MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2012-03-02. Od jadne do osobe koja zna šta hoće

Od jadne do osobe koja zna šta hoće Većina nas voli da se u određenim trenucima dobro isplače i žali nad svojom sudbinom, ali ako uvek razmišljate u negativnom pravcu, to se može odraziti na Vaše zdravlje. Evo nekoliko saveta kako da promenite izglede u svoju korist.

Istraživanje pokazuje da osobe koje pozitivno razmišljaju imaju veće šanse da žive srećnije i zdravije, a veća je verovatnoća da će uspeti u životu.

Negativno razmišljanje pravi fizičku razliku u načinu na koji se osećate, vodeći ka visokom krvnom pritisku, gojenju i depresiji.

Mnogi smatraju da se tajna krije u hormonu kortizol, koji se povećava kada ste pod stresom. On najverovatnije izaziva hronične zdravstvene probleme. Nizak nivo kortizola, s druge strane, obezbeđuje jači imunitet protiv srčanih oboljenja.

Očigledno se isplati biti srećan. Evo nekoliko saveta koji Vam mogu pomoći:

Prepoznajte i prihvatite problem
Prihvatanje činjenice da imate problem i želja da nešto preduzmete povodom istog često najteže padaju, ali to su prvi koraci. Mnoge osobe koje su potištene gledaju na svet na nepravedno sumoran način.

Lako je provesti mnogo vremena zureći u jednu tašku na zidu i biti ophrvan sopstvenim problemima, ali počnite da razmišljate o tome kako se drugi osećaju.

Budite blagi prema sebi
Ako ste negativno nastrojeni, povlačite se u svoju sobu i izolujete se. Osobe koje ovo čine često stvaraju i negativnu sliku o sebi- da ih drugi ne vole i da su društveno nesposobni.

Bolje se skoncentrišite na dobre stvari koje ste uradili nego na negativne i uvidećete da niko nije savršen.

Vodite dnevnik
Zapisivanje stvari Vam može otvoriti oči što se tiče načina na koji razmišljate.

Zapišite šta se desilo, kako ste se osećali i, kao posledica, kako ste se ponašali. To Vam je čvrst dokaz o emotivnom obrascu koji praktikujete. Neka Vam dnevnik ne služi da se postavite analitično već da vidite činjenice. Obratite pažnju koliko puta ste zapisali „nikada“ i „uvek“.

Vežbajte da budete srećni i pozitivni 
Negativnost je navika i kao takva se može naći na putu pozitivnom razmišljanju. Napravite svestan napor da ne kukate mnogo već zapišite tri stvari koje morate dnevno uraditi, a koje će Vas učiniti srećnim. Uskoro ćete shvatiti da život i nije tako loš.

Okružite se pozitivnim ljudima
Žalopojke su veoma prelazne. Ako kolege s posla ili prijatelji stalno kukaju zbog nečega, velika je verovatnoća da ćete i Vi početi. To je razlog zašto je potrebno izbegavati negativne ljude. Takve osobe mogu da presuše Vaš izvor pozitivnih osećanja.

Neka garderoba bude u svetlijim bojama
Boje koje nosite utiču na to kako se osećate, a mogu čak i promeniti mišljenje Vaših kolega o Vama na poslu. 

Izbegavajte crnu i tamno sivu, a odlučite se za dinamičnije boje, poput crvene- samo budite umereni.

Zelena je boja ravnoteže, dok plava implicira poverenje i efikasnost.

Održavajte kontakt očima
Efikasno održavanje kontakta očima može puno popraviti odnos sa drugim ljudima. Kada gledate kolegu pravo u oči, to znači poverenje i prijateljstvo, a skorašnje studije pokazuju da kontakt očima ima pozitivan uticaj na proces učenja.

Ipak, povedite računa da ne zurite jer tako pokazujete da ste agresivni i nepristojni.

Slušajte svoje telo
Potištenost može biti simptom dubljeg problema. Često Vam samo telo šalje signale kada ćete postati nesrećni i biti pod stresom. Signali se ogledaju u bržem radu srca, slabom spavanju, napadima panike ili plakanju.

Prepoznajte ove znake kao upozoravajuće i ne ignorišite ih.

Naučite da uživate u izazovu
Nije moguće ići kroz život, a da nijedanput ne upadnete u neku od njegovih zamki, ali poenta je da se uspravite kada padnete i nastavite dalje.

Nađite hobi ili sport kojim ste oduvek želeli da se bavite, ali niste smeli jer ste mislili da mu niste dorasli.

Opustite se i dajte sebi vremena da naučite novu veštinu. Ne odustajte ako na početku ne bude išlo. Učite na svojim greškama i grabite napred.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-10-21.  | 

Hemoroidi (Šuljevi)

Šta su hemoroidi?
Hemoroidi (Šuljevi)To su mali otoci ispunjeni krvlju koje izazivaju proširene vene. Nalaze se na samom ulazu u anus (unutrašnji hemoroidi), ali mogu izaći napolje (spoljašnji hemoroidi). Šuljevi nisu opasni.

Misli se da su zatvor i naprezanje prilikom odlaska u toalet glavni krivci za stvaranje hemoroida jer se tako opterećuju vene.2007-01-26.  | 

Povezanost majke i bebe koja sisa

Vasa odluka da dojite bebu je savrsena, ali ima trenutaka kada cete se i kajati. Ne gubite samopouzdanje jer su mnoge majke uspele da odrze svoj nacin druzenja sa prijateljima van kuce iako su dojile bebe.2006-12-03.  | 

Lista za bebi siterku

Vi svakako najbolje poznajete vase dete. Ako ga morate ostaviti na cuvanje nekom drugom potrebno je dati mu neka osnovna uputstva:2011-11-16.  | 

Vodič za roditelje: Fizička i emotivna podrška

Vodič za roditelje: Fizička i emotivna podrškaPreživeli ste uspone i padove koje nosi trudnoća, uspeli ste da se izborite sa svim izazovima (to Vi mislite!), naučili ste da menjate pelene. Sada sledi teži deo, onaj koji ne možete da kontrolišete- neprospavane noći, kaka, kaka, i još malo kake, i česte (nadasve neočekivane) posete od strane rođaka.2011-01-25.  | 

Učinite da Vaša koža bude otporna na zimu

Učinite da Vaša koža bude otporna na zimuZima može da napravi pravu katastrofu izgledu – ruke, lice i celo telo pate.

Posle nekoliko meseci hladnoće, centralnog grejanja mnogima je koža suva i zategnuta. To je čest problem, ali za neke ljude i veoma ozbiljan.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS