MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-11-16. Vodič za roditelje: Fizička i emotivna podrška

Vodič za roditelje: Fizička i emotivna podrškaPreživeli ste uspone i padove koje nosi trudnoća, uspeli ste da se izborite sa svim izazovima (to Vi mislite!), naučili ste da menjate pelene. Sada sledi teži deo, onaj koji ne možete da kontrolišete- neprospavane noći, kaka, kaka, i još malo kake, i česte (nadasve neočekivane) posete od strane rođaka.

Prijatelji i porodica
Kada se kaže „podrška“, misli se na sve njene vidove. Vreme je da prihvatite pomoć koja stiže od prijatelja i rođaka. Dajte im određena uputstva. Kada Vas pitaju da li mogu da dođu, odgovorite potvrdno i ne ustežite se da ih uposlite. Odspavajte malo dok osoba od poverenja čuva bebu. Mnogo će Vam značiti. Dopustite im da operu sudove ili uključe mašinu i ne odbijajte ako se ponude da spreme večeru ili je donesu od kuće. Verovali ili ne, ali prijatelji i porodica vole kada imaju nešto da rade. Iskoristite priliku. Ovakva vrsta pomoći se ne nudi stalno, a ni dugo.

Pridružite se!
Imajte na umu da podrška dolazi u raznim oblicima i veličinama. Raspitajte se da li postoje grupe žena koje prolaze kroz iste situacije kao Vi.

Ne potcenjujte moć igrališta- da samo sedite na klupici i ljuškate bebu, sigurno ćete otpočeti razgovor sa nekim od prisutnih roditelja. Sama spoznaja da niste sami u (za Vas novim) vodama je veliko olakšanje i uteha.

Profesionalna podrška
Bitno je da imate na umu da se promene raspoloženja odmah posle porođaja smatraju normalnim. Međutim, ako Vam je teško da se otresete ovih osećaja tuge, depresivnih osećanja, ili ako se osećate isključenom i nedovoljno zainteresovanom za bebu, velike su verovatnoće da prolazite kroz postporođajnu depresiju. Razumemo da nije lako potražiti pomoć, ali razgovarajte sa svojim lekarom, tražite uput kod specijaliste kako biste dobili tretman koji Vam je potreban.

Vreme za sebe
Svaki trenutak sa bebom je dragocen, ali ne zaboravite na sebe. Lepo ćete provesti vreme ako odete na pedikir i/ili manikir ili na kafu sa prijateljicama. Udahnite, izdahnite, i kada stignete kući, imaćete više snage i volje da nastavite sa obavezama koje Vas čekaju. Bićete mentalno i fizički spremniji da se suočite sa izazovima koji dolaze sa novorođenčetom.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-07-18.  | 

Da li Vam presušuje mleko?

Da li Vam presušuje mleko?Dojite bebu, a pre nekoliko dana ili meseci ste se vratili na posao. Primećujete da više nemate mleka kao pre i da Vam grudi postaju mekše. Pitate se da li Vam mleko presušuje i da li postoje neki dodaci ishrani koji mogu osigurati da imate dovoljno mleka?2012-01-03.  | 

„Hir“ dijete su opasne po zdravlje

„Hir“ dijete su opasne po zdravljeOpsesivno brojanje kalorija može povećati rizik za nastanak zdravstvenih problema u budućnosti, upozoravaju stručnjaci.

Zdrava ishrana je bitna kako bi se odagnale bolesti poput srčanih oboljenja, dijabetesa i nekih oblika kancera. Ipak, mnoge dijete se zasnivaju na minimalnom onosu masti i samim tim nedostaju osnovni vitamini i minerali. A ovo, takođe, može ugroziti zdravlje.2012-01-23.  | 

Nasilje u porodici: Efekat na decu

Nasilje u porodici: Efekat na decuNasilje u porodici je veliki problem današnjice i na dosta načina se odražava na decu. Može uticati na njihov uspeh u školi, drugarastva i emocionalani razvoj. Njih pogađa i kada samo čuju ili vide svađe između odraslih kojima veruju. Uz to, stariji koji zlostavljaju ili su zlostavljani usled svoje situacije ne vode računa o svojoj deci i stoga njihove razvojne i emocionalne potrebe ispaštaju.2010-07-12.  | 

Mame u borbi s kilogramima

Mame u borbi s kilogramimaKoncentrisane samo na  bebu i porođaj,  mame se neretko razočaraju kad vide da im je trudnoća promenila ne samo život već i telo. Ako su se još tokom tih devet meseci malo opustile i preterale s hranom, desi se da posle porođaja imaju viška deset, dvadeset, pa i više kilograma. I skoro svaka mlada mama se zapita: da li ću ikada više imati devojačku liniju? Neke činjenice će ih svakako utešiti i pomoći im da leto dočekaju zadovoljnije svojim telom.2011-12-10.  | 

Šta ako mama ne može redovno da doje dete?

Šta ako mama ne može redovno da doje dete?Dešava se da novopečenu mamu pozovu da radi nakon par meseci. U takvoj situaciji je gotovo nemoguće redovno dojiti bebu. Šta je činiti majkama koje se nađu u istoj ili sličnoj situaciji?
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS