MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2012-04-12. Farbanje i ukrašavanje Uskršnjih jaja

Farbanje i ukrašavanje Uskršnjih jajaJaja za Uskrs se farbaju i ukrašavaju toliko dugo da se tačno poreklo ovog običaja izgubilo u vremenu. Ne zna se tačno gde je nastala ideja, ali je moguće da potiče iz nekoliko različitih civilizacija. Jaja predstavljaju divan simbol života i proleća. Korišćena su u raznim prolećnim slavljima još u vremenu pre Hrista. Jaje predstavlja uskrsnuće i preporod naroda kroz Isusa Hrista, a ofarbana u crveno predstavljaju njegovu smrt na krstu.

Priprema jaja

Farbanje i ukrašavanje Uskršnjih jajaRovita jaja se lako lome i zato je neophodno da ih najpre dobro skuvate. U suprotnom, vrlo lako Vam može neprijatno mirisati cela kuća.

Stavite jaja u šerpu i prelijte ih hladnom vodom. Pojačajte vatru i ostavite da voda proključa. Potrebno je 10 minuta da se jaja kuvaju u ključaloj vodi. Ne pokušavajte da potopite jaja u vrelu vodu jer postoji mogućnost da će pući. Postoji nekoliko načina na koje možete ofarbati jaja:

1.Veštačka boja
Kesice sa željenom bojom možete kupiti u bilo kojoj prodavnici pred Veliki petak. To je dan kada se u Pravoslavlju farbaju jaja. Kada voda u kojoj se nalaze jaja počne da ključa, dodajte boju i ostavite da vri još 10 minuta. Ako želite da dodatno ukrasite jaje, koristite mrežasti džak. Dovoljno je da jaje obmotate njime i stavite u vodu nakon čega se dodaje boja.

2. Šaranje biljkama
Ovo je jedan od najstarijih načina ukrašavanja jaja. Uberite sa Vašim detetom cvetove i listove koji vam se dopadaju. Nađite neke Vaše stare i pocepane najlon čarape. Položite cvet ili list na jaje, a onda obmotajte čarapom. Stavite jaja u šerpu i kuvajte. Možete koristiti veštačku boju, ali i lukovinu. Lukovinu možete kupiti ili jedostavno stavljati na stranu svaki put kada oljuštite crni luk. Lukovinu samo potopite u vodu, stavite jaja i ostavite da se kuvaju.

3. Voštane boje
Ovo je najinteresantniji način bojenja jaja za Vaše dete. Zavisno od maštovitosti i kreativnosti Vas i Vašeg deteta, jaja prethodno možete skuvati u bilo kojoj boji ili ne koristiti boju uopšte. Dogovorite se sa Vašim mališanom šta ćete crtati po jajima i shodno tome izaberite boje. Nikada nećete pogresiti sa jakim bojama jer Uskrs je i sve treba da bude što veselije i šarenije.

4. Glinena i drvena jaja
Ako je Vaše dete malo i ne može da učestvuje u farbanju pravih jaja, možete mu kupiti drveno jaje ili sa njim napraviti glineno. Možda je bolji predlog jaje od gline pošto ćete kasnije moći da ga šarate kako god želite dok je drveno već išarano.

Kakav god način da odaberete, doći će do izražaja kreativnost kako Vas, tako i Vašeg deteta. Pustite mašti na volju, uživajte u prazniku i njegovim čarima zajedno sa Vašom porodicom.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-03-11.  | 

Kako prestati sa hrkanjem?

Kako prestati sa hrkanjem?Ukoliko partner hrče, to ne samo da Vam ne dozvoljava da se naspavate već može uticati da se osećate loše.

Skoriji izveštaj je pokazao da osobe, koje ne mogu da spavaju usled neke buke, imaju povećane šanse da pate od hipertenzije (povećanog krvnog pritiska). Što jače hrče, to se više povećava krvni pritisak. Buka čak i ne mora da Vas probudi.2009-06-18.  | 

Neograničeno vreme za nežnosti

Neograničeno vreme za nežnostiNajveći deo svog života proveli ste bilo nastojeći da izbegnete trudnoću, bilo da začnete. Prvi put ste oslobođeni pritiska i zato ne propuštajte priliku. Prednost seksa u trudnoći je očigledna – možete to da radite bez brige. Povećano lučenje estrogena i progesterona učiniće grudi i vaginu osetljivijim, što će nekim ženama omogućiti da prvi put dostignu orgazam. Povećan protok krvi u predelu grlića materice pomoći će da lakše i brže doživite uzbuđenje i da zajednički uživate u laganom stišavanju emocija.2012-03-11.  | 

Počela sam da ćelavim otkad sam se porodila!

Počela sam da ćelavim otkad sam se porodila! Gubitak kose posle porođaja je veoma česta pojava, posebno u periodu između trećeg i devetog meseca. Razlog tome je što u toku trudnoće dolazi do promene u normalnom ciklusu rasta i opadanja kose, a rezultat je da se gubi mnogo manje kose nego inače.2011-07-04.  | 

Šta reći kada neko i dalje misli da ste trudni nakon porođaja?

Šta reći kada neko i dalje misli da ste trudni nakon porođaja?Mnoge porodilje su se našle u situaciji kada nepoznata osoba misli da su još uvek trudne, a u stvari porođaj se desio nekoliko dana pre.

Gospođa u prodavnici pita „Dečak ili devojčica?“, radnik koji popravlja veš mašinu Vas ohrabruje kako je lepo imati bebu, a Vi ste se porodili pre nekoliko dana?

Vrlo lako se nađete u nezgodnoj situaciji i ne znate šta da odgovorite. Da li da budete direktni ili izokola kažete šta imate? Fini ili oštri? Odluka je na Vama, a mi Vam nudimo par saveta koji mogu pomoći.2009-03-29.  | 

5 saveta za mame

5 saveta za mameSigurno ste oduvek maštali o tome da budete supermama, koja u isto vreme radi, kuva, pere, pegla, poigra se sa decom, ide u kupovinu... I ako to izgleda kao nemoguće, verujte uz dobru organizaciju sve se može.

1. Posvetite se sebi. Ako po čitav dan radite i trčite kako biste sve obaveze ispunili na vreme, ubrzo ćete postati veoma umorni i nesrećni. Ukoliko želite da držite sve konce u svojim rukama, morate da budete u kondiciji, i fizički i mentalno. To znači da bar sat vremena u toku dana morate da odvojite za sebe.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS