MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za tate


2006-06-07. Tate - 11 saveta kako da i na daljini ostanete u kontaktu sa vašim detetom

Ako Vas posao odvaja od Vašeg deteta češće nego što biste hteli, ove zanimljive ideje će pomoći da Vi i beba podelite vreme iako ste kilometrima daleko.

 

1. Ako imate svoj omiljeni parfem, kapnite malo na njen jastuk kako bi je podsećao na Vas.

2. Kupite ili sami napravite stikere na kojima ćete napisati Vaše i ime Vašeg deteta i zalepite ih na imena karaktera u knjizi. Takođe možete da zalepite slike Vas i Vašeg deteta preko njihovih slika. Uvijte knjigu i recite joj da je otvori prve noći kad ste na putu.

 

3. Snimite kasetu na kojoj ćete Vi čitati priče pred spavanje.

 

4. Pošaljite poštom ili mail-om dokumentarac o tome šta radite preko dana kada ste odsutni. Tu uključite i Vašu ishranu, način putovanja itd. Neka i Vaše dete to uradi.

5. Lansirajte napad razglednica - šaljite razglednicu za svaki dan u nedelji. Probajte da nađete neke zabavne ili neobične.

 

6. Uključite iznenađenja u Vaša pisma - strane valute, podmetače, figurice, Vaše crteže, latice cveća, konfete, slike iz novina, markice ili autobuske karte - da pokažete da mislite na nju.

 

7. Ako i Vi i Vaše dete imate pristup internetu, pošaljite joj neke online razglednice.  (BBC's Cbeebies site at www.bbc.co.uk/cbeebies poseduje veliki izbor). ima dosta sajtova sa velikim izborom razglednica.

8. Pronađite originalne stvari na kojima ćete pisati - papir u njenoj omiljenoj boji, stikere ili slike stvari koje Vaše dete voli.

9. Pošaljite kući nešto para kako bi Vaše dete otišlo u zoološki vrt ili na zatvoreno igralište.

10. Ukoliko kući posedujete telefon sa spikerfonom, recite svojoj supruzi da telefon stavi na sto za vreme večere tako da možete “zajedno večerati”.

11. Pre nego što odete, sakrijte neka “blaga” po kući - to mogu biti neke igračke, stikeri, čokoladice itd. Nacrtajte mapu gde ste sve to sakrili, a onda je pošaljite. Ukoliko imate bežični telefon možete da pričate i da Vašem detetu dajete nagoveštaje dok je u potrazi za sakrivenim stvarima.
Trenutni odeljak: Kutak za tate
POGLEDAJTE JOS:


2006-06-18.  | 

Kako da budete savršen tata

Sad kad ste otac, svi će očekivati da se ponašate kao takav! Nekoliko lekcija o roditeljstvu može da pomogne, ali na žalost to nije uvek opcija. Sve je u praksi. Da bismo Vam pomogli već na početku, pitali smo grupu mama šta su one očekivale od svojih partnera u prvim danima.2007-03-26.  | 

Osecaj ocinstva tokom trudnoce

Buduci ocevi - mislim na muskarce koji treba da dobiju prvo dete - prisustvuju casovima priprema za porodjaj. Posto ih nije lako navesti da progovore, u nekim porodilistima im se cak posvecuju posebni casovi da bi se oni u potpunosti ukljucili.2010-09-27.  | 

Neplodnost kod muškaraca

Definicija

Neplodnost kod muškaracaZa par se kaže da je neplodan kada ne dođe do trudnoće za godinu dana, a pritom se ne koriste kontraceptivna sredstva. Oko 25% parova se suoči sa neplodnošću u toku života. Bojazan od steriliteta se povećava sa godinama. U 40% slučajeva neplodnosti, muškarci su ti kod kojih postoji problem.2006-07-07.  | 

Pet mitova o očinstvu

Uverenja i istine
Ako ste poput većine novopečenih očeva, verovatno imate i neke pretpostavke o kojima ne pričate o tome šta po vama znači biti otac. Te ideje su usađene u vašim iskustvima sa vašim ocem i u tome šta vi smatrate da okolina očekuje od oca. Na žalost, postoji malo izvora koji mogu da pomognu muškarcu da promisli o ovim temama ili testira te opšte mitove. Mada što više ispitujete i razumevate vaša neizgovorena očekivanja očinstva to su vam veće šanse da postanete otac kakav želite da budete.2010-06-03.  | 

Uloga oca u savremenoj porodici

Uloga oca u savremenoj porodici Kakva je uloga oca u savremenoj porodici? U modernom svetu gde se preferira zajednički život u odnosu na brak, a ljudi se odlučuju da budu samohrani roditelji umesto da zajedno učestvuju u uzgoju deteta, da li je uopšte bitno očevo prisustvo?

Majke su nežne, brižne i sigurno je da su jedinstvena figura u detetovom životu. Ali, i očevi su jako bitni. Kada je reč o igri, postoji više verbalnog i fizičkog kontakta između oca i deteta nego majke i deteta. Nije začuđujuće da kada mališan poraste, tata mu bude pogodniji drugar za igranje od mame.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS