MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-11-16. Vodič za roditelje: Fizička i emotivna podrška

Vodič za roditelje: Fizička i emotivna podrškaPreživeli ste uspone i padove koje nosi trudnoća, uspeli ste da se izborite sa svim izazovima (to Vi mislite!), naučili ste da menjate pelene. Sada sledi teži deo, onaj koji ne možete da kontrolišete- neprospavane noći, kaka, kaka, i još malo kake, i česte (nadasve neočekivane) posete od strane rođaka.

Prijatelji i porodica
Kada se kaže „podrška“, misli se na sve njene vidove. Vreme je da prihvatite pomoć koja stiže od prijatelja i rođaka. Dajte im određena uputstva. Kada Vas pitaju da li mogu da dođu, odgovorite potvrdno i ne ustežite se da ih uposlite. Odspavajte malo dok osoba od poverenja čuva bebu. Mnogo će Vam značiti. Dopustite im da operu sudove ili uključe mašinu i ne odbijajte ako se ponude da spreme večeru ili je donesu od kuće. Verovali ili ne, ali prijatelji i porodica vole kada imaju nešto da rade. Iskoristite priliku. Ovakva vrsta pomoći se ne nudi stalno, a ni dugo.

Pridružite se!
Imajte na umu da podrška dolazi u raznim oblicima i veličinama. Raspitajte se da li postoje grupe žena koje prolaze kroz iste situacije kao Vi.

Ne potcenjujte moć igrališta- da samo sedite na klupici i ljuškate bebu, sigurno ćete otpočeti razgovor sa nekim od prisutnih roditelja. Sama spoznaja da niste sami u (za Vas novim) vodama je veliko olakšanje i uteha.

Profesionalna podrška
Bitno je da imate na umu da se promene raspoloženja odmah posle porođaja smatraju normalnim. Međutim, ako Vam je teško da se otresete ovih osećaja tuge, depresivnih osećanja, ili ako se osećate isključenom i nedovoljno zainteresovanom za bebu, velike su verovatnoće da prolazite kroz postporođajnu depresiju. Razumemo da nije lako potražiti pomoć, ali razgovarajte sa svojim lekarom, tražite uput kod specijaliste kako biste dobili tretman koji Vam je potreban.

Vreme za sebe
Svaki trenutak sa bebom je dragocen, ali ne zaboravite na sebe. Lepo ćete provesti vreme ako odete na pedikir i/ili manikir ili na kafu sa prijateljicama. Udahnite, izdahnite, i kada stignete kući, imaćete više snage i volje da nastavite sa obavezama koje Vas čekaju. Bićete mentalno i fizički spremniji da se suočite sa izazovima koji dolaze sa novorođenčetom.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-10-12.  | 

Nađite vremena da budete supruga

Nađite vremena da budete suprugaDa, postoji život pošto se beba rodi. Možete biti uspešna majka i supruga, ali je neophodno malo podešavanja i prilagođavanja. Prioriteti se menjaju, slobodno vreme nestaje, spontanost raste; život se menja kada imate bebu. Biće potrebno malo truda, kako sa Vaše tako i sa strane Vašeg supruga, da veza funkcioniše sa bebom u kući.2010-08-24.  | 

Pretvorite konflikt u rešenje problema

Pretvorite konflikt u rešenje problemaVeoma je bitno da prepoznate problem jer je to prvi korak u rešavanju istog. Kada shvatite šta Vas nervira, morate proceniti u kojoj je to meri. Na taj način ćete uvideti o kojim stvarima ne morate raspravljati, a o kojima morate.

Ivan i Marina su provodili dosta vremena prepirući se i činilo se da nikada ništa ne uspevaju da reše. Ivan je cipelama unosio blato u kuću, a Marina bi poludela zbog toga. Na njenu molbu da skine cipele i ostavi ih ispred vrata, on bi odgovorio: „ Ne gnjavi me sada, zauzet sam.“ Marina je pokušavala da ponovo razgovara o tome, ali je Ivan uvek izbegavao temu. Nju je to sve više i više nerviralo. Na kraju je vikala na njega, ne samo zbog toga već i zbog drugih stvari. Činilo joj se da nikada ne sluša, a nije znala za drugi način na koji bi mogla da pokrene temu.2011-08-28.  | 

Kako se telo menja nakon porođaja?

Kako se telo menja nakon porođaja?Beba je stigla i svi joj se dive. A šta je sa Vama? Dosta toga se dešava Vašem telu pošto na svet donesete ovako divno stvorenje. Telo se opet menja. Neke od tih promena su bezbolne, ali neke izazivaju neprijatnosti.2011-11-16.  | 

Vodič za roditelje: Fizička i emotivna podrška

Vodič za roditelje: Fizička i emotivna podrškaPreživeli ste uspone i padove koje nosi trudnoća, uspeli ste da se izborite sa svim izazovima (to Vi mislite!), naučili ste da menjate pelene. Sada sledi teži deo, onaj koji ne možete da kontrolišete- neprospavane noći, kaka, kaka, i još malo kake, i česte (nadasve neočekivane) posete od strane rođaka.2011-02-13.  | 

Šta kupiti partneru za Dan zaljubljenih?

Šta kupiti partneru za Dan zaljubljenih?Bliži se Dan zaljubljenih i sigurno uveliko razmišljate o poklonu za svog partnera. Najbolji poklon je onaj koji Vi birate, koji je romantičan i poseban. Pri odabiru poklona, treba voditi računa o tome koliko dugo ste zajedno, da li je u pitanju početak ili ste već nekoliko godina u braku. Vaš poklon treba da predstavlja dužinu i ozbiljnost veze te je nepotrebno srljati u kupovinu skupog nakita, garderobe ili rublja. Kada je veza na početku, dovoljna je i čestitka.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS