MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za tate


2006-06-07. Tate - 11 saveta kako da i na daljini ostanete u kontaktu sa vašim detetom

Ako Vas posao odvaja od Vašeg deteta češće nego što biste hteli, ove zanimljive ideje će pomoći da Vi i beba podelite vreme iako ste kilometrima daleko.

 

1. Ako imate svoj omiljeni parfem, kapnite malo na njen jastuk kako bi je podsećao na Vas.

2. Kupite ili sami napravite stikere na kojima ćete napisati Vaše i ime Vašeg deteta i zalepite ih na imena karaktera u knjizi. Takođe možete da zalepite slike Vas i Vašeg deteta preko njihovih slika. Uvijte knjigu i recite joj da je otvori prve noći kad ste na putu.

 

3. Snimite kasetu na kojoj ćete Vi čitati priče pred spavanje.

 

4. Pošaljite poštom ili mail-om dokumentarac o tome šta radite preko dana kada ste odsutni. Tu uključite i Vašu ishranu, način putovanja itd. Neka i Vaše dete to uradi.

5. Lansirajte napad razglednica - šaljite razglednicu za svaki dan u nedelji. Probajte da nađete neke zabavne ili neobične.

 

6. Uključite iznenađenja u Vaša pisma - strane valute, podmetače, figurice, Vaše crteže, latice cveća, konfete, slike iz novina, markice ili autobuske karte - da pokažete da mislite na nju.

 

7. Ako i Vi i Vaše dete imate pristup internetu, pošaljite joj neke online razglednice.  (BBC's Cbeebies site at www.bbc.co.uk/cbeebies poseduje veliki izbor). ima dosta sajtova sa velikim izborom razglednica.

8. Pronađite originalne stvari na kojima ćete pisati - papir u njenoj omiljenoj boji, stikere ili slike stvari koje Vaše dete voli.

9. Pošaljite kući nešto para kako bi Vaše dete otišlo u zoološki vrt ili na zatvoreno igralište.

10. Ukoliko kući posedujete telefon sa spikerfonom, recite svojoj supruzi da telefon stavi na sto za vreme večere tako da možete “zajedno večerati”.

11. Pre nego što odete, sakrijte neka “blaga” po kući - to mogu biti neke igračke, stikeri, čokoladice itd. Nacrtajte mapu gde ste sve to sakrili, a onda je pošaljite. Ukoliko imate bežični telefon možete da pričate i da Vašem detetu dajete nagoveštaje dok je u potrazi za sakrivenim stvarima.
Trenutni odeljak: Kutak za tate
POGLEDAJTE JOS:


2011-12-22.  | 

Prosta, ali potpuna istina za novopečene tate ... i sve tate

Prosta, ali potpuna istina za novopečene tate ... i sve tate Mnogi novi očevi su zgranuti brojem promena koje moraju da naprave kako bi preuzeli svoju novu ulogu. Obično ne shvataju bitnu istinu o očinstvu i to je razumljivo. Postoji toliko očeva veterana koji je još uvek nisu prihvatili. Šta je prosta, ali potpuna istina? Ne radi se o Vama.2011-11-20.  | 

Mitovi o očinstvu

Verovanja i istina
Mitovi o očinstvuVerovatno se ponašate kao i sve tate u iščekivanju- pretpostavljate šta se sve podrazumeva pod ulogom oca. Te ideje vuku korene iz ličnog iskustva sa ocem i svog ubeđenja šta društvo očekuje od oca. Na nesreću, postoji jako malo izvora koji pomažu muškarcima da dobro razmisle o svemu i neke od uobičajenih mitova stave na probu. Što više ispitujete i razumete svoja neizrečena iščekivanja u vezi sa očinstvom, to ćete više biti roditelj kakav želite.2005-11-03.  | 

Za sve buduce tate

U ovom delu obraticemo se svim tatama, kao i svima onima koji prizeljkuju da to budu.

Dragi muskarci trebalo bi da znate da je jako vazno vase ophodjenje, ponasanje i sam pristup vasoj zeni u toku tih devet meseci.2012-04-14.  | 

Očinstvo je dečja igra

Očinstvo je dečja igraIstraživanja nastavljaju da dokazuju dobrobit koju deca imaju ako se igraju sa očevima. Ako roditelji neguju blizak odnos sa decom dok su manja, taj odnos postaje dublji i dugotrajniji kad odrastu. Najbolji indikator dugotrajnog odnosa dece sa očevima je u njihovoj osećajnoj igri uprkos igri sa majkama koje im obezbeđuju sigurnost od prvog dana. Očevi stvaraju takav odnos time što su osećajni, puni podrške i znaju da deci tokom igre postave lagane izazove.2011-07-26.  | 

Tate i bebe

Tate i bebeBebama je potrebna predvidivost i sigurnost koju dobijaju kada tate i mame uvek, brzo i na pravi način reaguju na njihov plač, osmeh i druge znake. Kada beba razvije odnos sa tatom i mamom, počinje da ih odvaja i više voli od ostalih odraslih. Taj proces se zove vezivanje. Psiholozi se slažu da bebe, koje imaju bliži odnos sa roditeljima, imaju veće šanse da izrastu u srećnu, uspešnu i dobro prilagođenu decu i odrasle. Majke se više brinu o ugodnosti i sigurnosti deteta jer su one uglavnom primarni staratelji. Bebe se vezuju i za očeve koji se trude, kao i majke, da odgovore na sve njihove zahteve za pažnjom. Kada tate provedu više vremena sa bebama, spoznaju šta svaki njihov znak znači. Ovakva bliskost dopušta tati da izađe u susret bebinim potrebama, što znači da znaju da je beba gladna, a ne da želi da se igra.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS