MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2012-02-26. Kako razvod utiče na dečake?

Kako razvod utiče na dečake?Postoji veliki broj istraživanja o dugoročnom uticaju razvoda na decu, a posebno na dečake. Neki stručnjaci su mišljenja da razvod i život sa jednim roditeljem trajno oštećuje decu dok drugi smatraju da deca razvedenih ili rastavljenih roditelja ne trpe nikakve trajne posledice. Istina je, nesumnjivo, negde između ova dva mišljenja.

Istina o razvodu
U idealnom svetu, dečak živi sa ocem i majkom, ima osećaj pripadnosti i važnosti i uči se sposobnosti i kompetentnosti dok raste. (Očigledno je da dečaci koji žive sa oba roditelja, ne iskuse uvek ovako idealnu situaciju!) Kada roditelji ne žive više zajedno, život za dečaka postaje komplikovaniji, ali ne i nemoguć.

Zaista postoje rizici koji se odnose na odrastanje bez jednog roditelja:

- Dečaci će pre besno reagovati na razvod, pokazaće svoje nezadovoljstvo kroz probleme u učenju, dangubljenje ili agresivno ponašanje u odnosu na devojčice,  koje mogu pokušati da udovolje odraslima tako što će potisnuti osećanja.

- Dečaci će pre patiti od depresije ako otac napusti dom, posebno ako sa njim ne mogu provoditi onoliko vremena koliko žele.

- Dečaci se mogu udaljiti od majke s obzirom da ona mora raditi duže kako bi obezbedila svoju porodicu i uspešno vodila domaćinstvo.

- Dečaci mogu preuzeti na sebe krivicu zbog razdora u porodici.

Bitno je pomena da mnogi negativni efekti razvoda imaju veze sa ekonomijom. Muškarci su u većoj mogućnosti da održavaju svoj standard nakon razvoda dok žene (koje još uvek u velikoj meri dobijaju starateljstvo nad decom) smatraju da njihov ekonomski standard poprilično padne. Selidba u manje sigurna naselja i škole može doprineti pogoršanju problema koje dečaci imaju nakon razvoda. Od krucijalne je važnosti da očevi nastave pružati emocionalnu i finansijsku podršku svojim sinovima nakon razlaza sa suprugom.

Podstaknite pokazivanje osećanja
Dečaci često kriju svoja osećanja kako bi izgledali što muževnije. Iz želje da zaštite svoje roditelje, neće govoriti o svom bolu, patnji, besu, brizi ili će ta osećanja pokazati kroz loše ponašanje. Jedan od najboljih načina da pomognete svom sinu da prebrodi problem je da mu pomognete da prepozna svoja osećanja i govori o njima. Stavite mu do znanja da ćete, ma koliko umorni ili nervozni bili, uvek imati vremena da ga saslušate.

Vaš stav je jedan od veoma bitnih faktora u prilagođavanju dece na razvod. Ako se smatrate žrtvom i tražite nekoga na koga možete svaliti svu krivicu, Vaš sin će usvojiti ta ubeđenja. Ako se suočite sa izazovima, potražite pomoć i date sve od sebe da krenete sa novim životom, Vaš sin će učiti od Vas.

Razvod predstavlja vrstu gubitka za sve članove u porodici. Patićete i Vaš sin će, ali možete pomoći jedno drugom tako što ćete biti jedno uz drugo, gledati na pozitivnu stranu i držati se optimizma i vere. Ne pokušavajte „srediti“ sinovljeva osećanja: ne možete to uraditi ma koliko ga voleli. Ipak, možete mu ponuditi razumevanje, ohrabrenje i podršku. Jednom je jedna mudra osoba rekla da je porodica svaki krug ljudi koji se voli međusobno. Trebalo bi da se postarate da Vaš sin uvek ima porodicu koja ga voli.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-01-04.  | 

Sezonski afektivni poremećaj (Zimska depresija)

Sezonski afektivni poremećaj (Zimska depresija)Izraz „zimska depresija“  i sezonski afektivni poremećaj opisuje oblik depresije koja se dešava tokom zimskih meseci. Pogađa više žene nego muškarce, a uočljivi simptomi su:

- pad raspoloženja koji počinje u toku jeseni ili zime;
- nedostatak energije;
- razdražljivost;
- prejedanje i gojenje (često postoji žudnja za slatkišima);
- gubitak interesovanja za druženje;
- više sna i povećana dnevna pospanost.2011-07-04.  | 

Šta reći kada neko i dalje misli da ste trudni nakon porođaja?

Šta reći kada neko i dalje misli da ste trudni nakon porođaja?Mnoge porodilje su se našle u situaciji kada nepoznata osoba misli da su još uvek trudne, a u stvari porođaj se desio nekoliko dana pre.

Gospođa u prodavnici pita „Dečak ili devojčica?“, radnik koji popravlja veš mašinu Vas ohrabruje kako je lepo imati bebu, a Vi ste se porodili pre nekoliko dana?

Vrlo lako se nađete u nezgodnoj situaciji i ne znate šta da odgovorite. Da li da budete direktni ili izokola kažete šta imate? Fini ili oštri? Odluka je na Vama, a mi Vam nudimo par saveta koji mogu pomoći.2010-12-06.  | 

Kako seks utiče na dojenje?

Kako seks utiče na dojenje?Postoji niz prednosti dojenja i možete primetiti kako takođe dolazi do fizičkih promena u telu. Dojenje može zaista uticati na Vašu seksualnost, kako pozitivno tako i negativno. Tri stvari koje ćete primetiti u toku dojenja su: osetićete pojačanu želju za seksom, smanjiće se vaginalni sekret i možda ćete izbacivati malo mleka tokom vođenja ljubavi.2011-08-31.  | 

Ćerka neće da zaspi bez oca

Ćerka neće da zaspi bez oca U braku ste sa čovekom koji ima brak iza sebe? Ima ćerkicu koja neće da zaspi bez njega kad dođe u posetu? Nekada se satima zadrži u njenoj sobi pokušavajući da je uspava? To zaista može predstavljati problem u braku.

Vrlo je nezahvalno što je Vaš suprug stvorio ovako neprikladnu naviku pred spavanje. Zbog prirode razvoda i njenog uzrasta kada se razvod dogodio, razumljiv je razlog zbog koga se Vaš suprug dao ubediti na ovako nešto. Iako sa najboljim namerama, on je stvorio jaku naviku od koje ćerka neće tako lako odustati jer tim putem pokazuje koliko je jaka njihova emocionalana spona.2011-01-24.  | 

Da li je „Bejbi frendli“ prijatelj mama?

Da li je „Bejbi frendli“ prijatelj mama?Program „Bejbi frendli“ mame doživljavaju kao „mučenje“ i sebe i bebe.  Nažalost, često su to lično iskusile, ili su od prijateljica čule kako su odmah posle porođaja, iscrpljene i umorne, morale same da se brinu o bebi, da su dane u porodilištu uglavnom provele u suzama. Nažalost, takva, uglavnom odomaćena praksa u našim porodilištima, nema veze s pravim „Bejbi frendli“ programom, koji se od 1991. primenjuje u mnogim svetskim porodilištima.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS