MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Saveti


2006-08-31. Buduca majka

Ovo je vreme razmisljanja i planiranja trudnoce. U svakom slucaju preporucuje se da izbegavate pusenje, alcohol, kao i uzimanje stetnih lekova. Ovo se posebno odnosi na hronicne bolesti (epilepsija), gde  potencijalno stetne lekove treba zameniti jos pre trudnoce za manje stetne ili one koji nisu stetni uopste.

Medju stetne lekove svakako se ne ubraja vitamin folna kiselina, koju  zapravo treba uzimati vec od trenutka pojave zelje za trudnocom: folna kiselina naime sprecava nastanak odredjenih anomalija, pre svega ostecenja nervne cevi  embriona.

Pusenje moze biti uzrok nastanka promena na krvnim sudovima, odnosno resicama posteljice koji ce ogranicavati dotok kiseonika detetu. Ovo moze uticati na rast jos nerodjenog deteta, ali i uzrokovati prevremeni porodjaj ili komplikacije prilikom samog porodjaja. Iz istog razloga se preporucuje izbegavanje cak i pasivnog pusenja ili boravljenje u zadimljenjim prostorijama.

Trudnoca, porodjaj i roditeljstvo duboko ce uticati na vase odnose u porodici, posebno sa partnerom. Vreme pre trudnoce treba iskoristiti za razgovor sa partnerom o promenama koje slede i izazovima koji se mogu javiti. Vreme je da se suocite sa eventualnim suprotnim ili ambivalentnim osecanjima: osecanjima dvoumljenja ili nesigurnosti.

Savet
Obratite paznju na svoju ishranu. Visak, kao i manjak kilograma mogu uticati na reprodukcijsku sposobnost. Pokusajte pre trudnoce da ostvarite i zadrzite priblizno idealnu tezinu. Trudnoca nije vreme za drznje dijete.

Ukoliko u istoriji porodice postoje nasledne bolesti, kao sto su, npr. hemofilija ili cisticna fibrozna bolest, razmislite pre trudnoce o genetickom savetovalistu.

Ne bi ste smeli zatrudneti dok ne prodju 3 meseca nakon prelezane rubeole!

Trenutni odeljak: Saveti
POGLEDAJTE JOS:


2005-12-03.  | 

Pobediti strah od injekcije

Vecina ljudi se plasi injekcija. Prema istrazivanju evropskih naucnika oko 60 odsto odraslih kao jednu od najbolnijih uspomena iz detinjstva je upravo primanje injekcije.

Detetov strah od injekcije koji ce ga pratiti kroz zivot, savetuju strucnjaci da moze da se pobedi na nekoliko nacina.2006-04-27.  | 

Sto pre na pregled

Specijalista ortopedske hirurgije Ljubomir Georgijevic savetuje i uci nas.

Posle cetvrtog meseca trudnoce plod pokazuje veliku potrebu za kretanjem. On brzo raste, tesno mu je, zbog toga nogama i rukama gura i tegli matericu kako bi sebi napravio zivotni prostor. Ako su zglobne caure normalne cvrstine, svako pokretanje nozica ploda produbljuje nerazvijenu casicu. U suprotnom, kada su pokreti ograniceni, casica se ne dubi vec siri, a samim tim dete se radja sa displazijom kuka, navodi strucnjak.2006-02-13.  | 

Da li je O.K. udariti dete po guzi?

Ovo je dilema koja muci narocito novopecene roditelje, i verovatno je to pitanje koje sebi postavljaju svaki put kada njihovi malisani postanu pomalo nevaljali.

Ponekad se deca ponasaju tako kao da testiraju granicu tolerancije svojih roditelja. Pojedini roditelji smatraju da dete u takvim slucajevima treba da dobije malo po guzi, neki smatraju da je to krajnja mera, dok pojedini smatraju da to nikako ne treba raditi.2006-05-23.  | 

Saveti za uspešno dojenje

Dobro je za ┼żenu koja ┼żeli da doji svoje dete da ┼íto vi┼íe nauči o tome pre porođaja, dok jo┼í nije izmorena od no┼íenja bebe non-stop. Sledeći saveti Vam mogu pomoći za bolje dojenje:2006-01-29.  | 

Odvikavanje od sisanja

Odmah na pocetku vazno je reci da dobar plan moze pomoci da brzo i lako, kao i bez stresa odviknete svoju bebu.

Za dete je prestanak dojenja uvek neprijatan, ali i za majku on predstavlja stres, jer se svaka majka plasi da ce ostati bez tako dragocenog kontakta sa svojom bebom.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte VaÜ biznis po najni×im cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright ę www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS