MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-10-19. Kontraceptivna pilula za jutro posle

Šta je pilula „jutro posle“?
Kontraceptivna pilula za jutro posleKoristi se posle nezaštićenog odnosa i sprečava da žena ostane u drugom stanju. Iako puno ljudi govori o njoj, njen naziv Vas može navesti na pogrešan put.

Stvarna situacija je da ova tabletica deluje 72 sata (tri dana), a ne samo jutro posle. Postoje i nove varijante tablete koje deluju i pet dana. Ali, što je ranije uzmete, to boje: najefikasnije deluje ako se uzme u toku 12 sati od trenutka kada ste imali nezaštićen seks. Nekada je žena morala da popije dve pilule, a danas samo jednu.

Ko je koristi?
Svaka moderna i savremena žena koja je imala nezaštićene odnose. Ipak, pilula je najkorisnija u sledećim situacijama:

- žrtve silovanja, koje treba da insistiraju da je popiju (na nesreću, mnogi lekari su u prošlosti bili spori u tom razmišljanju, ali i to se popravlja);
- parovi kojima je pukao kondom tokom seksa;
- žene koje su bile primorane na odnose jer su bile pod uticajem alkohola ili droge.

Da li je opasno koristiti je?
Nije. Ako Vam iko kaže da postoji puno neželjenih efekata ili da će Vam biti strašno muka, ne verujte mu.

Nekadašnje pilule su izazivale veliku mučninu, a današnje ne. Budući da je svaka žena različita, različiti su i efekti, ali do sada nije zabeleženo da pilula ima teške ili ozbiljne posledice. Sve što Vas zanima o neželjenim efektima, možete pronaći u uputstvu za upotrebu.

Kako je nabaviti?
Možete je uzeti na recept tako što ćete odmah posetiti ginekologa ili u apteci, gde se prodaje bez recepta.

Naravno da je uzimanje bilo kojeg leka bez recepta skuplje, ali ako ne možete da čekate, odite u apoteku.

Farmaceut će najpre malo popričati sa Vama kako bi se uverio da ćete pravilno uzeti pilulu i razumeti šta činiti ako ne bude delovala. Ceo razgovor će se obaviti diskretno i stoga ne brinite o tome da bi drugi mogli čuti o čemu pričate.

Kako se uzima?
Bitno je da je uzmete što pre, a treba Vam samo voda uz nju. Zaista je bitna urgentnost tako da možete zatražiti čašu vode u apoteci i popiti pilulu.

Da li postoje još neka upozorenja?
- Period može poraniti ili zakasniti. Ako ne dobijete menstruaciju posle nekoliko dana od očekivanog datuma, posetite ginekologa.
- Pilula „jutro posle“ Vas ne štiti od trudnoće do kraja menstrualnog perioda te je važno da upražnjavate siguran i zaštićen seks. Najsigurnija metoda je korišćenje kondoma.
- Ona ne štiti niti sprečava vanmateričnu trudnoću, mada je ovaj tip trudnoće veoma redak. Ako Vas zaboli donji stomak ili počnete da krvarite posle nekoliko dana od dana kada ste popili pilulu, posetite lekara.

Ako ne deluje, da li može naškoditi bebi?
Lekari ne znaju odgovor na ovo pitanje. Nijedno istraživanje nije pokazalo da se povećava rizik od anomalija na bebi ako su majke koristile pilulu „jutro posle“, a ista nije delovala. Ali, iskustva iz prošlosti pokazuju da su hormoni, uzeti u ranoj trudnoći, naškodili bebama.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2010-08-28.  | 

Nije sve u kuvanju i čišćenju

Nije sve u kuvanju i čišćenjuNeka Vas ne brine činjenica što ste u kući, a ne volite da perete sudove, veš i radite ostale kućne poslove. Glavni fokus treba biti na brizi o porodici. Kućni poslovi su neka vrsta dodatka radu i trebalo bi ih bar malo obavljati iako imate posao van kuće. Staranje o bebi može biti veoma zabavno, a jednog dana se vrati kao nagrada za uložen trud.2011-07-04.  | 

Šta reći kada neko i dalje misli da ste trudni nakon porođaja?

Šta reći kada neko i dalje misli da ste trudni nakon porođaja?Mnoge porodilje su se našle u situaciji kada nepoznata osoba misli da su još uvek trudne, a u stvari porođaj se desio nekoliko dana pre.

Gospođa u prodavnici pita „Dečak ili devojčica?“, radnik koji popravlja veš mašinu Vas ohrabruje kako je lepo imati bebu, a Vi ste se porodili pre nekoliko dana?

Vrlo lako se nađete u nezgodnoj situaciji i ne znate šta da odgovorite. Da li da budete direktni ili izokola kažete šta imate? Fini ili oštri? Odluka je na Vama, a mi Vam nudimo par saveta koji mogu pomoći.2013-03-11.  | 

Maslinovo ulje sprečava moždani udar

Maslinovo ulje sprečava moždani udarZa osobe koje redovno koriste maslinovo ulje postoje manje šanse da dožive moždani udar, nagoveštava novo istraživanje.

Istraživači su analizirali medicinske podatke 7 625 osoba, starih 65 godina i više. Učesnici su bili podeljeni u tri grupe: „nema upotrebe“, „srednja upotreba“ i „intezivna upotreba“.2011-03-13.  | 

Poslovne ili novčane brige?

Poslovne ili novčane brige?Previše radite? Nije novost da brige o poslu i finansijama crpe poslednje atome snage i volje. Ali, poslednje studije pokazuju da baš ove brige utiču na probleme pri spavanju. Rezultati pokazuju da skoro svaki treći čovek bar jedanput nedeljno ima probleme sa snom zbog problema ovog tipa. Svi koji su učestvovali u studiji su rekli da su posao i novac najveći uzroci nespavanja.2011-09-08.  | 

Gde Vam prolazi vreme?

Gde Vam prolazi vreme?U poslednje vreme se čini da ste kao dva broda koja se mimoilaze. Obično ste sa decom ili u nabavci ili na poslu i na kraju dana nemate snage ni za šta. Do pre šest meseci ste odlazili sa supugom negde za vikend, ali ta obnova odnosa je trajala svega nedelju, dve. Sada ste se vratili starom gunđanju, zaboravljate jedno drugo i Vaš brak. Da se pomučite i uradite nešto lepo za njega, se čini kao isuviše veliki napor.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS