MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2012-04-12. Farbanje i ukrašavanje Uskršnjih jaja

Farbanje i ukrašavanje Uskršnjih jajaJaja za Uskrs se farbaju i ukrašavaju toliko dugo da se tačno poreklo ovog običaja izgubilo u vremenu. Ne zna se tačno gde je nastala ideja, ali je moguće da potiče iz nekoliko različitih civilizacija. Jaja predstavljaju divan simbol života i proleća. Korišćena su u raznim prolećnim slavljima još u vremenu pre Hrista. Jaje predstavlja uskrsnuće i preporod naroda kroz Isusa Hrista, a ofarbana u crveno predstavljaju njegovu smrt na krstu.

Priprema jaja

Farbanje i ukrašavanje Uskršnjih jajaRovita jaja se lako lome i zato je neophodno da ih najpre dobro skuvate. U suprotnom, vrlo lako Vam može neprijatno mirisati cela kuća.

Stavite jaja u šerpu i prelijte ih hladnom vodom. Pojačajte vatru i ostavite da voda proključa. Potrebno je 10 minuta da se jaja kuvaju u ključaloj vodi. Ne pokušavajte da potopite jaja u vrelu vodu jer postoji mogućnost da će pući. Postoji nekoliko načina na koje možete ofarbati jaja:

1.Veštačka boja
Kesice sa željenom bojom možete kupiti u bilo kojoj prodavnici pred Veliki petak. To je dan kada se u Pravoslavlju farbaju jaja. Kada voda u kojoj se nalaze jaja počne da ključa, dodajte boju i ostavite da vri još 10 minuta. Ako želite da dodatno ukrasite jaje, koristite mrežasti džak. Dovoljno je da jaje obmotate njime i stavite u vodu nakon čega se dodaje boja.

2. Šaranje biljkama
Ovo je jedan od najstarijih načina ukrašavanja jaja. Uberite sa Vašim detetom cvetove i listove koji vam se dopadaju. Nađite neke Vaše stare i pocepane najlon čarape. Položite cvet ili list na jaje, a onda obmotajte čarapom. Stavite jaja u šerpu i kuvajte. Možete koristiti veštačku boju, ali i lukovinu. Lukovinu možete kupiti ili jedostavno stavljati na stranu svaki put kada oljuštite crni luk. Lukovinu samo potopite u vodu, stavite jaja i ostavite da se kuvaju.

3. Voštane boje
Ovo je najinteresantniji način bojenja jaja za Vaše dete. Zavisno od maštovitosti i kreativnosti Vas i Vašeg deteta, jaja prethodno možete skuvati u bilo kojoj boji ili ne koristiti boju uopšte. Dogovorite se sa Vašim mališanom šta ćete crtati po jajima i shodno tome izaberite boje. Nikada nećete pogresiti sa jakim bojama jer Uskrs je i sve treba da bude što veselije i šarenije.

4. Glinena i drvena jaja
Ako je Vaše dete malo i ne može da učestvuje u farbanju pravih jaja, možete mu kupiti drveno jaje ili sa njim napraviti glineno. Možda je bolji predlog jaje od gline pošto ćete kasnije moći da ga šarate kako god želite dok je drveno već išarano.

Kakav god način da odaberete, doći će do izražaja kreativnost kako Vas, tako i Vašeg deteta. Pustite mašti na volju, uživajte u prazniku i njegovim čarima zajedno sa Vašom porodicom.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2012-08-23.  | 

Peckanje u toku odnosa

Peckanje u toku odnosaNije strano da žena nekada oseti peckanje tokom odnosa, posebno na ulazu vagine. Ovaj osećaj ubija želju za seksom i čini da se žena stegne, što čini odnose još bolnijim.

Neretko se dešava da i partner oseća peckanje na penisu.2011-03-14.  | 

Kako da imate više energije i budete živahniji?

Vežbanje
Kako da imate više energije i budete živahniji? Nekoliko studija je pokazalo da aerobik tri puta nedeljno može napraviti veliku razliku. Vežbanjem se pumpa krv do mozga i podstiče jača konekcija i veza u istom. Vežbe koje možete praktikovati su brzo hodanje, trčanje ili vožnja bicikla u trajanju od 30 minuta tri puta nedeljno. Ovo su treninzi koje možete raditi od kuće, u kući ili okolini.2011-12-31.  | 

Ishranom protiv starenja

Ishranom protiv starenjaSvi želimo da živimo večno, ali istina je da ne postajemo mlađi. Ali, hrana koju jedemo može ukloniti nekoliko godina sa lica i tela i pomoći nam da graciozno starimo.

Starenje je prirodan proces koji pogađa sve ljude, a nastaje usled delovanja slobodnih radikala na koži i UV zračenja. Na svu sreću postoji hrana koja čini da koža bude zdravija, a mi izgedamo mlađe.2005-11-03.  | 

Nega tela

Nega tela u toku trudnoce je jako bitna. Treba naglasiti da nega nije bitna samo u toku trudnoce vec i pre, bitno je stalno se negovati, a verujte mi da za to i nije potrebno toliko novca.

Sve mi znamo da danas na nasem trzistu, po parfimerijama, apotekama, pa cak i u bolje snabdevenim prodavnicama mozemo pronaci mnostvo razlicitih krema, losiona, mleka za telo, sprejeva.2011-04-25.  | 

Da li sam umorna zato što ne pijem dovoljno vode?

Da li sam umorna zato što ne pijem dovoljno vode?Postoji toliko dobrobiti po zdravlje čoveka samo od pijenja dovoljnih količina vode. Prestanak umora je jedna od njih. Voda poboljšava Vaš imuni sistem i nivo energije jer je organizam koristi kao gorivo za obavljanje svakodnevnih aktivnosti.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS