MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-11-16. Vodič za roditelje: Fizička i emotivna podrška

Vodič za roditelje: Fizička i emotivna podrškaPreživeli ste uspone i padove koje nosi trudnoća, uspeli ste da se izborite sa svim izazovima (to Vi mislite!), naučili ste da menjate pelene. Sada sledi teži deo, onaj koji ne možete da kontrolišete- neprospavane noći, kaka, kaka, i još malo kake, i česte (nadasve neočekivane) posete od strane rođaka.

Prijatelji i porodica
Kada se kaže „podrška“, misli se na sve njene vidove. Vreme je da prihvatite pomoć koja stiže od prijatelja i rođaka. Dajte im određena uputstva. Kada Vas pitaju da li mogu da dođu, odgovorite potvrdno i ne ustežite se da ih uposlite. Odspavajte malo dok osoba od poverenja čuva bebu. Mnogo će Vam značiti. Dopustite im da operu sudove ili uključe mašinu i ne odbijajte ako se ponude da spreme večeru ili je donesu od kuće. Verovali ili ne, ali prijatelji i porodica vole kada imaju nešto da rade. Iskoristite priliku. Ovakva vrsta pomoći se ne nudi stalno, a ni dugo.

Pridružite se!
Imajte na umu da podrška dolazi u raznim oblicima i veličinama. Raspitajte se da li postoje grupe žena koje prolaze kroz iste situacije kao Vi.

Ne potcenjujte moć igrališta- da samo sedite na klupici i ljuškate bebu, sigurno ćete otpočeti razgovor sa nekim od prisutnih roditelja. Sama spoznaja da niste sami u (za Vas novim) vodama je veliko olakšanje i uteha.

Profesionalna podrška
Bitno je da imate na umu da se promene raspoloženja odmah posle porođaja smatraju normalnim. Međutim, ako Vam je teško da se otresete ovih osećaja tuge, depresivnih osećanja, ili ako se osećate isključenom i nedovoljno zainteresovanom za bebu, velike su verovatnoće da prolazite kroz postporođajnu depresiju. Razumemo da nije lako potražiti pomoć, ali razgovarajte sa svojim lekarom, tražite uput kod specijaliste kako biste dobili tretman koji Vam je potreban.

Vreme za sebe
Svaki trenutak sa bebom je dragocen, ali ne zaboravite na sebe. Lepo ćete provesti vreme ako odete na pedikir i/ili manikir ili na kafu sa prijateljicama. Udahnite, izdahnite, i kada stignete kući, imaćete više snage i volje da nastavite sa obavezama koje Vas čekaju. Bićete mentalno i fizički spremniji da se suočite sa izazovima koji dolaze sa novorođenčetom.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-10-26.  | 

Kako seks povoljno utiče na zdravlje?

Poboljšava samopoštovanje
Kako seks povoljno utiče na zdravlje? Samopoštovanje je jako bitno, ne samo za Vas već i za ljude koji Vas okružuju.

Kako se osećate povodom sebe se odražava na Vašu interakciju sa svima i može biti odlučujući faktor što se tiče načina života i uspeha na poslu.

Ako imate odnose onda kada to želite, bićete srećniji u svojoj koži. To što ste sa nekim koga volite, ko Vas voli zbog Vas samih i pruža Vam ono što Vam treba, odlično utiče na samopouzdanje.2006-05-14.  | 

Važnost majki

Mame, da li ste ikad preispitivale Vaše uloge kao uzora, čuvara, rukovodeći zagrljajima i flasterima? Mislim da smo danas sve u fazonu «uradi više, nabavi više, imaj više».

Mnoge od nas rade kako bi kući donele platu ili neki drugi posao za naš duševni mir. Da li ste se ikada upitale kako bi Vašoj deci bilo bolje sa bebi-siterkom nego sa Vama?

Naučne studije počinju da ukazuju na veoma visoku vrednost majčinske ljubavi, zagrljaja i podrške. Dadilje, bebi-siterke i rođaci su sjajni. Samo nisu toliko sjajni kao mama.2011-03-19.  | 

Afrodizijaci u ishrani

Afrodizijaci u ishraniPlanirate romantičnu večeru? Afrodizijačka ishrana sadrži sastojke koji navodno pobuđuju raspoloženja i osećanja za ljubav. Neki se zovu afrodizijacima zbog svog oblika (pomislite na štapiće asparagusa), neki zbog mirisa (npr. jagode), a neki zbog sastojaka (čokolada i njeni specijaliteti).

Postoje afrodizijaci kojih ste svesni, kao što su čokolada i jagode, ali da li ste znali da su pinjoli takođe hrana ljubavi jer sadrže visok nivo cinka, koji pojačava Vaš seksualni nagon?2005-11-03.  | 

Nega ruku

Drage buduce mame, pored nege koju treba pruziti vasem telu i vasem licu, isto tako vase ruke takodje treba negovati, sto podrazumeva i negu vasih noktiju.

Ruke su nesto sto nam relativno pada u oci kada provodimo vreme sa nekom osobom, drugim recima ruke su ogledalo nase cistote i nase pedantnosti.2011-10-05.  | 

Grudi su se promenile posle trudnoće

Grudi su se promenile posle trudnoće Nije neuobičajeno da posle trudnoće tj. dojenja dođe do promene grudi jer se menja masno tkivo koji čini većinu njihovog sastava. Mnoge žene se žale da im je jedna dojka manja od druge, a stanje se ne popravlja ni nakon naredne trudnoće. Da li možete učiniti nešto po tom pitanju?
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS