MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-10-26. Kako seks povoljno utiče na zdravlje?

Poboljšava samopoštovanje
Kako seks povoljno utiče na zdravlje? Samopoštovanje je jako bitno, ne samo za Vas već i za ljude koji Vas okružuju.

Kako se osećate povodom sebe se odražava na Vašu interakciju sa svima i može biti odlučujući faktor što se tiče načina života i uspeha na poslu.

Ako imate odnose onda kada to želite, bićete srećniji u svojoj koži. To što ste sa nekim koga volite, ko Vas voli zbog Vas samih i pruža Vam ono što Vam treba, odlično utiče na samopouzdanje.

Smanjuje stres
Dugoročna (hronična) izloženost stresu može naneti konkretne probleme Vašem organizmu.

Povišen krvni pritisak, slab imuni sistem i povećana podložnost anksioznosti i depresiji mogu biti posledica velikog stresa.

Sam čin seksa i maženje nakon istog smanjuje krvni pritisak i čini Vas jačim da se suočite sa problemima i samim tim stresom.

Seks je odličan način komuniciranja i omogućava da partner i Vi iskažete šta osećate jedno prema drugom.

Sagoreva kalorije
Veće su šanse da ćete imati zdravstvene probleme ako ste gojazni.

Izračunajte indeks telesne mase i ako ste gojazni, imamo plan kako da smršate. Ne morate ići u teretanu ili vežbati po 3 sata dnevno pošto se rešenje nalazi u Vašoj spavaćoj sobi. Seks se računa kao vežbanje i na svakih pola sata sagorevate oko 90 kalorija.

Ojačava vezu
Istraživanja ukazuju da biti u pozitivnoj vezi popravlja opšte zdravlje i blagostanje. Srećni parovi imaju manje izglede da razviju neku zdravstvenu komplikaciju, kao što je rak ili oboljenje srca i stoga u proseku žive duže.

U organizmu se javlja čitava zbrka hormona tokom seksualnog čina i kasnije, dok šapućete jedno drugom.

Najbitniji hormon je oksitocin, a popularan naziv mu je „hormon ljubavi“. Baš on je potreban za javljanje potrebe za vezivanjem i negom i počinje da deluje dok se mazite i imate bilo kakav kontakt sa partnerom.

Seks se bori protiv raka prostate
Prostata je mala žlezda koja je veoma bitna za muški reproduktivni sistem.

Skorašnja istraživanja su pokazala da muškarci koji redovno ejakuliraju (pet puta nedeljno i više) imaju mnogo male šanse da obole od obog tipa kancera.

Proces ejakulacije, koji uključuje prostatu, spira sve ono što bi moglo izazvati rak.

Poboljšava stanje srca
Bez obzira na to koliko ste skoncentrisani na svoju ishranu, ako ne vežbate redovno i dalje ste izloženi riziku od srčanog udara.

Potrebno je bar jedanput nedeljno vežbati kako bi se otklonio rizik nastajanja srčanih bolesti usled lenjosti, ali mnogi odrasli se ne pridržavaju toga.

Već smo pomenuli da je seks vid vežbanja, a da od vežbanja najveću korist ima srce. Čak i stariji koji misle da mogu doživeti moždani ili srčani udar ne treba da brinu dokle god ne preteruju. Dokazano je da redovan seks (2 do 3 puta nedeljno) smanjuje potencijalni rizik od srčanog udara kod starijih osoba.

Pomaže Vam da bolje spavate
Koliko je bitno spavati svako zna, ali ne zna razlog. Trenutno postoje četiri glavne teorije:

- Spavanje je vreme kada se regenerišu ćelije u telu nakon dugog dana ispunjenog aktivnostima.
- San obnavlja energiju potrebnu telu- kada se nivo energije spusti, mozak nam kaže da se odmorimo kako bi se ista povratila.
- Tokom sna, mozak se bavi malim „spremanjem“ gledajući šta ste novo naučili i briše ono što Vam više ne treba.
- Dok spavamo, mozak koristi vreme da sve ponovo pregleda i stvori nove uspomene, one koje želite da zadržite.

Posle seksa ste opušteniji i spremniji za san. Razlog tome je mešavina hormona koja juri kroz organizam nakon orgazma. Oksitocin i endorfin, koji se puštaju tokom i posle seksa, podstiču san, što Vam omogućava da se dobro naspavate.

 

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-07-04.  | 

Šta reći kada neko i dalje misli da ste trudni nakon porođaja?

Šta reći kada neko i dalje misli da ste trudni nakon porođaja?Mnoge porodilje su se našle u situaciji kada nepoznata osoba misli da su još uvek trudne, a u stvari porođaj se desio nekoliko dana pre.

Gospođa u prodavnici pita „Dečak ili devojčica?“, radnik koji popravlja veš mašinu Vas ohrabruje kako je lepo imati bebu, a Vi ste se porodili pre nekoliko dana?

Vrlo lako se nađete u nezgodnoj situaciji i ne znate šta da odgovorite. Da li da budete direktni ili izokola kažete šta imate? Fini ili oštri? Odluka je na Vama, a mi Vam nudimo par saveta koji mogu pomoći.2011-06-27.  | 

Kako deci saopštiti da se razvodite?

Kako deci saopštiti da se razvodite?Ne znate kako da saopštite deci da se razvodite. Ništa im još uvek niste rekli, ali oni vide da nešto nije u redu - često se svađate sa supružnikom i ne pričate jedno sa drugim. Kako im reći da ste Vi (mama) podneli zahtev za razvod braka?2011-01-13.  | 

Da li su alergije nasledne?

Da li su alergije nasledne?Misleći najpre na zdravlje i dobrobit svog deteta, svaka majka ima po neku sumnju. Neke od tih sumnji su u vezi sa alergijama koje su vrlo prisutne. Da li majka alergična na penicilin može alergiju preneti na svoje dete?

Alergija na penicilin nije stanje koje će biti direktno preneto na dete samo zato što ga ima majka.2010-08-05.  | 

Žene i glavobolja

Žene i glavoboljaČinjenica je da pre puberteta dečaci pate više od migrene u odnosu na devojčice, ali nakon 11. godine devojčice su te koje češće boluju. Tada je odnos 3:1 i neprestano raste do zrelog doba. Očigledan je uticaj hormona u pojavi glavobolja. Ili nije očigledan uopšte.

Dok istraživači veruju da postoji veza između nivoa estrogena i migrena, nije samo variranje ovog ženskog hormona jedini krivac za nastanak jakih glavobolja. Normalno je da nivo ženskih hormona skače i pada (i tako u krug), dok žena prolazi kroz menstrualni ciklus. Ponekad centralni nervni sistem reaguje na ove promene tako što kod žene izaziva migrenu.2012-07-12.  | 

Saveti za bezbednu vožnju Vaše bebe

Saveti za bezbednu vožnju Vaše bebeDa li znate da čak 80% dece nije pravilno vezano u svom sedištu tokom vožnje što je uzrok mnogobrojnih povreda prilikom saobračajnih nezgoda, koje su mogle biti izbegnute. Ipak mnogi ljudi i dalje ne shvataju važnost sedišta za bezbednost deteta. Evo nekoliko osnovnih saveta koji će omogućiti da se izbegne povređivanje deteta u slučaju eventualne saobraćajne nezgode.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS