MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-11-10. Podelite kućne poslove

Podelite kućne poslove Vremena su se promenila. Nema ništa loše u tradicionalnoj podeli poslova gde muškarci puno radno vreme provode na poslu, a žene brinu o kućnim poslovima. Ali, sada i žene puno rade, a opet su primorane da vode računa o celom domaćinstvu. Bitno je da uzmete u obzir obaveze van kuće kada delite zadatke. Mnogi ljudi su zauzeti ili bi radili nešto drugo nego prali sudove ili iznosili smeće. Kućni poslovi su životna realnost i moraju se uraditi.

Podelite kućne poslove Bilo bi Vam od pomoći da napravite raspored poslova na nekoj tabeli. Neke stavke su svakodnevne, a neke posebne za Vašu kuću. Potrebno je da Vaš supružnik i Vi sednete i zajedno sastavite listu koja odgovara oboma. Ako trenutno radite većinu poslova, mužu sigurno neće biti drago što mora vršiti novu raspodelu. Ukoliko postoji ozlojeđenost sa Vaše strane, morate mu reći i objasniti zbog čega.

Ako zadržavate u sebi bes zbog nepravednog obavljanja kućnih poslova, to se može odraziti na druge segmente braka. Treba smisliti listu koja odgovara oboma. Možda nećete biti oduševljeni njome, ali bitno je da oboje možete živeti sa njom. Lista treba da sadrži kako dnevne tako i nedeljne obaveze.

Budite fer
Kada sastavite kompletnu listu, zadatke treba pošteno podeliti. Morate uzeti u obzir obaveze koje imate van kuće. Ako Vi radite 20 sati nedeljno, a Vaš suprug duplo više, bilo bi razumno očekivati da obavljate više poslova. Ali, računa se ako studirate ili se starate o deci.

Postoji dosta kreativnih načina kako podeliti kućne poslove, ali najbitnije je da oboje osećate da je podela fer. Neki parovi na nivou meseca menjaju obaveze kako bi sprečili da upadnu u dosadnu rutinu. Na primer, jednog meseca možete čistiti spavaće sobe i usisavati, a sledećeg meseca biti zaduženi za veći deo kuhinje i nabavku namirnica.

Okačite tabelu
Pošto ste podelili obaveze onako kako odgovara i jednom i drugom, napravite mesečnu tabelu koju ćete okačiti na mesto vidljivo Vama i Vašem suprugu.

Kada obavite bilo koji zadatak, štiklirajte. Štikliranjem pored zadatka stvara se osećaj ostvarenosti, korisnosti i zadovoljstva. Znaćete da ste učinili ono što je do Vas kako bi uspešno i lagano održavali domaćinstvo.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2010-09-22.  | 

Jesenja alergija

Jesenja alergijaIako cveće više ne cveta, a vazduh je oštar i hladan, mnogim alergijama se ne odlazi ni tokom jeseni. Alergenti su malo drugačiji, ali mogu prouzrokovati nevolje kao polen tokom proleća i leta.

Šta uzrokuje jesenje alergije?
Muške biljke ispuštaju sićušne ćelije (polen) u vazduh kako bi se reprodukovale. Kada taj polen ili neki drugi izazivači alergije dospu u nos određene osobe, njen imuni sistem ih greškom registruje kao napadače i oslobađa antitela – supstance koje u normalnim slučajevima identifikuju i ubijaju bakterije, viruse i ostale sitne organizme koji uzrokuju bolest. Antitela napadaju alergente što dovodi do oslobađanja histamina u krvotok. Histamini uzrokuju curenje nosa, svrab očiju i ostale simptome alergije.2012-10-28.  | 

Stvari koje muškarac treba da zna o trudnoći

Stvari koje muškarac treba da zna o trudnoćiIako ste Vi ti koji ste trudni, Vaš partner prolazi kroz isto (dobro, ne baš isto). Evo liste stvari o kojima bi trebalo da se zapita svaki muškarac.2012-07-11.  | 

DNK test krvi bi mogao otkriti Daunov sindrom

DNK test krvi bi mogao otkriti Daunov sindromNaučnici su razvili novi DNK test krvi koji bi mogao da otkrije Daunov sindrom, čime bi se izbegli invazivni i potencijalno rizični testovi.

Daunov sindrom je doživotno stanje koje nije veoma retko, ali zbog toga nije ni zanemarljivo. Utiče na detetovu sposobnost učenja i može prouzrokovati određene zdravstvene probleme.2009-12-26.  | 

Kada početi sa sexualnim aktivnostima nakon porodjaja?

Kada početi sa sexualnim aktivnostima nakon porodjaja? Neke zene će početi sa sexualnim aktivnostima već 4 nedelje nakon porodjaja, za neke će snošaj biti bolan i posle 8 nedelja nakon porodjaja. Ipak, najčešći period kada zena može nastaviti sa sexualnim aktivnostima je oko 6 nedelja nakon porodjaja.2011-03-15.  | 

Podstaknite svoj libido na potpuno prirodan način

Podstaknite svoj libido na potpuno prirodan način Da li je Vaš seksualni nagon u padu ovih dana? Sledi par saveta koji mogu pojačati libido i vratiti ljubavni život na pravu stazu.

Redovan seksualni život predstavlja odličan trening, ali takođe pomaže u borbi protiv depresije, snižava krvni pritisak i popravlja imuni sistem.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS