MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2011-10-15. Penušave kupke

Penušave kupke„Izbegavajte kupke sa mehurićima!“
„Kupke sa mehurićima su nezdrave.“
„Da li ste znali da kupke sa mehurićima izazivaju infekcije urinarnog trakta?“

Da li su zaista ti slatki balončići toliko podmukli? Znači li to da više nema onih šašavih frizura? Sklulptura od pene? Avantura sa balončićima? Balončići i nevolje su povezani u zloslutnoj rimi veštica u Šekspirovom „Magbetu“. Da li postoji još neka veza?

Penušave kupke- Penušave kupke mogu da izazovu često uriniranje i osećaj peckanja tokom uriniranja.
- Urinarne infekcije izazivaju često uriniranje i osećaj peckanja tokom uriniranja.

Asocijacija je jasna, ali ne postoje čvrsti dokazi da penušave kupke izazivaju infekcije urinarnog trakta. Bakterije i kupke mogu iziritirati sluzokožu uretre – kao što mogu sapuni, šamponi, farbe, parfemi i razni mirisi, proizvodi namenjeni čuvanju i zaštiti kože, omekšivači i voda u bazenu.

Iritacija uretre često pokreće uriniranje jer je to sistem tela da se očisti i sam zaštiti. To je posebno bitno jer osećaj peckanja izazvan protokom urina preko zapaljenih tkiva, može u suprotnom navesti decu da trpe do poslednjeg trenutka – i više.

Ne postoji dokaz hipoteze da kupka sa mehurićima izaziva infekciju urinarnog trakta. Kupka i ostala jaka sredstva za kupanje ili tuširanje mogu sigurno izazvati disuriju, ali ne i infekciju.

Penušava kupka sigurno može iziritirati kožu neke dece, posebno one kojima je ista osetljiva ili imaju ekceme. Koža u predelu genitalija je često najosetljivija, ali balončići nisu glavni krivac za to. Hrana, kućni ljubimci, prašina u kući, mokar kupaći kostim, letnja vrelina mogu biti podjednako krivi.

Ukoliko dete često urinira, postoji vaginalno peckanje i svrab, sekret, infekcija urinarnog trakta, gljivične infekcije ili ekcem, predlažemo Vam da udarite embargo na penušave kupke (i/ili promenite sapun, gel za tuširanje) kako biste smanjili iritaciju.

Ali, za zdravu decu sa zdravom kožom, ne postoji nijedan opravdan razlog da ne uživaju u potapanju tenkića i lutaka u kadi, prskanja, uživanja u peni i kupki punoj mehurića.

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2009-08-13.  | 

Mamina lukavstva I deo

Mamina lukavstva I deoSituacija kada dete neće da ostane u prostoriji ako mama nije tu. Ponekad mama mora da izađe iz sobe – da promeša ručak ili da ode u kupatilo. I tada počinje vriska kao reakcija na mamino odsustvo.2011-01-31.  | 

Siromaštvo može biti prepreka da dete doživi pun genetski potencijal

Siromaštvo može biti prepreka da dete doživi pun genetski potencijalNova studija je pokazala da biti siromašan može sprečiti dete da razvije potpuni genetski potencijal mentalne sposobnosti.

Istraživači Teksaškog univerziteta u Ostinu su ispitali 750 blizanaca koji su polagali test kognitivne sposobnosti u 10. mesecu i 2. godini života. Tokom testova od dece se tražilo da povuku konopac kako bi zazvonilo zvono, da stave tri kocke u čašu i slažu slike.2013-01-15.  | 

Kako da ublažite detetov strah od lekara?

Kako da ublažite detetov strah od lekara?Nije ni čudo što se deca plaše lekara kada postoji tako mnogo odraslih koji su nervozni i uplašeni pri samoj pomisli na istog. Sledi nekoliko saveta kako da zajedno sa detetom pobedite taj strah.

1. Povedite dete kada Vi idete kod lekara
Kada mališan shvati da i odrasli idu kod čika Doktora, neće se osećati kao da je samo u svemu. Takođe će videti šta ga očekuje u ordinaciji i prilikom svoje posete više neće biti toliko nervozno.2013-04-22.  | 

Kada se beba može voziti avionom?

Kada se beba može voziti avionom?Pod pretpostavkom da su mama i beba zdrave, beba može ući u avion kada napuni dve nedelje. U nekim slučajevima možete leteti i ranije, ali ako nije preko potrebno odložite let.2012-11-30.  | 

Noćni terori

Noćni terori Noćni terori su česta pojava kod dece. Po statistici javljaju se kod 15% dece. Iako su najčešći u uzrastu od 2-6 godina, mogu se pojaviti bilo kada. Smatra se da su bezopasni, ali su veoma zastrašujući i potresni za roditelje koji često preteruju posebno kada se desi prvi noćni teror.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS