MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2006-07-07. Uspešne strategije za rad van kuće

Sve je veći broj različitih vidova posla: skraćeno radno vreme, puno radno vreme, podela posla, rad od kuće. A ipak većina nas radi van kuće, iako će se ravnoteža verovatno pomeriti pošto tehnološke prednosti čine opciju posla-od-kuće jevtinijom i efektivnijom.

Bilo da radite u kancelariji ili od kuće, ako ste roditelj morate da postignete određenu ravnotežu. Može biti teško da ostavite bebu i odete na posao - a takođe može biti teško da na kraju posla napustite kancelariju.

Napraviti planove tako da Vam se sve potrebe zadovolje, može Vam pomoći da održavate ravnotežu. Jedna radna mama, koja zna kako da održava ravnotežu i na poslu i u kući, je rekla:

Za mene je bitno da zaboravim na moje muškarce dok sam na poslu. Mislim na njih na putu do stanice i na putu kući, ali ne i na poslu. Shvatam svoj posao veoma ozbiljno i stavljam im na znanje da tamo nisam kako bih popunila svoje vreme. Stavljam im do znanja da sam tamo zato što tako želim i da imam planove i ciljeve u karijeri. Ali briga o detetu je skupa i zbog toga je važno da procenite nagrade u opticajima koji nisu samo finansijski, kao što je biti osoba dosledna sebi, ili ostati na lestvama uspeha.»


Evo nekih uspešnih strategija:
-
Ako je moguće, držite se radnog vremena kako biste kući stigli na vreme.
-
Ako morate da ostanete prekovremeno, organizujte pomoć. Nemojte da mislite da će bebisiterka imati nešto protiv dužeg ostajanja. Ukoliko Vam nešto iskrsne i morate da ostanete do kasno, platite bebisiterki preko dogovorene cene.
-
Isplanirajte bebisiterku za više nego što vam treba - to će Vam omogućiti pristojni prekovremeni rad. Ako znate da kući treba da budete do šest, zakažite dadilji do 18.30. To znači da je nećete samo videti kako nestaje iz Vašeg stana, već ćete moći da popričate sa njom o tome kao je provela dan sa Vašom decom i kakvi su oni bili. Korisno je i da zamolite dadilju da vodi dnevnik tako da možete videti šta su radili ili jeli tog dana.
-
Ne zovite vašu siterku - verovatno ćete ubosti vreme kad Vaša beba plače i zbog toga biti uznemireni celog dana. Ako želite da budete u kontaktu, prvi put kad se vratite sa posla recite Vašem siteru/siterki da nađe vreme da Vas pozove i kaže Vam je li sve u redu. To ne mora dugo da traje, ali ćete se bolje osećati zbog toga i Vaš siter će proceniti kada je najbolje vreme da Vas pozove.
-
Organizujte roditeljske grupe u kancelariji.
-
Nemojte da mislite kako svi žele da pričaju o svojoj bebi.
-
Družite se za vreme ručka ako ne možete posle posla.
-
Budite spremni na ozlojeđenost kolega koji nemaju malu decu i koji Vas posmatraju kako odlazite u 17.30. Budite dobri u svom poslu i ne dajte im povoda za kritiku.
-
Iskoristite vreme van kuće: uživajte u ručku. Idite u teretanu, čitajte knjigu. Ne idite u kupovinu - danas većina ljudi kupuje preko interneta i namirnice im se donose na kućnu adresu.
-
Pokušajte da ne donosite posao kući.
-
Iskoristite vreme - uzmite neki slobodan dan i iskoristite ga sa partnerom - van kuće! Kada se borite sa poslom i podizanjem porodice, bitno je i za Vas i za Vašeg partnera da negujete Vašu vezu a dan koji provedete zajedno jedanput ili dvaput godišnje će baš to učiniti.
-
Prihvatite činjenicu da ćete biti umorni - smanjite društveni život prvog meseca i ne očekujte da budete u punoj snazi pre nego što prođe šest meseci

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2010-04-01.  | 

Kako prestati sa dojenjem?

Kako prestati sa dojenjem?Postoji par prepreka koje morate prevazići kada je Vaše dete u pitanju. Odvikavanje od dojenja je jedna od tih prepreka. Ali, to je lakše reći nego učiniti. Za neku decu odvikavanje od dojenja je prirodan napredak, a za neku to predstavlja veliku poteškoću. Još je teže ako je beba navikla da doji pre spavanja ili čim se probudi. Postoji par načina uz pomoć kojih možete pokušati i olakšati odvikavanje od dojenja.2011-07-03.  | 

Komunikacija između supružnika

Komunikacija između supružnikaKada dođe beba, roditelji postaju jedno drugom stranci, ne samo tada već i dugo posle toga.

Da li često osetite kako ste pored svog partnera, a u stvari niti ga osećate niti ga čujete? Da li ste skorije razgovarali bar pet minuta, a da ne prekinete jedno drugo? Da li ste vremenom naišli na razne prepreke i da Vam fali osveženje? Ne brinite! Sve što Vam treba i što ste tražili je produktivan razgovor. Pomoći će Vam da lagano prođete kroz sve teške, ali i lake situacije u životu.2012-04-30.  | 

Da li poza u kojoj vodite ljubav utiče na plodnost?

Da li poza u kojoj vodite ljubav utiče na plodnost? Verovatno ste čuli da postoje poze u kojima je ženi lakše da ostane u drugom stanju. Jedna od njih je da joj noge budu podignute, u vazduhu, tokom odnosa i nekoliko minuta nakon istog.

Poza i nije od tolikog značaja, ali biranje prave može mnogo da pomogne prilikom začeća, ako već nailazite na poteškoće.2012-10-28.  | 

Stvari koje muškarac treba da zna o trudnoći

Stvari koje muškarac treba da zna o trudnoćiIako ste Vi ti koji ste trudni, Vaš partner prolazi kroz isto (dobro, ne baš isto). Evo liste stvari o kojima bi trebalo da se zapita svaki muškarac.2013-07-02.  | 

Visokoproteinska ishrana pomaže u kontroli apetita

Visokoproteinska ishrana pomaže u kontroli apetitaOsobe koje povećaju unos proteina mogu iskusiti poboljšanje u kontroli apetita. Naučnici su sproveli studiju u kojoj su učestvovale dve grupe gojaznih muškaraca i oni su jeli 25% i 14% kalorija samo od proteina. Ukupni broj kalorija iz svih ostalih grupa je bio isti za sve.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS