planiranja trudnoce. U svakom slucaju preporucuje se da izbegavate pusenje, alcohol, kao i uzimanje stetnih lekova. Ovo se posebno odnosi na hronicne bolesti (epilepsija), gde  potencijalno stetne lekove treba zameniti jos pre trudnoce za manje stetne ili one koji nisu stetni uopste.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS