MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za tate


2006-06-18. Kako da budete savršen tata

Sad kad ste otac, svi će očekivati da se ponašate kao takav! Nekoliko lekcija o roditeljstvu može da pomogne, ali na žalost to nije uvek opcija. Sve je u praksi. Da bismo Vam pomogli već na početku, pitali smo grupu mama šta su one očekivale od svojih partnera u prvim danima.

Ostanite smireni
Možda ćete imati osećaj panike kada babice, lekari, negovatelji nestanu i ostave vas da držite bebu. Ovo može da se podudari sa tim da se beba probudi jako plačući ili sa čudnim štucanjem od dojenja. To je vreme kad treba da ostanete pribrani i da podsetite partnera da je do sad obavila odličan posao.

Znajte koga da pitate
Držite listu ključnih brojeva telefona kraj telefona, tako da kada Vas obuzme panika možete brzo da pozovete najbolju osobu za savet. Pored brojeva babice, lekara, negovateljice, mame, ta lista može da sadrži još i brojeve prijatelja koji imaju decu, antenatalnog učitelja, lokalnog savetnika za dojenje ili nacionalnu liniju za dojenje.

Kupujte dok ne padnete
Nagomilajte ostave i frižider gomilom hrane idealnom za brze i lake obroke. Veoma često će biti toliko posla po kući da nećete imati vremena za kuvanje. Pored toga, u početku će obroci biti haotični i budite spremni da obezbedite hranu čim Vas pozovu. Naravno, još jedna opcija je i da stavite broj Vašeg lokalnog dobavljača hrane.

Takođe saznajte gde su bebi-redovi u Vašem lokalnom supermarketu tako da možete na brzinu da uzmete još pelena, bebi kreme, i druge potrepštine kad zatreba.

Budite vratar
Primetićete da ste u prvim danima veoma popularni kada Vaš partner i beba dođu kući. Otkrićete da nema veće atrakcije od nove bebe, kad prijatelji, porodica, komšije nagrnu u velikom broju samo da na kratko vide Vašeg novog člana porodice. Iako je lepo biti popularan, sigurno je veoma zamorno pratiti toliko ljudi kako ulazi i izlazi. Vidite da odložite posete ukoliko se Vaš partner, beba ili Vi osećate iznureni. Čak možete i da uvedete svoj režim, poput bolničkog, poseta, tako da stavite do znanja da su svi dobrodošli samo u periodu od npr. 14-16h.

Kontrolišite telefon
Vaš telefon će najverovatnije zvoniti non-stop jer će vas prijatelji i porodica zvati da vam čestitaju i da čuju nove vesti o bebi. Ukoliko neprestana zvonjava počne da vam smeta, snimite prijatnu poruku na sekretarici koja će da uključuje sve novosti o bebi. Ukoliko vam je do toga možete i da ih pozovete.

Razmazite je
Napravite partneru opuštajuću kupku, masirajte joj ramena, spremajte omiljena jela i donosite joj grickalice i piće dok doji. Prosečna mama ima bolove, umorna je, pod uticajem hormona, preuzbuđena, pa joj je potrebno da joj pomažete. Ona će ceniti Vaš trud da će na duži period to učvrstiti vašu vezu. Bićete bliži nego ikad ranije.

Pričajte i slušajte
Vama i Vašem partneru ovoga neće biti dosta. Pružite svom partneru kao i vašoj bebi istu količinu hvale i budite iskreni kada su u pitanju Vaša osećanja kao roditelja. Poslednja stvar koju želite je da prikrijete to kako na Vas utiče takvo iskustvo. Za uzvrat, Vi slušajte nju, probajte da razumete da iako je u isto vreme plačljiva i ushićena, sve što želi od Vas su ljubav i podrška.

Seks i vaš partner
Isprva, seks neće biti na visokom mestu na listi prioroteta vašeg partnera. Najvereovatnije će biti isuviše umorna, u bolovima, i svesna svog tela. Saslušajte je i učinite da se opet oseti voljenom i privlačnom. To možete učiniti tako što će te je puno maziti, pričati kako je lepa, čak i ako nije oprala kosu i ne izlazi iz pižame već nedeljama!

Imajte prijatelja
Ne zaboravite na sebe. Svakome je potreban neko za priču van porodičnog kruga. Dok će se vaš partner poveraveti drugaricama ili majci, vi se možete obratiti jednom od najbližih prijatelja, ili pozovite vašeg antenatalnog učitelja, da pričate o svim krvavim detaljima porođaja ili o bilo kakvim brigama da imate. To će vas bolje opremiti za poveravanje sa partnerom, i bićete u boljem duševnom raspoloženju prilikom kretanja na put u očinstvo.

Trenutni odeljak: Kutak za tate
POGLEDAJTE JOS:


2007-05-01.  | 

Ljubav i posle dolaska bebe

Cesto se novi roditelji jako trude da ponovo uspostave fizicku i emotivnu bliskost koju su imali pre rodjenja deteta. Umor, obaveze i brige neprijatelj su erotske napetosti.2012-01-26.  | 

Zašto se još uvek nisam vezao za svoju bebu?

Zašto se još uvek nisam vezao za svoju bebu?Očevima je obično potrebno više vremena da upoznaju svoje dete. Ako Vas muče osećanja otuđenosti i ravnodušnosti, ne brinite jer je to normalno na početku.

Beba predstavlja veliku promenu u životima oba roditelja. Majka je opterećena velikom odgovornošću, posebno ako doji dete. Ona je glavni staratelj i uvek je pored nje. Samim tim se brzo vezuju jedno za drugo. Majka dobija pažnju i od bebe i od supruga za razliku od oca koji se često oseća zapostavljeno. Međutim, njemu je takođe potrebna pažnja i podrška pošto se i on prilagođava ogromnoj promeni.2011-12-20.  | 

Na koje načine otac može postati značajniji deo porodice (nego što već jeste)?

Na koje načine otac može postati značajniji deo porodice (nego što već jeste)?1. Zdrav, pozitivan odnos pun poštovanja sa majkom deteta je prvi korak do srećne porodice. Deca su pod velikim uticajem svoje okoline i ponašaju se i rade ono što vide od drugih.

2. Provodite više vremena sa detetom. Pričajte sa njim i slušajte ga. Ako očekujete da Vas dete stvarno čuje, zaslužite to pravo tako što ćete ga uvek saslušati. Većina očeva razgovara sa decom tek kada nešto skrive.2007-03-26.  | 

Osecaj ocinstva tokom trudnoce

Buduci ocevi - mislim na muskarce koji treba da dobiju prvo dete - prisustvuju casovima priprema za porodjaj. Posto ih nije lako navesti da progovore, u nekim porodilistima im se cak posvecuju posebni casovi da bi se oni u potpunosti ukljucili.2008-04-14.  | 

Greške novopečenog tate

Od kritikovanja supruge do ćutanja o vašim osećanjima, ima mnogo grešaka koje prave novopečene ili buduće tate. Evo nekoliko od njih i par predloga kako da prelazak u roditeljstvo protekne glatko.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS