MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Saveti


2007-08-31. Estetski problemi u dojenju

Dojenje ima veoma malo nedostataka, pogotovo ne mozemo reci da upropascava dojke. Opet kazem, kompletno dojenje danas kratko traje, pa mozete bebu poceti da odbijate sa dojke u toku treceg meseca, da biste krajem istog prestali sa dojenjem.

U takvim slucajevima, nema nikakvog razloga da cak dva ili tri meseca dojenje izazovu neko ostecenje dojki. Naprotiv.

Normalno je drzite do lepote svojih dojki, nijedan razuman covek ne moze vam zbog toga zameriti.

S druge strane, kad je upitanju majka, dojenje je u izvesnom broju patoloskih okolnosti kontraindikovano.

Ne preporucuje se dojenje nekim zenama obolelim od neke hronicne bolesti ili one koja je u razvoju (srcani ili bubrezni napad). Ako vam je cetvrta ili peta trudnoca i osecate se iscrpljenim, nemojte dojiti.

Kontraindikacije za dojenje, kad je u pitanju beba, sasvim su iznimne.

Teskoce mogu poticati od vas: deformiteti bradavica, veoma bolne naprsline koje imaju tendenciju ka krvarenju, infekcija dojke. Ako beba zaista tesko sisa, narocito u pocetku, zbog nedovoljno razvijenih bradavica, mozete izmazati mleko sa  pumpicama i davati joj ga na flasicu.

Ali ovaj metod, za razliku od sisanja bradavica, mnogo slabije utice na odrzavnje priliva mleka, koje se postepeno smanjuje i postaje nedovoljno.

Ako bebu mozete dojiti na drugoj dojci, obicno dopunjujuci to flasicom, pocnite polako sa kompletnim dojenjem kad eventualnu lokalnu infekcije jedne dojke sanirate.

Trenutni odeljak: Saveti
POGLEDAJTE JOS:


2005-12-03.  | 

Pobediti strah od injekcije

Vecina ljudi se plasi injekcija. Prema istrazivanju evropskih naucnika oko 60 odsto odraslih kao jednu od najbolnijih uspomena iz detinjstva je upravo primanje injekcije.

Detetov strah od injekcije koji ce ga pratiti kroz zivot, savetuju strucnjaci da moze da se pobedi na nekoliko nacina.2006-01-29.  | 

Odvikavanje od sisanja

Odmah na pocetku vazno je reci da dobar plan moze pomoci da brzo i lako, kao i bez stresa odviknete svoju bebu.

Za dete je prestanak dojenja uvek neprijatan, ali i za majku on predstavlja stres, jer se svaka majka plasi da ce ostati bez tako dragocenog kontakta sa svojom bebom.2005-12-21.  | 

Saveti koji su uvek aktivni

Drage mame evo par saveta za vas koji su uvek aktuelni. Verovatno neke od njih vec praktikujete, ali nije lose da nesto i novo naucite.2006-07-18.  | 

Nekoliko saveta kako da se odmorite i naspavate pored bebe

Dobili ste bebu i nikada u zivotu niste bili umorniji nego sada. Sigurno ste vec culi za onaj poznati savet: Dremajte, dok beba spava, ostavite prljave sudove, i ne brinite za prljav ves, i to ce na kraju doci na red. Medjutim, istina je da vam je u toku veceg broj dana ovo vreme potrebno da biste se pobrinuli za sve kucne i ostale poslove. Pa, koji je to savet koji stvarno mozete primeniti kako biste se odmorili i naspavali?2008-04-01.  | 

Kada beba stigne kuci

Nema mesta kao što je dom, i vi i vaš parter ćete verovatno osećati euforiju oko dovođenja novorođenčeta kući po prvi put. Ipak, stvarnost može da bude jako drugačija od onoga što ste očekivali. Možete se osećati predivno kada gledate bebu u sopstvenom domu, ali ponekad ćete se osećati i nemoćno, posebno kada ste veoma umorni, a beba plače više nego što je to bio slučaj u bolnici. Nemamo taj luksuz da vežbamo roditeljstvo i verovatno ćete brinuti da li ćete biti dovoljno dobri u tome.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS