MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2012-02-26. Kako razvod utiče na dečake?

Kako razvod utiče na dečake?Postoji veliki broj istraživanja o dugoročnom uticaju razvoda na decu, a posebno na dečake. Neki stručnjaci su mišljenja da razvod i život sa jednim roditeljem trajno oštećuje decu dok drugi smatraju da deca razvedenih ili rastavljenih roditelja ne trpe nikakve trajne posledice. Istina je, nesumnjivo, negde između ova dva mišljenja.

Istina o razvodu
U idealnom svetu, dečak živi sa ocem i majkom, ima osećaj pripadnosti i važnosti i uči se sposobnosti i kompetentnosti dok raste. (Očigledno je da dečaci koji žive sa oba roditelja, ne iskuse uvek ovako idealnu situaciju!) Kada roditelji ne žive više zajedno, život za dečaka postaje komplikovaniji, ali ne i nemoguć.

Zaista postoje rizici koji se odnose na odrastanje bez jednog roditelja:

- Dečaci će pre besno reagovati na razvod, pokazaće svoje nezadovoljstvo kroz probleme u učenju, dangubljenje ili agresivno ponašanje u odnosu na devojčice,  koje mogu pokušati da udovolje odraslima tako što će potisnuti osećanja.

- Dečaci će pre patiti od depresije ako otac napusti dom, posebno ako sa njim ne mogu provoditi onoliko vremena koliko žele.

- Dečaci se mogu udaljiti od majke s obzirom da ona mora raditi duže kako bi obezbedila svoju porodicu i uspešno vodila domaćinstvo.

- Dečaci mogu preuzeti na sebe krivicu zbog razdora u porodici.

Bitno je pomena da mnogi negativni efekti razvoda imaju veze sa ekonomijom. Muškarci su u većoj mogućnosti da održavaju svoj standard nakon razvoda dok žene (koje još uvek u velikoj meri dobijaju starateljstvo nad decom) smatraju da njihov ekonomski standard poprilično padne. Selidba u manje sigurna naselja i škole može doprineti pogoršanju problema koje dečaci imaju nakon razvoda. Od krucijalne je važnosti da očevi nastave pružati emocionalnu i finansijsku podršku svojim sinovima nakon razlaza sa suprugom.

Podstaknite pokazivanje osećanja
Dečaci često kriju svoja osećanja kako bi izgledali što muževnije. Iz želje da zaštite svoje roditelje, neće govoriti o svom bolu, patnji, besu, brizi ili će ta osećanja pokazati kroz loše ponašanje. Jedan od najboljih načina da pomognete svom sinu da prebrodi problem je da mu pomognete da prepozna svoja osećanja i govori o njima. Stavite mu do znanja da ćete, ma koliko umorni ili nervozni bili, uvek imati vremena da ga saslušate.

Vaš stav je jedan od veoma bitnih faktora u prilagođavanju dece na razvod. Ako se smatrate žrtvom i tražite nekoga na koga možete svaliti svu krivicu, Vaš sin će usvojiti ta ubeđenja. Ako se suočite sa izazovima, potražite pomoć i date sve od sebe da krenete sa novim životom, Vaš sin će učiti od Vas.

Razvod predstavlja vrstu gubitka za sve članove u porodici. Patićete i Vaš sin će, ali možete pomoći jedno drugom tako što ćete biti jedno uz drugo, gledati na pozitivnu stranu i držati se optimizma i vere. Ne pokušavajte „srediti“ sinovljeva osećanja: ne možete to uraditi ma koliko ga voleli. Ipak, možete mu ponuditi razumevanje, ohrabrenje i podršku. Jednom je jedna mudra osoba rekla da je porodica svaki krug ljudi koji se voli međusobno. Trebalo bi da se postarate da Vaš sin uvek ima porodicu koja ga voli.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2008-07-17.  | 

Samohrana majka

Samohrana majkaPosao samohrane majke je jako težak. Evo predloga kako da prebrodite teške trenutke i kako da uživate u onim dobrim. Samohrane majke će verovatno primetiti da se posao udvostručuje u ranijem dobu. Ako su vaša deca dovoljno odrasla, pokušajte da im zadate zadatke po kući svakog dana kako biste skinuli malo tereta sa sebe. Razgovarajte sa ostalim roditeljima koliko god možete. Bićete iznenađeni koliko često će drugima biti drago da vam pomognu. To može biti samo vođenje dece u bioskop ili na utakmicu, ali i to će vam puno značiti.2011-03-23.  | 

Kako znati kada su Vam najplodniji dani?

Kako znati kada su Vam najplodniji dani?Najplodniji ste 72 sata pre ovulacije i 24 nakon. Ako pretpostavite i pogodite tačan dan ovulacije, veće su šanse da zatrudnite. Ovulacija se dešava od 12 do 16 dana pre naredne menstruacije i ako Vam je redovan ciklus, vrlo lako možete predvideti dane ovulacije. Fizički znaci su čist, lepljiv sekret i porast u telesnoj temperaturi od 0.5 do 1.6 stepeni.2012-04-12.  | 

Farbanje i ukrašavanje Uskršnjih jaja

Farbanje i ukrašavanje Uskršnjih jajaJaja za Uskrs se farbaju i ukrašavaju toliko dugo da se tačno poreklo ovog običaja izgubilo u vremenu. Ne zna se tačno gde je nastala ideja, ali je moguće da potiče iz nekoliko različitih civilizacija. Jaja predstavljaju divan simbol života i proleća. Korišćena su u raznim prolećnim slavljima još u vremenu pre Hrista. Jaje predstavlja uskrsnuće i preporod naroda kroz Isusa Hrista, a ofarbana u crveno predstavljaju njegovu smrt na krstu.2010-04-17.  | 

Kako izaći na kraj sa mastitisom?

Kako izaći na kraj sa mastitisom?Dojenje je jedan od najlepših osećaja za novu mamu. Ipak, postoje određene stvari o kojima morate voditi računa. Mastitis je jedna od njih.

Mastitis je infekcija koja nastaje usled začepljenja kanala u dojkama porodilje. U stvari, mastitis je infekcija koja se može desiti ženama koje ne doje dete. Pravi razlozi, pored začepljenja kanala dojke, još uvek nisu u potpunosti naučno objašnjeni.2011-12-31.  | 

Ishranom protiv starenja

Ishranom protiv starenjaSvi želimo da živimo večno, ali istina je da ne postajemo mlađi. Ali, hrana koju jedemo može ukloniti nekoliko godina sa lica i tela i pomoći nam da graciozno starimo.

Starenje je prirodan proces koji pogađa sve ljude, a nastaje usled delovanja slobodnih radikala na koži i UV zračenja. Na svu sreću postoji hrana koja čini da koža bude zdravija, a mi izgedamo mlađe.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS