MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2012-03-02. Od jadne do osobe koja zna šta hoće

Od jadne do osobe koja zna šta hoće Većina nas voli da se u određenim trenucima dobro isplače i žali nad svojom sudbinom, ali ako uvek razmišljate u negativnom pravcu, to se može odraziti na Vaše zdravlje. Evo nekoliko saveta kako da promenite izglede u svoju korist.

Istraživanje pokazuje da osobe koje pozitivno razmišljaju imaju veće šanse da žive srećnije i zdravije, a veća je verovatnoća da će uspeti u životu.

Negativno razmišljanje pravi fizičku razliku u načinu na koji se osećate, vodeći ka visokom krvnom pritisku, gojenju i depresiji.

Mnogi smatraju da se tajna krije u hormonu kortizol, koji se povećava kada ste pod stresom. On najverovatnije izaziva hronične zdravstvene probleme. Nizak nivo kortizola, s druge strane, obezbeđuje jači imunitet protiv srčanih oboljenja.

Očigledno se isplati biti srećan. Evo nekoliko saveta koji Vam mogu pomoći:

Prepoznajte i prihvatite problem
Prihvatanje činjenice da imate problem i želja da nešto preduzmete povodom istog često najteže padaju, ali to su prvi koraci. Mnoge osobe koje su potištene gledaju na svet na nepravedno sumoran način.

Lako je provesti mnogo vremena zureći u jednu tašku na zidu i biti ophrvan sopstvenim problemima, ali počnite da razmišljate o tome kako se drugi osećaju.

Budite blagi prema sebi
Ako ste negativno nastrojeni, povlačite se u svoju sobu i izolujete se. Osobe koje ovo čine često stvaraju i negativnu sliku o sebi- da ih drugi ne vole i da su društveno nesposobni.

Bolje se skoncentrišite na dobre stvari koje ste uradili nego na negativne i uvidećete da niko nije savršen.

Vodite dnevnik
Zapisivanje stvari Vam može otvoriti oči što se tiče načina na koji razmišljate.

Zapišite šta se desilo, kako ste se osećali i, kao posledica, kako ste se ponašali. To Vam je čvrst dokaz o emotivnom obrascu koji praktikujete. Neka Vam dnevnik ne služi da se postavite analitično već da vidite činjenice. Obratite pažnju koliko puta ste zapisali „nikada“ i „uvek“.

Vežbajte da budete srećni i pozitivni 
Negativnost je navika i kao takva se može naći na putu pozitivnom razmišljanju. Napravite svestan napor da ne kukate mnogo već zapišite tri stvari koje morate dnevno uraditi, a koje će Vas učiniti srećnim. Uskoro ćete shvatiti da život i nije tako loš.

Okružite se pozitivnim ljudima
Žalopojke su veoma prelazne. Ako kolege s posla ili prijatelji stalno kukaju zbog nečega, velika je verovatnoća da ćete i Vi početi. To je razlog zašto je potrebno izbegavati negativne ljude. Takve osobe mogu da presuše Vaš izvor pozitivnih osećanja.

Neka garderoba bude u svetlijim bojama
Boje koje nosite utiču na to kako se osećate, a mogu čak i promeniti mišljenje Vaših kolega o Vama na poslu. 

Izbegavajte crnu i tamno sivu, a odlučite se za dinamičnije boje, poput crvene- samo budite umereni.

Zelena je boja ravnoteže, dok plava implicira poverenje i efikasnost.

Održavajte kontakt očima
Efikasno održavanje kontakta očima može puno popraviti odnos sa drugim ljudima. Kada gledate kolegu pravo u oči, to znači poverenje i prijateljstvo, a skorašnje studije pokazuju da kontakt očima ima pozitivan uticaj na proces učenja.

Ipak, povedite računa da ne zurite jer tako pokazujete da ste agresivni i nepristojni.

Slušajte svoje telo
Potištenost može biti simptom dubljeg problema. Često Vam samo telo šalje signale kada ćete postati nesrećni i biti pod stresom. Signali se ogledaju u bržem radu srca, slabom spavanju, napadima panike ili plakanju.

Prepoznajte ove znake kao upozoravajuće i ne ignorišite ih.

Naučite da uživate u izazovu
Nije moguće ići kroz život, a da nijedanput ne upadnete u neku od njegovih zamki, ali poenta je da se uspravite kada padnete i nastavite dalje.

Nađite hobi ili sport kojim ste oduvek želeli da se bavite, ali niste smeli jer ste mislili da mu niste dorasli.

Opustite se i dajte sebi vremena da naučite novu veštinu. Ne odustajte ako na početku ne bude išlo. Učite na svojim greškama i grabite napred.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-07-16.  | 

Nerodovan ciklus posle abortusa

Nerodovan ciklus posle abortusaMeseci posle abortusa su zaista teški, a još teže je onim ženama koje dodatno krvare. Postoji nekoliko mogućih razloga za ovo stanje. Moguće je da je u materici ostalo neko tkivo. Ako je to slučaj onda će krvarenje biti produženo, stvaraće se ugrušci, a neretko se pojavljuje bol.2011-10-12.  | 

Nađite vremena da budete supruga

Nađite vremena da budete suprugaDa, postoji život pošto se beba rodi. Možete biti uspešna majka i supruga, ali je neophodno malo podešavanja i prilagođavanja. Prioriteti se menjaju, slobodno vreme nestaje, spontanost raste; život se menja kada imate bebu. Biće potrebno malo truda, kako sa Vaše tako i sa strane Vašeg supruga, da veza funkcioniše sa bebom u kući.2013-03-11.  | 

Maslinovo ulje sprečava moždani udar

Maslinovo ulje sprečava moždani udarZa osobe koje redovno koriste maslinovo ulje postoje manje šanse da dožive moždani udar, nagoveštava novo istraživanje.

Istraživači su analizirali medicinske podatke 7 625 osoba, starih 65 godina i više. Učesnici su bili podeljeni u tri grupe: „nema upotrebe“, „srednja upotreba“ i „intezivna upotreba“.2009-12-26.  | 

Kada početi sa sexualnim aktivnostima nakon porodjaja?

Kada početi sa sexualnim aktivnostima nakon porodjaja? Neke zene će početi sa sexualnim aktivnostima već 4 nedelje nakon porodjaja, za neke će snošaj biti bolan i posle 8 nedelja nakon porodjaja. Ipak, najčešći period kada zena može nastaviti sa sexualnim aktivnostima je oko 6 nedelja nakon porodjaja.2011-03-18.  | 

Da li vežbate više od 30 minuta dnevno?

Da li vežbate više od 30 minuta dnevno? Može Vam se činiti kao nešto sasvim suprotno, ali što više vežbate, manji umor osećate. Verovali ili ne, to je istina. Iako se osećate iscrpljeno posle pola sata vežbanja, podizanje otkucaja srca tokom 30 minuta oslobađa hormone koji utiču da se lepo osećate, a oni podižu nivo energije i imuni sistem.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS