MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-11-10. Podelite kućne poslove

Podelite kućne poslove Vremena su se promenila. Nema ništa loše u tradicionalnoj podeli poslova gde muškarci puno radno vreme provode na poslu, a žene brinu o kućnim poslovima. Ali, sada i žene puno rade, a opet su primorane da vode računa o celom domaćinstvu. Bitno je da uzmete u obzir obaveze van kuće kada delite zadatke. Mnogi ljudi su zauzeti ili bi radili nešto drugo nego prali sudove ili iznosili smeće. Kućni poslovi su životna realnost i moraju se uraditi.

Podelite kućne poslove Bilo bi Vam od pomoći da napravite raspored poslova na nekoj tabeli. Neke stavke su svakodnevne, a neke posebne za Vašu kuću. Potrebno je da Vaš supružnik i Vi sednete i zajedno sastavite listu koja odgovara oboma. Ako trenutno radite većinu poslova, mužu sigurno neće biti drago što mora vršiti novu raspodelu. Ukoliko postoji ozlojeđenost sa Vaše strane, morate mu reći i objasniti zbog čega.

Ako zadržavate u sebi bes zbog nepravednog obavljanja kućnih poslova, to se može odraziti na druge segmente braka. Treba smisliti listu koja odgovara oboma. Možda nećete biti oduševljeni njome, ali bitno je da oboje možete živeti sa njom. Lista treba da sadrži kako dnevne tako i nedeljne obaveze.

Budite fer
Kada sastavite kompletnu listu, zadatke treba pošteno podeliti. Morate uzeti u obzir obaveze koje imate van kuće. Ako Vi radite 20 sati nedeljno, a Vaš suprug duplo više, bilo bi razumno očekivati da obavljate više poslova. Ali, računa se ako studirate ili se starate o deci.

Postoji dosta kreativnih načina kako podeliti kućne poslove, ali najbitnije je da oboje osećate da je podela fer. Neki parovi na nivou meseca menjaju obaveze kako bi sprečili da upadnu u dosadnu rutinu. Na primer, jednog meseca možete čistiti spavaće sobe i usisavati, a sledećeg meseca biti zaduženi za veći deo kuhinje i nabavku namirnica.

Okačite tabelu
Pošto ste podelili obaveze onako kako odgovara i jednom i drugom, napravite mesečnu tabelu koju ćete okačiti na mesto vidljivo Vama i Vašem suprugu.

Kada obavite bilo koji zadatak, štiklirajte. Štikliranjem pored zadatka stvara se osećaj ostvarenosti, korisnosti i zadovoljstva. Znaćete da ste učinili ono što je do Vas kako bi uspešno i lagano održavali domaćinstvo.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2013-03-11.  | 

Maslinovo ulje sprečava moždani udar

Maslinovo ulje sprečava moždani udarZa osobe koje redovno koriste maslinovo ulje postoje manje šanse da dožive moždani udar, nagoveštava novo istraživanje.

Istraživači su analizirali medicinske podatke 7 625 osoba, starih 65 godina i više. Učesnici su bili podeljeni u tri grupe: „nema upotrebe“, „srednja upotreba“ i „intezivna upotreba“.2010-12-23.  | 

Soja je veoma dobra za zdravlje

Soja je veoma dobra za zdravljeSkorašnje studije su pokazale da žene koje redovno konzumiraju soju smanjuju verovatnoću dobijanja raka materice i jajnika za 40%. Istraživanje je obuhvatilo oko 160 000 žena, uključujući 2% žena koje su imale jedan od ova dva tipa raka. Otkrića ukazuju na to da se kod onih, koje su redovno u svojoj ishrani imale soju ili sojine proizvode, rizik od raka znatno smanjuje.2006-05-14.  | 

Važnost majki

Mame, da li ste ikad preispitivale Vaše uloge kao uzora, čuvara, rukovodeći zagrljajima i flasterima? Mislim da smo danas sve u fazonu «uradi više, nabavi više, imaj više».

Mnoge od nas rade kako bi kući donele platu ili neki drugi posao za naš duševni mir. Da li ste se ikada upitale kako bi Vašoj deci bilo bolje sa bebi-siterkom nego sa Vama?

Naučne studije počinju da ukazuju na veoma visoku vrednost majčinske ljubavi, zagrljaja i podrške. Dadilje, bebi-siterke i rođaci su sjajni. Samo nisu toliko sjajni kao mama.2014-06-15.  | 

Šta poneti od lekova na letovanje?

Šta poneti od lekova na letovanje?Stiglo je leto. Škola je završena, a počinje i vreme odmora. Prva asocijacija - MORE! Da li se deca nečemu više raduju?! Ipak, vreme provedeno na letovanju je vreme kada ste daleko od kuće i potrebno je da imate sve neophodne stvari uz sebe. Bez lekova nema mrdanja iz kuće.2011-03-22.  | 

Zašto sam toliko umorna? Kafa i čaj

Zašto sam toliko umorna? Kafa i čajMnogo nas ujutru prvo posegne za šoljom kafe ili čaja da nas probudi kako bismo mogli pravilno da funkcionišemo. Na početku pomaže, ali kako dan odmiče, dejstvo se gubi.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS