MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za tate


2006-07-01. Važnost očeva

Nema sumnje da majke igraju najvažnije uloge u životima njihove dece. One su očigledni heroji dečjeg odgoja. Ali šta je sa ulogom oca? Koliko su bitni očevi sveta u poređenju sa svemogućom slikom majke? Moje mišljenje je da očevi imaju pojednako važnu ulogu kao i majke. Različitu, da. Verovatno ne kao dojenje, ili svežrtvujuća ali podjednako važna u razvojnom i emocionalnom blagostanju deteta.

Očevi su čvrsti oslonci u našim životima. Oni su obala kojoj plivamo kada nam se ruke i noge veoma umore. Oni su snaga na koju se oslanjamo kada preduzimamo naše prve probne korake ka svetu. Očevi mogu biti nežni, snažni, krhki ili moćni, ali su verovatno i najjednostavnija ljubav koju ćemo ikada znati.

Za ćerke, Tata je prvi muškarac kojega obožavaju... prve čovek čije oči sijaju od neodoljive zadivljenosti kada nas pogledaju. On je prvi čovek koji se zaljubljuje u nas. Za sinove, Tata je idol koga prvo požele da imitiraju... njihov odraz u ogledalu onoga što će biti i verovatno jedini muškarac koga će moći slobodno da vole.

Tata je prvi muškarac koji nas je držao, kao roditelj koji voli, sa ogromnom knedlom u grlu, i jedino radost te ljubavi može da izbriše poražavajući bol davljenja neočekivanom sirovom emocijom. Mislim da kad otac drži njegovu novorođenu bebu, da je dirnut čistom ranjivošću po prvi put u njegovom odraslom životu, ostavljajući ga zauvek poniznim pred neobjašnjivim čudima života.

Za majke, otac naše dece je osoba kojoj možemo da verujemo u pažljivom nadgledanju dece, onako kako bismo i mi. Sigurne smo u znanje njihove ljubavi prema našem dragocenom potomku. Tata je jedina druga osoba na svetu fascinirana svakom nijansom i žagorom naših beba. On je jedina osoba na planeti sa kojom možemo da zadovoljavamo našu potrebu za hvaljenjem i pričanjem o postignućima i srcoboljkama naše dece do nerviranja drugih ljudi...osoba koja će biti podjednako zainteresovana i nikada neće zevati u lice našiem posvećivanju.

Bez tata, ni mi ne bi bile mame. Iskoristiću ovo da im se zahvalim od sveg srca za ovu čast i što su naši partneri u ovom poslu podizanja dece. Znajte koliko ste voljeni i duboko poštovani, momci! Vi ste naši verni vojnici i tebate nam više nego što će te ikada shvatiti.

Trenutni odeljak: Kutak za tate
POGLEDAJTE JOS:


2010-09-29.  | 

Seksualni život novopečenog tate

Koliko treba da čekamo pre nego što počnemo opet upražnjavati seks?

Seksualni život novopečenog tateAko pitate lekara ili babicu reći će Vam oko šest nedelja. Ali, to je stvar izbora; ne čekaju svi toliko dugo i nisu svi spremni tako rano. Verovatno će partner morati da pričeka ako je urađena epiziotomija ili je došlo do cepanja vagine; potrebno je vreme da rana zaceli. Ali, ako je supruga lako prošla na porođaju, osetiće se spremnom i ranije. To je prvi put nakon ogromnog iskustva (porođaja) i morate biti pažljivi i strpljivi. I naravno, ako partner oseća bilo kakve bolove, stanite.2011-12-29.  | 

Umetnost slušanja

Umetnost slušanjaPričajte sa svojim partnerom kada vidite da mu je baš potrebno da ga pažljivo saslušate. Kada pokušava nešto da Vam kaže, naka pažnja bude kompetna i nepodeljena. Ako, pak, nije dobro vreme za razgovor, recite joj (ljubazno) da ćete razgovarati malo kasnije. Budite određeni- za 10 minuta, posle večere ili sutra ujutru. Pobrinite se da obavite razgovor kada ste i rekli, čak i da ona zaboravi ili joj je neprijatno da ponovo pokreće temu.2011-08-15.  | 

Da li se Vi i Vaša supruga osećate iscrpljeno?

Da li se Vi i Vaša supruga osećate iscrpljeno?Jedna od glavnih uloga oca, od trenutka kada stigne beba, je da bude umešan u vođenju porodice i da doprinosi istoj. Najpre ćemo pomisliti na finansije- zarađivanje potrebne sume novca kako bi se podmirile potrebe porodice ili briga o bebi dok mama radi. To je čista realnost sa kojom novopečene tate moraju da se suoče.2010-08-16.  | 

10 razloga zbog kojih su očevi bitni

10 razloga zbog kojih su očevi bitniNeki ljudi misle da posao oca kreće kada sin počne da šutira loptu ili ćerki zafali lični vozač. Ipak, istraživanja pokazuju da je očeva figura nezamenjiva u detetovom odrastanju.2005-12-16.  | 

Nekoliko saveta za Vas

Uloga buducih oceva u trudnoci cesto je zbunjujuca i konfuzna. Cesto ne umeju pravilno da se postave i ophode, pa samim tim ostavljaju utisak da su nezainteresovani. Psiholozi tvrde da su oni ustvari preplaseni.

Evo nekoliko saveta za vas buduce tate kako minimalno da ucestvujete i pomognete svojoj trudnici:
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS