MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-11-16. Vodič za roditelje: Fizička i emotivna podrška

Vodič za roditelje: Fizička i emotivna podrškaPreživeli ste uspone i padove koje nosi trudnoća, uspeli ste da se izborite sa svim izazovima (to Vi mislite!), naučili ste da menjate pelene. Sada sledi teži deo, onaj koji ne možete da kontrolišete- neprospavane noći, kaka, kaka, i još malo kake, i česte (nadasve neočekivane) posete od strane rođaka.

Prijatelji i porodica
Kada se kaže „podrška“, misli se na sve njene vidove. Vreme je da prihvatite pomoć koja stiže od prijatelja i rođaka. Dajte im određena uputstva. Kada Vas pitaju da li mogu da dođu, odgovorite potvrdno i ne ustežite se da ih uposlite. Odspavajte malo dok osoba od poverenja čuva bebu. Mnogo će Vam značiti. Dopustite im da operu sudove ili uključe mašinu i ne odbijajte ako se ponude da spreme večeru ili je donesu od kuće. Verovali ili ne, ali prijatelji i porodica vole kada imaju nešto da rade. Iskoristite priliku. Ovakva vrsta pomoći se ne nudi stalno, a ni dugo.

Pridružite se!
Imajte na umu da podrška dolazi u raznim oblicima i veličinama. Raspitajte se da li postoje grupe žena koje prolaze kroz iste situacije kao Vi.

Ne potcenjujte moć igrališta- da samo sedite na klupici i ljuškate bebu, sigurno ćete otpočeti razgovor sa nekim od prisutnih roditelja. Sama spoznaja da niste sami u (za Vas novim) vodama je veliko olakšanje i uteha.

Profesionalna podrška
Bitno je da imate na umu da se promene raspoloženja odmah posle porođaja smatraju normalnim. Međutim, ako Vam je teško da se otresete ovih osećaja tuge, depresivnih osećanja, ili ako se osećate isključenom i nedovoljno zainteresovanom za bebu, velike su verovatnoće da prolazite kroz postporođajnu depresiju. Razumemo da nije lako potražiti pomoć, ali razgovarajte sa svojim lekarom, tražite uput kod specijaliste kako biste dobili tretman koji Vam je potreban.

Vreme za sebe
Svaki trenutak sa bebom je dragocen, ali ne zaboravite na sebe. Lepo ćete provesti vreme ako odete na pedikir i/ili manikir ili na kafu sa prijateljicama. Udahnite, izdahnite, i kada stignete kući, imaćete više snage i volje da nastavite sa obavezama koje Vas čekaju. Bićete mentalno i fizički spremniji da se suočite sa izazovima koji dolaze sa novorođenčetom.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-11-10.  | 

Podelite kućne poslove

Podelite kućne poslove Vremena su se promenila. Nema ništa loše u tradicionalnoj podeli poslova gde muškarci puno radno vreme provode na poslu, a žene brinu o kućnim poslovima. Ali, sada i žene puno rade, a opet su primorane da vode računa o celom domaćinstvu. Bitno je da uzmete u obzir obaveze van kuće kada delite zadatke. Mnogi ljudi su zauzeti ili bi radili nešto drugo nego prali sudove ili iznosili smeće. Kućni poslovi su životna realnost i moraju se uraditi.2014-06-15.  | 

Šta poneti od lekova na letovanje?

Šta poneti od lekova na letovanje?Stiglo je leto. Škola je završena, a počinje i vreme odmora. Prva asocijacija - MORE! Da li se deca nečemu više raduju?! Ipak, vreme provedeno na letovanju je vreme kada ste daleko od kuće i potrebno je da imate sve neophodne stvari uz sebe. Bez lekova nema mrdanja iz kuće.2011-03-18.  | 

Da li vežbate više od 30 minuta dnevno?

Da li vežbate više od 30 minuta dnevno? Može Vam se činiti kao nešto sasvim suprotno, ali što više vežbate, manji umor osećate. Verovali ili ne, to je istina. Iako se osećate iscrpljeno posle pola sata vežbanja, podizanje otkucaja srca tokom 30 minuta oslobađa hormone koji utiču da se lepo osećate, a oni podižu nivo energije i imuni sistem.2012-08-10.  | 

Bolest desni može da ugrozi napore da žena začne

Bolest desni može da ugrozi napore da žena začneNova istraživanja sugerišu da je neophodno da žena vodi računa o oralnoj higijeni kako bi popravila šansu da zatrudni.

Naučnici iz Australije su analizirali podatke o 3 416 trudnica i uvideli da je onima, koje nisu imale problema sa desni, trebalo tipičnih 5 meseci da zatrudne. Nasuprot njima, one koje su bolovale od neke bolesti desni su pokušavale sedam meseci i više.2010-09-22.  | 

Jesenja alergija

Jesenja alergijaIako cveće više ne cveta, a vazduh je oštar i hladan, mnogim alergijama se ne odlazi ni tokom jeseni. Alergenti su malo drugačiji, ali mogu prouzrokovati nevolje kao polen tokom proleća i leta.

Šta uzrokuje jesenje alergije?
Muške biljke ispuštaju sićušne ćelije (polen) u vazduh kako bi se reprodukovale. Kada taj polen ili neki drugi izazivači alergije dospu u nos određene osobe, njen imuni sistem ih greškom registruje kao napadače i oslobađa antitela – supstance koje u normalnim slučajevima identifikuju i ubijaju bakterije, viruse i ostale sitne organizme koji uzrokuju bolest. Antitela napadaju alergente što dovodi do oslobađanja histamina u krvotok. Histamini uzrokuju curenje nosa, svrab očiju i ostale simptome alergije.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS